Tartıştık evden gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar biz yine kavga ettik.
Şöyle ki sabahtan biraz heyheyliydim. Biliyorsunuz yurtdışından gelin geldim. 3 aydır evliyim. Alışmaya çalışıyorum evliliğe, ortama adapte olmaya çalışıyorum. Küçük bi şehirdeyiz iş bulamıyorum. Bulsam dahi üniversite mezunuyum iş alanı burda çok kısıtlı lise mezunu birinin de pekâla yapabileceği bi iş yapmak istemiyorum. Böbürlendiğimden ya da büyüklendiğimden değil lütfen yanlış anlaşılmasın. Kim ister aldığı onca eğitim verdiği onca emek boşa gitsin? Benim eğitim hayatım yurtdışında geçti öyle zengin paralı pullu bi ailenin kızı da değilim kendi yağıyla kavrulan gurbetçi bi ailenin çocuğuyum. Yüksek lisans yapayım desem ALES konusunda kendime hiç güvenmiyorum çünkü burda eğitim sistemi çok farklı geçmiş sorulara bir göz attım ama çok çok zor benim bu sınavdan yüksek bi puan alabilmem.. ki yaşadığım şehirde benim bölümümde yüksek lisans programı yok 1 saatlik mesafede başka bi üniversitede var.. iyice çıkmaza girdim anlayacağınız. Zaman zaman pişman oluyorum kurulu bir düzenim vardı, çok güzel bi kariyer yapma imkanım vardı bulunduğum ülkede fakat eşimi bu kadar çok sevmesem, güvenmesem ki kendisi çocukluk arkadaşım yıllardır tanıdığım bi insan, bu kadar şeyden vazgeçip gelmezdim. Sevdiğim için onun yanındayım.

Neyse az önce işten eve geldi. Yemek hazırlıyordum. Geldi herzamanki gibi benimle şakalaşıyor uğraşıyor falan. Çorbanın tuzuna bakacaktım elimde kaşık varken koluma hamle yaptı halıya döküldü çorba . Bende napıyorsun ya diye çıkıştım. Bi taraftan da halıyı temizleme başladım. Beyfendi de sinirlendi bana çemkiriyor sen napıyorsun ne bağırıyorsun diye. Bin defa söyledim ben bi iş yaparken bana dokunma benimle uğraşma diye. Neyse sonra git dedim yalnız bırak beni sinirleniyorum dedim. Ben mutfağın kapısını kapatmaya çalıştıkça üstüme geliyor, gitmiyor. En sonunda gitti. Yemeklerin altını kapattım baktım içerde şarj aletimi almış telefonda takılıyor. Çektim şarj aletimi yatak odasına gittim bir süre orda takılayım dedim. Yemekler hazır zaten gitsin yesin. Bi baktım bi hışımla çıktı gitti evden. Bi süre evin önünde arabanın içinde oturdu sonra bastı gitti. Bende mesaj attım koş annenlere yetiştir hemen diye. Küçücük meseleyi bile kendi aramızda halledemiyoruz dedim. Bu durumdan bıktım kızlar herşeyi ailesine yansıtıyor defalarca rezil olduk bu konuda yeterince. Aradı beni saydırıyor bende sen ufacık meselelerde bile ailenin arkasına sığınacak kadar kişiliksiz bi insansın benimle olan sorununu benimle çözemeyecek kadar aciz bi insansın dedim. Sen göreceksin birazdan babamı alıp getireceğim derdini ona anlat diye beni tehdit ediyor. Kimseyi benim başıma toplama nereye gidiyorsan git ama kimseyi benim evime getirip beni yine rezil duruma düşürme dedim. Tamam ağır konuştum kabul ediyorum ama gerçekten bıktım ben insanlarla yüz göz olmaktan. Evden hadi çektin gittin bişey yokken bir de gidip ailesine yansıtıyor durumu. Utanıyorum artık gerçekten. Şimdi ailesiyle birlikte gelirse ben nasıl bi tavır sergilemeliyim? Benim ailem yurtdışında annem arayınca bişey belli etmek istemiyorum kadın yeterince bunaldı bu durumlardan. Ailesi gelirse kızım senin derdin ne diye yine bana yüklenecekler yine kötü ben olacağım . Offf gerçekten bıktım artık ya .
Verdiğiniz tepkiler çok yersiz olmuş abartı olmuş ama ne olursa olsun aile içinde çözülmeyecek bi şey değil arada hepimiz çemkirebiliyoruz gereksiz yere olmasa iyi ama oluyo işte.. anneye babaya konu yansıtılmaya devam edilirse arada saygı kalmıyo saygı kalmayınca sevgi azalıyo falan sıkıntı yani benimde böyle böyle başlamıştı sorunlarım evliliğimde ve en sonunda bitti gidip annesine babasına beni şikayet ettikçe saygımda kalmadı sevgimdende azaldı zamanla ve en sonunda baktım sürekli kendimi savunuyorum üstelik eşimin laflarına karşı en olmayacak kişiye karşı benim her zamn arkamda durması gereken kişiye karşı yani yoruldum en sonunda... Eşiniz acilen bundan vazgeçmeli sonucu hiç iyi olmuyor konuşun gerekirse aile danışmanlarına gidin bence

