Tartıştık evden gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fazla tepkilisiniz birde hala evden çıkıp gitmesine gerek yoktu diyorsunuz. Hatayı bence kendinizde aramiyorsunuz. Ben ülke degistirdim onun için çok fedakarlık yaptim zaten gibi düşünüp bu şekilde davranıyorsaniz yazık edersiniz. Eşinizin yerinde olsam eve dönmem bile. Sonuçta kimse kimseyi zorla bisey yaptırmaya zorlamiyot

Usenmedim okudum ve inanamadim😳
Konu sahibinin saglikli bir evliligi yok hatta bence sonu bosanma olur 3 bucuk aylik evlilikte bu kadar sorun pes dedirtti. Gercekten tedavi olmasi gerekiyor.
Gorumce falan daha aileye yeni katilan birini silmisler sosyal medyadan sorun bayagi buyuk anlasilan 😳
Daha geçen dedik senin sonun boşanma olacak diye ama hanımefendi yok bundan sonra siz görürsünüz kocamla bosanmiycam falan diye bize nispetvari konuşmuştu. Hatta başta yazdiklarida bizlerin ufak tahminleriydi yorumlarda oturmuş onları kendince açıklığa kavusturmus ama yine diyorum fazla naz aşık usandirir!!!! Bu kızın evliliği çok büyük tehlikede . Allah yardım etsin.

Daha geçen dedik senin sonun boşanma olacak diye ama hanımefendi yok bundan sonra siz görürsünüz kocamla bosanmiycam falan diye bize nispetvari konuşmuştu. Hatta başta yazdiklarida bizlerin ufak tahminleriydi yorumlarda oturmuş onları kendince açıklığa kavusturmus ama yine diyorum fazla naz aşık usandirir!!!! Bu kızın evliliği çok büyük tehlikede . Allah yardım etsin.
Cok yazik iki tarafada. Bu kadar mutsuz olmak cok zor. Ben kocasi yerine olsam coktan bosanirdim tamam kocasida tuhaf babayk niyr cagiriyorsun da ama yani ne munasebet sen brnim kardeslerime surtuk diyorsun. Birde hala daha naz yapiyor dediginiz gibi fazla naz asik usandiri.

Bıktıysan konuma dahil olmak zorunda değilsin . Yorum yapmak zorunda hiç değilsin. Sanki kendi evliliğiniz güllük gülistanlık siz sütten çıkma ak kaşık, eşiniz bi içim su falan.
Hemen böyle tepkiler veriyorsun yapma bak... Evet kimsenin güllük gülistanlık değil ama sürekli böyle şeylerden olay çıkmıyor...insanların geçim derdi,sağlık derdi, evlat derdi oluyor. Sen geçen topliycam sinirlerimi demiştin🤷 Canım azıcık terapi alsan bak ailemin sevgisini bastiramiyorum diyorsun🤔

Cok yazik iki tarafada. Bu kadar mutsuz olmak cok zor. Ben kocasi yerine olsam coktan bosanirdim tamam kocasida tuhaf babayk niyr cagiriyorsun da ama yani ne munasebet sen brnim kardeslerime surtuk diyorsun. Birde hala daha naz yapiyor dediginiz gibi fazla naz asik usandiri.
Evet bence erkekler için de çok zor ... Çünkü kızda sürekli ailesini müdahil ediyor oglanda sanırım saldı çayıra. İnşallah toparlarlar🤷

Babası ne alaka gelip size kimsenin laf etmeye hakkı yok ne biçim insanlar var ya kendini ezdirme

eski konularina bakin. kizkardeslerin surtuk demis afedersiniz. kocam yanimda degil diyor.. bosanmak istemiyorsan tedavi olmalisin konu sahibi.
Ay sen ne fitne fücur bi insansın ya . Kız kardeşi bana ağır hakaretlerde bulunduğu için öyle bi laf etmiştim ben. Kocam o konuda Yanımda olmasa sonradan nasıl düzelecektik? Biz o sorunu hallettik eşim de bana hak verdi bazı konularda ortalığı karıştırma git başka konuda eğlen 🤨

