Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Kaç kişi sormuş ama en önemli cevabı vermemişsiniz. Ev kredi çekilip alınacak ve sonrasında borcu beraber mi ödeyeceksiniz yoksa sizin hiç katkınız olmadan erkek ailesi mi alacak.
2. Seçenekse ne münasebet. Babamın parasıyla alınan birşeye kimseyi ortak etmem.
Düşünüyorum şimdi babamın evlenince kardeşime vermeyi planladığı bir ev var. Onu nişanlıyken gelinin üstüne yapmaya kalksalar 'hayırdır,kafayı mı yediniz?'derim.
Olacak şey var olmayacak şey var. Sizin ki hangisi?

Evlilik sonrası alınacaksa ortak tapuya gerek yok ikinizin sayılıyor.
Evlilik öncesi alınacaksa ve müstakbel eşiniz parasını ödeyecekse sizin söz hakkınız yok.
Kredi çekip, evlendikten sonra taksitlerini ödeyecekseniz ortak tapu yapın.
Ama adam tek başına evlilik öncesi alırsa kendi parası ile onun üstüne olmalı.
Anneniz başlık parası da istemişti.
Yıkılacak yer mi arıyor nedir?

Ben avukatın aktardığı bilgiyi söylüyorum. Biz bu şekilde biliyoruz.
Kadin belki altınları verecek bilemem. Ayrıca kocası yani mala tabi ortak olacak.
Hangi altınlar ? Düğüne gelen davetliler altın takınca, düğün sahibi de onlara borçlanmış oluyor ve altın borcu almış oluyor bir nevi.

Onlar da karşı tarafın düğün, sünnet vbsinde gidip, kendilerine takılanı iade edecek.

Hibe durumunda mirasçı mal kaçırıyorlar diye mahkemeye başvurabilir ve hakkını alabilir
Çok emin olmayın sadece saklı pay o da 1/4 onda da kıyıda köşede kalan yerleri aha bu saklı payın diyorlar bizzat annemin başına geldi dedem dayımlara hibe etti direkt avukatın söyledikleri bu. Konuyla da alakası yok zaten

Benim kardeşim de ev aldı nişanlısı dese tapuya ortak olayım ne münasebet derim. Evlilik birliği içinde ev zaten ortak kullanım bosanirsaniz niye versin yarısını beraber çalışıp emek verip almadınız ya. Kardeşim Çalıştı çabaladi arabasını bile satıp ev alsin kız gelip emek vermeden ortak olsun kızlar ana baba evladı da erkekler ağaçta mi yetişiyor?

Hangi altınlar ? Düğüne gelen davetliler altın takınca, düğün sahibi de onlara borçlanmış oluyor ve altın borcu almış oluyor bir nevi.

Onlar da karşı tarafın düğün, sünnet vbsinde gidip, kendilerine takılanı iade edecek.
Babam bana ev verse ikinizin üstüne olsun derdi. Benim kültürümde es kök aileden oncelikli. Bu da benim fikrim.
Ayrıca altınlar da gelin ve damada kalıyor. Almıyoruz biz.

Sadece saklı pay onda da farklı şeyleri paylaşırlar vs bilmiyorum bu hibe durumu annemin ailesinde de var avukat çok zor bozulmaz dedi zaten eve mirascı girmeyi istemiyoruz kadının 25 senelik kocası çocuğu yok diye evden niye olsun sadece daha güvende hissetsin diye kayınpederim böyle yaptı
Tabi ki 25 senelik evlilik varmış çocuk yok ve ev de kadının hakkı. Çok iyi yapmışsınız. O kadar yıllarını vermiş hakkıdır kadının

Babam bana ev verse ikinizin üstüne olsun derdi. Benim kültürümde es kök aileden oncelikli. Bu da benim fikrim.
Babanız size ev verse ikinizin üstüne olsun demezdi. Derse de muhakeme yeteneğinde azalma başlamış demektir.

Siz altınları alın, almayın. Düğüne katılan insanlar, düğün kiminse sonrasında altın borcu için onlara davetiye verir. Yani düğün takısı aslında havadan gelen bir bağış değildir.

Tabi ki 25 senelik evlilik varmış çocuk yok ve ev de kadının hakkı. Çok iyi yapmışsınız. O kadar yıllarını vermiş hakkıdır kadının
Evet eşimin akrabası vefat etti ev çocuklara kaldı kadına kalmadı orda öz çocuklar anne öz kadına 25 mi ne kalmış kiraya çık dediler böyle olunca kayınpederim bu kararı almıştı ki eşim yine istemezdi ama kardeş kardeşe giriyor malum insanoğluna güven olmaz. Bi kavgaya bakar
Bütün yorumları okumadım ama eşim biz evlenmeden önce ev almıştı 2012 senesinde biz sonra evlendik , ortak mi oluyorum bende
Hayır değil eşinin sadece

Bütün parayı ailesi ve nişanlınız verecekse tapu kimin üzerine olmalı sizce? Her şeyi erkek tarafına yıkmaya çalışan aileniz ev için ortaya para koyacak mı ki ortak tapu olsun?
Kredi çekilecekse ve siz evliliğinizde yıllarca kredi ödeyecekseniz tabii ki ortak olmalı.
Çok basit bir matematik yani.

Ortaya beş kuruş koymayan nişanlım ailemin alacağı ya da benim alacağım eve ortak olmak istese sen nerenin dolandırıcısısın derim. O nişanı da bozarım.

Parayı kim ödeyecekse ev onundur. Bu kadar basit.

Babanız size ev verse ikinizin üstüne olsun demezdi. Derse de muhakeme yeteneğinde azalma başlamış demektir.

Siz altınları alın, almayın. Düğüne katılan insanlar, düğün kiminse sonrasında altın borcu için onlara davetiye verir. Yani düğün takısı aslında havadan gelen bir bağış değildir.
Aynen öyle valla düğünden sonra kim bize ne taktiysa bizde onlara aynısını takınca elimizde pekte bisey kalmadı

Evet evlenmeden önce alınacak ev.. Bu konuyu acaba nişanlıma açsam mı acaba yoksa ev alındıktan sonra mı konuşsak bilemedim
Eğer evlenmeden önce alınacaksa sadece nişanlının üzerine olursa hiçbir hak iddia edemezsiniz fakat evlendikten sonra alınırsa sadece kocanızın olacaksa tapu sizinde hakkınız olur eşi olarak.

Herhangi bir boşanma durumunda damat yeni hayatını rahat kursun diye yarı ev bağışlıyor yani.

Ortak tapu oluyor anneannemin evi annem ve teyzemin üzerine ortak mesela sağlığında mirasını bu şekilde bölüştürdü
Alabilirsiniz anneniz haklı bence kızmayın

Back
X