Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

bilmem, sizin babaniz rahat edin diye birikimini verse - siz de evlenmeden önce aldiginiz paralari katsaniz da bir ev alsaniz bu tapuya nisanlinizin adini yazdirmak ister miydiniz?
gercekten soruyorum. ya da erkek kardesiniz nisanlansa babanizla boyle bir yatirim yapmak istese bir kurus katmayacak - çok cok babanizdan istedigi altinlari verecek nisanli kizla ortak olsun ister miydiniz?
evlilik birligi devam ederse zaten bir ömür ev onlarin. ama ya bosanirlarsa? ki tuik verilerine gore boşanmaların %32,7'si evliliğin ilk 5 yılı içinde olurmus. yani böyle gereksiz bir bonkörlüğü kim yapmak ister ki?
sen babanın ve genclik yilllarinda kendinin biriktirdiğin emeginin yarisinin iki yil sonra bosandigin esine gitmesini ister miydin?
Yukarıda yazdım yine yazıyorum kardeşim evlense ve illa ki ev alacaklarsa evet ev ortak olmalı. Kimin ne gençlik parası olur bilemem konuyu iyice hayali senaryolara bagladiniz.

Yukarıda yazdım yine yazıyorum kardeşim evlense ve illa ki ev alacaklarsa evet ev ortak olmalı. Kimin ne gençlik parası olur bilemem konuyu iyice hayali senaryolara bagladiniz.
Para kardeşinizden çıkacak.. Belki büyük kısmı babanızın katkısı olacak gelecek olan 3 günlük tanıdığınız gelini o eve ortak yapacaksınız öyle mi Hayal aleminde olan si,siniz sanırım.

Zannetmem ki aileniz buna müsade etsin..

Para kardeşinizden çıkacak.. Belki büyük kısmı babanızın katkısı olacak gelecek olan 3 günlük tanıdığınız gelini o eve ortak yapacaksınız öyle mi Hayal aleminde olan si,siniz sanırım.

Gerçekten ediyorlarsa da kardesinizle bekar arkadaslarimi tanıştırmak isterim 😂

Yani şuan ev bakıyoruz işte ev olacağı zaman sadece eşin üzerine de olabiliyor ya annem de diyor tek taraflı olmasın ortak olsun.. Nişanlımla bu tapu ev məsələlərini falan konuşmadım daha öncə o yüzden söyləsəm mi diye düşündüm
Kim alıyor evi? Ortak mi? Sadece eş mi?

Benim dusuncem böyle. Evlilik bana göre budur her şey ortaktır hanımefendi iyi günler.

Benim dusuncem böyle. Evlilik bana göre budur her şey ortaktır hanımefendi iyi günler.
Neyse bari kardeşinizin adına konuşarak onu ekmeğinden etmeyin. Siz, ileride 3 günlük gelininize yada damadınıza böyle bonkörlük yaparsınız o zaman.. İyi geceler..

Zannetmem ki aileniz buna müsade etsetsin
bir komünist hikayesi var ya
🧔‍♂️"sen iki evin olsa birini bana verir miydin?"
👨🏼‍🦱"tabii ki, bende iki tane varsa niye sen acikta kalasin?"
🧔‍♂️"iki araban olsa birini bana verir miydin?"
👨🏼‍🦱"deli misin lafi mi olur? bosta durana kadar ihtiyacini gider"
🧔‍♂️"iki inegin olsa bana verir miydin?"
👨🏼‍🦱"senin de cocuklarin var, onlarin sute ihtiyaci var tabii ki verirdim"
🧔‍♂️"ya iki tavugun olsa?"
👨🏼‍🦱"o ne demek lan! tavuguma mi göz diktin dürzü "
🧔‍♂️"abi niye kizdin?"
👨🏼‍🦱"çünkü iki tavugum var"
😂😂
hic emek verilmemis, farazi bir evin ben de yapardim tapusunu. hatta askimdan kiymetli mi? komple onun adina olsun jest olsun😂
nasilsa yok...
olunca kıymetli olur

Evlendikten sonra alınan her türlü mal,(ev, araba, arsa vs) kimin olduğuna bakılmaksızın her iki tarafın ortaktır. Boşanmaya da kalksan iki taraf yarı yarıya hak sahibidir. Bunda sadece miras olarak geçenler haricindedir. Miras kimin tarafından gelirse, o kişinin kendi malıdır
Tam olarak öyle değil, avukatım ve sosyal medyada bu durum tam olarak kanunda yazdığı gibi yansıtılmıyor. Evlendikten sonra edinilen mallar üzerinde , edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanır. Ama bu rejim biçimi , edinilen malların yarısının direk , ya da boşanma halinde yarısının diğer eşe gideceği anlamına gelmez. Burada mahkemece bu malın nasıl edinildiği , hak iddia eden tarafın malın alımına ve aile giderlerine katkısı hesaplanır. Örneğin asgari ücretin 5 katı maaş alan eş ile ev hanımı olan eşin aynı katkıyı yaptığı düşünülemez.

