• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınalım mı ?

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Herkese günaydınnnnn canlarım :KK24:
Buraları çok özledim takip ediyordum sizleri ama çoktandır konu açmıyordum ,
Size danışmak istediklerim var bugün.

Aranızda beni bilenler var açtığım konulardan ötürü , bilmeyenlere de yorumlarda sordukça anlatırım artık.
Ocak ayında ev aldık biliyorsunz yaz sonunda bitecek demişlerdi 225.000 tlye
Sonra seçim vaadi esnasında kredilerin faiz oranları düşünce bizim anlaştığımız bina da kredi aşamasına gelmediği için ben babamla görüşüp yan blok da bi daireye geçelim dedim orası bitmişti çnkü .
Mütayitle görüştüm oranın m2 si daha büyük olması nedeni ile 235.000 olur dedi zar zor anlaştık.

İlerde bankaya faize para vereceğimize hem büyük eve geçelim hemde karımız olsun dye dşündüm

İyi ki de böyle yapmışım 0,98 den 160 bin kredi çektik geri ödemesi 276 bin
Şuan da faizler 1,92 falan 160 bin çeksek 404 bin :KK22:
İnanılmaz bir karımız var o yönden yana

Her neyse asıl derdimize gelelim peşinat esnasında babam halamdan borç aldı altınlarını falan tazminatımı alınca vercem diyerek sonra tazminatını aldı.
Gitti bütün paraya ev sahibine mütayite yatırdı beni dinlemedi .
Neymiş peşinat ne kadar çok verirsek o kadar iyimiş .
Ev kredi zamanına geldiğinde krediyle alırız halana altını dedi.

Ne dediysem ikna edemedm.

Şimdi de çok şükür evi adık ama içinde mutfakdolabı kombi vs. yok bunlar için belli bi para lazım
Yine benim çok zeki babam kredi çekerken beni dinlemeyp sadece mütayite vereceği kadar para çekti .
Bankacı kredi çıkmayabilir demiş bizim babam da korkmuş sanki 160 da aynı 170 de çıkmazsa ikisine de çıkmaz korktuğu için 160 bin diye başvuru da bulunmuş .
Seçimden 2 gün önce tapu işlemleri için merkeze indik o zaman diyo bankacıya 170 yapamaz mıyız diye oda abi yaparım da beklememiz lazım seçimden sonra faizler ne olur belli olmaz hiç riske girme dedi

Bizde bütün parayı mütayite yatırdık tapu masrafları için de halamın altınlarını bozdurduk

Şimdi de kara kara dşünüyoruz.
Halmlar bizden altın bekliyo kurban da verecem dedi toplam da 52 gr bilezik 6tane tam altın 20 bin civarı
Altın da uçtu gitti bide :KK62:

Aksilik olmazsa 4 bin kadar eski işyermden tazminatımı alacağım 2 bin evde var 2 bin de annemler fındık toplamaya gitti o zaman kazandı 8 bin tl paramız var.

Şimdi biz bu parayla mutfak dolabı mı yaptırsak kiii en uygunu 6 bin tl fiyat verdi
Yoksa biraz halama olan borcumuzu mu ödesek onlarda en son babam kurban da verecem dedi :mad:

Mutfak dolabı yaptırmadan evi ne kiraya verebiliyoruz nede kendimiz oturmaya gidebiliyoruz.
Kiraya vermek bana mantıklı gelmiyo çnkü biz köyde oturuyoruz ben çalışıyorum aylık 450 tl yol param tutuyo evi kiraya versek 700-750 tl 300 tl için kiraya vermeye değmez gidersek hem annem de çalışır diyorum ama eve taşınırsak halamlara da ayıp olur bize borçları varken çarsıda keyif çatıyo derler

Napalım sizce sıkıştık kaldık düşün düşün kafayı sıyırdım resmen

Tabiki önce borcu ödeyeceksiniz
Obur türlü evet keyif çatmış olursunuz
İnsanlar ne kadar rahat,benim birine bi yere borcum olursa yerimde duramam ödemek için tek onceligim o olur
Siz keyfinize duskunlukten acabaa dolapp mii yoksa borc mu.s.s diye düşünüyorsunuz

