- 16 Haziran 2011
- 14.889
- 62.573
Borç ve maddi sıkıntı çekmek istemiyoeum ikimizde çalışıyoruz ama aile sürekli para almak isterse ilerde de zorluk çekerim .babası gelin bu evde oturun diyor mesela.yani ilerde çok zorluk çekermiyim acaba .ailenin durumu beni zorlar gibi hep
Bence iki taraf da ille de takacağız diye borca girmemeli bana çok saçma geliyor bunlar. Verilen değer takılan takının değeriyle doğru orantılı değil ki... Yani afedersiniz siz eşya mısınız yatırım yaptık diye el üstünde tutsunlar?İşte bende bundan bahşediyorum gözümü para bürümüş değil ancak küçük tatlı bir kolye bileklik illa takılır.babam bilezik takacak bizim de borcunuz var ama taksit taksit öderim diyor.damada da saat takacak .
Birikimim yok maalesef çok az var .ailemin durumu iyi
Sevdiğim artık ailesine para vermediğini söylüyor ama bu aya kadar hep verdi .babası istedi annesi istedi abisi verdi.evlerinin kirasını baba değil sevdiğim ödüyor.kendi maaşı var babanın,çalışıyor.
Benimle görüştüğünü bile bile bundan para istitorlardı işin ciddiyeti ailede yoktu mu neydi anlamadım.şimdi artık vermeyeceğini söylüyor.ailede anne baba kendi evlerine taşınmamızı istiyor tabiki olmaz dedim .şimdi takı da olay oldu..annemde böyle olmaz diyip duruyor .hiç bunlarj düşünüp günlerimi berbat geçireceğimi düşünmezdim.
Evli değilim ama ben de böyle düşünüyorum. Çünkü öyle insanların değerini biliyorlar nedense
Nerde herşeyi isteyen gelin görsem istediğini öyle bir yapıyorlar, yaptırıyor ki...Ya cidden zorla altin isteyen insanlarin kiymet gorecegini nasil dusunuyorsunuz?
Bu gercekten var mi? Bizim kultur farkli desem cevremde de gormedim.
Hani damat veya ailesi kiza altin almak istediği için aliyordur ve deger veriyorlardir bu ayri, zorla yaptirmak farkli ikisini kariştiriyor olabilir misiniz?
Nerde herşeyi isteyen gelin görsem istediğini öyle bir yapıyorlar, yaptırıyor ki...
Bana da tuhaf geliyor ama öylesi yaranıyor biraz gördüğüm kadarıyla
Ben şahsen bilezik vs umursamıyorum ama en azından anı olarak bi kolye takmalarını isterdim. Dediğim gibi hep bana mı denk geldi bilmiyorum ama nerde cadoloz görsem kayıvalidesi kanatsız melekİstediğini yaptirmak demek zorla yaptirdi demek degil ki. Bazi aileler şanım yürüsün diyip gelinin her istedigini yapmak istedikleri icin yapiyorlar bir şekilde. Zorla olduğunu düşünmüyorum, zorla yapan da evlendikten sonra burnundan getiriyor benim gorduğum.
Ben bir şey istemedim yani öyle bir takı pazarliği oluşmadi bizim kulturumuzde yok onlar. Ama biliyorum bu takı=değer muhabbetlerini.
Eşimin ailesi etrafa göre bana komik şeyler takmisti.Ama ben maddi ve manevi değer goruyorum eşim tarafindan.
Ailen 5 bilezik takacak diye kendini yirtan kadinlarla evlenip o kadinlara deger veren erkeklerle aynı dünyada değilim sanirim. Cunku gönlü bol insana bile itici gelir bu aç gözlük bilmiyorum.
Damada saat takma terörü ahahahah.
Bu konu özelinde değil ama genel konuşacağım, damada indirimden düşürülen 2 bin TL saat takıp kızına 20 bin TL lik altın istemek kaçıncı seviye?
Ben şahsen bilezik vs umursamıyorum ama en azından anı olarak bi kolye takmalarını isterdim. Dediğim gibi hep bana mı denk geldi bilmiyorum ama nerde cadoloz görsem kayıvalidesi kanatsız melekÇok yakından tanıdığım biri mesela evini çenesiyle eşinin ailesine aldırdı desem yeridir.
Takıları herkes borç kredi vs ile alıyor zaten.diğer gelinlere 3,4 bilezik takılmış .bu da evlat .onların çocuğu.hayret ediyorum.ailenin kendi çocuğuna yattığı yardım değilmi.
Nerde herşeyi isteyen gelin görsem istediğini öyle bir yapıyorlar, yaptırıyor ki...
Bana da tuhaf geliyor ama öylesi yaranıyor biraz gördüğüm kadarıyla
Bilemiyorum o kadarını, bu arada şahsen şu altın bilezikleri çok itici buluyorum. O yüzden ben önemsemezdimDışardan görünen ya da görmemizi istedikleri odur belki.
nişanlınız çalışmıyor mu?30 üstüdür o da hiç mi bir bilezik kolye vs parası biriktirmemiş?Düğünde de takamayacaklar borçları var borçları da ev yaptırıuorlar onu ödüyorlar