Tanışma + Kız İsteme + Söz + Nişan HEPSİ BİR ARADA ! Napıcam ben :(

Ben 8 ay meselesine takılmadım. Bir insanla 5 yıl da çıksan, aynı eve girmeden tam olarak tanıyamıyorsun zaten. Az çıkma çok çıkma farketmez bence. Ama maddi durum açısından zorlanacaksın, ne iş yapıyor ? Bir tek taş bile alamayan adamla evleniyorsun. Zaten nişandan sonra evlilik hazırlıklarında bu maddiyatla nasıl yapacaksınız? 7 temmuza kadar iyi düşün derim.

Şimdi sorum şu; nişan öncesi ya da sonrası fotoğraf çekimi yapacağız anı kalsın diye, ben lacivert bir abiye aldım, sonuçta fotoğraf çekimi yapılırken ve yüzükler takılırken basit birşey giymek istemiyorum.

Buraya gelene kadar ciddi sıkıntılarınız var bence yani 8 aylık 44 yaştaki bir insanı üstelik ailenizinde gönlünü almadan evlenmeniz gün almanız biraz sıkıntı gibi.
KEŞKE biraz zaman mı tanısaydınız acaba birbirinize...
Konu sahibi yangından mal kaçırıyor.Gercekten bu ülkenin eğitimli görünen insanlarının zeka yaşından şüphe ediyorum.Cok komik.Guluyorum cidden.

Bence koşarak uzaklaş..Annenin rızası yoksa vardır bi bildiği senden önce bi gördüğü..anneyim, evladımın göz göre göre yanlış bi karar almasını istemem..her şeyden önce sen de müstakbel nişanlıni tam olarak benimsemiş değilsin..kendini orada birak ve geç bi bak verdiğin karara..sence uygun mu? Belki adam dünya iyisi ama dengin degil..bir milyon kez daha dusun2..etrafındakilere kulağını kapatma..yazık 28 yaşına..

psikologg psikologg
Siz, bu adamla evlenmek istediğinizden emin misiniz?
Kendi duygularınızdan bile emin değilsiniz bence ki cümlelerinizde birçok tereddüt var. Neden bu acele?

Eğitimi genelde kıyas yapmam ama ilk okul mezunu olmak nerede 2 lisans 1 yüksek lisans bitirmek nerede? Adam bundan sonra ömrü boyu okusa bu açığı kapatamaz..

8 ayda evlilik kararı!
16 yaş fark!
Eğitim farkı!
Ekonomik fark!
Oldu bittiye getirilmeye çalışılan bi evlilik.
Vs vs vs.

Kusura bakmayın, acımasız da olsa gerçek düşüncemi yazacağım. Uçurumun kenarındasınız, ölmeseniz bile bütün kemikleriniz unufak kırılacak!

Benim kıskançlgim adında bi konu var Bence siz oradaki konu sahibiyle görüşün deneyimleri hakkında fikir sahibi olun sonrası size uyar mi diye düşünün acele etmeyin hiç

Ben 23 yasindaym suan cok erkeen evlenmisim diye dusunuyorum 20 li yaslar insanin hergun birseyler tecrube ettigi yaslarmis siz 30lariniza gelince ayaginiz daha saglam basip is cocuk vs. Derken esiniz 50 olucak cok fazla geldi bana. Ve cok asigim askk herseyi cozer gibi dusunceler cokyanlis birde kizi var 16 yasinda. Hayatinizda herzaman birsey oturmamis gibi hissedeceksiniz bence. Ve cook fazla acele edilmis gibi geldi en azindan bir bahaneyle uzatip biraz daha tanima şansiniz yok mu. Caydan kahveden daha buyuk sorunlar bunlar. Esimin kuzeni var yaslari aynen sizinki gibi adam 44 yasinda cocuklari olmuyor hicbirseye hevesi yok cogu seyi yasamis hevesini almis bazi seyleri cocuksu buluyor ama kadini taniyorum cok iyi hayat dolu yanlis yada dogru bseyler yasayip gerekirse hata da yapip gormek istiyor yani uyusmuyorlar iyi dusunun

