- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Sanırım ben anlatamadım keyfimize düşünlükten değil , ilerisi için hangisi daha karlı olur diye düşünmekten çnkü köyde oturmaya devam edersek halama borcumuzun geri kalanını nasıl ödeyceğimiz konusunda hiçbir fikrimiz yok ama çarsıya gidersek en azından annem çalışır bende yol parasına verceğime 500-600 veririm her ay bir altın alırız diye düşündüm .Tabiki önce borcu ödeyeceksiniz
Obur türlü evet keyif çatmış olursunuz
İnsanlar ne kadar rahat,benim birine bi yere borcum olursa yerimde duramam ödemek için tek onceligim o olur
Siz keyfinize duskunlukten acabaa dolapp mii yoksa borc mu.s.s diye düşünüyorsunuz
Hepsi babamın suçu beni dinlememesinin cezasını çekiyoruz hep birlikte, iş işten geçti artık ne kadar dövünsem de boşbende halan yerınde olsam . benım borcumu vermeden birşeyler yapsanız bende derim oohh bunlarda ne rahaaatt ..
Geceleri gözüme uyku girmez .
Biran önce borcunuzu ödeyın . haftaya kurban .
Sanırım ben anlatamadım keyfimize düşünlükten değil , ilerisi için hangisi daha karlı olur diye düşünmekten çnkü köyde oturmaya devam edersek halama borcumuzun geri kalanını nasıl ödeyceğimiz konusunda hiçbir fikrimiz yok ama çarsıya gidersek en azından annem çalışır bende yol parasına verceğime 500-600 veririm her ay bir altın alırız diye düşündüm .
Köyde oturursak yerimizde saymaya devam edeceğimiz üstelik ben bu işyerime yeni girdim ve saatler konusunda sıkıntı yasıyorum köyde otıruyorum diye işe almak istemediler bende tasıncaz ev bitince dedim.
Konusmak bile utanç verici geliyor bana, komşunun bize 2 altın borcu var ev alırken hiç sormadı ihtiyacıız var mı verelim mi diye annem kendi kendine kıyametleri kopartıyo vermiyo gezmeye gidiyolar vs. diye insan bi sorar diyoKonusun ertelemek mumkunse erteleyin borcu.. olmayacak gibiyse tabiiki borcunu odeyin. Nefret ederim borcuna sadakatsiz olanlara
İlla her ay bir altın olacak diye değilher ay aldıkça zaten halalar da birşey demez .Her ay bir altınla 52 gram bilezik kaç aya ödenir sizce?
Bazen zarar etmek, onurunu kaybetmeye tercih edilir. Edilmelidir.
Verin borcunuzu o zsman.. hem zamaninda verinki bir daha ihtitac olunca yuzunuz olur. Lisedeyken bi arkadasima borc vermistim o zaman icin az parada degildi yani. Yilkarca vermedi. Lanet olsun dedim sonundaKonusmak bile utanç verici geliyor bana, komşunun bize 2 altın borcu var ev alırken hiç sormadı ihtiyacıız var mı verelim mi diye annem kendi kendine kıyametleri kopartıyo vermiyo gezmeye gidiyolar vs. diye insan bi sorar diyo
2 altın için biz bunları düşünüyoruuz halamlar neler düşünmez haklı olarak
Zaten bidaha hangi yüzle isteriz ki Allah düşürmesin yine bu duruma da , sanırım en iyisi elimizdeavcumuzda ne kadar varsa vermekVerin borcunuzu o zsman.. hem zamaninda verinki bir daha ihtitac olunca yuzunuz olur. Lisedeyken bi arkadasima borc vermistim o zaman icin az parada degildi yani. Yilkarca vermedi. Lanet olsun dedim sonunda
Valla ben buraya odaklanmaktan konuyu okuyamadım. Nasıl kârınız var anlamadım ki? Resmen 116bin zararınız var bir ev bu krizde kaç yılda o kadar üstüne koyar ki?0,98 den 160 bin kredi çektik geri ödemesi 276 bin
Şuan da faizler 1,92 falan 160 bin çeksek 404 bin
İnanılmaz bir karımız var o yönden yana
İlla her ay bir altın olacak diye değilher ay aldıkça zaten halalar da birşey demez .
Ben kendi adıma zaten çok utanç duyuyorum ama şuanda elimizde ki parayla altınları alsak geriye kalan bilezik borcunu nasıl ödeyebiliriz ki başka bir gelirimiz olamadan
Hangimiz peşin 250-300 bin para çıkartabiliyoruz ki ?Valla ben buraya odaklanmaktan konuyu okuyamadım. Nasıl kârınız var anlamadım ki? Resmen 116bin zararınız var bir ev bu krizde kaç yılda o kadar üstüne koyar ki?
Aşırı fazla geldi, şok oldum gerçekten.
İşte bize dayadıkları algı, ne kadar kötü ya!
Tabi ki memnun olmayız kim ister bunu babamda ki rahatlık da nerden geliyor anlamadım halamı birşey demez kardeşim diye düşünüyo onlar zaten altınları bozdurmuyo ki kenarlarnda duruyo sıkşmaya ne gerek var kafasındaTek seçenek hem kalan altın borcu için hem de mutfak için tüketici kredisi çekmek.
Böylece siz taşınıp yol parasından tasarruf edersiniz, anneniz işe girer. Tüketici kredisini ödersiniz.
Her ay aldıkça bir şeyler demez demişsiniz ama ortada iki gerçek var. Biri kurbanda veririz demişsiniz. Diğeri de sizden toplu borç alıp sonra onu uzun vadeli ödeseler siz memnun olur musunuz?
Hangimiz peşin 250-300 bin para çıkartabiliyoruz ki ?
Kaldı ki benim babam kendisi çalışıyo nasıl yıllar içinde biriktirip alabilelim
Üstelik biriktirene kadar ev fiyatları alıp başını gidiyo
Ypacak başka birşey yok her ay kiraya para versek ne olaccak peki ?
O zarar değil mi bize üstelik öde öde yıllar sonra yine elinde birşey yok
Canım eğer şehir merkezinde iş bulma olasılığın daha yüksekse ve annen de bu durumda çalışabilecekse yeni evinize çıkmanız çok daha mantıklı .Babanin halanla konuşması ,ilk etapta kurban için borcun belli miktarını verip gerisiyle mutfak dolabini filan yaptırması mümkün olmaz mı? Senin dediğin elde ki birikimle zaten halanın borcunu kapatamiyorsunuz.Babanin nasıl bir hesaplama yaptığını anlayamadım doğrusu...halanın borcunu zaten hiç hesaba katmamis gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?