Ben her şeyden çok sizin tepkinize bir anlam veremedim. Eşin şakalaşmak için yanaşırken bu agrasiflik nedir böyle. Dökülsün çorba ne olacak.
Benim eşim çaydanlığı elinden düşürdü halıya. Soğusun dokunmayalım dedim oturduk tv izledik ne gerek var sinirlenmeye. Arkadaşıma anlattığımda bunu, ben olsam onun burnundan getirirdim evi batırdığı için dedi. Yani hepimiz farklı karakterlerdeyiz amenna. Fakat anlayış, sevgi, saygı bunlar karşılıklı kazanılıp kaybedilen şeylerdir.
Daha çok yenş evlisin şimdiden sen acizsin sen şöylesin böylesin demeye ne gerek var. Saygınızı kaybetmeyin ilk günlerden.
Ayrıca yüksek lisans yapabilirsin. Dersler zaten online. İlk seneyi uzaktan bitirirsin. İkinci sene okullar açılda bile tez dönemin oldugu için okula zaten gitmezsin. Hayallerinden vazgeçme.

Hemen böyle tepkiler veriyorsun yapma bak... Evet kimsenin güllük gülistanlık değil ama sürekli böyle şeylerden olay çıkmıyor...insanların geçim derdi,sağlık derdi, evlat derdi oluyor. Sen geçen topliycam sinirlerimi demiştin🤷 Canım azıcık terapi alsan bak ailemin sevgisini bastiramiyorum diyorsun🤔
bize burada boyle cevap veren esine neler yapiyordur. Allah kurtarsin ne yapsa memnun edemez adamcagiz.

Haklısınız ama bazen kendimi savunmayınca gerçekten çıldırıyorum. Kız kardeşine sürtük demişsin diyor kusura bakmayın ama kız kardeşi de benim hakkımda ağır bi ithamda bulundu . Belki kötü söze kötü sözle karşılık vermek benim hatam ama ne yapim insanlar bana bi gelin de şöyle kötü böyle kötü diyince aa canım ablacım siz bi meleksiniz diyemiyorum. Eşimle tartışma anında ağzımdan çıktı ki haklı olduğum yönler vardı o yüzden konuşup barıştık sonra zaten. Haklısınız çok büyük dertler varken böyle küçük şeyleri sorun etmek şimarıklık gibi görünüyor ama inanın bende haketmediğim şeylere maruz kaldım. Oturup tabiki salya sümük ağlamayacağım bana şöyle yaptılar beni böyle üzdüler diye hepsine gereken mesafeyi koyarak kendimi korumaya aldım ki yine de yüzlerine karşı bi saygısızlık yapmadım yüz yüze gelince hala beni çok sevdiklerini söylüyorlar. Böyle kötü bi insan gibi göründüğüme Bakmayın gerçekten tanısanız anlarsınız kimseye kin beslemem, unuturum, çabuk severim ama kolay kolay nefret etmem o yüzden kızıyorum geçmiş olayları gündeme getirenlere . Yeterince sarsıldım toparlamaya çalışıyorum , adapte olmaya çalışıyorum ama zor gerçekten çok zor ki ben öyle el bebek Gül bebek bi ailede de büyümedim kendi ailem en başta berbat bi evlilik örneğiydi. Bu yaşıma kadar hep kendimi işe verdim, okumaya, kendimi geliştirmeye . Pasta kek börek yapmayı bile yeni yeni öğreniyorum. Alışmaya çalışıyorum inanın . Evliliğimi düzgün bi çerçevede yürütememem evet benim beceriksizliğim olabilir ama pes etmemek için elimden geleni yapıyorum. Pes etmek kolay . Çekip gitmek kolay. Kendi düzenime geri dönmek kolay . Mutlu olacağımı bilsem bir dakika durmam . Çabalıyorsam eşim için onsuz bi hayatı istemediğim için. Bunu insanlara ailesine izah etmeye çalışınca sanki hayır işliyormuşum gibi algılıyorlar. Yerimde olsalardı anlarlardı ne kadar zor olduğunu. Tek isteğim anlaşılabilmek ama malesef bazı insanlar anlamadığı konularda eleştiri yapmaya bayılıyor. İnsancıl yorumunuz güzel kalbiniz için teşekkür ederim.