Merhabalar. Buradaki yorumlarin bu derece olumsuz olmasinin bir sebebi de adam hakkinda hic olumlu bir sey yazmamis olmaniz. Neden kendisini en basta kabul ettiginizi anlayamadik dolayisiyla. Adam dans egitmeniymis, belki de yakisikli ve fit birisi. Siz egitimlisiniz ama belki size gore cok daha iletisimi iyi olan, sosyal birisi. Belki hic bir kotu huyu yok, ama sizin kotu huylariniz var ve o bunlari gormezden geliyor. Biz burada hic bir ayrinti bilmeden yaziyoruz. Ama en azindan sunu bilmiyoruz. Bu adam neden 44 yasina kadar aski bulamamis ve evlenememis? Daha onceki evliligi gorucu usuluymus o yuzden anlasamamis peki, ama ondan sonra neden olmamis? Veya neden ayni hatayi sizinle tekrar yapiyor? 3 aydir tanidiginiz kisiyle evlenmenin de gorucu usulunden cok buyuk bir farki yok. Bence size erkek arkadasinizi taniyan guvenilir bir arkadasiniz yardimci olabilir. Bir de size asik mi veya siz asik misiniz? Uc ayda buyuk bir sevgi olusacagina inanmasam da en azindan bunun ihtimali olup olmadigini anlayabilirsiniz.

Ben yas farkindan genelde hoslanmayanlardanim. Ama bir ornek verecegim. Fizikte doktora yapan cok guzel, uzun, ince ve de genc bir kiz arkadasim sevgilisinin kendisinden 14 yas buyuk oldugunu soylemisti, o adam da maximum liseye kadar okumustur. Kiz hem sosyal, hem zeki, hem becerikli, tam olarak mukemmel. Kizin direkt yanlis yaptigini dusunmustum verdigi bilgilere bakarak. Cunku istedigini elde edebilecek birisi. Sonradan ogrendim ki adam yakisikli, iyi vucutlu bir surf hocasiymis. Simdi yillardir birlikteler ve cok mutlu gorunuyorlar.

Biyere kadar okudum ve yorum yapiyorun mutlu olup olmamak size kalmis bi arkadasim var esi ondan cok buyuk evlenip bosanmis ikide cocugu var benden 1 sene once evlendi simdi bebisi var esi cok efendi bi adammis ailesi basta istememisti simdi cok seviyorlar damadi... Ben esimle ayni yastayim evlendim sonuc 1 yil nikahli 5 ay evli 2 ay ayni cati alti ve bosaniyoruz kisiden eminsen mutluluklar...

Gerek yaş gerek eğitim durumu olarak çok farklisiniz siz daha 28 yaşında genç kızsınız arkadaşınız 44 yaşında çocuklu bi adam bence anneniz coookkk hakli. Zaten sizinde içinize sinmeyen biseyler var gibi.
Bence yol yakınken dönūn yadaa biraz daha düşünün acele etmeyin

Walla askindan olsende maddi sikintilar olunca, bir sure sonra sonuyor. Samanlik seyran olmuyor. En onemli sorun bence bu.
Yas farki aranizdaki tabiki cok belki tolera edilerbilir.
Egitim durumu degilde aranizdaki kultur farki nasil?

Ailenin birebir görmediği , tanımadığı biriyle 8 ayda sözlenip , nişanlanmak :KK57:

Ailenin gözünde yoksan verirler seni
Zira benim kızım karşıma 8 aydır tanıdığı ve bizi tanıştırmadığı birini çıkarıp hoppala evleniyorum dese direk tutar doktora götürürüm .

Bunlara istinaden kıyafet sormak ise neyse :işsiz:

Arkadaşlar selamlar. Erkek arkadaşımla 8 aydır beraberiz. 7 Nisanda EVDE Nişan yapmayı planladık. 3 gün öncede alyanslarımızı aldık.

Annesi ve babası vefat etmiş. 2erkek kardeşi 1 ablası var. İstemeye gelirken dayısı ve yengesini getirecekmiş beni istesinler diye, ablası ve eniştesi, belki diğer erkek kardeşiyle eşi de gelir.. Ben erkek kardeşiyle dışarıda bir çay içimlik ayak üstü tanışmıştım, ablasına da kahvaltıya gittik o sekilde tanıstım. Annemle hiçbirisi tanışmadı henüz. Annem sadece erkek arkadasımı tanıyor.

