- 2 Kasım 2013
- 7.797
- 37.043
- 748
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Mesajlarda yay burcu mu diye sorulmuş. Eşiniz yay burcuymuş.
Ben pek inanmazdım. Ama aynı özelliklerde, aynı burçtan mis gibi bir babam var. Annemi hastalık sahibi eden; kendi ana babasını bile tabiri caizse anacığıma kakalayan, müthiş bir enerji vampiri olan, bir o kadar da sevimli ( çok ilginç), bir babam var...Acaba tek erkek çocuk olduğu için mı babam böyle düşünüyorken sizin ellerinizdeki de aynı olduğunu görünce burçları takip etmeye karar verdim
Sonuç mu? ASLA değişmezler. Boşanmayın. Neden mı? Yapısal olarak yük alan şahıssınız .
Başka biriyle evlenseniz aynı kumaşın laciverti olur. Şimdi en azından oğlunuz babasıyla büyüsün.
Boşansanız bu sefer kendi ailenizin bütün yükünü alacaksınız. Neden mı? Çünkü yapınız böyle. Yapacak bir şey yok. Şimdi tek kişi. Öteki türlü çok kişi.(sayıyı bilmiyorum)
kesinlikle bununla alakali adamlarin fitratinda aman s.ktir et madem genişliği varEvet yay burcu. Bununla mı alakalı acaba durumu :) bir kere tek seans gittik iki yıl önce. Sonra onu da erteledi. Bugün yarın der erteler yolda boğazlarım ben onu. O yüzden gitmiyoruz.
Başlığı gördüğüm an ahaIdrakyollariiltihabi konusu diyerek, hevesle okudum...
Yazdıklarını ne kadar tiye alarak anlatsan da aslında içinde bulunduğun kaos hiç iç açıcı değil.
Kıyamadım ben yine sizin o narin kalbinize.
Ama boşansanız da arkanız da hiç bir destek yok . Onu da iyi biliyorum.
Çocuğu psikoloğa götürecektiniz. O durum ne oldu?
Benim eşim de yay , bahsedilenlerle ilgisi yok.Bence bu burç meselesi değil kişilik meselesi.Bir de eşiniz sizin gidemeyeceğinizi veya boşanamayacağınızı düşündüğünden kendini iyice salmış gibi görünüyor.Bazen bazı şeyler göründüğü kadar basittir derler ya dışarıdan görünen bu.Çalışan ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olsanız ve ekonomik olarak ona muhtaç olmasanız böyle düşünmeyebilirdi.Oğlunuzu büyütünce çalışmaya başlasanız sizin için her yönden çok iyi olacağını düşünüyorum.
Boşanınca elini ayağını çekermi ? Oğlanın masraflarını karşılaması gerekir, eğer adamsa. Çalışan bir kadınsan gerisini halledersin. Ama senin yaşadığın hayat hayat değil bu şekilde. Zaten bu anlattığında evlilik değil. Benim annem babam 50 yaşında gerçekten burda okuduğum konulara göre birbirlerine olan düşkünlükleri ve evlilikleri süper.Sadece ağlayıp zırlamaz. Çirkefleşir de biliyorum. Elinden gelen her şeyi yapar boşanmamak için. Kambur olduğunu biliyorum ama öyle kolay değil ki hayat da. Dün bir kilo domatese 11 TL verince tekrar tekrar düşünmek zorunda kaldım ayrılık fikrini. Ülkenin durumu malum. Boşanırsam tek başıma olacağım. Kimse kararıma destek olmayacak. Kreş fiyatları malum, alım gücü düşük. Hayalperest olamıyorum bu konuda. Kendimi geçtim, oğlumu düşünmem lazım.
