Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Konu sahibi gerekli detayı vermemiş ki. Kendi katkısı oranında tapuya ortak olabilir. Ama evlilik öncesi alınacağına göre belli ki erkek tarafı alıyor evi. Yorumumu bu kabulle yapacağım detay eksiği sebebiyle. Akıllarını peynir ekmekle yemedilerse kimse gelini tapuya ortak etmez. Ama siz bu talebi nişanlınıza iletin de niyetinizi bilsinler.

Bu yüzden ortak değil 2002 sonrası ortak
Evlilik tarihi ile ilgili degil yalniz , mal edinim tarihi ile ilgili soylediginiz durum. 2002 yılı öncesinde edinilen mallar için otomatik olarak mal ayrılığı rejimi varken , 2002 sonrasındaki mallarde böyle bir durum soz konusu degil ki evimiz mesajimda da belirttiğim gibi 2003 senesinde alındı.

Konu sahibi gerekli detayı vermemiş ki. Kendi katkısı oranında tapuya ortak olabilir. Ama evlilik öncesi alınacağına göre belli ki erkek tarafı alıyor evi. Yorumumu bu kabulle yapacağım detay eksiği sebebiyle. Akıllarını peynir ekmekle yemedilerse kimse gelini tapuya ortak etmez. Ama siz bu talebi nişanlınıza iletin de niyetinizi bilsinler.
Çeyiz almayan aile başlık diyen aile kalkar para mı verir

Eski konusunu okumadım birisi yazmış başlık parası vs diye eğer öyle bir aile ise ac gözlüler zaten diye belirttim daha sonra.

Kendi birikimi olup olmaması önemli değil evlilik her konuda ortalıktır benim dusuncem bu şekilde.
bilmem, sizin babaniz rahat edin diye birikimini verse - siz de evlenmeden önce aldiginiz paralari katsaniz da bir ev alsaniz bu tapuya nisanlinizin adini yazdirmak ister miydiniz?
gercekten soruyorum. ya da erkek kardesiniz nisanlansa babanizla boyle bir yatirim yapmak istese bir kurus katmayacak - çok cok babanizdan istedigi altinlari verecek nisanli kizla ortak olsun ister miydiniz?
evlilik birligi devam ederse zaten bir ömür ev onlarin. ama ya bosanirlarsa? ki tuik verilerine gore boşanmaların %32,7'si evliliğin ilk 5 yılı içinde olurmus. yani böyle gereksiz bir bonkörlüğü kim yapmak ister ki?
sen babanın ve genclik yilllarinda kendinin biriktirdiğin emeginin yarisinin iki yil sonra bosandigin esine gitmesini ister miydin?

Evlilik için ev alınıyorsa ortak olmalı benim düşüncem bu şekilde.

Eski konusunu okumadım birisi yazmış başlık parası vs diye eğer öyle bir aile ise ac gözlüler zaten diye belirttim daha sonra.

Kendi birikimi olup olmaması önemli değil evlilik her konuda ortalıktır benim dusuncem bu şekilde.

1 kuruş katkı sağlamadan, kim kime neden kendi parasıyla alacağı bir evin yarısını hibe etsin ?

Evlilik tarihi ile ilgili degil yalniz , mal edinim tarihi ile ilgili soylediginiz durum. 2002 yılı öncesinde edinilen mallar için otomatik olarak mal ayrılığı rejimi varken , 2002 sonrasındaki mallarde böyle bir durum soz konusu degil ki evimiz mesajimda da belirttiğim gibi 2003 senesinde alındı.
Şaşırdım açıkcası boşanma protokolü yapıp bunları baştan halletmek lazım o halde.

Anneniz çok uyanık.
Önceki konunuzda demişsiniz, size "annen bilir, sen bırak annen halletsin" minvalinde konuşulmuş. Tabii ki bu bir seçenektir ancak evlenene kadar bunlara ses çıkarmayan nişanlılar evlendikten sonra sizden de annenizden de fitil fitil çıkarır acısını. Olan size olur arada.

