• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Işverenimin performansımı düşük bulması hakkında...

+ daha önceden eski bir işverenime aldığım maaşın yetmediğini, telefonumu dahi değiştiremediğimi vs söyledim ve işten ayrıldım, whatsapptan bana kendimi acındırdığımdan bahsetmişti. O yüzden ben en iyisi bu konu için hiç açıklama yapmayayım.
Yok bence de bunu farklı algılar ama bence şunu yapabilirsin işvereni idare edecek bir kaç cümle kurup , arkadan iş bakabilirsin belki daha iyi bir yer bulursun 😀 bulduğun zaman da gidersin

Bence babanıza söyleyin o yardım etsin. Siz keşke tek başınıza üstlenmeseydiniz. Babanız duyunca belki çok kızardı ama mecbur yardım ederdi diye düşündüm. Yanılıyor muyum?

Yanılıyorsunuz, tanımadığınız için ama...
Yine de teşekkür ederim mesajlarınız için, her birinizin mesajlarını okuyorum, iyi ki açmışım başlığı.

Yanılıyorsunuz, tanımadığınız için ama...
Yine de teşekkür ederim mesajlarınız için, her birinizin mesajlarını okuyorum, iyi ki açmışım başlığı.
Meblağ çok yüksek geldi bana onun için böyle düşündüm. Hani ufak tefek bir miktar olsa bir kaç ay dişinizi sıkarsınız ama 300 bini kaç yılda ödeyeceksiniz? Aklıma başka çözüm gelmedi.
Allah yardımcınız olsun 🙏

Merhaba,

Ben özel bir kurumda tam zamanlı çok değerli bir mesleği icra etmekteyim, öğretmenim... Maaşım 27 bin TL, aldığım parayı annemin birkaç borcunu ödemesi için veriyorum, yarısını kiraya veriyorum, bazen kardeşime harçlık gönderiyorum, ayriyetten kendi kredi kartımın da borcunu kapatmaya çalışıyorum. Babam kardeşimin okulunu ödediği için ondan da istemeye çekiniyorum. Ne yazık ki bir birikimim de yok.

Örneğin: 10 bin anneme verdim, 9 bin kira verdim, 4 bin kardeşime gönderdim, 4 bin karta yatırdım. Bu sebeple elimde ne yazık ki aylardır nakit para bulunmuyor. Sosyal anlamda dışarı çıkıp zaman harcayamıyorum, iş ve ev arasında gidip geliyorum. Tek aktivitem spor yapmak ve kitap okumak.

Aylardır bu durum beni çok yıprattığı halde sürekli içime ata ata işe gidip geldim. Işimi severek, odaklanarak yapıyorum, zaten işim çocuk öyle de olmak zorunda fakat ben bu kadar canla başla çalışırken işverenim bugün beni kenara çekip, çok durgun olduğumu, hiç gülmediğimi, performansımın çok düşük olduğunu söyledi.

Zaten yapısal olarak da çok fıkır fıkır biri değilim, özellikle işte çok enerjik çalışmama rağmen insanlarla seviyeli biçimde konuşur, işimi düzgün yapmaya gayret eder ve çıkıp eve gelirim. Böyle ayaküstü sorunca bir şey de diyemedim, gerçi bu tarz özel bir durumu da paylaşmak istemedim. Zaten 8 6 çalışıyorum her dakika enerjik olamıyorum elimde olmadan vücudum yoruluyor ama gözlerimi öğrencilerden hiç ayırmıyorum, onlara tepeden bakıp hepsini görmek için hep ayakta duruyorum.

Bu işe çok ama çok ihtiyacım var. Kendimi değiştiremem ama hem parasal anlamda hem bu durumu kendisine açıklayıp açıklamama konusunda kararsız kaldım. Gidip konuşsam sonra bu şekilde paraya çok ihtiyacım olduğunu öğrenince bende beğenmediği bir durum olunca işten çıkartmakla tehtid eder diye korkuyorum.