Güzelim değişmek çok zor bir şeydir ...esin senin degismeni engellemeye çalışıyor ..düşme tuzağına ve tutarlı ol.Ben sana değer veriyorum ve bu yuvayı daha sıcak ,daha samimi bir aile ortamı haline getirmeye gönlüm var demenin bir zararı yok. Tavizde bulunmak,güçsüz gözükmek de değildir,herseyi kayıtsız kabul etmiş olmak da demek değildir bu. Bosanirsan da şu an doğru zaman değil.Enerjin çok kendin üstünde ...sürekli "mutlu muyum /mutsuz muyum" u düşünmekten eylemsiz kalıyorsun diye hissediyorum. Bak otuzlu yaşlarına geldin bile ..ciddi potansiyeli olan bir kadinsin...neden bu potansiyeli para kazanabilecegin bir forma adapte etmiyorsun?Asla ailemin yanına gitmem. Eşim de biliyor oğlumu kendi bencilliğim için aileme ezdirmeyi asla göze alamayacağımı. Çünkü burada tek kişinin kahrını çekerken, ailemin yanına gidince birden fazla kişinin sorumluluğunu, kaprisini üstleneceğim.
Zaten bu kadar arafta kalmamın sebebi de bu. Hesaplıyorum, planlıyorum yok yani oğlumla tek başıma yaşayacak ne maddi ne manevi gücüm var.
Boşanma konusunu çok uzun zamandır açmıyorum ben. Bu konuda kendimi törpüledim. Eşim gazı veriyor. Ne zaman bnei vazgeçmiş görse zarf atıyor bu konuyla ilgili. Ben de pulu yapıştırıyorum haliyle. Aklınca ne düşündüğümü ve planladığımı öğrenmeye çabalıyor ama yöntemi yanlış. "hayır canım saçmalama seni bırakamam" dememi mi bekliyor çok merak ediyorum.
yeni nesil gelin merhaba:)...böyle ufacık sorunları dert edip, boşanma lafını ağzına sakız yapanlara diyorum , yeni nesil gelin diye...
1- evlenirken söz vermiyormuyuz, iyi günde kötü günde diye...eşinin cinsel sorunu olabilir, hatta büyük ihtimal evdeki huzursuzluktan kaynaklanıyordur bu durum, değilse bile tedavisi vardır...
2-cep le seni aldatması, tüm türkiyenin sorunu, herkes bu dertten muzdarip...eşinin, çocuklarının telden ve pc den başını kaldırmadıklarını söyler herkes...bunu boşanmakla çözemessin, yeni gelecek eşinde öyle olacak çünkü....
3-boşanma konusunu burada yazdığın gibi, şakaya getirip söylüyosan, tabiki eşin seni ciddiye almaz....
sen bile daha ne yapacağını bilmezken...
4-eskiden babalarımız bizlerle çokmu ilgilenmiş acaba, noldu öldükmü, ruh hastasımı olduk...analarımızın ilgisi yettide arttı bile, ayrıca ilgilenmese bile, babanın varlığını bilmesi bile yeter çocuğa
5- çocuğunu iyi yetiştirmek adına boşanırsan, en büyük kötülüğü yapmış olursun ona,
6-kocandan boşanıp, onu cezlandırmak istiyorsun belkide, ama boşanmalarda mağdur olan erkek değil, genelde kadın olur, tüm yükü, çocuğun ağırlığını, kadın çeker...adam 2 güne bulur yeni bir eş, bakar keyfine...
7-kadınlar daha evlendiği ilk günden, boşanma yı aklının bir köşesinde hep tutuyor, yanlış olan bu işte...
8-eşinin mutlaka çok iyi yönleride vardır, bunlara odaklanmalı, artılar eksiler tartılıp buna göre karar verilmeli....
Esini kendine uygun gormuyorsun gibi.Kocana karsi uslubun asagilayici ve kirici.Pek adam yerine koymuyorsun.Bu sekildeki konusmalarla iyice acilir araniz.
adam onada aldırmıyor
onda da boşveeeer modunda
maddi olarak nasıl durumunuz bana mecbur gibi geziniyor olmasın
Idrakyollariiltihabi
Uzun zamandır takipteyim seni.
