Tartıştık evden gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu evlilik olmamis. Cok uzun surecegini sanmiyorum. Is bulamananin hincini siz atarlanarak esinizden cikariyorjen esiniz de ana ocagindan kopamamis.
Kendimi esinizin yerine koydum. Biriyle sakalasirken tam o sirada bana firca cekse ben de iceri gidersim esinjz gibi. Sonra sarj aletini telefonumdan sokup alsa, ustelik de kendini baska odaya kapatsa yemegi de beraber yenwk ywribe jendi alip koysun diye dusunse ben de benim bu evde isim yok diye dusunur ceker giderdim. Baba ocagina degil belki ama o ortamda da bulunmak istemezdim. Keskin sirke kupune zarardir. Daha 3 aylik evlilikte birbirinizin kalbinde onarilmayacak yaralar mi aciyorsunuz? Birbirinize bakacak yuz birakin. Siz bu evliligi yurutnek istiyor musunuz, ikiniz de, once onu bir dusunun. Acisiyla tatlisiyla birbirinizi incitmeden bir omur birlikte gecirmeyi istiyor musunuz?
Ben tavırlarımın bu kadar incitici olduğunun farkında değildim açıkçası. Gerçekten çok mu yıkıcı davranıyorum? Ben biraz empati özürlüyümdür yorumunuz başka bi açıdan bakmamı sağladı teşekkür ederim. Haklısınız küçücük görünen meselelerle belki de birbirimizde onarılmayacak yaralar açıyoruz. Eşim daha düşünceli o konuda ama dediğim gibi ben empati özürlü biri olarak ne kadar kırıcı davrandığımın farkında değildim sanırım o an. Özürümü dileyeceğim tavrımdan dolayı. Kesinlikle birbirimizi incitmeden bir ömrü beraber geçirmek istiyorum bunun için de herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Evet onun da hataları oluyor ama ortalığı yangın yerine çeviren üzgünüm ki ben oluyorum genelde .

Evet farkındayım biraz abartılı bi tepki verdim ama evden çıkıp gitmesini gerektirecek bi durum yoktu ki. Yani biraz dolaşıp geleceğini bilsem gam yemeyeceğim ama direkt insanlara duyurmaya gidiyor bu da sinirimi bozuyor hiçbişeyi kendi aramızda halledemezden hale geldik illa aileler bi devreye girecek.

Bazi seyler zamanla birikiyor. Belki farkinda olmadan devamli gerginsiniz. Esinizle bu aileyi katma durumu durdurmaya gerektigini anlatmaniz lazim. Iki yetiskin gibi davranmayip herseye aile katilsa tek sizin degil onunda yetiskinligi ortadan kalktigini anlamasi lazim. Ha sunu eklemeden de gecmek istemiyorum: Bir adam onun icin düzenini birakip yanina gelen esine baski kurmak icin ailesini kullaniyorsa zannettiginiz kadar iyi ve poncik degil. Esim bunu yapsa tam bir kere yapar, cünkü büyük kiyamet kopar. Biz esimizle evlilk kuruyoruz sülalesi ile degil, ne kadar onlarda ailedense

Kuzum biraz sakin kocan degil dusmanin sanki cok fevrisin gider adam tamam ailesi konusunda haklisin ama bence gonlunu al

Kızlar biz yine kavga ettik.
Şöyle ki sabahtan biraz heyheyliydim. Biliyorsunuz yurtdışından gelin geldim. 3 aydır evliyim. Alışmaya çalışıyorum evliliğe, ortama adapte olmaya çalışıyorum. Küçük bi şehirdeyiz iş bulamıyorum. Bulsam dahi üniversite mezunuyum iş alanı burda çok kısıtlı lise mezunu birinin de pekâla yapabileceği bi iş yapmak istemiyorum. Böbürlendiğimden ya da büyüklendiğimden değil lütfen yanlış anlaşılmasın. Kim ister aldığı onca eğitim verdiği onca emek boşa gitsin? Benim eğitim hayatım yurtdışında geçti öyle zengin paralı pullu bi ailenin kızı da değilim kendi yağıyla kavrulan gurbetçi bi ailenin çocuğuyum. Yüksek lisans yapayım desem ALES konusunda kendime hiç güvenmiyorum çünkü burda eğitim sistemi çok farklı geçmiş sorulara bir göz attım ama çok çok zor benim bu sınavdan yüksek bi puan alabilmem.. ki yaşadığım şehirde benim bölümümde yüksek lisans programı yok 1 saatlik mesafede başka bi üniversitede var.. iyice çıkmaza girdim anlayacağınız. Zaman zaman pişman oluyorum kurulu bir düzenim vardı, çok güzel bi kariyer yapma imkanım vardı bulunduğum ülkede fakat eşimi bu kadar çok sevmesem, güvenmesem ki kendisi çocukluk arkadaşım yıllardır tanıdığım bi insan, bu kadar şeyden vazgeçip gelmezdim. Sevdiğim için onun yanındayım.

