- 25 Aralık 2024
- 2.011
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.316
- 48
- 28
Bu yüzden ortak değil 2002 sonrası ortak1983
1983 yılında evlenmisler , evi 2003 senesinde aldılar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu yüzden ortak değil 2002 sonrası ortak1983
1983 yılında evlenmisler , evi 2003 senesinde aldılar
İşte bu şekilde çocuk yoksa kardeşlere kalmaz ama zaten evin parasını ailesi veriyorsa neden geline kalsın.Bu çok farklı bir durum. Ölüm durumunda mirasçı sayılmaz çocuk yoksa
Evlilik tarihi ile ilgili degil yalniz , mal edinim tarihi ile ilgili soylediginiz durum. 2002 yılı öncesinde edinilen mallar için otomatik olarak mal ayrılığı rejimi varken , 2002 sonrasındaki mallarde böyle bir durum soz konusu degil ki evimiz mesajimda da belirttiğim gibi 2003 senesinde alındı.Bu yüzden ortak değil 2002 sonrası ortak
Çeyiz almayan aile başlık diyen aile kalkar para mı verirKonu sahibi gerekli detayı vermemiş ki. Kendi katkısı oranında tapuya ortak olabilir. Ama evlilik öncesi alınacağına göre belli ki erkek tarafı alıyor evi. Yorumumu bu kabulle yapacağım detay eksiği sebebiyle. Akıllarını peynir ekmekle yemedilerse kimse gelini tapuya ortak etmez. Ama siz bu talebi nişanlınıza iletin de niyetinizi bilsinler.
bilmem, sizin babaniz rahat edin diye birikimini verse - siz de evlenmeden önce aldiginiz paralari katsaniz da bir ev alsaniz bu tapuya nisanlinizin adini yazdirmak ister miydiniz?Eski konusunu okumadım birisi yazmış başlık parası vs diye eğer öyle bir aile ise ac gözlüler zaten diye belirttim daha sonra.
Kendi birikimi olup olmaması önemli değil evlilik her konuda ortalıktır benim dusuncem bu şekilde.
Evlilik için ev alınıyorsa ortak olmalı benim düşüncem bu şekilde.
Eski konusunu okumadım birisi yazmış başlık parası vs diye eğer öyle bir aile ise ac gözlüler zaten diye belirttim daha sonra.
Kendi birikimi olup olmaması önemli değil evlilik her konuda ortalıktır benim dusuncem bu şekilde.
Konu sahıbı okuyor daha . Damat beyde aile işiyle ilgileniyor önceki konu yorumlarından anladığım kadarıylabende mezun olup çalışmak istiyorum da bakalım inşallah yapabilirim teşekkür ederim
Şaşırdım açıkcası boşanma protokolü yapıp bunları baştan halletmek lazım o halde.Evlilik tarihi ile ilgili degil yalniz , mal edinim tarihi ile ilgili soylediginiz durum. 2002 yılı öncesinde edinilen mallar için otomatik olarak mal ayrılığı rejimi varken , 2002 sonrasındaki mallarde böyle bir durum soz konusu degil ki evimiz mesajimda da belirttiğim gibi 2003 senesinde alındı.
Erkek tarafı mı çeyiz almıyormuş? Ev alıyorlarsa gerek yok bence.Çeyiz almayan aile başlık diyen aile kalkar para mı verir
KızErkek tarafı mı çeyiz almıyormuş? Ev alıyorlarsa gerek yok bence.
Ya da alınan tüm mallar icin ortak tapu yapmak lazımŞaşırdım açıkcası boşanma protokolü yapıp bunları baştan halletmek lazım o halde.
Ya ben hiç böyle şeyler düşünmemiştim bende sormak istiyorum şimdi olmasın öyle bisey de olasıki bişey oldu evi yok eşimin mallarına ortak mıyımbilmem, sizin babaniz rahat edin diye birikimini verse - siz de evlenmeden önce aldiginiz paralari katsaniz da bir ev alsaniz bu tapuya nisanlinizin adini yazdirmak ister miydiniz?
gercekten soruyorum. ya da erkek kardesiniz nisanlansa babanizla boyle bir yatirim yapmak istese bir kurus katmayacak - çok cok babanizdan istedigi altinlari verecek nisanli kizla ortak olsun ister miydiniz?
evlilik birligi devam ederse zaten bir ömür ev onlarin. ama ya bosanirlarsa? ki tuik verilerine gore boşanmaların %32,7'si evliliğin ilk 5 yılı içinde olurmus. yani böyle gereksiz bir bonkörlüğü kim yapmak ister ki?
sen babanın ve genclik yilllarinda kendinin biriktirdiğin emeginin yarisinin iki yil sonra bosandigin esine gitmesini ister miydin?
Ohooo. Hem çeyiz bile almayacaklar hem de eve mi ortak olmaya çalışıyorlar?? Bambaşka bir seviye
Hibe durumunda mirasçı mal kaçırıyorlar diye mahkemeye başvurabilir ve hakkını alabilirHibe yapılıyor öncesinde. Benim kayınpederimin ikinci evliliği evi karısına hibe etti çocuğu yok eşim mirasçı olamayacak mesela
Ben avukatın aktardığı bilgiyi söylüyorum. Biz bu şekilde biliyoruz.İşte bu şekilde çocuk yoksa kardeşlere kalmaz ama zaten evin parasını ailesi veriyorsa neden geline kalsın.
Sadece saklı pay onda da farklı şeyleri paylaşırlar vs bilmiyorum bu hibe durumu annemin ailesinde de var avukat çok zor bozulmaz dedi zaten eve mirascı girmeyi istemiyoruz kadının 25 senelik kocası çocuğu yok diye evden niye olsun sadece daha güvende hissetsin diye kayınpederim böyle yaptıHibe durumunda mirasçı mal kaçırıyorlar diye mahkemeye başvurabilir ve hakkını alabilir