Tartıştık evden gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay sen önce yazı yazmayı öğren.
İyikine ??!!
Gerisini okumadım 😒👎
Yazmasında bir problem yok ki.
Ayrıca velev ki var; o yazmayı öğrenir ama siz bu üslubunu asla düzeltmezsiniz :) 3 aylık evlilikte 8273726262 konu açan, kocasının kardeşlerine sürtük diyen insan kalkmış burada insanlara yargı dağıtmaya çalışıyor, komik :)

İnsanların ne düşündüğünü çok önemsiyorum ne yazık ki. “Oğlumu küstürmüş kötü gelin” diye düşünmezler mi? Geçimsiz olduğumu falan düşünüyorlardır heralde. Evet çabalamak istiyorum ama böyle de olunca kılımı kıpırdatmak gelmiyor içimden. Haberdar olmasalar olmaz mıydı ne gerek vardı gidip yetiştirmeye? Şimdi ağzımı bi açarsam bunları yüzüne söyleyeceğim kavga çıkacak o yüzden konuşmaya yanaşmıyorum. Bu şartlar altında nasıl düzeltilir siz söyleyin?
Eee zaten geçinilmesi çok zor birisiniz,
bu sorun değil de eş ailesinin de bunu farketmesi mi sorun?
Eşinizin olan biteni ailesine anlatması kabul edilemez ama siz de çok fevrisiniz.
Burdaki üyelere yaklaşımınızdan bile belli oluyor bu huyunuz.
Lütfen profesyonel destek alın.
Hem evliliğiniz hem kendiniz için yapın bunu.

Not: Uzman psikolojik danışmanım.

Kızlar biz yine kavga ettik.
Şöyle ki sabahtan biraz heyheyliydim. Biliyorsunuz yurtdışından gelin geldim. 3 aydır evliyim. Alışmaya çalışıyorum evliliğe, ortama adapte olmaya çalışıyorum. Küçük bi şehirdeyiz iş bulamıyorum. Bulsam dahi üniversite mezunuyum iş alanı burda çok kısıtlı lise mezunu birinin de pekâla yapabileceği bi iş yapmak istemiyorum. Böbürlendiğimden ya da büyüklendiğimden değil lütfen yanlış anlaşılmasın. Kim ister aldığı onca eğitim verdiği onca emek boşa gitsin? Benim eğitim hayatım yurtdışında geçti öyle zengin paralı pullu bi ailenin kızı da değilim kendi yağıyla kavrulan gurbetçi bi ailenin çocuğuyum. Yüksek lisans yapayım desem ALES konusunda kendime hiç güvenmiyorum çünkü burda eğitim sistemi çok farklı geçmiş sorulara bir göz attım ama çok çok zor benim bu sınavdan yüksek bi puan alabilmem.. ki yaşadığım şehirde benim bölümümde yüksek lisans programı yok 1 saatlik mesafede başka bi üniversitede var.. iyice çıkmaza girdim anlayacağınız. Zaman zaman pişman oluyorum kurulu bir düzenim vardı, çok güzel bi kariyer yapma imkanım vardı bulunduğum ülkede fakat eşimi bu kadar çok sevmesem, güvenmesem ki kendisi çocukluk arkadaşım yıllardır tanıdığım bi insan, bu kadar şeyden vazgeçip gelmezdim. Sevdiğim için onun yanındayım.