autumn7 autumn7 bak cnm hemen hemen bütün açtıgın konulara göz gezdirdim.senin sorununu anladım.benmde bir arkadaşım yurt dışından gelin geldi.ordaki yaşam,rahatlık,aile çevre arkadas maddiyat burda yok tabiki oda severek evlendi ama ilk zamanlar hatta bir yıl kadar oda sorunlar yaşadı.ama o ağlardı yanlız kaldıkça.ailemi özledim alışamıyorum buraya vs diye.şimdi 3 senelik evli cocuklarıda oldu çokda mutlular zamanla alıştı düzen kurdular.sen hislerini paylaşcak kimse bulamadıgn için öfke ile dışarı atmışsın.bulundugun yerde kendine arkadas edinmeye çalış ve bu durumu eşinlede paylaş.sorunun eşin ve ailesi olmadığını kendi içinde aşamadıgn sorunlar oldugnu söyle ve sana bu süreçte destek olmasını iste.ve lütfen tam anlamıyla kendini buraya ait hissetmeden evliliğe alışmadan sakın cocuk düşünme.zamanla düzelecegine inanıyorum ama kartlarını hep açık oyna duygularını öfkeni dile getir kimseyi kırmadan seni anlamalarını sağla.onlar senin yeni ve ikinci ailen.sana destek olacaklarına eminim.bir evlilik en az bir sene sonra oturuyor ztn.bn 4 yıllık evliyim ilk zamanlar senin kadar olmasada bende Zaman zaman böyle hissettim ama benm ailem 5 dk uzaklıkta oturuyor.herlez kendince geçti bu yollardan kendine eşine zaman ve şans ver 😘

Aşk için kariyer ve güzel düzeninizi bırakmaya değmezmiş bu böyle devam eder onca değerli gençliğiniz ve zamanınız ana kuzusu erkek yüzünden heba olacak , sizin fedakarlığınızı anlamamış anası bunu sürekli pişpişlemiş verdiğiniz karar yanlış olduğu ortada, düzelmezse kararınızı tekrar gözden geçirip poposuna bir tekme ne hali varsa görsün zaten yeterince mutsuzsun