Çok yorgunsun
Yalnızsın
Yükün çok ağır
Tıkandın artık dimi?
Ne yaparsan yap olmuyor
Adam nato mermer gibi bir türlü erişim alanına giremiyor
Anlamıyor,anlatamıyorsun
Bunları çok yaşadım
Çok geçtim anlattığın yollardan
Ben sabrettim ve kazandım.
Sana sadece sabır derim.
Ki tek başına hayata göğüs gerecek gücün yoksa!
Gücün varsa yaparım diyorsan bırak ömrünü dakikalarını bile boşa harcama.
Sizin duyargalarınız açık , ondan mutlu olamıyorsunuz.O mutlu olan kadınlar bir gözünü kör bir kulağını sağır edip kocam eve para getirsin yeter diyen kadınlar.Ha öyle bir mutluluktansa mutsuz olmak da daha mı iyi bilemedim.Her türlü size kolaylıklar dilerim.Kesinlikle iyi olacak. Çözüm olmayacak ama ben daha iyi olacağım orası kesin. Aslında basit bir durum birçok kadına göre. Daha beterini yaşayıp hala mutlu olan kadınlar var tanıdığım. Ben başaramıyorum bunu.
başbakanda olsa, işkadınıda olsa kadın herzman fazla vericidir erkekten...hatta ünlü bir çok kadın, tv de işini yaptıktan sonra, eve gittiğinde o ünlülük gömeleğini çıkarıp, gayet sıradan ev hanımı olduğundan bahseder...bir sürü ünlü bayan evliliğini yıkmamak için, aldatmalara, vb.. şeylere katlanmıştır çoğu...bu doğru demiyorum ama, evliliğin kolayca yıkılacak bir kurum olmadığını belirtmek için yazdım....ayrıca, sorsalar eski günlermi-bugünlermi diye, bin defa eski günleri isterdim...Eskiden annelerimiz ilgileniyor babalarımız umursamıyorsun evet. Ancak annelerimiz evin giderleri, faturaları, çocuğun okul görüşmeleri, birçok kadında var olan çalışma hali ile meşgul değillerdi. Tek sorumlulukları ev ve çocuklardı. Şimdi kadınlar erkeğin sırtlanması gereken sorumlulukları da alıp bir de baba rolünü üstlendikleri için tahammül edemiyorlar.
Eskiyle kıyaslayamayız şimdiki kadınları. Daha Güçlüyüz, daha çok sorumluluk alıyoruz, daha stres Yüklüyüz. Ben annemin domates fiyatından haberi yoktu mesela. Babam hallederdi o işleri. Şimdi ekonomik anlamda sorumluluk almayan kaç kadın var bu ülkede?
Yeni evli değilim beş yıllık evliyim. Iyi ki de eski kadınlar gibi değiliz zaten. Dünyaya bir kere gelip bir kere Öleceğiz ve sırf pipisi var diye kimseyi idare etmek zorunda değiliz. Evlilik dediğimiz olay karşılıklı fedakarlık ile yürür. Kadın cefakardır düşüncesini şiddetle reddediyorum :)
sevgili yeni gelin idrak hanım, boşanma kocanı kaparlar sonra olan sana olur
idrak kopmuyorsa incelmemiş demektir. az çok tanıyoruz burada bir birimizi kimi kopsa bile yapıştırıp tutturmaya çalışır ama kimi daha kopmasını beklemeden inceldiği yerden keser atar. sen ikinci grupsun. kocanı sevmesen pırasa gibi de yatmazdın. içindeki umut sana gel al diyen.
ha nasıl kotarırsınız buradan bu evliliği bilmem ama ast ın dediği gibi birlikte zaman geçirmelisiniz.
Akıl vermek haddime değil ama en azından çocuğun durumu için bence daha fazla beklememelisin...Dün eşim "randevu aldın mı al bu hafta" dedi. Para hazır mı? Dedim. Halledicem dedi. Geçen sefer olduğu gibi son ana bırakacak ve ben iptal etmek zorunda kalacağım randevuyu. Beklemedeyiz hala bakalım. Aslında benim param var ayırdığım. O halletmese de ben halledeceğim ama bekliyorum gerçekten sorumluluk alacak mı diye.