Ben tavırlarımın bu kadar incitici olduğunun farkında değildim açıkçası. Gerçekten çok mu yıkıcı davranıyorum? Ben biraz empati özürlüyümdür yorumunuz başka bi açıdan bakmamı sağladı teşekkür ederim. Haklısınız küçücük görünen meselelerle belki de birbirimizde onarılmayacak yaralar açıyoruz. Eşim daha düşünceli o konuda ama dediğim gibi ben empati özürlü biri olarak ne kadar kırıcı davrandığımın farkında değildim sanırım o an. Özürümü dileyeceğim tavrımdan dolayı. Kesinlikle birbirimizi incitmeden bir ömrü beraber geçirmek istiyorum bunun için de herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Evet onun da hataları oluyor ama ortalığı yangın yerine çeviren üzgünüm ki ben oluyorum genelde .
Hatalarinin farkina varmak da bir erdemdir. Insan sevildigi, deger gordugu yerde durmak ister. Esiniz sizin o tavirlarinizla deger gormedigini hissedip o ortamdan uzaklasmak istemis.
Tamam cok kotu seyler yapar, onurunuzu falan kirarsa tavrinizi o zaman gosterin ama ufak tefek seylerde hosgoru gostermek de bir erdemdir. Konusarak halledebileceginiz seylerde ortaligi yangin yerine cevirmek sadece size zarar verir. Insanlar bir yere kadar katlanir. Herkesin bir kirilma noktasi vardir.
Esiniz de bu evliligi yurutmek istiyorsa sorunlari cozmede ucuncu kisileri kullanmasin. Kol kırılır yen icinde kalır derler. Aile oldugunuzu ogrenmelisiniz. Ufak tefek problemleri bile cozecek yetiye sahip olamazsaniz, hayatin yukunu nasil ustlenirsiniz. Evlilik hayatin yukunu paylasmaktir, birbirine eziyet etme kurumu degil ya da nazimi ceken biri olsun diye evlenilmez.
Is bulamamaniza uzuldum. Su pandemi doneminin de etkisi var. Bu donemi en saglilik gecirmek icin kendinizi oyalayacak mesgaleler bulun, sevdiginiz seyleri yapin, kendinize vakit ayirin.
Sevin, sevilin, evliligin tadini cikarin, birbirinize eziyet etmeyin. Gencsiniz hayati doya doya yasayin, guzel anılar biriktirin, guzel dostlar edinin. Hayat boyle anlamli olur.

Son düzenleme:
Omg adamin yüzunu cizmeler kizkardeslerine sürtük demeler annesi icin ne bok yerlerse yesinler demeler gereksiz kavgalar omgg zavalli adam cok acidim gercekten önceki konularini okuyun bu üyenin karsi tarafi nasil bir hale soktuğunun kirip döktukten sonra farkına varan egoist birisi gercekten tedavi ol yada bosan yazik o adama yazik senin tek derdin yurt dışı anneni falanda ozlemiyorsun tek derdin yurt dışı yuhhh
Omg omg çok büyük bi iş yaptın omg alkışta ister misin omg

Hangi evlilik 🤔 evcilik olur anca büyümemiş bebelerin evciliği :olamaz:

Bu kadar emek verdiğin herşeyi nasıl bu kadar kolay bırakıp gelebildin başka bir ülkeye?? Bu çok çok yanlış bi karar bana göre sürekli buna değip değmediğini sorguluyorsun bana göre.

Aşk bi parça da mantığı içinde barındırmalı bana göre

Yoo gayet de güzel tepki vermişsiniz, "görürsün seni babama şikayet etcem görcen sen" diyen bi süt kuzusuna az bile. Kimseyi sizin evinize getirip üstünüze salamaz bu konuda bi sınır çizin önce, eş ailesi karşısında ezilmek yerine "siz neden bizim her tartışmamızda kalkıp buraya gelip evliliğimize kariisyosunuz?" Diye cikisabilirsiniz