autumn7 autumn7 bak cnm hemen hemen bütün açtıgın konulara göz gezdirdim.senin sorununu anladım.benmde bir arkadaşım yurt dışından gelin geldi.ordaki yaşam,rahatlık,aile çevre arkadas maddiyat burda yok tabiki oda severek evlendi ama ilk zamanlar hatta bir yıl kadar oda sorunlar yaşadı.ama o ağlardı yanlız kaldıkça.ailemi özledim alışamıyorum buraya vs diye.şimdi 3 senelik evli cocuklarıda oldu çokda mutlular zamanla alıştı düzen kurdular.sen hislerini paylaşcak kimse bulamadıgn için öfke ile dışarı atmışsın.bulundugun yerde kendine arkadas edinmeye çalış ve bu durumu eşinlede paylaş.sorunun eşin ve ailesi olmadığını kendi içinde aşamadıgn sorunlar oldugnu söyle ve sana bu süreçte destek olmasını iste.ve lütfen tam anlamıyla kendini buraya ait hissetmeden evliliğe alışmadan sakın cocuk düşünme.zamanla düzelecegine inanıyorum ama kartlarını hep açık oyna duygularını öfkeni dile getir kimseyi kırmadan seni anlamalarını sağla.onlar senin yeni ve ikinci ailen.sana destek olacaklarına eminim.bir evlilik en az bir sene sonra oturuyor ztn.bn 4 yıllık evliyim ilk zamanlar senin kadar olmasada bende Zaman zaman böyle hissettim ama benm ailem 5 dk uzaklıkta oturuyor.herlez kendince geçti bu yollardan kendine eşine zaman ve şans ver 😘
Canım beni anladığın, yargılamadan yorum yaptığın için çok teşekkür ederim öncelikle. Bu konuyu açtığım günün gecesinde kıyamet koptu. Akşam eve geldi konuşmadım seslenmedim hatta burda da yazmıştım konuşmuyorum diye. Sonra yatmaya gitti . Gittim yanına bak ben çok bunalıyorum zaten bütün gün evde yalnızım senin eve gelmeni dört gözle bekliyorum sende gelince böyle huzursuzluk çıksın küselim hiç istemiyorum dedim çorbanın dökülmesine verdiğim tepki abartıydı özür dilerim dedim. Bağırıyor çağırıyor seninle konuşmak istemiyorum hep böyle yapıyorsun vs. Sonra bende ne halin varsa gör dedim gittim yanından baktım laf anlatamıyorum. Bir kaç saat geçti kullandığım antidepresanlar mide bulantısı baş dönmesi yapıyor genel olarak stresli hissettiğim zamanlarda bayılırım ben çocukluğumdan beri. Midem bulandığı için banyoya gidecektim bayılmışım o da sese uyanmış. Yatağa yatırdı beni kalkma dedi. Bi süre yattım sonra kalkıcam dedim midem çok kötü çünkü. Kalktım tekrar banyoya gittim yine elim ayağım boşaldı düştüm. Geldi öyle bi kaldırdı savurup attı ki beni yatağa. Ben sana kalkma demedim mi ömrümü tükettin Allah belanı versin diye saydırıyor sonra ben ağlayarak kalkmaya çalıştım tekrar bu sefer de boğazıma yapıştı sıktı ben kendimi savunmak için itmeye çalışırken bana tokatlar attı yere düştüm tekme attı. Öl geber falan dedi o an öfkeyle gittim bıçak aldım kendimi öldürücem diye elimden kaptı bıçağı beni saçlarımdan sürükleyip kanepeye fırlattı. yine annesini babasını aradı geldiler. Bütün bunları onlara ve kendi anneme de anlattı. Herkes bana yüklendi. Annem bile beni suçladı şimdi 4 gündür konuşmuyor benimle. Kayınbabam beni evlerine götürmek istedi bizde kalın diye zorladılar gitmedim. Eşimi götürdüler ben evde yalnız kalmak istedim. 2 gün boyunca kimseyle konuşmadım. Salı gecesi eşim eve geldi nasıl oldun diye ilgi göstermeye çalışıyor tersledim. Başka bi odada uyudum o gün. Dün yine midem falan bulanıyordu kötüydüm yatağımıza gel orda yatalım yalnız yatma belki de üşütüyorsun dedi zorla gittim yanına gece bana sarıldı sürekli üzerimi falan örttü . Sabahta işe gitti. Kendimi berbat hissediyorum insanlar artık bana deli gözüyle bakıyorlar sanırım. Bi taraftan herşeyi düzeltebilecek gücü kendimde buluyorum herkese herşeyi unutturabilirim bu evliliği yoluna koyabilirim diyorum bi taraftan da bu kadar rezillikten sonra kılımı kıpırdatmak gelmiyor içimden.

Gerçekten boşanmak için ne olmasını bekliyorsunuz daha , evet ilk yıllar problemler olur ama sizinkinin suyu da b.ku da çıkmış. El bile kalkmış belâlar okunmuş. Zaten en başta yanlış yapmışsınız her şeyi bırakıp gelerek. Kendi kendinize gelinlikle girdim kefenle çıkarım ancak mı dediniz . Hayır düzeltme gibi bir niyeti de yok iki tarafında. Yazık ediyorsunuz kendinize , yeryüzünde ilk boşanan siz olmayacaksınız. Şu kadar olaydan sonra çok mutlu olabilir misiniz sizce bu adamla , ya da o sizinle?

