- 11 Temmuz 2016
- 2.052
- 3.511
- 133
- 32
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Annem kova.. kovalar ferahtir.. rahattır .. boğalar anaçtır:) sizin gibi olamazBen boğayım eşim kova oğlum yengeç kızım yay çocuklar anlaşamaz huysuzlanırlar ben çözmek için kendimi paralarım eşimde 20 yıl sonra ararsın bu günleri der o an nasıl olupta anı yasamayip bunu düşünüyor erkekler ya da biz annelikle mi bunu yapıyoruz bilmiyorum
Biz kadınlar erkeklerden çok şey bekliyoruz ama erkekler bizim gibi düşünemiyor bizim kadar düşünceli değiller beklentilerini düşük tut sevmeye çalış ölen kuşu canlandırmakta sana bağlı yuvayı dişi kuş yapar boşanmayı düşünme yuvanı yıkmaDur bir düşüneyim flört döneminde saatlerce konuşurduk. Her şeyden. Siyaset, edebiyat, insanlar, gelecek ve geçmiş. Uzun uzun konuşurduk. O kadar konuştuk ki evliliğe bir şey kalmadı demek. Bir de sözlüklerde yazardık. Bazen trollük yapar eğlenirdik :)
Çocuktan sonra paylaşımlar azalarak bitti. Bak geçenlerde kayınvalidem lahmacun almış bize. Kalas eşim hepsini yemiş. Ben yemeğe çok düşkün bir model değilim zaten ama yaptığı eylemden rahatsız olduğumu söylediğimde "sipariş veririz ne var buna mı takıldın" gibi bir yanıt verdi. Gerçekten ya geri zekalı ya da anlamak istemiyor derdimi. Mevzu lahmacun yemek değil. Tıpkı benim yaptığım gibi "sen de yer misin" diye sormayı düşünmesi. Bunu akıl edebilmesi. Lahmacun ufak bir ayrıntıyı. Bu durum tüm hayatımızda geçerli mesela. Ben ne kadar incelik peşinde isem, o aksine zerre incelik göstermeyen bir model. Bu durumun değişeceğini de sanmıyorum.
İdrak tövbe Ya Rabbim:) aslında yazdıkların hele de ağladığını okuyunca üzülüp teselli etmeye çalışacağımız şeyler ama yazım dilin ister istemez güldürüyor, herşey yolunda olsa içinde müthiş potansiyeli olan bir kadınsın, ablacım iyi bir sevgili her zaman iyi bir eş iyi bir baba olamıyor, sevgiliyken sorumluluklar buluşma saatinin sona ermesine kadardır, asıl evlenip aynı eve girince ortaya çıkıyor ne kadar sorumluluk sahibi olduğumuz.
Seni sevmiyor diyemem ama kendini sana ve oğluna karşı sorumlu hissediyor da diyemem, sen kendince iyi kötü eşin için empati yapabiliyorsun, bu konuyu açmış olman bile aslında empati yaptığını, onun adına da çabalamaya çalıştığını gösteriyor bana göre, kendi aileni, eşinin annesini bile düşünüp onlar için de empati yapıyorsun, burada empati yoksunu olan veya yaşadığınız sorunları yüzeysel şeyler gibi görüp senin baktığın pencereden bakmayan, yaşadığın çöküşü görmeyen eşin bana kalırsa.
Bir iki şakalaşıp öpüşüp koklaşmayla düzeleceğini sanıyor ya da aslında herşeyin farkında fakat senin kadar önemsemiyor, bu da rahat ve gamsız biri olduğunu gösterir ki, evet bazen rahat ve gamsız olmak, olayları akışına bırakmak iyidir ama evliliklerde bir taraf derinliğin içine çekilip kaybolurken diğerinin geçince bir şeyin kalmaz demesi sinir bozucu olur.
Eşin düzelir mi? Evet belki bir ihtimal, sen çalışmaya başlarsan ve onun sana takındığı tavrı ona karşı kullanıp aynı şekilde davranırsan düzelir ama o zamana kadar sendeki tahammül bitmeyecek mi?
Şimdi ele avuca gelmediğini düşündüğün küçük küçük biriken sorunlar içinde dağ gibi büyümeyecek mi?