Neyse az önce işten eve geldi. Yemek hazırlıyordum. Geldi herzamanki gibi benimle şakalaşıyor uğraşıyor falan. Çorbanın tuzuna bakacaktım elimde kaşık varken koluma hamle yaptı halıya döküldü çorba . Bende napıyorsun ya diye çıkıştım. Bi taraftan da halıyı temizleme başladım. Beyfendi de sinirlendi bana çemkiriyor sen napıyorsun ne bağırıyorsun diye. Bin defa söyledim ben bi iş yaparken bana dokunma benimle uğraşma diye. Neyse sonra git dedim yalnız bırak beni sinirleniyorum dedim. Ben mutfağın kapısını kapatmaya çalıştıkça üstüme geliyor, gitmiyor. En sonunda gitti. Yemeklerin altını kapattım baktım içerde şarj aletimi almış telefonda takılıyor. Çektim şarj aletimi yatak odasına gittim bir süre orda takılayım dedim. Yemekler hazır zaten gitsin yesin. Bi baktım bi hışımla çıktı gitti evden. Bi süre evin önünde arabanın içinde oturdu sonra bastı gitti. Bende mesaj attım koş annenlere yetiştir hemen diye. Küçücük meseleyi bile kendi aramızda halledemiyoruz dedim. Bu durumdan bıktım kızlar herşeyi ailesine yansıtıyor defalarca rezil olduk bu konuda yeterince. Aradı beni saydırıyor bende sen ufacık meselelerde bile ailenin arkasına sığınacak kadar kişiliksiz bi insansın benimle olan sorununu benimle çözemeyecek kadar aciz bi insansın dedim. Sen göreceksin birazdan babamı alıp getireceğim derdini ona anlat diye beni tehdit ediyor. Kimseyi benim başıma toplama nereye gidiyorsan git ama kimseyi benim evime getirip beni yine rezil duruma düşürme dedim. Tamam ağır konuştum kabul ediyorum ama gerçekten bıktım ben insanlarla yüz göz olmaktan. Evden hadi çektin gittin bişey yokken bir de gidip ailesine yansıtıyor durumu. Utanıyorum artık gerçekten. Şimdi ailesiyle birlikte gelirse ben nasıl bi tavır sergilemeliyim? Benim ailem yurtdışında annem arayınca bişey belli etmek istemiyorum kadın yeterince bunaldı bu durumlardan. Ailesi gelirse kızım senin derdin ne diye yine bana yüklenecekler yine kötü ben olacağım . Offf gerçekten bıktım artık ya .
daha onceki konulari okumadim fakat evliligin ilk yili boyle seyler olur ama senin tepkin cok abartili bence ,evde de bunalmissin ,biraz daha bolumun ile ilgili is falan arastir cik dolas yuruyus yap biraz bence alisacaksiniz zamanla birbirinizin nelere cok sinir olduguna ama sen de biraz daha uzatma tepkini o an tepki gostermissin yetef odaya gidip kendi yesin demeye gerek yoktu bence mesela yemege otururdunuz biraz kizgin dururdjn o hemen zaten iki bsy der gonlunu alirdi yanlislikla olmus sevmese takilir mi sana ,ozel gunun falan yaklastiysa oluyor boyle seyler o zamanlar da

Şuan konuşarak bi yere varamayacağımızdan o kadar eminim ki. Daha önce bi kaç kez denedim çünkü. Bak benimle küs kalamıyor konuşmak istiyor diye düşünüp pohpohlanıyor. Hatta şey demişti bir keresinde “kavgalıyken ben konuşmak istemem, küselim, küsmek güzel birşey” .. Şimdi konuşalım mı biraz diyeceğim yok ben konuşmak istemiyorum diyecek tartışma çıkacak sinirleneceğim.. eminim böyle olacak . Sizin öneriniz konuşmaksa ne gibi bişey söylemeliyim konuya nerden girmeliyim söyler misiniz? Ve karşılık alamazsam ne yapayım? Nasıl sinirlerime hakim olacağım?

Sinirlerinize nasıl hakim olacağınızı size ben öğretemem ki. Bu zaten yapabiliyor olmanız gereken bir şey bu noktada sorununuz varsa profesyonel destek almalısınız. Tabi ki birebir cümleleri söylemeyin ama ben sizin yerinizde olsam direkt konuşalım mı biraz diye girerim konuya. İstemiyorum derse ben istiyorum derdim. Benim hatam bu senin hatan bu sen böyle yaptığında ben bunları hissettim diye kendinizi anlatmanız lazım. Sizden pek umudum yok ama çünkü daha bir kere ben de yanlış yaptım demişliğiniz yok. Kendinizi en açık şekilde anlatabilmeniz lazım eşinize, siz evliliği güç savaşına çevirtmişsiniz. Ben de eşimle küs kalamam, küs kalmak istemem pohpohlanıyorsa da pohpohlansın. Benim iç huzurum daha önemli

Adam gitmemiş siz kovmuşsunuz.
Ayrıca Git ailene yetiştir demişsiniz o da tepkisel olarak gidiyorum demiş.
Gitmeyeceği varsa da şu durumda ne deseydi. Sini çik siviyirim bibiğim mi deseydi. Pardon ama Bi şakadan tüm olayı bu raddeye getiren birinw kim alttan alır?

Mesela siz Ona saka yapıyorsunuz. Çorba halıya dökülüyor. Kocanız da git diyor Size. Nasıl?