Ben mutsuzken ve iş bulamamak gibi sorunum varken veya o anda mutsuz oldugum belliyken, karsımdaki keyfi yerinde şekilde şakalaşsa ben de gıcık olurum...
Senin dertlerine çözüm bulmaya çalışmadığı da belli

Geldi öyle bi kaldırdı savurup attı ki beni yatağa. Ben sana kalkma demedim mi ömrümü tükettin Allah belanı versin diye saydırıyor sonra ben ağlayarak kalkmaya çalıştım tekrar bu sefer de boğazıma yapıştı sıktı ben kendimi savunmak için itmeye çalışırken bana tokatlar attı yere düştüm tekme attı. Öl geber falan dedi o an öfkeyle gittim bıçak aldım kendimi öldürücem diye elimden kaptı bıçağı beni saçlarımdan sürükleyip kanepeye fırlattı. yine annesini babasını aradı geldiler. Bütün bunları onlara ve kendi anneme de anlattı
Adamın şuraya kadar tek suçu herşeyi ailesine yetiştirmesiydi
Ama şu dediklerin yaşandıysa bu adam sana şiddet uygulamış basbaya
Üstelik sen hasta ve hafif baygınken
Kendini savunamamışsın bile
Tekme tokat atmak nedir
Saçından sürüklemek nedir
Şok oldum
Şu an ailenin yanına bilet alıyor olmalıydın
Bu şiddetten sonra nasıl oldun dedi ve aynı yatakta uyudunuz
İnanılmaz

Bu kadar heyheyli olmanızın özel bir sebebi var mıydı yoksa genelde böyle misiniz çoluk çocuk vs bile yokken bu kadar gergin olursanız işiniz zor.Bir aile terapisti belirleyin şu an online eğitimler ile devam ediyor çok da rahat oluyor tartışma uzlaşma egzersizleri yaptırıyorlar canlı olarak ve mudahele ediyorlar siz de kendinizi tanıyorsunuz partneriniz de.Uc aylikmis lütfen daha fazla kötü hatıra birikmeden yolun basindayken yapın bunu ailesi yerine terapiste anlatırsınız.

kızım daha çok gençsin ailenin yanına dön.bu evlilik olmaz ,hele ki bu şiddet olayından sonra asla.senin başına ne gelirse gelsin hep seni suçlayacaklar.ama hiçbir sey şiddeti haklı göstermez.evine dön güzelim.siz olmazsınız.en son birbirinizi öldüreceksiniz.

Görürsün gününü babamı getireceğim ne... Yurtdışının refahından şu cümleyi kuran biri için vazgeçtiğinize göre çok çok aşık olmalısınız gerçekten Sabır dilerim Siz de tepkilerinizi lütfen ölçülü verin Direkt bağırmışsınız adama Ben olsam bennde bana bağıran trip atan birinin yaptığı yemeği yemek istemezdim ki... Böyle küçük bir sorunu diyorsunuz ama bağırmak küsmek odaya kapanmak falan küçük değil

Son düzenleme:
Sizi yerlerde sürükleyip tekme atan birine lütfen saygı duymayın, yanında da kalmayın.
Dayak atıp peşinden romantizm mantıklı bir ruh hali değil.

Adamın bu raddeye gelmesinde payınız olduğunu da unutmayın ama.
En azından gelecek ilişkilerinizde yol gösterici olsun size.
Kendinizi dizginlemeyi öğrenin artık.