Neyse az önce işten eve geldi. Yemek hazırlıyordum. Geldi herzamanki gibi benimle şakalaşıyor uğraşıyor falan. Çorbanın tuzuna bakacaktım elimde kaşık varken koluma hamle yaptı halıya döküldü çorba . Bende napıyorsun ya diye çıkıştım. Bi taraftan da halıyı temizleme başladım. Beyfendi de sinirlendi bana çemkiriyor sen napıyorsun ne bağırıyorsun diye. Bin defa söyledim ben bi iş yaparken bana dokunma benimle uğraşma diye. Neyse sonra git dedim yalnız bırak beni sinirleniyorum dedim. Ben mutfağın kapısını kapatmaya çalıştıkça üstüme geliyor, gitmiyor. En sonunda gitti. Yemeklerin altını kapattım baktım içerde şarj aletimi almış telefonda takılıyor. Çektim şarj aletimi yatak odasına gittim bir süre orda takılayım dedim. Yemekler hazır zaten gitsin yesin. Bi baktım bi hışımla çıktı gitti evden. Bi süre evin önünde arabanın içinde oturdu sonra bastı gitti. Bende mesaj attım koş annenlere yetiştir hemen diye. Küçücük meseleyi bile kendi aramızda halledemiyoruz dedim. Bu durumdan bıktım kızlar herşeyi ailesine yansıtıyor defalarca rezil olduk bu konuda yeterince. Aradı beni saydırıyor bende sen ufacık meselelerde bile ailenin arkasına sığınacak kadar kişiliksiz bi insansın benimle olan sorununu benimle çözemeyecek kadar aciz bi insansın dedim. Sen göreceksin birazdan babamı alıp getireceğim derdini ona anlat diye beni tehdit ediyor. Kimseyi benim başıma toplama nereye gidiyorsan git ama kimseyi benim evime getirip beni yine rezil duruma düşürme dedim. Tamam ağır konuştum kabul ediyorum ama gerçekten bıktım ben insanlarla yüz göz olmaktan. Evden hadi çektin gittin bişey yokken bir de gidip ailesine yansıtıyor durumu. Utanıyorum artık gerçekten. Şimdi ailesiyle birlikte gelirse ben nasıl bi tavır sergilemeliyim? Benim ailem yurtdışında annem arayınca bişey belli etmek istemiyorum kadın yeterince bunaldı bu durumlardan. Ailesi gelirse kızım senin derdin ne diye yine bana yüklenecekler yine kötü ben olacağım . Offf gerçekten bıktım artık ya .
Bu ülkede ne üniv. mezuniyeti ne yüksek lisans ne doktora ne yurtdışı eğitimler hiç bir işe yaramıyor maalesef. Düşünki yıllarca dirsek kırıp mühendis oluyorsun ama şantiyede şefin/amirin ortaokul, hadi olsun lise mezunu oluyor. Şu anda ülkenin en ballı mesleklerinde ve iş yerlerinde lise/üniv farketmez her kademede çalışan var. Bunu bu gerçeği daha iyi görmen için yazdım.
Eşin hala en ufak şeyde ana baba kucağına koşuyorsa daha büyümesine zaman var demektir. Hiç yargılamadan konuşarak bir daha yapmamasını ciddi üslupla konuş bence. Eğer devam ederse evlilik terapisti düşünebilirsin.
Küçük yerdeysen kendini eve kapatma. Bir şekilde çalışmaya ve üretmeye bak. Ev ortamı kadını köreltiyor kesinlikle.
Keşke eşini yurtdışına götürme gibi bir durum olsaymış. Olgun taraf sen olduğun için konuşarak iyileşme sağlayabilirsin. Kaynana kayınpederide rezil olacaksın diye düşünme. Herkes insan. Halden anlamak zorundalar. Ne nedir konuşursun o kadar aile içine girmeye meraklılarsa.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Yine rezil olmak istemezsin.
Bu durumlardan bıktın ama yapacağını yapmadan da duramazsın.
Sonra adama yazık kurtulsa keşke senden diyenlere kızıyorsun.