Tabiki önce borcu ödeyeceksiniz
Obur türlü evet keyif çatmış olursunuz
İnsanlar ne kadar rahat,benim birine bi yere borcum olursa yerimde duramam ödemek için tek onceligim o olur
Siz keyfinize duskunlukten acabaa dolapp mii yoksa borc mu.s.s diye düşünüyorsunuz
Sanırım ben anlatamadım keyfimize düşünlükten değil , ilerisi için hangisi daha karlı olur diye düşünmekten çnkü köyde oturmaya devam edersek halama borcumuzun geri kalanını nasıl ödeyceğimiz konusunda hiçbir fikrimiz yok ama çarsıya gidersek en azından annem çalışır bende yol parasına verceğime 500-600 veririm her ay bir altın alırız diye düşündüm .
Köyde oturursak yerimizde saymaya devam edeceğimiz üstelik ben bu işyerime yeni girdim ve saatler konusunda sıkıntı yasıyorum köyde otıruyorum diye işe almak istemediler bende tasıncaz ev bitince dedim.

bende halan yerınde olsam . benım borcumu vermeden birşeyler yapsanız bende derim oohh bunlarda ne rahaaatt ..

Geceleri gözüme uyku girmez . :olamaz:
Biran önce borcunuzu ödeyın . haftaya kurban .
Hepsi babamın suçu beni dinlememesinin cezasını çekiyoruz hep birlikte, iş işten geçti artık ne kadar dövünsem de boş
Halama hak veriyorum sonuna kadar sonuçta o da enişteme mahcup oluyor.
Benim sıkıntım hadi elimzde ki 8 bin ile bir miktar borcumuzu verelim peki sonra ne olacak gerisini nasıl ödeyeceğiz.
Çarsıya tasınsak annem de çalışcaktı öyle öderiz diyorduk

Sanırım ben anlatamadım keyfimize düşünlükten değil , ilerisi için hangisi daha karlı olur diye düşünmekten çnkü köyde oturmaya devam edersek halama borcumuzun geri kalanını nasıl ödeyceğimiz konusunda hiçbir fikrimiz yok ama çarsıya gidersek en azından annem çalışır bende yol parasına verceğime 500-600 veririm her ay bir altın alırız diye düşündüm .
Köyde oturursak yerimizde saymaya devam edeceğimiz üstelik ben bu işyerime yeni girdim ve saatler konusunda sıkıntı yasıyorum köyde otıruyorum diye işe almak istemediler bende tasıncaz ev bitince dedim.

Her ay bir altınla 52 gram bilezik kaç aya ödenir sizce?
Bazen zarar etmek, onurunu kaybetmeye tercih edilir. Edilmelidir.

Konusun ertelemek mumkunse erteleyin borcu.. olmayacak gibiyse tabiiki borcunu odeyin. Nefret ederim borcuna sadakatsiz olanlara
Konusmak bile utanç verici geliyor bana, komşunun bize 2 altın borcu var ev alırken hiç sormadı ihtiyacıız var mı verelim mi diye annem kendi kendine kıyametleri kopartıyo vermiyo gezmeye gidiyolar vs. diye insan bi sorar diyo
2 altın için biz bunları düşünüyoruuz halamlar neler düşünmez haklı olarak

Her ay bir altınla 52 gram bilezik kaç aya ödenir sizce?
Bazen zarar etmek, onurunu kaybetmeye tercih edilir. Edilmelidir.
İlla her ay bir altın olacak diye değilher ay aldıkça zaten halalar da birşey demez .
Ben kendi adıma zaten çok utanç duyuyorum ama şuanda elimizde ki parayla altınları alsak geriye kalan bilezik borcunu nasıl ödeyebiliriz ki başka bir gelirimiz olamadan