Omg sen hala burda mısın omg
Ya pardon da siz buraya konu aciyorsaniz ki zaten bir suru esinizle olan konulariniz var elestiriye acik olmaniz gerekiyor. Insanlara bu sekilde hitap etmeniz hic hos degil hem de sizin gibi cok iyi egitim almis(!) bir insana yakismiyor. Surekli sizi elestiren yanlislarinizi soyleyen insanlara hemen tirnaklarinizi cikaramazsiniz.

Hayatım sana daha oncede bin kez dedik. Siz evliliğinizde maalesef saygıyı kaybettiniz ve üzgünüm ki sonunuz yok sizin. Senin sürekli ağır konuşmaların eşinin herseyı ailesine yetiştirmesi derken hem o insanları bezdirdiniz hem de saygınızı bitirdiniz. O yüzden maalesef artık gerçek bir sebep olmasa dahi ufacık bi kıvılcım yetecek bitmenize. Üzgünüm ama gerçek bu

Şaşırdım mı? Hayır

Öyle buradan konularınızda eleştirilince eşim beni seviyor tamam mı düzelteceğiz diye terslemeye benzemiyor bu işler
Kimsenin kimsede sonsuz kredisi yoktur
Sizin de sizi çok seven eşinizde kredimiz azalıyor
Gerçeklere hoşgeldiniz

sen mutsuzsun.. adamı da mutsuz edıyorsun.. abuk subuk ucu nereye gıder bellı olmayan lafları sayıyorsun adam gıdınce suc oluyor. benım kocam da yemek yaparken sırnasır aksıne hosuma gıder. yemek dokulmusmus :KK70: kucuk meseleler nasıl buyur bılıyormusun ona katlanamadıgında.. kocana yanı.. nasıl katlanamayacak kıvama gelırsın artık eskısı kadar sevmedıgınde.. :) bu ka :)

Yav böyle sevgi de düşman başına, eşinizi sevmeseniz daha çok hayrına olur . Sözde boşansanız onsuz yapamazsınız ama şu tavırlarınızdan dolayı o sizden boşanacak bu gidişle. Aile de gelin mi aldık dert mi aldık diyordur eminim. Yurt dışına gelin gitmeyi anlıyorum da yurt dışından gelin gelme sevdası ne Allah aşkına erkeklere kıran mi girdi oralarda, o kültüre yaşantıya alıştıktan sonra burada zorlanacağınizı anlamak için müneccim olmaya da gerek yok halbuki . Kocanız değil düşmanınız sanki, Allah korusun sevginin böylesinden, kendi içinizde çözemediğiniz sorunlarınız yüzünden adamın ağzına m.çmadigınız kalıyor tek.

İkinizinde tepkileri yanlış. Sizle sakalasmak istemiş ne var bunda ne olcak halıya çorba döküldüyse dünyanın sonu mu gülüp geçin ot gibi bir evlilik mi istiyorsunuz ? Eşinizin tepkisi de saçma ne alaka hemen ailesine yetiştiriyor her şeyi sinirlendiyse çıkıp gitsin bı hava alıp gelsin ailesini neden karıştırıyor böyle yaparsa sizin evliliğiniz pek uzun sürmez

3 alıkmıs sımdı farkettım 3 yıl dıye okumusum . nası bı alısma beklıyosun ? ben unv bıtıp eve dondugumde bıle bı afalladım . kac ay duzen olusturmam guc oldu. trıplerını alısamamanı zorla evlendırıp zorla ulke degıstırtmısler gıbı mıllete baskını gecımsızlıgını cekmek zorunda olmayan stress topuna cevırdıgın kocana oyle bı acıdım kii.. yazık ki ne yazık..

Okusaydınız anlayacak mıydınız sanki? 2 aylık üyelikte 3 aylık evlilik için 10 konu açtınız. Hala değişen bir şey yok.
Okuduklarınızdan da pek faydalanabiliyormuşsunuz gibi durmuyor yani :KK14:

Adam size ne yaptı? Alt tarafı bir şaka yapmış. Çorba döküldü diye ortamı geren siz, şarj aletini çekip giderek gerginliği tırmandıran siz, adama ağzına geleni söyleyen siz...
Halınız bu kadar kıymetliydi madem, halıyla evlenseydiniz. Yapılmamış bir şey de değil. Şu evliliğinizden daha garip olmazdı :deli:

