• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Işverenimin performansımı düşük bulması hakkında...

çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun , benim babam annenizin farklı bir versinoydu , bizden habersiz dünya borç yapardı , bizde ödemek için parçalanırdık , size abla tavsiyesi bu kadar kendinizi heder etmeyin . Anneniz kendisi ödesin sadece arada yardımda bulunun .teyzeden destek var mı ?

Annenizin hiç takısı bileziği falan yok mu en azından biraz hafifletse. Belli ki babanızdan hayır yok adam ne sağlık sorununda var ne ev kirasında var. O yüzden o seçeneği söylemiyorum bile, biraz bile ışık görseniz siz kendisinden yardım isterdiniz diye tahmin ediyorum.
Sıfıra sıfır çalışmak çok zor çok bunaltıcı, 300bin kaç senede biticek hesap yaptınız mı?
8-6 çalışırken özel ders vermeye ne vakit ne enerji kalır, siz elinizden gelenin en fazlasını yapıyosunuz zaten.
Sizin her türlü kendiniz içinde bi miktar koymanız lazım kenara

He evettttt şimdi anladım. Olabilirrrr
Benim yakınımda özelde öğretmen performansı çok iyi olduğu halde moral bozmuslar asla burnunuzu yere egmeyin özel durumunuzdan bahsetmeyin güçlü görünün ve çocuklar ve aileleri beni çok seviyor işimi hakkiyla yapıyorum diye yüksek maaş isteyin enflasyonu öne sürün emeğinin karşılığını almak istiyorum deyin vs vs ...

Merhaba,

Ben özel bir kurumda tam zamanlı çok değerli bir mesleği icra etmekteyim, öğretmenim... Maaşım 27 bin TL, aldığım parayı annemin birkaç borcunu ödemesi için veriyorum, yarısını kiraya veriyorum, bazen kardeşime harçlık gönderiyorum, ayriyetten kendi kredi kartımın da borcunu kapatmaya çalışıyorum. Babam kardeşimin okulunu ödediği için ondan da istemeye çekiniyorum. Ne yazık ki bir birikimim de yok.

Örneğin: 10 bin anneme verdim, 9 bin kira verdim, 4 bin kardeşime gönderdim, 4 bin karta yatırdım. Bu sebeple elimde ne yazık ki aylardır nakit para bulunmuyor. Sosyal anlamda dışarı çıkıp zaman harcayamıyorum, iş ve ev arasında gidip geliyorum. Tek aktivitem spor yapmak ve kitap okumak.

Aylardır bu durum beni çok yıprattığı halde sürekli içime ata ata işe gidip geldim. Işimi severek, odaklanarak yapıyorum, zaten işim çocuk öyle de olmak zorunda fakat ben bu kadar canla başla çalışırken işverenim bugün beni kenara çekip, çok durgun olduğumu, hiç gülmediğimi, performansımın çok düşük olduğunu söyledi.

Zaten yapısal olarak da çok fıkır fıkır biri değilim, özellikle işte çok enerjik çalışmama rağmen insanlarla seviyeli biçimde konuşur, işimi düzgün yapmaya gayret eder ve çıkıp eve gelirim. Böyle ayaküstü sorunca bir şey de diyemedim, gerçi bu tarz özel bir durumu da paylaşmak istemedim. Zaten 8 6 çalışıyorum her dakika enerjik olamıyorum elimde olmadan vücudum yoruluyor ama gözlerimi öğrencilerden hiç ayırmıyorum, onlara tepeden bakıp hepsini görmek için hep ayakta duruyorum.

Bu işe çok ama çok ihtiyacım var. Kendimi değiştiremem ama hem parasal anlamda hem bu durumu kendisine açıklayıp açıklamama konusunda kararsız kaldım. Gidip konuşsam sonra bu şekilde paraya çok ihtiyacım olduğunu öğrenince bende beğenmediği bir durum olunca işten çıkartmakla tehtid eder diye korkuyorum.

Ne yapmalıyım?
Bu maaşla işveren gelsin enerjik ve mutlu olsun , Allah ıslah etsin bunları, özel sektörün hali bu işte, rabbim yardım etsin inşallah...

Merhaba,

Ben özel bir kurumda tam zamanlı çok değerli bir mesleği icra etmekteyim, öğretmenim... Maaşım 27 bin TL, aldığım parayı annemin birkaç borcunu ödemesi için veriyorum, yarısını kiraya veriyorum, bazen kardeşime harçlık gönderiyorum, ayriyetten kendi kredi kartımın da borcunu kapatmaya çalışıyorum. Babam kardeşimin okulunu ödediği için ondan da istemeye çekiniyorum. Ne yazık ki bir birikimim de yok.