O kadar çok sorum var ki nereden başlasam bilemedim..

1) Erkek arkadaşımla aramda 16 yas fark var. Ve önceki evliliğinden 15-16 yasında bir kızı var. Bu arada ben 28 yasındayım, erkek arkadasım 44 yasında. Bu duruma annem kızıyor, sadece yaş faktörü de değil, eğitim, maddi durum vs her konuda ben üstün durumdayım. Mesela ben 2 üniversite btirdim, üstüne yüksek lisans yaptım, erkek arkadaşım ilkokul mezunu. Annemin pek tasvip etmediği bir durum ama bana hiçbir zaman karışmaz, sadece yorum yapar, üzülürsün der, yaşa tecrübe et der. Geçen gün kız kuzenime de erkek arkadasımın yasından ve kızı olduğundan bahsettim "Deli misin kızım sen" dedi.. Çok moralim bozuluyor... Annem diyor ki istemesinler gidip direkt evlenin, istemiyorum benden gelip istemelerini dul çocuklu adama diyor. Git erkek kuzenini çağır ondan istesinler diyor. Öyle olsa da erkek kuzenim yani abimle erkek arkadaşımın yaşları birbirine yakın, soracak yaşını, kuzenim bozulacak muhtemelen. OOOOFFF OFFFF ! İsteme esnasında bizim aileden birisi ters bir hareket ter bir söz kullanacak diye çok korkuyorum, geriliyorum. Ailemden birilerini nişana çağırmaya korkuyorum erkek arkadaşımı eğitimsiz, cahil bulacaklar, yaşını büyük bulacaklar, çocuğu olduğunu öğrenip durumdan hoşlanmayacaklar diye nişana sadece arkadaşlarımı çağırıcam gibi görünüyor.

2) Tanışma, kız isteme, söz, nişan hepsi bir arada halletmek istiyoruz çünkü biz nikah günümüzü alalı 3 ay oldu. Kısmetse 7 temmuzda evleniyoruz. 7 nisanda da nişan yapalım dedik. Şimdi sorum şu; nişan öncesi ya da sonrası fotoğraf çekimi yapacağız anı kalsın diye, ben lacivert bir abiye aldım, sonuçta fotoğraf çekimi yapılırken ve yüzükler takılırken basit birşey giymek istemiyorum. Aşırı abartı bir kıyafet değil ama evde giyilecek gibi de değil sanki. Kuyruklu tuvalet sonuçta.. Evde kahve dağıtırken nasıl giyeceğim bilmiyorum. Acaba geldiklerinde karşılarken ve kahve dağıtma sırasında farklı kıyafet olsa, onlar beni isterken ben gidip üstümü değiştirsem de yüzük takma, nişan pastası kesme olayları sırasında bahsettiğim abiyemi giysem nasıl olur sizce ? Bir arkadaşım öyle yapmıştı, acaba ben de mi öyle yapsam. Erkek arkadaşımın ailesi biraz daha mutasıp. Kıyafetimde yırtmaç olması, kıyafetin biraz ağır kaçması falan onları etkiler mi bilemedim. Gerçi erkek arkadaşım kıyafeti gördü ama birşey söylemedi, gerçi üzerimdeyken görmedi.. Hatlarımı çok belli ediyor ya bilemedim...

3) Erkek arkadaşımın yaşı ve daha önce evlenmiş boşanmış, çocuklu olması dolayısıyla çekiniyorum hem kıyafet hem nişan masası ve süslemesi konularında.. Saçma olabilir diye düşünüyorum.

4) Gidişat nasıl olacak bilmiyorum. Gelecekler içeriye buyur edip salona alacağız, sonra heralde tanışırlar bir fasıl.. Sonra kahve mi dağıtılacak, yoksa önce isteme mi olacak. Ardından isteme sırasında ben orada olacak myım bilmyorum. Orada olmasam iyi olur çünkü yüzük öncesi kıyafet değiştirmek istiyorum. Yüzükler takıldıktan sonra mı nişan pastası keseriz onu da bilmiyorum...