Eşinizin hatası da "sini bibimi siylicim" diyerek olayı iyice anaokulu seviyesine çekmesi.
Sonuç olarak ikiniz de evliliğin ne olduğunu bilmiyorsunuz ama siz daha çok bilmiyorsunuz. Sizin gibi bir üye vardı, en son ağlayarak konu açıyordu burada "kocam beni boşuyor" diye. Sizin sonunuz da oraya gidiyor.
Ayıptır sorması hangi üyeydi acaba

Okusaydınız anlayacak mıydınız sanki? 2 aylık üyelikte 3 aylık evlilik için 10 konu açtınız. Hala değişen bir şey yok.
Okuduklarınızdan da pek faydalanabiliyormuşsunuz gibi durmuyor yani :KK14:

Adam size ne yaptı? Alt tarafı bir şaka yapmış. Çorba döküldü diye ortamı geren siz, şarj aletini çekip giderek gerginliği tırmandıran siz, adama ağzına geleni söyleyen siz...
Halınız bu kadar kıymetliydi madem, halıyla evlenseydiniz. Yapılmamış bir şey de değil. Şu evliliğinizden daha garip olmazdı :deli:

Eşinizin hatası da "sini bibimi siylicim" diyerek olayı iyice anaokulu seviyesine çekmesi.
Sonuç olarak ikiniz de evliliğin ne olduğunu bilmiyorsunuz ama siz daha çok bilmiyorsunuz. Sizin gibi bir üye vardı, en son ağlayarak konu açıyordu burada "kocam beni boşuyor" diye. Sizin sonunuz da oraya gidiyor.

Pozitif düsünelim. Konu sahibi bosansa az cok eski hayatina dönebilir. Esi de sakadan anlayan biri ile evlenir. Hop mutlu son

Sıradan lise mezununun yaptığı işi yapmak istemiyormuşsun aldigin eğitim dolayısı ile ama ales sorularına çok zor dediğine göre aldığın eğitimin liseden öte yanı yok bence çokta şeyapma yaniii.. Ben üniversite mezunuyum ama aof dolayısı ile aldığım eğitim lise düzeyinde sayılır ben bile ales cıkmış sorularının %80 nini rahatlıkla yapabiliyorum bilmem anlatabildim mi? Eşinize de böyle yüksekten yüksekten konuşunca adamın bulması muhtemel. O anasınıfı çocuğu gibi babası ile tehtit etmiş sizde şakasına bağırıp elinden şarz aletinizi almışsınız . 12 yıllık evliyim şarz aletim demedim eşimin yâda benim ne farkeder eve ait ortak mal yahuu. Siz bence henüz evli olmaya adapte olamamışsınız

Ayıptır sorması hangi üyeydi acaba

Kullanıcı adını hatırlamıyorum ama kayınvalidesinin yaptığı yemek yağlı olmuş diye kocasını fitlemeye çalışırken olay elinde patlamıştı. Sonra adamın ailesiyle dalga geçip küfürler ederek tüy dikmişti.

Şimdi gördüm, yukarıda yazmış Pinkflambe Pinkflambe . Hafızasına sağlık :)

Evet farkındayım biraz abartılı bi tepki verdim ama evden çıkıp gitmesini gerektirecek bi durum yoktu ki. Yani biraz dolaşıp geleceğini bilsem gam yemeyeceğim ama direkt insanlara duyurmaya gidiyor bu da sinirimi bozuyor hiçbişeyi kendi aramızda halledemezden hale geldik illa aileler bi devreye girecek.
Haha sizin esiniz sizi sadece babasina sikayet ediyomus benim esim benim üzerime yürüyodu ve her kavgada annemi ariyorum diye telefonlara sariliyo beni tehtit ediyodu
Sorun yoken
Sonumuz ne biliyomusun 6 aylik evliydik suan bosanma davasi actik ve 1 sene sonra ayriliyoruz benim esim evliligin ne oldunu bilmiyomus aramizda ne varen yok herseyi annesine anlatmis anneside yuvamizi yikti sorun yoken hersey biti