Örneğin: 10 bin anneme verdim, 9 bin kira verdim, 4 bin kardeşime gönderdim, 4 bin karta yatırdım. Bu sebeple elimde ne yazık ki aylardır nakit para bulunmuyor. Sosyal anlamda dışarı çıkıp zaman harcayamıyorum, iş ve ev arasında gidip geliyorum. Tek aktivitem spor yapmak ve kitap okumak.

Aylardır bu durum beni çok yıprattığı halde sürekli içime ata ata işe gidip geldim. Işimi severek, odaklanarak yapıyorum, zaten işim çocuk öyle de olmak zorunda fakat ben bu kadar canla başla çalışırken işverenim bugün beni kenara çekip, çok durgun olduğumu, hiç gülmediğimi, performansımın çok düşük olduğunu söyledi.

Zaten yapısal olarak da çok fıkır fıkır biri değilim, özellikle işte çok enerjik çalışmama rağmen insanlarla seviyeli biçimde konuşur, işimi düzgün yapmaya gayret eder ve çıkıp eve gelirim. Böyle ayaküstü sorunca bir şey de diyemedim, gerçi bu tarz özel bir durumu da paylaşmak istemedim. Zaten 8 6 çalışıyorum her dakika enerjik olamıyorum elimde olmadan vücudum yoruluyor ama gözlerimi öğrencilerden hiç ayırmıyorum, onlara tepeden bakıp hepsini görmek için hep ayakta duruyorum.

Bu işe çok ama çok ihtiyacım var. Kendimi değiştiremem ama hem parasal anlamda hem bu durumu kendisine açıklayıp açıklamama konusunda kararsız kaldım. Gidip konuşsam sonra bu şekilde paraya çok ihtiyacım olduğunu öğrenince bende beğenmediği bir durum olunca işten çıkartmakla tehtid eder diye korkuyorum.

Ne yapmalıyım?
Daha once konu actinizmi hatirlayamadim annenizin borclari hakkinda nereye gidiyor nereye borc yapiyor para vermeyin demistik diye hatirliyorum.onun disinda isinizi kaybetmemek adina biraz daha enerjik olabilirsiniz havalardan da oluyor insan yoegunnolabilir cok takilmayin yoneticinize. Ve kartinizi yatiriyorsunuz madem kendinize mutlaka disarda arada kahve ismarlayin sahilde yemek yiyin kendinize bakimlar yapin bunlar onemli seyler. Kardesinize harcligida babaniz vermeli siz degil

Işten çıkma şansım yok, çalışarak kpss yapamıyorum. Girdim, puanım çok düşük geldi. 6'dan akşam 12'ye kadar kpss çalışarak atanamam. Ancak borçları temizledikten sonra yapabilirim, şu anda işten çıkmam, çıkarılmam bizi mahveder.
Canım branşın ne? Bir sürü konu var ama bir arkadaşım ana konuların bir kısmına çalışarak çok güzel sıralama yaptı. Üstelik 45 yas, 3 çocuk ve özel bir okulda çalışıyorken ve birkaç aylık çalışmayla yaptı bunu. Alan soruları çok önemliymiş öyle demişti.

Çok uzun zamandır hiç bir konuya yorum yazmıyordum. Ama size çok üzüldüm.
Yıllarca özel okullarda yönetici olarak çalıştım. Size şunu söyleyebilirim: "Asla özel durumunuzdan bahsetmeyin". Yıl sonunda zaten böyle bir durumu var deyip ilk gözden çıkartılacak kişi olabilirsiniz. Yani öğretmen seçeneği o kadar fazla ki. Artık kurum sahipleri "Amaan biri gelir biri gider" kafasında. Zaten yeni başlayacak kişilerde kurum içinde kıdemli olmadıkları için taban maaştan başlıyorlar.

Size tavsiyem gelirinizi artırmak için birden fazla kurumda çalışmak olabilir. Anaokullarında, özel kurslarda olabilir. Şu meşhur site varya A...t diye oradan kendinize online evinizden çalışabileceğiniz çok fazla ders bulabilirsiniz. N..a K..s gibi online çevirim içi ders verebileceğiniz kurumlar var. Çok rahat da girebilirsiniz oralara. Yıllarca çalıştığımız bazı öğretmenler artık tek bir kurumda asla çalışmıyor. Parttime birden fazla kurumla anlaşıyorlar. Dediğim sitelerde iş buluyorlar. Gelirleri de sizinkinin en az 2 katıdır.

