Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Babanız size ev verse ikinizin üstüne olsun demezdi. Derse de muhakeme yeteneğinde azalma başlamış demektir.

Siz altınları alın, almayın. Düğüne katılan insanlar, düğün kiminse sonrasında altın borcu için onlara davetiye verir. Yani düğün takısı aslında havadan gelen bir bağış değildir.
Babam hakkında ağzını topla. Evet benzer bir durum oldu. Hadsiz

Babam hakkında ağzını topla. Evet benzer bir durum oldu. Hadsiz
Benim çevremde de benzer bir durum oldu. Evi üzerine alan damat, eşi vefat ettikten sonra eşinin anne babasıyla tüm bağını koparıp malın mülkün üzerine kondu.

Elin oğlunu bu kadar pohpohlamaya gerek yok. Kimse kıymet de bilmiyor.

Şimdi kızıyorsunuz ama söylenen haklı. İnşallah hayat size öyle bir tecrübe yaşatmaz ama örneği çok maalesef.

45 yıllık evlilik bedava mı yoksa bir ömür mü veriyorsunuz?
Evliligin 45 yıl süreceğini garantisini nerden alıyoruz tam olarak? Ya 3 ay sonra ayrılmaya karar verirlerse? Ya da mesela 45 yıl sonra kadın ihanet etmiş olsa yine o mu kalsın evde?
Eğer çok güzel giden bir ilişki varsa sonradan düşünülür, jest yapılır. Henuz hiçbir emeği geçmeyen bir şey için kim nasıl bir hak isteyebiliyor?

Ortak tapu oluyor anneannemin evi annem ve teyzemin üzerine ortak mesela sağlığında mirasını bu şekilde bölüştürdü
Alabilirsiniz anneniz haklı bence kızmayın

Evlilik tarihi ile ilgili degil yalniz , mal edinim tarihi ile ilgili soylediginiz durum. 2002 yılı öncesinde edinilen mallar için otomatik olarak mal ayrılığı rejimi varken , 2002 sonrasındaki mallarde böyle bir durum soz konusu degil ki evimiz mesajimda da belirttiğim gibi 2003 senesinde alındı.
Bildiginiz bilgi sanirim yanlis. 2001 oncesi evliliklerde mal paylasimi rejimi uygulaniyor, yani tapu kimin adinaysa mal onun.
2002 ve sonrasi evliliklerde alinan mal ortak. Bu edinilmis mallara katilma rejimi. Malin alindigi tarihle alakasi yok yani.

Benim çevremde de benzer bir durum oldu. Evi üzerine alan damat, eşi vefat ettikten sonra eşinin anne babasıyla tüm bağını koparıp malın mülkün üzerine kondu.

Elin oğlunu bu kadar pohpohlamaya gerek yok. Kimse kıymet de bilmiyor.

Şimdi kızıyorsunuz ama söylenen haklı. İnşallah hayat size öyle bir tecrübe yaşatmaz ama örneği çok maalesef.
Elin oğlu olarak görmüyorum ben kocamı.
Kimse yaşamasın ama ortak ev olmalı. Kadinlar çok eziliyor. Annemin teyzesi mesela o alkolik adama 55 senedir katlanıyor. Çünkü bosanirsa gidecek yeri yok. 73 yaşında su an ve caycilik yapıyor.
Bence Türkiye de erkeklerin mağdur olduğu örnekler çok az.

Merhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?
Boşanma durumunda çirkefleşen insanlar üzerindeki malları başkalarının üzerine yapıyorlar mahkemede bölüşme olmasın diye..

Elin oğlu olarak görmüyorum ben kocamı.
Kimse yaşamasın ama ortak ev olmalı. Kadinlar çok eziliyor. Annemin teyzesi mesela o alkolik adama 55 senedir katlanıyor. Çünkü bosanirsa gidecek yeri yok. 73 yaşında su an ve caycilik yapıyor.
Bence Türkiye de erkeklerin mağdur olduğu örnekler çok az.
Evet işte aynı noktadayız. Evlilik içinde mal sahibi olunursa ortak olunur ama sizin babanız para verip aldığı eve kocanızı niye ortak etsin? Sadece sizin olsun ev, erkek başının çaresine bakar. Ya eşiniz bosanma aşamasında evi yok pahasına satıp sizi ortada bıraksa.
Evet eşiniz aileniz oluyor ama yeri gelir bu bağ bir günde kopar, elin oğlu oluverir. Doğası bu. Çok sevilen eşlerin yüzü boşanırken ortaya çıkıyor. Allah göstermesin.

