Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Evlendikten sonra alınan her türlü mal,(ev, araba, arsa vs) kimin olduğuna bakılmaksızın her iki tarafın ortaktır. Boşanmaya da kalksan iki taraf yarı yarıya hak sahibidir. Bunda sadece miras olarak geçenler haricindedir. Miras kimin tarafından gelirse, o kişinin kendi malıdır
Yasal olarak evet ortaktır ama bir bosanma aşamasında gayrimenkul ya da araba maalesef tapuda kimin uzerineyse ona ait oluyor. Annem ile babam boşandı, ev babam uzerineydi , annem aile konutu serhi koydurdu , maalesef mahkeme anneme ortak kullanım hakki verdi ve babamda ısrarla anneme evin satışı için imza vermesi konusunda baskı yaptı ve annem de baskiya dayanamayarak serhi kaldirdi ve evin satisi oldu ve babam da anneme bes kurus vermedi. Yani öyle söylendiği gibi maalesef olmuyor. Konu sahibi ortak tapu yapilir evet.
Evlilikten önce mi alınacak, sizin katkınız olacak mi , kredi ile alinacaksa o kredi evlilik birliginde mi odenecek bunlar önemli tabi.

Yasal olarak evet ortaktır ama bir bosanma aşamasında gayrimenkul ya da araba maalesef tapuda kimin uzerineyse ona ait oluyor. Annem ile babam boşandı, ev babam uzerineydi , annem aile konutu serhi koydurdu , maalesef mahkeme anneme ortak kullanım hakki verdi ve babamda ısrarla anneme evin satışı için imza vermesi konusunda baskı yaptı ve annem de baskiya dayanamayarak serhi kaldirdi ve evin satisi oldu ve babam da anneme bes kurus vermedi. Yani öyle söylendiği gibi maalesef olmuyor. Konu sahibi ortak tapu yapilir evet.
Evlilikten önce mi alınacak, sizin katkınız olacak mi , kredi ile alinacaksa o kredi evlilik birliginde mi odenecek bunlar önemli tabi.
Anneniz 2002 sonrası mı evliydi

Ev için katkınız var mı bilmiyorum ancak tapuda paylı mülkiyet edinebilirsiniz.

Konuyu detaylandirmaniz lazım yorum yapabilmemiz icin. Kim ne kadarını ödeyecek, kredi mi cekilecek, çalışacak misiniz ne olacak detay vermeniz lazım ki objektif yorum yapalım. Ailesiyle beraber borçsuz alacaksa niye ortak tapu olsun mesela. Ama kredi çekip evlendiginizde çalışıp beraber odeyecekseniz evet ortak olsun. Detay lazım 🤷🏻‍♀️

Evet canım. Nihayetinde evlilikte 3 lira bile kenara atılsa, 2 kişinin de sıkmasıyla atılıyor. Biri çar cur etse nasıl birikecek ? Hiç fark etmiyor
Yanlış yönlendiriyorsunuz. Olası bir boşanma durumunda evlilik süresi, ev giderlerine katılım payı vb de dikkate alınabiliyor.

Pek mal kaçırma olmuyor borcu evlilik içinde ödenmiyorsa
Evlilik için ev alınıyorsa ortak olmalı benim düşüncem bu şekilde.

Ama konu sahibi başlık parası falan bir şeyler yazmış daha öncesinde, bilemiyorum aç gözlü bir aile olabilirler.

Evlilik için ev alınıyorsa ortak olmalı benim düşüncem bu şekilde.
Evlilik çağındaki hangi gencin ev alacak parası var ailesinin parası neden başkasına gitsin. Evlilik içinde oturarak zaten yararlanıyor malum kiralar. Abin olsa ailen ev alıp gelinin üstüne yapsa rahatsız olmaz mısın

Ooo mal kaçırma, alırım bir dal. Annenizi dinleyin.
kiz bunun neresi mal kacirma? adam kendi birikimiyle , babasinin parasiyla babasinin memleketinde ev alacak. kacacak bir sey yok ki.
benim böyle açgözlü ailesi olan nisanlim olsa ev almaya niyetim olsa tapuyu babamin üstüne yapardım "allah razi olsun babam verdi oturalim diye" derdim.
böyle aile mi olur, evlerden irak

Kesinlikle ortak tapu yaptırın. Gayrimenkul işi yapıyorum. Yapılıyor ortak tapu. Çocuk olmadan eşinize bir şey olursa mal olduğu gibi kardeşlerine geçer. Dünyanın binbir türlü hali var. Ortak tapu yaptırın.

Evlilik çağındaki hangi gencin ev alacak parası var ailesinin parası neden başkasına gitsin. Evlilik içinde oturarak zaten yararlanıyor malum kiralar. Abin olsa ailen ev alıp gelinin üstüne yapsa rahatsız olmaz mısın
Gelinin üstüne yapsın demiyorum öyle mi yazmışım? Ortak olmalı diyorum, abim olsa evlendikten sonra üstüne alsın ya da öncesinde ortak yapsınlar derdim yine evet

Kesinlikle ortak tapu yaptırın. Gayrimenkul işi yapıyorum. Yapılıyor ortak tapu. Çocuk olmadan eşinize bir şey olursa mal olduğu gibi kardeşlerine geçer. Dünyanın binbir türlü hali var. Ortak tapu yaptırın.
Hibe yapılıyor öncesinde. Benim kayınpederimin ikinci evliliği evi karısına hibe etti çocuğu yok eşim mirasçı olamayacak mesela

kiz bunun neresi mal kacirma? adam kendi birikimiyle , babasinin parasiyla babasinin memleketinde ev alacak. kacacak bir sey yok ki.
benim böyle açgözlü ailesi olan nisanlim olsa ev almaya niyetim olsa tapuyu babamin üstüne yapardım "allah razi olsun babam verdi oturalim diye" derdim.
böyle aile mi olur, evlerden irak
Eski konusunu okumadım birisi yazmış başlık parası vs diye eğer öyle bir aile ise ac gözlüler zaten diye belirttim daha sonra.

Kendi birikimi olup olmaması önemli değil evlilik her konuda ortalıktır benim dusuncem bu şekilde.

Gelinin üstüne yapsın demiyorum öyle mi yazmışım? Ortak olmalı diyorum, evlenecekse evlendikten sonra üstüne alsın ya da öncesinde ortak yapsınlar derdim yine evet
Ortak olunca yarısı ediyor 5 milyonluk ev 2,5 milyonu hiçbir bağı olmayan geline kalsın. Ne güzel kafaymış bu. Adam kendi kazansa neyse. Ailesinin malı yahu

Back
X