Kızlar biz yine kavga ettik.
Şöyle ki sabahtan biraz heyheyliydim. Biliyorsunuz yurtdışından gelin geldim. 3 aydır evliyim. Alışmaya çalışıyorum evliliğe, ortama adapte olmaya çalışıyorum. Küçük bi şehirdeyiz iş bulamıyorum. Bulsam dahi üniversite mezunuyum iş alanı burda çok kısıtlı lise mezunu birinin de pekâla yapabileceği bi iş yapmak istemiyorum. Böbürlendiğimden ya da büyüklendiğimden değil lütfen yanlış anlaşılmasın. Kim ister aldığı onca eğitim verdiği onca emek boşa gitsin? Benim eğitim hayatım yurtdışında geçti öyle zengin paralı pullu bi ailenin kızı da değilim kendi yağıyla kavrulan gurbetçi bi ailenin çocuğuyum. Yüksek lisans yapayım desem ALES konusunda kendime hiç güvenmiyorum çünkü burda eğitim sistemi çok farklı geçmiş sorulara bir göz attım ama çok çok zor benim bu sınavdan yüksek bi puan alabilmem.. ki yaşadığım şehirde benim bölümümde yüksek lisans programı yok 1 saatlik mesafede başka bi üniversitede var.. iyice çıkmaza girdim anlayacağınız. Zaman zaman pişman oluyorum kurulu bir düzenim vardı, çok güzel bi kariyer yapma imkanım vardı bulunduğum ülkede fakat eşimi bu kadar çok sevmesem, güvenmesem ki kendisi çocukluk arkadaşım yıllardır tanıdığım bi insan, bu kadar şeyden vazgeçip gelmezdim. Sevdiğim için onun yanındayım.

Neyse az önce işten eve geldi. Yemek hazırlıyordum. Geldi herzamanki gibi benimle şakalaşıyor uğraşıyor falan. Çorbanın tuzuna bakacaktım elimde kaşık varken koluma hamle yaptı halıya döküldü çorba . Bende napıyorsun ya diye çıkıştım. Bi taraftan da halıyı temizleme başladım. Beyfendi de sinirlendi bana çemkiriyor sen napıyorsun ne bağırıyorsun diye. Bin defa söyledim ben bi iş yaparken bana dokunma benimle uğraşma diye. Neyse sonra git dedim yalnız bırak beni sinirleniyorum dedim. Ben mutfağın kapısını kapatmaya çalıştıkça üstüme geliyor, gitmiyor. En sonunda gitti. Yemeklerin altını kapattım baktım içerde şarj aletimi almış telefonda takılıyor. Çektim şarj aletimi yatak odasına gittim bir süre orda takılayım dedim. Yemekler hazır zaten gitsin yesin. Bi baktım bi hışımla çıktı gitti evden. Bi süre evin önünde arabanın içinde oturdu sonra bastı gitti. Bende mesaj attım koş annenlere yetiştir hemen diye. Küçücük meseleyi bile kendi aramızda halledemiyoruz dedim. Bu durumdan bıktım kızlar herşeyi ailesine yansıtıyor defalarca rezil olduk bu konuda yeterince. Aradı beni saydırıyor bende sen ufacık meselelerde bile ailenin arkasına sığınacak kadar kişiliksiz bi insansın benimle olan sorununu benimle çözemeyecek kadar aciz bi insansın dedim. Sen göreceksin birazdan babamı alıp getireceğim derdini ona anlat diye beni tehdit ediyor. Kimseyi benim başıma toplama nereye gidiyorsan git ama kimseyi benim evime getirip beni yine rezil duruma düşürme dedim. Tamam ağır konuştum kabul ediyorum ama gerçekten bıktım ben insanlarla yüz göz olmaktan. Evden hadi çektin gittin bişey yokken bir de gidip ailesine yansıtıyor durumu. Utanıyorum artık gerçekten. Şimdi ailesiyle birlikte gelirse ben nasıl bi tavır sergilemeliyim? Benim ailem yurtdışında annem arayınca bişey belli etmek istemiyorum kadın yeterince bunaldı bu durumlardan. Ailesi gelirse kızım senin derdin ne diye yine bana yüklenecekler yine kötü ben olacağım . Offf gerçekten bıktım artık ya .
Benim esimde bebek gibi 6 aylik evliyiz ve 6 ay hep her kavgamizda annemi ariyorum diye telefonlara sarildi beni böyle tehtit etti suanki durumumuz 2 ay dir ayri yasiyoruz bosanma davasi actik sebebsiz yere ayriliyoruz annesi yuvamizi yikti tabi kendisininde katkilari var evliligin ne demek oldunu bilmedi icin gitmis herseyi annesine anlatmis aramizda ne gectise

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X