- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.017
- 548
- Konu Sahibi Yalnizkelebek

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Normalde benim aldığım maaşla evi geçindiriyorduk zaten 1600 tl alıyorum 450 tl yol parası kalıyo, kredi çeksem tek başıma ödeyemem ancak anneminde çalışması lazım ki ödeyeyim, buda tasınınca mümkün oluyor ne yazık kiValla şu anda altın gramı da malum hem borcu zamanında vermeyip hem de bu zamanda borcu aksatırsanız uyanık gibi görünecek size olan güveni de kaybedeceksiniz. Borç varken mutfağa dolap döşetmek bilemedim yaa halanız ne dese haklıdır yani. Faiz oranları henüz fazla yükselmeden gidip kredi çekin haftaya ne olacağı belli değil tek çözüm yolu bu gibi duruyor
Çok teşekkür ederim, keşke babam da böyle düşünseYalnizkelebek hayırlısı olsun.Baban şanslı bir adam.Senin gibi bir kızı var.
Kötü birşey demediğini biliyorum kar kelimesini yanlış şekilde kullandığımı vurgulamak istemiş ama biz bu dönemde kazançlı çıktık diyoruz napalımİyi de janet sana kötü bir şey dememiş ki. Niye öyle niye böyle dememiş. Sadece kar ettik algısının yanlış olduğunu söylemiş. Aldığın kredi üzerinden kar etmen o parayı işletmenle olur ancak. Eh siz de işletmediğinize göre, kar da etmemişsiniz. Sadece krediye daha fazla para yatırmayacaksınız hepsi bu. Yani kar değil bu. Bence çekebildiğini kadar tüketici kredisi çekip hem evi hem borcu halletmeye çalışın ve taşının. 450 tl yola gideceğine krediye gider, annen de çalışır hem.
Merhaba güle güle kullanın evinizi ama önce lütfen borcunuzu ödeyin, sonucta bir söz vermissiniz kurbanda diye lütfen sözünüzde durun karşı tarafı da magdur etmeyin.Herkese günaydınnnnn canlarım
Buraları çok özledim takip ediyordum sizleri ama çoktandır konu açmıyordum ,
Size danışmak istediklerim var bugün.
Aranızda beni bilenler var açtığım konulardan ötürü , bilmeyenlere de yorumlarda sordukça anlatırım artık.
Ocak ayında ev aldık biliyorsunz yaz sonunda bitecek demişlerdi 225.000 tlye
Sonra seçim vaadi esnasında kredilerin faiz oranları düşünce bizim anlaştığımız bina da kredi aşamasına gelmediği için ben babamla görüşüp yan blok da bi daireye geçelim dedim orası bitmişti çnkü .
Mütayitle görüştüm oranın m2 si daha büyük olması nedeni ile 235.000 olur dedi zar zor anlaştık.
İlerde bankaya faize para vereceğimize hem büyük eve geçelim hemde karımız olsun dye dşündüm
İyi ki de böyle yapmışım 0,98 den 160 bin kredi çektik geri ödemesi 276 bin
Şuan da faizler 1,92 falan 160 bin çeksek 404 bin
İnanılmaz bir karımız var o yönden yana
Her neyse asıl derdimize gelelim peşinat esnasında babam halamdan borç aldı altınlarını falan tazminatımı alınca vercem diyerek sonra tazminatını aldı.
Gitti bütün paraya ev sahibine mütayite yatırdı beni dinlemedi .
Neymiş peşinat ne kadar çok verirsek o kadar iyimiş .
Ev kredi zamanına geldiğinde krediyle alırız halana altını dedi.
Ne dediysem ikna edemedm.
Şimdi de çok şükür evi adık ama içinde mutfakdolabı kombi vs. yok bunlar için belli bi para lazım
Yine benim çok zeki babam kredi çekerken beni dinlemeyp sadece mütayite vereceği kadar para çekti .
Bankacı kredi çıkmayabilir demiş bizim babam da korkmuş sanki 160 da aynı 170 de çıkmazsa ikisine de çıkmaz korktuğu için 160 bin diye başvuru da bulunmuş .
Seçimden 2 gün önce tapu işlemleri için merkeze indik o zaman diyo bankacıya 170 yapamaz mıyız diye oda abi yaparım da beklememiz lazım seçimden sonra faizler ne olur belli olmaz hiç riske girme dedi
Bizde bütün parayı mütayite yatırdık tapu masrafları için de halamın altınlarını bozdurduk
Şimdi de kara kara dşünüyoruz.
Halmlar bizden altın bekliyo kurban da verecem dedi toplam da 52 gr bilezik 6tane tam altın 20 bin civarı
Altın da uçtu gitti bide
Aksilik olmazsa 4 bin kadar eski işyermden tazminatımı alacağım 2 bin evde var 2 bin de annemler fındık toplamaya gitti o zaman kazandı 8 bin tl paramız var.
Şimdi biz bu parayla mutfak dolabı mı yaptırsak kiii en uygunu 6 bin tl fiyat verdi
Yoksa biraz halama olan borcumuzu mu ödesek onlarda en son babam kurban da verecem dedi
Mutfak dolabı yaptırmadan evi ne kiraya verebiliyoruz nede kendimiz oturmaya gidebiliyoruz.
Kiraya vermek bana mantıklı gelmiyo çnkü biz köyde oturuyoruz ben çalışıyorum aylık 450 tl yol param tutuyo evi kiraya versek 700-750 tl 300 tl için kiraya vermeye değmez gidersek hem annem de çalışır diyorum ama eve taşınırsak halamlara da ayıp olur bize borçları varken çarsıda keyif çatıyo derler
Napalım sizce sıkıştık kaldık düşün düşün kafayı sıyırdım resmen
O zaman yapmamız gereken halala konusup elimizde ki parayla evin dolaplarını vs. yaptırdıktan sonra kredi çekip hemen halama olan borcumuzu vermek.
Annemle de çalışır öderiz artık