- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.152
Bu durumda calismaktan baska care yok. Milyonlarca insan çalışıyor yapacak bir sey yokbaşka özel sebepler nedeniyle ailemle yaşama imkanım yok maalesef
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu durumda calismaktan baska care yok. Milyonlarca insan çalışıyor yapacak bir sey yokbaşka özel sebepler nedeniyle ailemle yaşama imkanım yok maalesef
Bu durumda calismaktan baska care yok. Milyonlarca insan çalışıyor yapacak bir sey yok
Aynı durumdayız.Bende yaşadım benzer durumları..Son paramda bitince abi evine sığındım karın tokluğuna yeğen bakıp ev işi yapıyorum.İş bulmakta çok zor şu dönemde..O verilen harçlıklarlada geçinmek şu şartlarda o kadar zor ki..Bizimkiler çık gez diye gezme parası veriyorlar,civardaki parklarda gezinip geliyorum o parayıda biriktiriyorum,çünkü biliyorum ki o gezme parasıyla burdan gidince hiç olmazsa 3 günlük mutfak alışverişimi yaparım..Ama ne olursa olsun umudunuzu kaybetmeyin,okul bitecek işinize gireceksiniz o zaman para sorunu bu kadar olmayacak,buna inanın..Allah yardımcımız olsun..
Ben anne babamla görüşmüyorum bile..Yani onlardan ne maddi ne manevi hiçbir desteğim yok.Sadece onlara ait başka bir evde oturduğum için kira derdim yok.O da şimdilik...Onun dışında mont için ikinci el uygulamalara baktınız mı?D...p mesela orada çok uyguna bulabilirsiniz.Hiç olmazsa bu kışı atlatacak kadar bir şey bulsanız bile yeter.Yalnız olmadığıma sevindim benim hayatım hep zordu anadan babadan uzak öyle harclıklarla işte idare ediyorum olurda iş bulursam çalışmamazlık etmeyeceğim artık napayım korona olursamda olurum benim gibi riskli grupta olupta çalışanda çok. bende hep öyle şurdan kısayım buradan kısayım diye diye mutfak alışverişine harcıyorum montsuz geçiricem kışı bu gidişle hakkımızda hayırlısı
Evett hep böyle olacak. Bizde de her ay ekstra bir şey çıkar normal yani.Ben yetişkinliğe yeni adımını atmış bir genç kızım ve büyüdükçe sorumluluklar değişiyor ve üst üste gelen bu şeyleri ben belki hayatımda ilk defa yaşıyorum, veya ilk kez bu kadar üst üste sıklıkla problem geliyor başıma neden bunu düşünmek anlamak yerine kızıyorsunuz bana? yaşadığım durumu siz “gerçek hayat bu” olarak tanımlamışsınız bende bunu sorguluyorum genç bir kız olarak gerçekten hep bu mu ve böyle mi olacak diye ne var bunda bu kadar tepki gösterecek anlamadım.
Bulaşık makinası olmazsa olmaz birşey değilMesela bulaşık makinamız bozuldu bu ay, yenisini alıyoruz 3500 tl civarı bişe alınacak sanırım. Oturdum ağlıyorum çünkü kahrolsun masraf çıktı. Gecen ay benim de ekranım kırıldı 200 tl verdik onun üzüntüsü hala üstümde. Bla bla bla. İki çocuğum da alerjik astım ama eşim haftada bir ofise gidiyor lütfen gitme otur evde evrene olumlu enerji yollarız o da bize kredi yollar dedim. Dinledi şuan ikimizde halimize ağlıyoruz.
Yahu bu gerçek hayat anladın mı konuyu sağdan soldan hatta tersten de okusam bu gerçek hayat ve çalışmadan olmuyor. Annenlere de gidemiyormuşsun özel sebepler varmış ne diyeyim sana o zaman.
Bulaşık makinası olmazsa olmaz birşey değil
Hep böyle olmayacak. Bazen zorluklar üst üste gelecek. Bazen kolaylıklar. Ama küçükte olsa bir iş bul. Yoksa zorluklar kolaylıkları hep yeniyor. Ben ilk paramı 10 yaşında kazanmıştım. 15 yaşında aktif çalışmaya başladım. 19 da yoğun çalışma..Ben yetişkinliğe yeni adımını atmış bir genç kızım ve büyüdükçe sorumluluklar değişiyor ve üst üste gelen bu şeyleri ben belki hayatımda ilk defa yaşıyorum, veya ilk kez bu kadar üst üste sıklıkla problem geliyor başıma neden bunu düşünmek anlamak yerine kızıyorsunuz bana? yaşadığım durumu siz “gerçek hayat bu” olarak tanımlamışsınız bende bunu sorguluyorum genç bir kız olarak gerçekten hep bu mu ve böyle mi olacak diye ne var bunda bu kadar tepki gösterecek anlamadım.
Elektrik supurgesi falanda mesela boyle seylere ne gerek var? :))Çamaşır makinesi de şart değil aslında elde yıkayabilirim
Elektrik supurgesi falanda mesela boyle seylere ne gerek var? :))
Çamaşır yıkamakla bulaşık yıkamak aynı şey mi?elde yıkamak için hem çok zaman harcaman gerekir hemde istediğin gibi temizlenmez. 2 yıl elde çamaşır yakadım. .koca çarşafı sen hiç yıkamayı denedin mi?bulaşık dediğin nedir Allah aşkına.amma da gözünüzde büyütüyorsunuz..bulaşık makinam yok..evim sobalı. Doğalgazlı, musluktan sıcak şu alan mutfakta bile 2 parçayı yıkamak zor geliyor size.Çamaşır makinesi de şart değil aslında elde yıkayabilirim
Süpürgem 2 ay önce bozuldu..param olmadığı için idare etmeye çalıştım...çalı süpürgesi ile,gırgır ile süpürdüm ,2 günde 1 yer sildim..ama parkeden saç ,iplik, kağıt vs toplamak (çocukta var); haliyi temizlemek inan imkansız ve 2 ay böyle idare ettim..bulaşık makinası sadece zamandan biraz da sudan tasarruf yapma nı sağlar o kadar. .elde de yıkadığın zaman da temiz bulaşıklarin olur....bulaşık makinasını bu kadar da gözünüzde büyütmeyin.Elektrik supurgesi falanda mesela boyle seylere ne gerek var? :))