Eşimin kıymetini bilcem diyordun ne oldu?

Çorba halıya dökülmüş aman ne büyük mesele.
Ver yikamaciya oldu bitti.

Şakalaşmış ilgilenmiş seninle kabahat.

Ilgilenmese zaten en büyük kabahat.

Adam şakalaşmak istemiş yaranamamış azar yiyip dırdır dinlemiş. Bu adamı seviyor musunuz siz gerçekten. Bir de lütfen sarj çekip alma şeysini bir daha yapmayın çok sinir bozucu ben olsam o şarjı elinizden geri alır parça pinçik ederdim. Dua edin sizinle dalaşmak yerine evi terk etmiş. Buraya kadar sizi fazla fevri çekilmez buldum. Kocanızın tek hatası da her olayda ana baba çağırmak. Olmuyorsa zorlamaya gerek yok. Siz de artık başlık parasıyla zorla verilmiş kız tavırlarından vazgeçin. Böyle yaparak alışmanız mümkün değil

Kuzum biraz sakin kocan degil dusmanin sanki cok fevrisin gider adam tamam ailesi konusunda haklisin ama bence gonlunu al
Haklısınız sinirlerim çok alt üst oldu bu evliliğin başından beri inanın geçinmeye mi çalışacağım, annemlerin özlemini bastırmaya mı çalışacağım, pişmanlığımı dindirmeye mi çalışacağım ne yapacağımı bilmiyorum. Evlilik çok zormuş.

Haklısınız sinirlerim çok alt üst oldu bu evliliğin başından beri inanın geçinmeye mi çalışacağım, annemlerin özlemini bastırmaya mı çalışacağım, pişmanlığımı dindirmeye mi çalışacağım ne yapacağımı bilmiyorum. Evlilik çok zormuş.
Kuzum olan olmus duzelir elbet tamam haksizsin ama.kendine yüklenme tekrarlamaz gonlunu alirsin hem.samimiyetini anlayacaktir fakat artik evlisin yeni bir hayatin var tadini cikar bence is ailemden uzaktayim vs diye kendini bunaltma ina simdi.ailene dönsen senden daha cok mutsuz olurlar bunlar gecis donemi

Bu ülkede ne üniv. mezuniyeti ne yüksek lisans ne doktora ne yurtdışı eğitimler hiç bir işe yaramıyor maalesef. Düşünki yıllarca dirsek kırıp mühendis oluyorsun ama şantiyede şefin/amirin ortaokul, hadi olsun lise mezunu oluyor. Şu anda ülkenin en ballı mesleklerinde ve iş yerlerinde lise/üniv farketmez her kademede çalışan var. Bunu bu gerçeği daha iyi görmen için yazdım.
Eşin hala en ufak şeyde ana baba kucağına koşuyorsa daha büyümesine zaman var demektir. Hiç yargılamadan konuşarak bir daha yapmamasını ciddi üslupla konuş bence. Eğer devam ederse evlilik terapisti düşünebilirsin.
Küçük yerdeysen kendini eve kapatma. Bir şekilde çalışmaya ve üretmeye bak. Ev ortamı kadını köreltiyor kesinlikle.
Keşke eşini yurtdışına götürme gibi bir durum olsaymış. Olgun taraf sen olduğun için konuşarak iyileşme sağlayabilirsin. Kaynana kayınpederide rezil olacaksın diye düşünme. Herkes insan. Halden anlamak zorundalar. Ne nedir konuşursun o kadar aile içine girmeye meraklılarsa.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Malesef o kadar haklısınız ki :KK43: ben hiç böyle olacağını tahmin etmiyordum. Benim iyi bi eğitimim var her yerde iş bulurum çok iyi yerlere gelirim gibi bi algı içindeydim gelmeden önce. Ne kadar yanıldığımı şimdi fark ediyorum. Gerçekten de hiç kar etmiyormuş diploma falan. Sizce yeni bi yabancı dil öğrenip ilerde kendi işimi mi kursam? Tercüme bürosu gibi bişey. Bu daha mı mantıklı bir adım olur acaba? Eşimle de konuşmamız mümkün olduğunda konuşacağım . Hala eve gelmedi.. Umarım yalnız gelir ..