Kızlar biz yine kavga ettik.
Şöyle ki sabahtan biraz heyheyliydim. Biliyorsunuz yurtdışından gelin geldim. 3 aydır evliyim. Alışmaya çalışıyorum evliliğe, ortama adapte olmaya çalışıyorum. Küçük bi şehirdeyiz iş bulamıyorum. Bulsam dahi üniversite mezunuyum iş alanı burda çok kısıtlı lise mezunu birinin de pekâla yapabileceği bi iş yapmak istemiyorum. Böbürlendiğimden ya da büyüklendiğimden değil lütfen yanlış anlaşılmasın. Kim ister aldığı onca eğitim verdiği onca emek boşa gitsin? Benim eğitim hayatım yurtdışında geçti öyle zengin paralı pullu bi ailenin kızı da değilim kendi yağıyla kavrulan gurbetçi bi ailenin çocuğuyum. Yüksek lisans yapayım desem ALES konusunda kendime hiç güvenmiyorum çünkü burda eğitim sistemi çok farklı geçmiş sorulara bir göz attım ama çok çok zor benim bu sınavdan yüksek bi puan alabilmem.. ki yaşadığım şehirde benim bölümümde yüksek lisans programı yok 1 saatlik mesafede başka bi üniversitede var.. iyice çıkmaza girdim anlayacağınız. Zaman zaman pişman oluyorum kurulu bir düzenim vardı, çok güzel bi kariyer yapma imkanım vardı bulunduğum ülkede fakat eşimi bu kadar çok sevmesem, güvenmesem ki kendisi çocukluk arkadaşım yıllardır tanıdığım bi insan, bu kadar şeyden vazgeçip gelmezdim. Sevdiğim için onun yanındayım.

Neyse az önce işten eve geldi. Yemek hazırlıyordum. Geldi herzamanki gibi benimle şakalaşıyor uğraşıyor falan. Çorbanın tuzuna bakacaktım elimde kaşık varken koluma hamle yaptı halıya döküldü çorba . Bende napıyorsun ya diye çıkıştım. Bi taraftan da halıyı temizleme başladım. Beyfendi de sinirlendi bana çemkiriyor sen napıyorsun ne bağırıyorsun diye. Bin defa söyledim ben bi iş yaparken bana dokunma benimle uğraşma diye. Neyse sonra git dedim yalnız bırak beni sinirleniyorum dedim. Ben mutfağın kapısını kapatmaya çalıştıkça üstüme geliyor, gitmiyor. En sonunda gitti. Yemeklerin altını kapattım baktım içerde şarj aletimi almış telefonda takılıyor. Çektim şarj aletimi yatak odasına gittim bir süre orda takılayım dedim. Yemekler hazır zaten gitsin yesin. Bi baktım bi hışımla çıktı gitti evden. Bi süre evin önünde arabanın içinde oturdu sonra bastı gitti. Bende mesaj attım koş annenlere yetiştir hemen diye. Küçücük meseleyi bile kendi aramızda halledemiyoruz dedim. Bu durumdan bıktım kızlar herşeyi ailesine yansıtıyor defalarca rezil olduk bu konuda yeterince. Aradı beni saydırıyor bende sen ufacık meselelerde bile ailenin arkasına sığınacak kadar kişiliksiz bi insansın benimle olan sorununu benimle çözemeyecek kadar aciz bi insansın dedim. Sen göreceksin birazdan babamı alıp getireceğim derdini ona anlat diye beni tehdit ediyor. Kimseyi benim başıma toplama nereye gidiyorsan git ama kimseyi benim evime getirip beni yine rezil duruma düşürme dedim. Tamam ağır konuştum kabul ediyorum ama gerçekten bıktım ben insanlarla yüz göz olmaktan. Evden hadi çektin gittin bişey yokken bir de gidip ailesine yansıtıyor durumu. Utanıyorum artık gerçekten. Şimdi ailesiyle birlikte gelirse ben nasıl bi tavır sergilemeliyim? Benim ailem yurtdışında annem arayınca bişey belli etmek istemiyorum kadın yeterince bunaldı bu durumlardan. Ailesi gelirse kızım senin derdin ne diye yine bana yüklenecekler yine kötü ben olacağım . Offf gerçekten bıktım artık ya .
Tecrubeyle sabit eve gelseler de konusacak bir sey olmadigini aranizda çözebiceginizi söyleyin. Benim evlilik sorunlarim ailelere cok yansidi esim de seninki gibi her seyi annesine yetistiriyordu aile toplantilari bilmem ne oluyordu. Hiç tadi yok bu durum sizi daha çok çikmaza sokar. Aileler karisinca daha da büyür sorunlariniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X