Konusmak bile utanç verici geliyor bana, komşunun bize 2 altın borcu var ev alırken hiç sormadı ihtiyacıız var mı verelim mi diye annem kendi kendine kıyametleri kopartıyo vermiyo gezmeye gidiyolar vs. diye insan bi sorar diyo
2 altın için biz bunları düşünüyoruuz halamlar neler düşünmez haklı olarak
Verin borcunuzu o zsman.. hem zamaninda verinki bir daha ihtitac olunca yuzunuz olur. Lisedeyken bi arkadasima borc vermistim o zaman icin az parada degildi yani. Yilkarca vermedi. Lanet olsun dedim sonunda

Verin borcunuzu o zsman.. hem zamaninda verinki bir daha ihtitac olunca yuzunuz olur. Lisedeyken bi arkadasima borc vermistim o zaman icin az parada degildi yani. Yilkarca vermedi. Lanet olsun dedim sonunda
Zaten bidaha hangi yüzle isteriz ki Allah düşürmesin yine bu duruma da , sanırım en iyisi elimizdeavcumuzda ne kadar varsa vermek

0,98 den 160 bin kredi çektik geri ödemesi 276 bin
Şuan da faizler 1,92 falan 160 bin çeksek 404 bin :KK22:
İnanılmaz bir karımız var o yönden yana
Valla ben buraya odaklanmaktan konuyu okuyamadım. Nasıl kârınız var anlamadım ki? Resmen 116bin zararınız var bir ev bu krizde kaç yılda o kadar üstüne koyar ki?
Aşırı fazla geldi, şok oldum gerçekten.
İşte bize dayadıkları algı, ne kadar kötü ya!

İlla her ay bir altın olacak diye değilher ay aldıkça zaten halalar da birşey demez .
Ben kendi adıma zaten çok utanç duyuyorum ama şuanda elimizde ki parayla altınları alsak geriye kalan bilezik borcunu nasıl ödeyebiliriz ki başka bir gelirimiz olamadan

Tek seçenek hem kalan altın borcu için hem de mutfak için tüketici kredisi çekmek.
Böylece siz taşınıp yol parasından tasarruf edersiniz, anneniz işe girer. Tüketici kredisini ödersiniz.

Her ay aldıkça bir şeyler demez demişsiniz ama ortada iki gerçek var. Biri kurbanda veririz demişsiniz. Diğeri de sizden toplu borç alıp sonra onu uzun vadeli ödeseler siz memnun olur musunuz?

Valla ben buraya odaklanmaktan konuyu okuyamadım. Nasıl kârınız var anlamadım ki? Resmen 116bin zararınız var bir ev bu krizde kaç yılda o kadar üstüne koyar ki?
Aşırı fazla geldi, şok oldum gerçekten.
İşte bize dayadıkları algı, ne kadar kötü ya!
Hangimiz peşin 250-300 bin para çıkartabiliyoruz ki ?
Kaldı ki benim babam kendisi çalışıyo nasıl yıllar içinde biriktirip alabilelim
Üstelik biriktirene kadar ev fiyatları alıp başını gidiyo
Ypacak başka birşey yok her ay kiraya para versek ne olaccak peki ?
O zarar değil mi bize üstelik öde öde yıllar sonra yine elinde birşey yok

Canım eğer şehir merkezinde iş bulma olasılığın daha yüksekse ve annen de bu durumda çalışabilecekse yeni evinize çıkmanız çok daha mantıklı .Babanin halanla konuşması ,ilk etapta kurban için borcun belli miktarını verip gerisiyle mutfak dolabini filan yaptırması mümkün olmaz mı? Senin dediğin elde ki birikimle zaten halanın borcunu kapatamiyorsunuz.Babanin nasıl bir hesaplama yaptığını anlayamadım doğrusu...halanın borcunu zaten hiç hesaba katmamis gibi

Tek seçenek hem kalan altın borcu için hem de mutfak için tüketici kredisi çekmek.
Böylece siz taşınıp yol parasından tasarruf edersiniz, anneniz işe girer. Tüketici kredisini ödersiniz.