Anne babasinda da hata var. Oğulları evdeki tartışmayı anlatırken kizmalari lazım bize anlatma eşinle hallet diye.
Evlendiğinede pişman olmuşsun, eşinde büyümemiş hala

Kuzum olan olmus duzelir elbet tamam haksizsin ama.kendine yüklenme tekrarlamaz gonlunu alirsin hem.samimiyetini anlayacaktir fakat artik evlisin yeni bir hayatin var tadini cikar bence is ailemden uzaktayim vs diye kendini bunaltma ina simdi.ailene dönsen senden daha cok mutsuz olurlar bunlar gecis donemi
İnanın çok zor ya :KK43: annemler izine geldi bir ay önce hiç yanlarından ayrılmak istemedim onlar giderken o kadar ağladım üzüldüm ki :KK43: evimi, odamı, kardeşlerimi, arkadaşlarımı, ordaki yaşantımı çok özlüyorum :KK43: bazen boşanmayı bile düşünüyorum galiba yapamayacağım diyorum. Bu kadar zorlanırken üzerine böyle olaylar da tuz biber oluyor. Bazen o kadar bunalıyorum ki çekip gitmek istiyorum ama ailemin de beni bu saatten sonra kabulleneceğini hiç düşünmüyorum ki eşimi de çok severler toz kondurmazlar bana rahatlık batıyor gibi görüyorlar ne kadar acı çektiğimi bilseler :KK43: umarım geçer alışırım canım..

Çift terapisi alın, sizin durumunuz iki yanlışı bir doğru ettirmeye çalışmak. İkinizinde törpülenmesi gereken çok sivri yanlarınız var. Biraz deneyin olmuyorsa mutsuz etmeyin birbirinizi. Herkes kendi hayatına dönsün çok gecikmeden. Sakın sakın çocuk yapmayın.

Kızlar biz yine kavga ettik.
Şöyle ki sabahtan biraz heyheyliydim. Biliyorsunuz yurtdışından gelin geldim. 3 aydır evliyim. Alışmaya çalışıyorum evliliğe, ortama adapte olmaya çalışıyorum. Küçük bi şehirdeyiz iş bulamıyorum. Bulsam dahi üniversite mezunuyum iş alanı burda çok kısıtlı lise mezunu birinin de pekâla yapabileceği bi iş yapmak istemiyorum. Böbürlendiğimden ya da büyüklendiğimden değil lütfen yanlış anlaşılmasın. Kim ister aldığı onca eğitim verdiği onca emek boşa gitsin? Benim eğitim hayatım yurtdışında geçti öyle zengin paralı pullu bi ailenin kızı da değilim kendi yağıyla kavrulan gurbetçi bi ailenin çocuğuyum. Yüksek lisans yapayım desem ALES konusunda kendime hiç güvenmiyorum çünkü burda eğitim sistemi çok farklı geçmiş sorulara bir göz attım ama çok çok zor benim bu sınavdan yüksek bi puan alabilmem.. ki yaşadığım şehirde benim bölümümde yüksek lisans programı yok 1 saatlik mesafede başka bi üniversitede var.. iyice çıkmaza girdim anlayacağınız. Zaman zaman pişman oluyorum kurulu bir düzenim vardı, çok güzel bi kariyer yapma imkanım vardı bulunduğum ülkede fakat eşimi bu kadar çok sevmesem, güvenmesem ki kendisi çocukluk arkadaşım yıllardır tanıdığım bi insan, bu kadar şeyden vazgeçip gelmezdim. Sevdiğim için onun yanındayım.