Ne yapmalıyım?
Yabancı dil özel dersleri çok popüler .
Herkes 800-1000'e veriyorsa ;
Siz 500 deyin .
Haftada 3 öğrenciniz bile olsa ; aylık 6bin yapar .

En azından kahve , alışveriş paranız çıkar .

Özel dersi düşünün .

Bu maaşım zam yapılmış hali :)
Benim gibi çalışanı kaybetmek istemez çünkü tam özel kurum müdürünün istediği bir tipim. Etliye sütlüye karışmam, sesim soluğum çıkmaz, ne denirse he der yaparım. Ona rağmen bir hatamda gözümün yaşına bakmaz atar, çünkü bir arkadaşımı aniden çıkarttı.
Sözleşmem yenilerken bir saha yapmayacak mı mecbur zam

Yaşadığınız zorluklar için çok üzgünüm. Anneniz annesi için kendini paralamış, siz de anneniz için kendinizi paralıyorsunuz. Kendimi sizin yerinize koyduğumda, ben de aynısını yapardım diye düşünüyorum. Bence de bazı arkadaşların dediği gibi, özel ders düşünebilirsiniz. Yaşadığınız şehire göre, sizi rahatlatacak bir gelir kapısı olabilir. Bunun dışında yine bazı arkadaşların dediği gibi, kesinlikle başka yerlere de başvuru yapın. Belki daha iyi imkanlar çıkar.
Bir de, siz bu kadar sıkıntı çekerken, belki okuyan kardeşiniz de kendi hayatını idame etmenin sorumluluğunu alabilir. 4 bin, part time bir işle kazanılmayacak bir para değil. Hatta çok daha fazlasını kazanabilir. Bu kadar sorumluluk çok fazla sizin için. En azından kardeşinizinkini üstlenmeyin, istiyorsa o da babasıyla konuşup çözüm arayabilir ayrıca.

Klasik işveren çokta takılmayın. Birgün çıkartırsam bahanem olsun diye söylenmiş söz. Malesef özel sektörün pisliklerinden.

Eee size bir şey kalmadı ki? Ek olarak öğretmin görevi, elindeki müfredatı öğretmek. Güler yüz ne alaka? Biz de dersanelere gittik, öyle güler yüz filan da beklemedik. Amacımız eğitim almaktı. Öğretmenler de gerekli eğitimleri verdi. İnsan durgun da olabilir, hasta olabilir, canı sıkkın olabilir. Ciddi yapılı olabilir. Önemli olan, ne öğretebildiği. Ha gerçi pardon, özel sektör. 27 milyar verir, 50 milyarlık iş bekler.

Babanızın durumu iyiymiş neden kiranin tamamını ödemiyor aldığı parayı ne yapıyor.

Borçların sadece asgarisi ödüyorsanız üzerine yine faiz işler.

Kendinizi toparlayın Türkiye’de özel sektör çok vahşi İnsanlığımızı unutup çalışmamız bekleniyor aynı robotlar gibi. İnsanlar hayatında ne çağlar kapatıp ne çağlar açıyor yine sabah kalkıp işine gidiyor ama işverene yaranamıyor o yüzden max kapasite ile çalışmak zorundayız üzgünüm 😕

Merhaba,

Ben özel bir kurumda tam zamanlı çok değerli bir mesleği icra etmekteyim, öğretmenim... Maaşım 27 bin TL, aldığım parayı annemin birkaç borcunu ödemesi için veriyorum, yarısını kiraya veriyorum, bazen kardeşime harçlık gönderiyorum, ayriyetten kendi kredi kartımın da borcunu kapatmaya çalışıyorum. Babam kardeşimin okulunu ödediği için ondan da istemeye çekiniyorum. Ne yazık ki bir birikimim de yok.

Örneğin: 10 bin anneme verdim, 9 bin kira verdim, 4 bin kardeşime gönderdim, 4 bin karta yatırdım. Bu sebeple elimde ne yazık ki aylardır nakit para bulunmuyor. Sosyal anlamda dışarı çıkıp zaman harcayamıyorum, iş ve ev arasında gidip geliyorum. Tek aktivitem spor yapmak ve kitap okumak.