bir komünist hikayesi var ya
🧔‍♂️"sen iki evin olsa birini bana verir miydin?"
👨🏼‍🦱"tabii ki, bende iki tane varsa niye sen acikta kalasin?"
🧔‍♂️"iki araban olsa birini bana verir miydin?"
👨🏼‍🦱"deli misin lafi mi olur? bosta durana kadar ihtiyacini gider"
🧔‍♂️"iki inegin olsa bana verir miydin?"
👨🏼‍🦱"senin de cocuklarin var, onlarin sute ihtiyaci var tabii ki verirdim"
🧔‍♂️"ya iki tavugun olsa?"
👨🏼‍🦱"o ne demek lan! tavuguma mi göz diktin dürzü "
🧔‍♂️"abi niye kizdin?"
👨🏼‍🦱"çünkü iki tavugum var"
😂😂
hic emek verilmemis, farazi bir evin ben de yapardim tapusunu. hatta askimdan kiymetli mi? komple onun adina olsun jest olsun😂
nasilsa yok...
olunca kıymetli olur
Tabi tabi hatunun daha başına gelmemiş bir bir de kardeşim kardeşim deyip duruyor başkasının malını da güzel dağıtır böylesi. Fıkra gibi😂😂

Tabi tabi hatunun daha başına gelmemiş bir bir de kardeşim kardeşim deyip duruyor başkasının malını da güzel dağıtır böylesi. Fıkra gibi😂😂
Kardeşim diye ben demedim hikaye yazan ben değilim. Fıkra gibi ya evet...

Konu sahibi başlık parası falan istiyorsaniz sizin iş ticarete dönmüş iyice

Merhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?
Evlendikten sonra alınınca zaten ortak olunuyor, kimin üzerinde olduğunun ne önemi kaliyor ki

Evet evlenmeden önce alınacak ev.. Bu konuyu acaba nişanlıma açsam mı acaba yoksa ev alındıktan sonra mı konuşsak bilemedim
Siz calisiyormusunuz? ev alinacak ama neyle alinacak mesela kredi cekilecek ikiniz birliktemi ödeyeceksiniz.
Yada esiniz simdiye kadar ki birikimiylemi alacak yada ailesimi alacak

Kendi hiçbir katkısı olmayacak, borçsuz şekilde alınacak bir eve ortak olmak istemesi normal gelirken başlık parası niye rahatsız etti ki kızın ailesinin başı kel mi onlara da veriversinler hayrına 😅

Kendi hiçbir katkısı olmayacak, borçsuz şekilde alınacak bir eve ortak olmak istemesi normal gelirken başlık parası niye rahatsız etti ki kızın ailesinin başı kel mi onlara da veriversinler hayrına 😅
Katkısının olmayacağını nereden biliyoruz?

Ne fark eder. O zaman tam fıkra olur. Kardeşiniz suya sabuna dokunmadan karşı tarafın emeği ile alınacak mala ortak mi olsun istiyorsunuz..

Hak mi sizce..

Ha şöyle olur. Evlenirler ev alırlar altınları ve bir miktar kredi ile öderler o zaman tabi ki kimse bir şey diyemez .

Katkısının olmayacağını nereden biliyoruz?
Detay vermediği için biz bu şekilde yorum yaptık zaten. İhtimalleri sıraladık ona göre yorum yaptık ama siz katkısı olmasa da ortak olmalı diyosunuz. O yüzden size soruyorum ne var ailesine de bişeyler veriverse onların da emeği yok kızın da. Kız ağaç kovugundan çıkmadı ya ailesine de başlık parası verseler bişey olmamali sizin düşünceye gore

Ben nerede dedim babasının kardeşinin parası ile ev alsın hiçbir şey ödemeden eve konsun? Bunu illa belirtmek gerekiyor demek ki çünkü herkes hayali kafasından senaryo yazıyor.

Düğünde takılan altınlar verilir, kız da çalışır beraber öderler elbette. Ya da eşinin birikmiş parası vardır ev alınır kız da başka bir yatırım yapar, veya adama aylık bir ödeme yapabilir vs vs yani dusundugumuz şeyleri şart halinde aciklamamiz mı gerekiyor yoksa uydurup ekleyip dalga geçiliyor gerçekten çok ilginc.

Bir ev alınacaksa ortak olmalı evet. Eşler az ya da çok durumlarına göre anlaşıp katkı yapmalıdir, eşitlik ortaklık yazıyorum kaç mesajda anlasilmadi sanırım benim düşüncem bu iyi geceler.

Uzun uzun yazmadigim için araya kardeşlerin bilezikleri, babaların gençlik emekleri falan girdi araya...

Ben nerede dedim babasının kardeşinin parası ile ev alsın hiçbir şey ödemeden eve konsun? Bunu illa belirtmek gerekiyor demek ki çünkü herkes hayali kafasından senaryo yazıyor.

Düğünde takılan altınlar verilir, kız da çalışır beraber öderler elbette. Ya da eşinin birikmiş parası vardır ev alınır kız da başka bir yatırım yapar, veya adama aylık bir ödeme yapabilir vs vs yani dusundugumuz şeyleri şart halinde aciklamamiz mı gerekiyor yoksa uydurup ekleyip dalga geçiliyor gerçekten çok ilginc.

Bir ev alınacaksa ortak olmalı evet. Eşler az ya da çok durumlarına göre anlaşıp katkı yapmalıdir, eşitlik ortaklık yazıyorum kaç mesajda anlasilmadi sanırım benim düşüncem bu iyi geceler.
Yorumları iyi takip etmemissiniz sanırım hepimiz katkısı varsa ortak olmalı, evlilikten önce borçsuz şekilde alınacaksa ortaklık beklenmemeli dedik zaten. İyi geceler efenim

Back
X