Bugün gider avukata boşanma için vekalet verip, yarın içinde ilk biletimi alıp ailemin yanına dönerdim yerinde olsam.
Canım beni anladığın, yargılamadan yorum yaptığın için çok teşekkür ederim öncelikle. Bu konuyu açtığım günün gecesinde kıyamet koptu. Akşam eve geldi konuşmadım seslenmedim hatta burda da yazmıştım konuşmuyorum diye. Sonra yatmaya gitti . Gittim yanına bak ben çok bunalıyorum zaten bütün gün evde yalnızım senin eve gelmeni dört gözle bekliyorum sende gelince böyle huzursuzluk çıksın küselim hiç istemiyorum dedim çorbanın dökülmesine verdiğim tepki abartıydı özür dilerim dedim. Bağırıyor çağırıyor seninle konuşmak istemiyorum hep böyle yapıyorsun vs. Sonra bende ne halin varsa gör dedim gittim yanından baktım laf anlatamıyorum. Bir kaç saat geçti kullandığım antidepresanlar mide bulantısı baş dönmesi yapıyor genel olarak stresli hissettiğim zamanlarda bayılırım ben çocukluğumdan beri. Midem bulandığı için banyoya gidecektim bayılmışım o da sese uyanmış. Yatağa yatırdı beni kalkma dedi. Bi süre yattım sonra kalkıcam dedim midem çok kötü çünkü. Kalktım tekrar banyoya gittim yine elim ayağım boşaldı düştüm. Geldi öyle bi kaldırdı savurup attı ki beni yatağa. Ben sana kalkma demedim mi ömrümü tükettin Allah belanı versin diye saydırıyor sonra ben ağlayarak kalkmaya çalıştım tekrar bu sefer de boğazıma yapıştı sıktı ben kendimi savunmak için itmeye çalışırken bana tokatlar attı yere düştüm tekme attı. Öl geber falan dedi o an öfkeyle gittim bıçak aldım kendimi öldürücem diye elimden kaptı bıçağı beni saçlarımdan sürükleyip kanepeye fırlattı. yine annesini babasını aradı geldiler. Bütün bunları onlara ve kendi anneme de anlattı. Herkes bana yüklendi. Annem bile beni suçladı şimdi 4 gündür konuşmuyor benimle. Kayınbabam beni evlerine götürmek istedi bizde kalın diye zorladılar gitmedim. Eşimi götürdüler ben evde yalnız kalmak istedim. 2 gün boyunca kimseyle konuşmadım. Salı gecesi eşim eve geldi nasıl oldun diye ilgi göstermeye çalışıyor tersledim. Başka bi odada uyudum o gün. Dün yine midem falan bulanıyordu kötüydüm yatağımıza gel orda yatalım yalnız yatma belki de üşütüyorsun dedi zorla gittim yanına gece bana sarıldı sürekli üzerimi falan örttü . Sabahta işe gitti. Kendimi berbat hissediyorum insanlar artık bana deli gözüyle bakıyorlar sanırım. Bi taraftan herşeyi düzeltebilecek gücü kendimde buluyorum herkese herşeyi unutturabilirim bu evliliği yoluna koyabilirim diyorum bi taraftan da bu kadar rezillikten sonra kılımı kıpırdatmak gelmiyor içimden.

Olay farkli yerlere gelmis maalesef.
Bence kabul etmeyin kendinize bunu yapmayin. Bir kere olmussa devami gelebilir.
Toplayin valizinizi gidin.
Degersizlestirmeyin kendinizi. Kim kiziyorsa kizsin size ,dik durun ezdirmeyin kendiniz lutfen.
Evet sizde biraz asabisiniz ancak ne olursa olsun bu size yapilani hakli cikarmaz cikaramaz hem de yari baygin halde !!
Asil simdi evinizden ve esinizden kendinizi uzak hissetmelisiniz.

Bugün gider avukata boşanma için vekalet verip, yarın içinde ilk biletimi alıp ailemin yanına dönerdim yerinde olsam.
Aileniz sizi suçlasa, herşeyi sen bu hale getirdin, evliliğini sen mahvettin otur katlan, yıktığın gibi tekrar inşa etmesini de bil dese ne yapardınız peki?

Olayın şokundasın galiba adam sana TEKME ATMIŞ TEKME kalk git o evden darp raporu al kadın sığınma evine falan git istersen bi öğretmen evi otel motel bi yerde kal ama git git git o evden

Şiddet uygulamış neden DÜŞTÜN KUSTUN diye bence anlatmadığın şeyler var insanlar yorumlar ile üzerine gelmesin diye. Yoksa herkes seni haksız görmüş olamaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X