Dur bir düşüneyim flört döneminde saatlerce konuşurduk. Her şeyden. Siyaset, edebiyat, insanlar, gelecek ve geçmiş. Uzun uzun konuşurduk. O kadar konuştuk ki evliliğe bir şey kalmadı demek. Bir de sözlüklerde yazardık. Bazen trollük yapar eğlenirdik :)
Çocuktan sonra paylaşımlar azalarak bitti. Bak geçenlerde kayınvalidem lahmacun almış bize. Kalas eşim hepsini yemiş. Ben yemeğe çok düşkün bir model değilim zaten ama yaptığı eylemden rahatsız olduğumu söylediğimde "sipariş veririz ne var buna mı takıldın" gibi bir yanıt verdi. Gerçekten ya geri zekalı ya da anlamak istemiyor derdimi. Mevzu lahmacun yemek değil. Tıpkı benim yaptığım gibi "sen de yer misin" diye sormayı düşünmesi. Bunu akıl edebilmesi. Lahmacun ufak bir ayrıntıyı. Bu durum tüm hayatımızda geçerli mesela. Ben ne kadar incelik peşinde isem, o aksine zerre incelik göstermeyen bir model. Bu durumun değişeceğini de sanmıyorum.
idrak esasen adam haklı
bir sevişseniz geçecek
tamam şaka yaptım da
paylaşım bitmiş bu da geriyor
sen onu ittirmekten yorulmuşsun bunu da anlıyorum
eşim benimle dalga geçiyor compact diye yani her fonksiyonum varmış
evde de işte de çoğu şeyi ben yapıyorum
mesela bugün bir yere gideceğim diyor ee sen şu kişiye şu saate randevu vermedin mi diyorum öyle mi yaptım diyor
arkasını topladıkça dağıtmak daha kolay oluyor
çocukla oynamak zorunda
sinirlense de çocuk istemese de oynamak zorunda
erkek çocuğu bu, alsın topu oynasın
alsın ağaca çıkarsın, at olsun sırtına bindirsin oda oda gezdirsin
bakalım oynuyor mu çocuk oynamıyor mu
oğlum dur şu sınır içerisinde topu bana yuvarla demeyecek tabii
madem bir nebze huzursuzluğunu anladı kurallar katı olsun
telefon evde kapatılacak ,
en azından bir süreliğine
nerede oturduğunuzu hatırlayamadım hava iyi ise oralarda işten gelince oğlan ile mutlaka dışarı çıkacak gerekirse 10 dakika ile başlasın
yani sokağın başına kadar gidip ekmek alsınlar kenardaki kediye bakmaya gitsinler yavaş yavaş arar süre
ama düzenli olmalı hava daha ısınmadı ise iki hafta sonra başlasın
yani her gün yapacak bunu
evde birlikte oynanacak kutu oyunu alın
kural her akşam oynansın
tavla olur mangala olur sos olur izim bitki şehir bile olur
biz scrabble seviyoruz tabii bizim çocuk büyük oda dahil oluyor arada,
ortak izleyecek dizi vs buluyorsanız bir de haftada bir gün ona başlayın oğlanı uyutabilirseniz
tüm bunlar bittikten sonra da cinsel sorunu çözün
yani senin anlatımınla yazayım haşlanmış pırasa tabağın kenarında dursun siz diğer yemeklere yönelin
cinsellik sadece orası ile sınırlı değil, görev değil paylaşım olduğunda muhtemelen pırasa da mod değiştirir
bir de ne olur kendine nitelikli zaman ayır oğlan okulda iken kurs vs ayarladın mı bilemedim ama kendine de zorunlu bir şey bul yani bugün gitmeyim olmasın mutlaka git ki kafan dağılsın erteleme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?