Neyse az önce işten eve geldi. Yemek hazırlıyordum. Geldi herzamanki gibi benimle şakalaşıyor uğraşıyor falan. Çorbanın tuzuna bakacaktım elimde kaşık varken koluma hamle yaptı halıya döküldü çorba . Bende napıyorsun ya diye çıkıştım. Bi taraftan da halıyı temizleme başladım. Beyfendi de sinirlendi bana çemkiriyor sen napıyorsun ne bağırıyorsun diye. Bin defa söyledim ben bi iş yaparken bana dokunma benimle uğraşma diye. Neyse sonra git dedim yalnız bırak beni sinirleniyorum dedim. Ben mutfağın kapısını kapatmaya çalıştıkça üstüme geliyor, gitmiyor. En sonunda gitti. Yemeklerin altını kapattım baktım içerde şarj aletimi almış telefonda takılıyor. Çektim şarj aletimi yatak odasına gittim bir süre orda takılayım dedim. Yemekler hazır zaten gitsin yesin. Bi baktım bi hışımla çıktı gitti evden. Bi süre evin önünde arabanın içinde oturdu sonra bastı gitti. Bende mesaj attım koş annenlere yetiştir hemen diye. Küçücük meseleyi bile kendi aramızda halledemiyoruz dedim. Bu durumdan bıktım kızlar herşeyi ailesine yansıtıyor defalarca rezil olduk bu konuda yeterince. Aradı beni saydırıyor bende sen ufacık meselelerde bile ailenin arkasına sığınacak kadar kişiliksiz bi insansın benimle olan sorununu benimle çözemeyecek kadar aciz bi insansın dedim. Sen göreceksin birazdan babamı alıp getireceğim derdini ona anlat diye beni tehdit ediyor. Kimseyi benim başıma toplama nereye gidiyorsan git ama kimseyi benim evime getirip beni yine rezil duruma düşürme dedim. Tamam ağır konuştum kabul ediyorum ama gerçekten bıktım ben insanlarla yüz göz olmaktan. Evden hadi çektin gittin bişey yokken bir de gidip ailesine yansıtıyor durumu. Utanıyorum artık gerçekten. Şimdi ailesiyle birlikte gelirse ben nasıl bi tavır sergilemeliyim? Benim ailem yurtdışında annem arayınca bişey belli etmek istemiyorum kadın yeterince bunaldı bu durumlardan. Ailesi gelirse kızım senin derdin ne diye yine bana yüklenecekler yine kötü ben olacağım . Offf gerçekten bıktım artık ya .
Siz mutlu degilsiniz bu evlilikte esinize asik olabilirsiniz keza bu yetmiyor mutlu olmaya belliki yurtdisini ailenizi özluyorsunuz ve bu sekildede surekli kavga oluyor esinizde anlamiyor siz onun icin kurulu duzeninizi ailenizi birakmissiniz o ise ilkokul cocugu gibi herseyi yetistirme derdinde ne demek babami getirirsem sen gorursun resmen sizi sahipsiz goruyor gotu kalkmis siz yazmissiniz esime guvenmesem gelmezdim diye neyine güvendiniz acaba

Malesef o kadar haklısınız ki :KK43: ben hiç böyle olacağını tahmin etmiyordum. Benim iyi bi eğitimim var her yerde iş bulurum çok iyi yerlere gelirim gibi bi algı içindeydim gelmeden önce. Ne kadar yanıldığımı şimdi fark ediyorum. Gerçekten de hiç kar etmiyormuş diploma falan. Sizce yeni bi yabancı dil öğrenip ilerde kendi işimi mi kursam? Tercüme bürosu gibi bişey. Bu daha mı mantıklı bir adım olur acaba? Eşimle de konuşmamız mümkün olduğunda konuşacağım . Hala eve gelmedi.. Umarım yalnız gelir ..
Küçük şehirde tercüme bürosu açmak bana hiç mantıklı gelmiyor

Ailesinin evi 2-3 dakikalık mesafede ona güvendi heralde..
Ceza yesin de aklı başına gelsin !!

Arabayla mı gidiyor 2-3 dk.lik yola ? Belki ailesine bile gitmiyordur.

Yürüme mesafesindenki üretim yerlerine gitmek serbest.

Tepkileriniz aşırı.

Ve ayrıca çalışmak zorundaysanız iş seçimi yapmanız abes.

Yok değilseniz zaten üniversite - lise arası anlatmaniza gerek yok.

Kpss deneyebilirsiniz.

Yabancı dilin varken bir çok iş bulma imkanın var bence. Zaten artık bir çok iş uzakta yani evden pc başından yapılıyor. Biraz zamanını alır ama zamanla hangi firma hangi dile ihtiyaç duyuyor, uzaktan çalışmaya uygun şirketler vs biraz kafa yorup ilgilenirsen kendine uygun bir iş yapabilirsin. Veya dediğin gibi tercümanlıkta çok ihtiyaç duyulan bir alan.
Eğer kafanı işle meşgul edersen özel hayatındaki her şeyi çok kafaya takmamaya başlarsın. Zamanla herşey bir rutine oturmaya başlar. İki tarafta konuşarak birbirini düzeltme yoluna giderse aşarsınız bu durumunuzu da.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X