Sorunuza cevaben, ortak tapu olur ama ortak tapu olması için eşit derecede katkıda bulunmak gerekir. Katkı payınıza göre 1/3, 2/3 şeklinde da pay edebilirsiniz. Sizin eve katkınız var mı?
Yok gibi duruyor...

bilmem, sizin babaniz rahat edin diye birikimini verse - siz de evlenmeden önce aldiginiz paralari katsaniz da bir ev alsaniz bu tapuya nisanlinizin adini yazdirmak ister miydiniz?
gercekten soruyorum. ya da erkek kardesiniz nisanlansa babanizla boyle bir yatirim yapmak istese bir kurus katmayacak - çok cok babanizdan istedigi altinlari verecek nisanli kizla ortak olsun ister miydiniz?
evlilik birligi devam ederse zaten bir ömür ev onlarin. ama ya bosanirlarsa? ki tuik verilerine gore boşanmaların %32,7'si evliliğin ilk 5 yılı içinde olurmus. yani böyle gereksiz bir bonkörlüğü kim yapmak ister ki?
sen babanın ve genclik yilllarinda kendinin biriktirdiğin emeginin yarisinin iki yil sonra bosandigin esine gitmesini ister miydin?
Ya ben hiç böyle şeyler düşünmemiştim bende sormak istiyorum şimdi olmasın öyle bisey de olasıki bişey oldu evi yok eşimin mallarına ortak mıyım 🤣🤣🤣 tövbe tövbe

Hibe yapılıyor öncesinde. Benim kayınpederimin ikinci evliliği evi karısına hibe etti çocuğu yok eşim mirasçı olamayacak mesela
Hibe durumunda mirasçı mal kaçırıyorlar diye mahkemeye başvurabilir ve hakkını alabilir

İşte bu şekilde çocuk yoksa kardeşlere kalmaz ama zaten evin parasını ailesi veriyorsa neden geline kalsın.
Ben avukatın aktardığı bilgiyi söylüyorum. Biz bu şekilde biliyoruz.
Kadin belki altınları verecek bilemem. Ayrıca kocası yani mala tabi ortak olacak.

Resmi nikah olduktan sonra ev araba arsa alındığında boşanma durumunda ortak pay edilir kişilere mallar. Ha şöyle olur krediyi kim çekerse ev otomatik onun üzerine oluyor tabi kredili alıyorsaniz tabi yine boşanma durumunda ortak paylaşım olur. Eşin senin üstüne yapsın isterse ne olacak ki annen doğru söylüyor. Hiç böyle istemem aman sağ olun kafalarına girme yapılacak her şeyi çatır çatır yaptır.

Eğer ev borçla alınacaksa ve evlilik içinde ödenecekse tapuyu ortak yaptırın diyen annenin ellerinden öperim.
Bu süreçte ev hanımlığı da yapsan durum değişmiyor. Çünkü evde yapılan her şey de bir emek ve iştir.

Ancak, karşı taraf bu evi kendi birikimiyle veya ailesinin desteğiyle herhangi bir borç olmadan alıyor ise o zaman işte o tapuya göz diken anneyi çok fena bozarım. Aç gözlülüğe lüzum yok. Karşı tarafa da asla söylemem. Ele güne rezil olmanın alemi yok.

Hibe durumunda mirasçı mal kaçırıyorlar diye mahkemeye başvurabilir ve hakkını alabilir
Sadece saklı pay onda da farklı şeyleri paylaşırlar vs bilmiyorum bu hibe durumu annemin ailesinde de var avukat çok zor bozulmaz dedi zaten eve mirascı girmeyi istemiyoruz kadının 25 senelik kocası çocuğu yok diye evden niye olsun sadece daha güvende hissetsin diye kayınpederim böyle yaptı

Back
X