Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Konunun ilk başlığına baktım , illa ki yazan olmuştur ama oluyor canım arkadaşım.
Paylı tapu , paylı hisse deniyor hatta adına .

Evet evlenmeden önce alınacak ev.. Bu konuyu acaba nişanlıma açsam mı acaba yoksa ev alındıktan sonra mı konuşsak bilemedim
Kimin parasi ile? Eger o evi birlikte odeyecekseniz elbette ikinizin üstüne olacak. Nisanliniz isteksiz olur yada bana guvenmiyormusun vs diye üste cikarsa asıl o zaman dahada guvenmeyin. Yarin ne olacagi belli olmaz. Eger sizde odeyecekseniz kesinlikle ikinizin ustune olmali. Diger turlusu aptallik olur.
Üstelik daha doğru dürüst nişaınızı tanımıyor gibisiniz yani onun bunu nasıl karşılayacağı konusunda bile bir endişelisiniz. Adaletli biri değil mi? eğer ikiniz ödeyecekseniz zaten buna dair herhangi bir şüpheniz olmaması lazım; tabii ki ikimizin üstüne yaparız diyebilmeniz lazım.
Siz bu adamla bir ömür geçirmeyi planlıyorsunuz doğru kişi olduğundan yada onu yeterince tanidiginizdan emin misiniz

Kardeş hiç bir konu hakkında hiç bir fikriniz yok. Bu kaçıncı konu? Öyle diyorlar böyle diyorlar, annem istedi, annem söyledi, annem sen karışma dedi... Hiç mi kendiniz düşünemiyorsunuz kararlar alamıyorsunuz? Bir yerde öğrenci olduğunuzu yazdınız yanlış hatırlamıyorsam. Hiç mi çalışayım, iş tecrübem olsun, cebimde para bulunsun ki gerektiği yerde insiyatif alayım fikri oluşmuyor kafanızda? Anneniz elindeki mala çok iyi alıcı bulmuş da pazarlığın kitabını yazıyor sanki.

Başlık parası istediler, karşı taraf yok deyince o zaman kına düğün ev, ev eşyası hepsi sizden dediniz. Siz evleniyor musunuz, biriyle hayatınızı paylaşıp eş mi oluyorsunuz yoksa mala değer mi biçiliyor? Sizin oranın adetlerine göre birini bulsaydınız hiç sorun olmazdı, herkese aynı kural adet gelenek. Ama ülkenin diğer ucundan biriyle evleniyorsunuz, milletin haberi yok bu kadar uç adetlerden ve üstüne anneniz başlık parası isterim diye tutturuyor. Adamın aile işi ve oradan kazandıkları parayla ev alıyorlar, siz gerçekten kendinizde hak görüyor musunuz bu evde. Altınları verir denmiş de bari o hatayı yapmayın. Size ne olur ne olmaz parası lazım bir köşede. Ayakları üzerinde duramayan kalk gidelim akıllı birisiniz. Ayrıca yazmama gerek var mı, başlık parası zihniyeti gelinlikle çıktın kefenle gelirsin zihniyeti aynı zamanda. Annenizin gözü doymazsa gelir evinizin içine kadar huzurunuzu kaçırır. Boşanma durumunuzda da arkanızda durmaz.

Karşı tarafı çok ezik çok keriz mi belliyor anneniz? Olan size olur bu kadarını yanınıza bırakmazlar. Bu genç yaşta evlenicem de evlenicem diye tutturacağınıza iş arayın mesleğinizi yapın, cebiniz para görsün biraz. Tapuya ortak edeceklermiş, mecburlarmış. Niye?

İnsanlar 45 sene sonra da boşanıyor. O zaman kadin diyelim ortada kalan taraf. Nereye gitmesini istersiniz?
İsterse 450 sene evli kalsın, kayınpederin malı mülkü emeği gelin damadın hakkı değildir. Siz istiyorsanız verin tabii :)
Ama evlilik içinde alınıyorsa zaten kadının da hakkı emeği vardır zaten. Burada evlilik öncesinden bahsediliyor. Ne emeği ne hakkı?

Kimin parasi ile? Eger o evi birlikte odeyecekseniz elbette ikinizin üstüne olacak. Nisanliniz isteksiz olur yada bana guvenmiyormusun vs diye üste cikarsa asıl o zaman dahada guvenmeyin. Yarin ne olacagi belli olmaz. Eger sizde odeyecekseniz kesinlikle ikinizin ustune olmali. Diger turlusu aptallik olur.
Üstelik daha doğru dürüst nişaınızı tanımıyor gibisiniz yani onun bunu nasıl karşılayacağı konusunda bile bir endişelisiniz. Adaletli biri değil mi? eğer ikiniz ödeyecekseniz zaten buna dair herhangi bir şüpheniz olmaması lazım; tabii ki ikimizin üstüne yaparız diyebilmeniz lazım.
Siz bu adamla bir ömür geçirmeyi planlıyorsunuz doğru kişi olduğundan yada onu yeterince tanidiginizdan emin misiniz
Emin gibiyim ama aynı ortamda daha fazla daha fazla tanımam gerekiyor.. Evi kendi parasıyla yani daha doğrusu ailesi ile alacak çünkü bizimle öyle konuştular

Evet evlenmeden önce alınacak ev.. Bu konuyu acaba nişanlıma açsam mı acaba yoksa ev alındıktan sonra mı konuşsak bilemedim
Ev kimin parasiyla alinacak? Eger nisanlinin yada ailesinin parasiyla alinacaksa sakin oyle birsey soylemeyin cok cirkin olur ve paragöz olursunuz kabul de etmezler.