Evliliklerde sorunun olduğu anda yaşanan büyük patlamalardan korkmam, patlamayı yaşarsın, sen söylersin o söyler, bağırış çağırış olur sonra bir sakinlik, olay yeniden masaya yatırılır iyi kötü bir çözüme ulaşır ama küçük küçük biriken ve bir tarafın sorun değilmiş gibi görüp konuşmaya yanaşmadığı o birikenler vücuda yayılan habis gibidir, görmemek için üstünü örtersin, yıllar sonra örtüyü açtığında kangren olduğunu görürsün, gaz sıkışması gibi birikir birikir sonunda öyle bir patlar ki ortada sağlam bir şey kalmaz.
Ben bize yazdıklarından da fazlasının içinde biriktiğini düşünüyorum, patlamana tek engel de oğlun, oğluna olan sevgin ağır bastığı için kendimi yiyip bitirsem de susacağım moduna girmişsin gibi.
Terapist olmuyor diyorsun, iletişiminizde yok, içindeki herşeyi gizleyip kamufle etmeden, hatta yumuşatmadan bize yazdığın gibi kaleme alıp eşinin eline mi tutuştursan acaba?
Belki içindeki fırtınayı tüm çıplaklığıyla görürse yüzeysel bakmayı bırakır, olayın ciddiyetini kavrar.
adam onada aldırmıyorYok sanmıyorum. Çok iyi biliyor ne kadar cesaretli olduğumu ve vazgeçme eşiğinde isem asla dönmeyeceğimi. Buna değil belki ama vicdanıma güveniyor olabilir. Hani oğlum babasından ayrı kalmasın, aileler duyunca çok üzülmesin benim yüzümden vs.
Siz sebep olmuş olabilir misiniz buna ? Belki fazla irdeliyor olabilirsiniz, kasıyor , güven duymuyor, taktir etmiyor olabilirsiniz.
Bu sebepler onu yavaslatmis olabilir.
Sürekli bir tersleme ve irdeleme hali insanın yaşam enerjisini sömürür.
Çocuk konusunda da siz e bir tavsiye , ne yapıp edin babasıyla arabasını guzellestirin.
Erkek çocuğunun babayı otorite bilmesi ilerisi için çok önemli bir gereklilik.
Halinizden , yüzünüzden , laf sokmalarinizdan , aranızda ki tartışmalardan etkilendiği için babasını itiyor yoksa hiçbir çocuğun tribi bu kadar uzun sürmez , oynama isteği üzerine yelkenleri indirirler.
Bizi görmüyor, belli etmiyoruz deseniz de iletisiminizi , sevgi eksikliginizi , öpüşüp muhabbet etmediginizi görüyorlar bu detayı kaçırmayın.
Acaba esin de senin şakavari konusmalarindan dolayi ciddiye almiyor olabilir mi seni?
Sanki komik bir tiyatro izledim az once.Bilemiyorum aslinca ciddi bir konu.O da sana espiri yapip durmus ve sana soylemis yatakta uzanma sadece diye.
Elbette benim hatalarım da var. Ancak eşim kontrol etmesem tüm maaşını bir haftada harcayacak potansiyele sahip. O derece rahat. Sonra sıkıntısını ben yaşıyorum. Ondan bu kontrol hali.
En çok da oğluma üzülüyorum zaten. Illa ki hissediyor aramızdaki kopukluğu. Ancak babası ben bu konuda çabaladım. Epey çabaladım hem de. Ortak oyunlar kurmaya çalıştım. Baba oğul vakit geçirmeleri için uğraştım. Birlikte aktivite yapalım dedim. Ancak sonuç sıfır. Çocukla dışarıda geriliyor imiş. Evde oyun oynayamıyor çünkü telefonda oyunu kaçar Allah korusun. Kusura bakmasın babalığını iyileştirmek onun düşüneceği için. Onu da ben yüklenmek istemiyorum artık.
Dominant bir insanım evet. Bu halimi törpülemeye çalışıyorum hatta. Bazen sinir bozucu olabiliyor eşim için. Annesi zaten "o da öyle işte bekarken de öyleydi. Sen ipleri bırakma" diyor bugün bana. İpini tutmak istediğim bir canlı istesem köpek sahiplenirim. Dedim bozuldu o da.
Gerçekten üç yıllık sevgililik döneminde şu halinin zerresi yoktu. Ya çok akıllı olduğu için yansıtmadı ya da evlenince saldı.
Konuyu dagitmak gibi olmasin ama benim zodyaktaki tek sevdiğim burç yaydir :) neseleri,kesfetmekten zevk almalari,her konuda atesli bir sekilde fikilerini savunmalarini ve gezgin ruhlarini seviyorum :) konu sahibinin koltukla butunlesmis yayi nasil bir yay anlamadim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?