Her ay aldıkça bir şeyler demez demişsiniz ama ortada iki gerçek var. Biri kurbanda veririz demişsiniz. Diğeri de sizden toplu borç alıp sonra onu uzun vadeli ödeseler siz memnun olur musunuz?
Tabi ki memnun olmayız kim ister bunu babamda ki rahatlık da nerden geliyor anlamadım halamı birşey demez kardeşim diye düşünüyo onlar zaten altınları bozdurmuyo ki kenarlarnda duruyo sıkşmaya ne gerek var kafasında
Ama halamlar haklı olarak ister tabi ki
Her ay da tüketici kredisini öderiz böylece , mantıklı olan bu gibi oldu aslında

Valla şu anda altın gramı da malum hem borcu zamanında vermeyip hem de bu zamanda borcu aksatırsanız uyanık gibi görünecek size olan güveni de kaybedeceksiniz. Borç varken mutfağa dolap döşetmek bilemedim yaa halanız ne dese haklıdır yani. Faiz oranları henüz fazla yükselmeden gidip kredi çekin haftaya ne olacağı belli değil tek çözüm yolu bu gibi duruyor

Hangimiz peşin 250-300 bin para çıkartabiliyoruz ki ?
Kaldı ki benim babam kendisi çalışıyo nasıl yıllar içinde biriktirip alabilelim
Üstelik biriktirene kadar ev fiyatları alıp başını gidiyo
Ypacak başka birşey yok her ay kiraya para versek ne olaccak peki ?
O zarar değil mi bize üstelik öde öde yıllar sonra yine elinde birşey yok

İyi de janet sana kötü bir şey dememiş ki. Niye öyle niye böyle dememiş. Sadece kar ettik algısının yanlış olduğunu söylemiş. Aldığın kredi üzerinden kar etmen o parayı işletmenle olur ancak. Eh siz de işletmediğinize göre, kar da etmemişsiniz. Sadece krediye daha fazla para yatırmayacaksınız hepsi bu. Yani kar değil bu. Bence çekebildiğini kadar tüketici kredisi çekip hem evi hem borcu halletmeye çalışın ve taşının. 450 tl yola gideceğine krediye gider, annen de çalışır hem.

Canım eğer şehir merkezinde iş bulma olasılığın daha yüksekse ve annen de bu durumda çalışabilecekse yeni evinize çıkmanız çok daha mantıklı .Babanin halanla konuşması ,ilk etapta kurban için borcun belli miktarını verip gerisiyle mutfak dolabini filan yaptırması mümkün olmaz mı? Senin dediğin elde ki birikimle zaten halanın borcunu kapatamiyorsunuz.Babanin nasıl bir hesaplama yaptığını anlayamadım doğrusu...halanın borcunu zaten hiç hesaba katmamis gibi

Ben bu işyerine yeni girdim çok şükür çalışmaya başladım şehir merkeznde oturunca annem de iş bulur çnkü kime sorsak köyden olmaz diyorlar beni bile işe alırken köyde oturuyorum diye tereddüt ettiler ben ısrar ettim.
Babam da ki rahatlık beni öldürüyo zaten onlar da bana kızıyo çok stres yapıyormuşum , resmen halamın altınları bizimmiş gibi davrandı . Beni dinlemedi krediyi fazla çekmedi aynı gün eve dönerken bana tüketici kredilerine baktırıyo böyle bi mantık var mı ya
Öncelikle elimizde çok paramız olmadığından o parayla eve girip sonrada kredi çekip bianda halama olan borcumuzu kapatsak taşınınca da annemle çalışıp her ay kredi öderiz
Her ay halama ödeme yapıp tekrar tekrar mahcup olmaktansa
Kaldı ki her ay altın da artıyo nerdeyse kredi faizine denk gelir uzun vadede altın almak
Onlara mahcup yaşamaktansa ödyip kurtulmak istiyorum

Back
X