Emin gibiyim ama aynı ortamda daha fazla daha fazla tanımam gerekiyor.. Evi kendi parasıyla yani daha doğrusu ailesi ile alacak çünkü bizimle öyle konuştular
O zaman tapu ortak olsun diyemezsiniz. Ne münasebet?
Sizde anneniz arkasına sığınmayın her konuda. Evlenecek yaşa geldiyseniz bazı şeylere hayır diyeceksiniz, demeyi bileceksiniz.
Nişanlızın ailesi de böyle bir şeyi kabul etmez ayrıca. Rezil olduğunuzla kalırsınız. Başka problemler çıkar ortaya.

Ellerinde o kadar para var yani ev alınacak kadar
O zaman sizin ne hakkınız geçecek ki ortak tapu talep edeceksiniz. Biraz akılları varsa nişan atarlar bu talep karşısında 😅 siz istemiyorsanız annenize bi dur artık deyin, istiyorsanız açık açık söyleyin ki nisanliniz da geç olmadan topuklasin

Ben değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
Hayır böyle bir şeyi isteyemem, ev üzerinde hiç hakkım yok diyeceksiniz. Bir şey diyenem diyerek annenizi bal gibi onayliyorsunuz ama işin sonu kötü olur karsida aklı selim insanlar varsa.

Ee sizin bir katkınız yok neden sizin de üstünüze olsun tapu?
Tabii siz yine de isteyin bir ana kuzusu olarak belki bu sefer gözleri açılır.
Bir daha da böyle “hıı,tamam olur”diyen birini bulabilir misiniz bakarsınız.
Sonra anneniz bu sefer “Sen de evlenemedin ha” der,size.
Bu kadar anne ağızlı olmayın eğer olacaksanız da sizden olmamıştır daha evlenmeyin yani.

O zaman ne münasebet eve ortak oluyorsunuz?
Yanlış anlamayın da sizde olan herkeste var. Anneniz yanlış ticaret yapıyor.

Gerçekten kötü konuşmak istemiyorum, sizi kırmak da istemiyorum ama erkek tarafı olsam böyle bir durumda çok ağır laflar ederdim. Size yazık degil mi? Nişanlınız ve ailesinin gözünde ne olacaksınız?

Allah nişanlınıza yardım etsin. Nasıl aç gözlü bir ailesiniz siz öyle inanılmaz. Adam anasının babasının rızkı ile ortak ev alıyor sizin tek katkınız çeneniz ve üstüne eve ortak olma planı yapıyorsunuz. Sürekli annenizin arkasına sığınıyorsunuz da siz de az değilsiniz valla.

Bence soyle konu sahibi hatta ev benim uzerime olmazsa evlenmem de !! Arkalarına bakmadan kaçıp gitsinler.
Kendi paralarıyla alacakları evde ne ortaklığından bahsediyorsunuz. Şaka mı bu konu. Kendi aklınızla hareket edin. Bu kadar çok etki altında kalıyorsanız da biraz erteleyin bu işleri.

Ben değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
Ya bu da ayrı bir taktik, ben değil ailem istiyor. Ben ne yapabilirim ki? Ühü ühü...
Nişanlın belki gözyaşlarına dayanamayıp bir süre he der ama bunların acısı senden çıkar.
Ayrıca eve ortak olmak nişanlının tek başına verebileceği bir karar değil. Ailesi parayı verdiğine göre düdüğü de onlar çalacak. İnşallah o kadar enayi değillerdir.
Aslında kimse o kadar enayi değildir. Bunu kabul ederlerse oğullarında çok büyük bir kusur vardır diye düşünürüm. Onu kapatmak için bunu bile kabul ederler anca. Başka türlü mümkün değil.

Başlık parası vs konuşulduğu için diyorum, yanlış anlaşılmasın bence hiç bir anlamı yok da, sizin oralarda nişan atmış kızlara da iyi bakmazlar. Anneniz bu riski göze alıyor mu?

Yasal olarak evet ortaktır ama bir bosanma aşamasında gayrimenkul ya da araba maalesef tapuda kimin uzerineyse ona ait oluyor. Annem ile babam boşandı, ev babam uzerineydi , annem aile konutu serhi koydurdu , maalesef mahkeme anneme ortak kullanım hakki verdi ve babamda ısrarla anneme evin satışı için imza vermesi konusunda baskı yaptı ve annem de baskiya dayanamayarak serhi kaldirdi ve evin satisi oldu ve babam da anneme bes kurus vermedi. Yani öyle söylendiği gibi maalesef olmuyor. Konu sahibi ortak tapu yapilir evet.
Evlilikten önce mi alınacak, sizin katkınız olacak mi , kredi ile alinacaksa o kredi evlilik birliginde mi odenecek bunlar önemli tabi.
Çok doğru,boşanmalarda ev kimin üzerine ise onun borusu öter..eş ,ailesinin şerhi koydurmamışsa eşsen habersiz satabilir...anneniz keşke baskıya direnseymiş

Back
X