5) Takı konusu, bohça konusu... Biz birbirimize bohça yapmadık, yapmayı da sormadık bile. Bana göre gereksiz masraf... Zaten maddi durumlarımız pek iyi değil. Ama takı bence önemli. Kıza ve ailesine verilen değerin bir göstergesi ve güzel bir hediye olur nişan takısı. Ama erkek arkadaşım takmayacak. Yüzüklere bile para zor yetişti. Daha tektaş almadı, maaşını alınca alacak, zaten 400-600 tl arası birşey olur, pırlanta falan değil.... Ama en azından nişanda bir bilezik takmalı diye düşünüyorum. Annem ve eğer ailemden çağırdığım birileri olursa onlar da bozulacaklar birşey takılmayınca.... Annem diyor zaten, 44lük kart adam 28 yasında genç kızla evleniyor bir de birşey takmıyor diye. of iyice gerildim ya :KK43:

Düşünceleriniz nedir? Siz olsanız ne yapardınız?

Kıyafetim bu kızlar

33593996_0.JPG

ayakkabımda bu

1) Kisi kendini güzel yetistirmisse egitim durumu cok muhim degil. Es adayinizin kultur birikimi nedir ? Siz 2 okul yuksek lisans falan bitirmissiniz. Cevreniz de ona goredir. Es adayi size ve cevrenizden bir ortama girince uyum saglayabilecek mi ? Sonradan ondan utanma veya evde sohbet ederken sıkılma durumu olmasın ? Iyi dusundunuz mu ?

2) Esinden neden ayrilmis detaylica hatta arastirsrak iyice ogrendiniz mi ? Kimse durduk yere bosanmaz hele ki bir kadin. Eski eski hakkinda nasil konusuyor ? Bunlar karakteri hakkinda onemli seyler gosterir.

3) Bu yasa gelmis bir evlilik yasamis adamin maddi durumu neden bu kadar kotu ? Madem bu kadar kotu nasil evlenmeye cesaret ediyor. Hem kizina hem size nasil yetecek ? Zengin olmak zorunda degil ama 500 liraya yuzuk bile alamayacak kadsr durumlar sıkışıkca temmuza nasil evleniyorsunuz? Yarin sizin cocugunuz olunca nasil bakacaksiniz ona ? Ayrica cocugunuz ile babasi arasindaki yas farki cok fazla olacak. Askin gozu kordur ama insanin luksu gectim en temel ihtiyaclari bile para. E siz ortsk bir hayat kuracaksiniz. Adamin size pek katkisi olmayacak gibi. Siz birde onun masraflarini ustleneceksiniz gibi geldi bana. 15 yasinda bir kiz da var ortada. Sizin cocugunuz da olunca. Ben cikamadim bu isin icinden. Tum bunlara dayanacak karsilayacak maddi manevi gucunuz var mi ?

4) Daha simdiden bosandi ve yasi buyuk diye suslu puslu seyler abes olur mu diye kaygilaniyorsunuz. Yarin birgun heves ettiginiz seylerde bu duruma dusebilirsiniz. 10 sene sonra siz daha 38 iken o 54 yasinda nerdeyse yasli bir adam olacak. Sizin isteklerinize o heves duymayacak. Cocugu dogsa kosup oynayamayacak pesinde. Ayrica suan gereksiz gibi gelen her sey ilerde yaomadiginiz icin icinizde kalscak belkide. Neden sizde her genc kiz gibi bir tektasla guzel bir evlilik teklifi almayasiniz ki. Guzel bir isteme toreni nisan toreni. Bunlar cok guzel duygular. Neden yasamadim diye ilerde uzulmeyeceginize eminmisniz ? Her seyi gectim anneniz sonuna kadsr hakli. Zaten anneler hep haklidir. Sizi ne emeklerle buyuttu telli duvakli gelin etmek mutlu olmak onunda hakki. Ilerde sizin kiziniz ayni seyi yapmak istese tepkiniz ne olurdu ?

5) kizi ile ilgili detaylica konustunuz mu ? Yarin birgun hic hesapts yokken ben senle yasamak istiyorum baba diye ciksa gelse hicbir sey demeye hakkiniz yok cunku. Peki yasi bu kadar buyuk bir cocukla anlasabilecek misinjz ? O cocugun ilerdeki giderlerini esiniz nasil karsilayacak. Hem o hem siz yetecek mi sordunuz mu iyice ?