Aylardır bu durum beni çok yıprattığı halde sürekli içime ata ata işe gidip geldim. Işimi severek, odaklanarak yapıyorum, zaten işim çocuk öyle de olmak zorunda fakat ben bu kadar canla başla çalışırken işverenim bugün beni kenara çekip, çok durgun olduğumu, hiç gülmediğimi, performansımın çok düşük olduğunu söyledi.

Zaten yapısal olarak da çok fıkır fıkır biri değilim, özellikle işte çok enerjik çalışmama rağmen insanlarla seviyeli biçimde konuşur, işimi düzgün yapmaya gayret eder ve çıkıp eve gelirim. Böyle ayaküstü sorunca bir şey de diyemedim, gerçi bu tarz özel bir durumu da paylaşmak istemedim. Zaten 8 6 çalışıyorum her dakika enerjik olamıyorum elimde olmadan vücudum yoruluyor ama gözlerimi öğrencilerden hiç ayırmıyorum, onlara tepeden bakıp hepsini görmek için hep ayakta duruyorum.

Bu işe çok ama çok ihtiyacım var. Kendimi değiştiremem ama hem parasal anlamda hem bu durumu kendisine açıklayıp açıklamama konusunda kararsız kaldım. Gidip konuşsam sonra bu şekilde paraya çok ihtiyacım olduğunu öğrenince bende beğenmediği bir durum olunca işten çıkartmakla tehtid eder diye korkuyorum.

Ne yapmalıyım?
Annene 10 yerine 5 bin ver kendine biraz para harca farkı görürsün

Ben çok üzüldüm size arkadaşların verdiği fikirlerden farklı bir fikrim yok, borç çok gelir az. Yapılandırma yapabilirmisiniz onu bir deneseniz. Babanız kiraya neden yardımcı olmuyor bunu talep edin en azından, ekonomi malum maaşıma zam yapmadılar zorlanıyoruz baba deyip siz konussaniz onunla. Baba faktörünü az çok anladım yazdiklarinizdan ama yine de söyleyin belki azsa olsa katkıda bulunur ve en önemlisi özel ders vermeniz size katkı sağlayacaktır muhakkak, bu konuda eş dost akrabaya haber verseniz elbet birkaç öğrenci bulabilirsiniz, en azından elinize bir miktar para kalırsa psikolojik olarak iyi gelir size

Babanız niye ev kirasını ödemiyor, durumu iyi yazdınız. Yani evle tek ilgisi ayda bir gelip kalmak mı? Ailesi eşi çocukları yaşamıyor mu evde? Anneannenizle küsmüş anladık ama ışın tedavisi kanser vs bu durumda düşmanlık mı kalır?
Zor ama pozitif taraflarına bakın. Ucu açık kalmış nereye gidiyor belli değil durumunda değilsiniz. Borç belli ödeme planı belli zor da olsa baş edip ödüyorsunuz. Hem sizin hem annenizin emekli maaşına zam gelecek ama ödenen rakam artmayacak. 10 kredi kartının 9'u nun kapatılması lazım. Kalan tek kredi kartı da mümkünse hiç kullanılmasın.

Ben de annemi yarı yolda bırakmazdım ama ev kirasını bile ödemeyen adama da baba demezdim. Emekli olsa da annem isterse gücü varsa çalışabilir bunda gocunacak bir şey yok. Babanız da katkısız, suya sabuna dokunmadan baba dedirtmeye devam etsin. En azından kirayı ödese yükünüz hafifler kendi özel ihtiyaçlarınıza yönelirsiniz.

Özel okul velilerden kepçeyle alıp çalışanına çay kaşığıya dağıtıyor. Siz buraya saplanıp kalmayın, yeni iş arayın. En azından iş tecrübeniz var, 27 değil 37 bin veren bir yer bulursanız çıkar gidersiniz.

Back
X