Evet işte aynı noktadayız. Evlilik içinde mal sahibi olunursa ortak olunur ama sizin babanız para verip aldığı eve kocanızı niye ortak etsin? Sadece sizin olsun ev, erkek başının çaresine bakar. Ya eşiniz bosanma aşamasında evi yok pahasına satıp sizi ortada bıraksa.
Evet eşiniz aileniz oluyor ama yeri gelir bu bağ bir günde kopar, elin oğlu oluverir. Doğası bu. Çok sevilen eşlerin yüzü boşanırken ortaya çıkıyor. Allah gösgöstermesin
eşler birbirinden habersiz ortak malları satamaz.
Tapuda 2 imza istenir.

Yahu dünyanın binbir türlü hali var hadi babanız ortak tapu yapıp nisanlinizla size ev aldı. Nisanliniz da düşündüğünuz gibi çıkmadı. Uyuşturucuya bulaştı/ kumara başladı/ aldattı/ şiddet gösterdi. Boşanmaya karar verdiniz. Evinizin yarısı böyle bı adama gitti bu normal mi gerçekten? Şok içinde okuyorum

eşler birbirinden habersiz ortak malları satamaz.
Tapuda 2 imza istenir.
Boşanma sırasında eşiniz evi satmak isterse siz istemeseniz de evi mahkeme kararıyla rayic bedeli üzerinden satışa çıkarırlar. Yok parasına satılır. Yada siz zaten babanızın para verip aldığı evin yarısını tekrar almak icin para ödemek zorunda kalırsınız.
Ne gerek var? Ev neden sadece sizin üzerinize yapılmıyor? Damada yaranılmaz ki.
Benim ailem çok destek olmak istedi, ben yaptırmadım. Çünkü insanoglu çiğ süt emmiş, çok değer verince kendini bir sey sanar. Gerek yok.

Boşanma sırasında eşiniz evi satmak isterse siz istemeseniz de evi mahkeme kararıyla rayic bedeli üzerinden satışa çıkarırlar. Yok parasına satılır. Yada siz zaten babanızın para verip aldığı evin yarısını tekrar almak icin para ödemek zorunda kalırsınız.
Ne gerek var? Ev neden sadece sizin üzerinize yapılmıyor? Damada yaranılmaz ki.
Benim ailem çok destek olmak istedi, ben yaptırmadım. Çünkü insanoglu çiğ süt emmiş, çok değer verince kendini bir sey sanar. Gerek yok.
Saygı duyuyorum herkesin kendi hayata bakış açısı.

Yani şuan ev bakıyoruz işte ev olacağı zaman sadece eşin üzerine de olabiliyor ya annem de diyor tek taraflı olmasın ortak olsun.. Nişanlımla bu tapu ev məsələlərini falan konuşmadım daha öncə o yüzden söyləsəm mi diye düşündüm
Para ortak mı anneniz ondan haber versin?

Bildiginiz bilgi sanirim yanlis. 2001 oncesi evliliklerde mal paylasimi rejimi uygulaniyor, yani tapu kimin adinaysa mal onun.
2002 ve sonrasi evliliklerde alinan mal ortak. Bu edinilmis mallara katilma rejimi. Malin alindigi tarihle alakasi yok yani.
Hayır yanlış degil . Şöyle ki 1 Ocak 2002 yılı öncesindeki evliliklerdeki edinilmis mallarda mal ayrılığı rejimi uygalanirken , o tarih öncesi olan evliliklerde 1 Ocak 2002 yılı sonrası için evlilik birliği içinde edinilmis mallar için mallara katılma rejimi uygulanıyor. Yani evlilik tarihi 2002 öncesi ise farkli bir mal rejimi , ayni evlilik için 2002 sonrasi farklı mal rejimi uygulaniyor.
1 Ocak 2002 sonrası evliliklerde ise yasa ile belirlenmis tek mal rejimi uygulanir ki esler evlendikten sonra farklı mal rejimlerini secebilirler.

Back
X