Çok zor durumdasınız şu anda sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Benimde annemin bir borcu var şu anda bende aylık olarak ona yardım etmeye çalışıyorum. Yapmazsam içim rahat değil yapınca ben zorlanıyorum. Artık bende gözümü kapattım en az 2 yıl bu süreçle devam edeceğimi kabul edip ben de ekstra şeyler yapmaya başladım.

Üzülmeyin bu süreçte geçer umarım.

Çalışma hayatından öğrendiğim ilk şey maddi olarak zor durumda olduğunu asla yöneticine belli etme. Mobbingin arkası kesilmez. Hatta hiç bir sorunundan bahsetme , eleştirir durursa seni geçiştir ; toparlanmaya bak. Rol yap en azından.

Maddi durumuna da özel ders vermek en mantıklısı görünüyor. Biraz daha ucuza ver , sürümden kazanmaya çalış.

Merhaba,

Ne yapmalıyım?
Kirayı niye siz ödüyorsunuz anlamadım bütün bir ay çalışıp kendine hiç para ayırmamakta abartı bir nevi kölelik .Anne baba kendi sorumluluğunu almalı çocuğuna yüklememeli

Merhaba,

Ne yapmalıyım?
Geçenki konuşma aklınıza takıldığını ve paraya ihtiyacınızın olduğunu zor bir dönemden geçtiğinizi bu yüzden durgun olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Ek olarak bir terbiyesizliğim bi hatam varsa söylemelisiniz ki düzeltebileyim çaba sarf edeyim diye söylemelisiniz. İş olsun başka bişey olsun güven çok önemlidir hele ki bu iş yeriyse insanlar birbirlerine şeffaf ve dürüst olmalılardır. Herkes ne istediğini bilirse ona göre yol alabilirler ancak böyle olur.

Kardeş kaç yaşında ? Extra herşeye yetmek zorundamısın ? Bunları da gözden geçir kendini bin parçaya bölemezsin. Kardeşin çalışacak yaştaysa gitsin eli iş tutsun! Hayata atılsın ömür boyu yardımcı olamazsın. Düştüğünde elbette kaldırırsın ufak destek de bulunursun ama sürekli olmaz. Alıştırırsan böyle gider

Yok annenin borcu niye sana kaldi, yok kirayi niye sen oduyorsun. Hanimlar siz iyi misiniz?! Burada sorgulanacak sey bunlar mi gercekten. Kizi adeta kurek mahkumuna cevirmis bir sirket var burada ama siz bunlari mi one suruyorsunuz. 27 bin (hem de zam yapilmis haliymis) maasa anca bu kadar enerjim oluyor demen lazim canim normalde ama bunu diyince vayy minnet bilmez, nankor olursun okulun gozunde. Hicbi sey deme, hicbir sey anlatma bunlara. Yaza kadar idare et. Yazin para da veriyo okullar diye biliyorum. O parayi da al ve yazin hemen baska bir okul, dersane ara veya baska bir is ayarla kendine.

Ben size çok üzüldüm ya :( Sizin yerinizde bende olsam dayanamaz yardım ederdim muhtemelen. İnsan annesine kıyamıyor. Ama bir evlat olarak onlar size baya kıymış..
Benim anlamadığım nokta evin kirasının tamamını neden babanız ödemiyor? Durumu da iyiymiş en azından onu yapsın.
Sizde bence özel ders olayını düşünün.. Yabancı dilde özel ders durumu baya avantajlı. Piyasanın bir tık altında ders verirseniz öğrenci de toplarsınız. Yoksa bu şekilde sıfıra sıfır yaşanmaz. Bu şekilde yaşayarak insan tabi ki mutsuz olur.

Ben size çok üzüldüm ya :( Sizin yerinizde bende olsam dayanamaz yardım ederdim muhtemelen. İnsan annesine kıyamıyor. Ama bir evlat olarak onlar size baya kıymış..
Benim anlamadığım nokta evin kirasının tamamını neden babanız ödemiyor? Durumu da iyiymiş en azından onu yapsın.
Sizde bence özel ders olayını düşünün.. Yabancı dilde özel ders durumu baya avantajlı. Piyasanın bir tık altında ders verirseniz öğrenci de toplarsınız. Yoksa bu şekilde sıfıra sıfır yaşanmaz. Bu şekilde yaşayarak insan tabi ki mutsuz olur.

Zaten babamla yarı yarıya bölüşüyoruz.

27bine bu kadar aktif olmayı gerektirecek bir iş yaptırıp bi de her dakika guler yüz beklemek tam bir şerefsizlik ornegi... Ne biçim memleket olduk aklım almıyor. 27 ne ya...

Back
X