6) Bu kadar acele neden ? Ben eminim evlenecegim diyorsaniz da bari yavas yavas gidij de adami aileyi tanimaya calisin. Ayrica herkesin ne diyecegini gayette umursuyorsunuz bence. Bu laflari surekli birilerinden duyacaksiniz. Kldirabilecekmisiniz ? Nisana sirf laf ederlerse diye akrabalari cagirmamayi dusunuyorsunuz ama ozaman tum hayatiniz boyunca iletisimi kesin onlarla. Cunku her gorduklerinde sizi bir laf edecekler. Bence hic kimse icin insan ailesinden akrabalarindsn uzaklasmamali. Elbette kararlariniza saygi duymalari lazim ama karariniz cok saglikli gelmedi bana kusuruma bkmayin. Yani ne paylasiyorsunuz biz bilemeyiz tabi ama sorularimi o yuzden sordum bana kizmayin. Bana cevap vermek zorunda degilsiniz kendinize cevap verip tam olarak emin oldugunuzu anlarsaniz yolunuza devam edin. Evlilik zaten zor bir kurum yola cikilan kisiden cok emin olmak lazim. Para pul medeni durum bunlardan once en onemlisi tabiki karakter. Ama bunlarda onemli detaylar. Bosanmak para durumunun kotu olmasi suc degil elbette. Ama hepsinin nedenleri cok onemli. Lutfen iyi dusunun. Size uyum saglayamayan bi adamla ayni evde ve hayatta barinmak zor olur. Neler okuyoruz. Her seye ragmen bunu basaran ciftler var elbette yas farki madddi zorluk. Ama dedigm gibi iyice tartin lutfen. Ben iliskiler ustune egitimler aliyorum size iyice olcup bicebilesiniz diye keskin sorular sordum yanlis anlamayin. Ama bana kalirsa sizde cok emin degilsiniz. Cevrenizden de etkileniyorsunuz. Umarim her sey iyi olur

7) elbiseniz cok guzel. Tarziniz neyse oyle giyinin ki sonradan zor durumlar yasamayin. Degismekle suclanmayin. Neyseniz ilk gunden herkes gorsun bilsin. Bu yasa kadar hangi giyim tarzi ile geldiyseniz simdiden sonrada oylr.olun. taviz tavizi dogurur

Olması için elinden geleni yapmışsin cnm
1 yaş önemli tabi cağ farkı var aranızda
2 çocukları var ve cok buyuk yaşları
3 daha tektaş alamamis maaşıni alınca alcakmis bilgisini veren adam hem çocuklara hem sana nasıl yetecek?
4 çocuklar büyüdükçe eğitim masrafları giderleri artacak .Senden kısacak eşin onlara fedakarlık yapmak için neticede babaları.
5 hep bir tarafın kırık yarım buruk yaşamak mi istiyorsun dinle anneni.Yazık kadınçağız ne kadar uzuluyodur

yok arkadaşım bu konu gerçek değil. psikolog arkadaş insanların tepkilerini olaylara yaklaşım konularını araştırıyor kesinlikle.
hikaye baştan sona ofsayt bir kere.hikayenin başıyla sonu uyuşmuyor.
Tek tek yazamayacağım ama konuyu dikkatlice okuyunca anlarsınız zaten.

Ne bu acele. Allah aşkına nerden tutsan elinde kalıyor. Şimdi herşey toz pembe. Yarın evlenince herşey gözünüze batar yani. Senin isteklerine enerjine ne maddi ne manevi yetişebilir

canim 28 yasindasin sevgilin 44 yasinda...
yas farkina normalde pek takilmam ama sizin aranizda hem yas hem egitim is daglar kadar fark var. hadi sen bu adama baktin ama 44 yasindaki adam 28yasindaki kadinda ne bulur???? demekki yasitlariyla arasi yok mantiken olgunlasmamis bi adam derim ben bu adama. Yuzuk bile alamamis sanirim 44 yasina gelen bi adam birde boyu kadar cocugu var nasil maddi anlamda bu kadar yetersizken bi de evlenmeyi dusunur??? canim kusura bakmada bu adamin gozu senin paranda...bana cok pisman olursun gibi geliyor ama inşallah yanlis cikarim....

X