Takısız nişan

Nişanda taksın düğünde taksın.. nasıl olcak şu zamanda kolay mı sanıyorsunuz? Anneniz neden bu kadar tepki veriyor onu anlamadım. Nişanda takı takılacak diye bi kural mı var?
nisanda takilanlar dugunden once geri verilir, ayni taki dugunde tekrar takilir genelde böyle yani ama annenin takida taki demesinin mantigini anlamadim.
yoksa insanlar ne yapsin daha en basindan evlenmeye yeltendiginde boyle boyle bezdirip insanlari yok altindi takiydi evdi barkti diye birca harca sokup sonrada mutlu olmalarini bekliyolar.

Ama sizin durumla aynı değil ki konu sahibin durumu. Siz ev alıyormuşsunuz
Evet ayni degil. Ben altin kaplama takilari tavsiye etmek istedim. Esimde para vardi ve bende vardi birlestirip ev aldik. O zaman da altin yuksekti. Yani esime aldirabilirdim ama aldirmadim. Cunku bilezikti kolyeydi bozdururken dusuyor fiyati. Ailesinin durumu cok iyi degil ama zaten beni istemedikleri icin ceyrek vs. Takti bir kismi.
Cogunluk para takti gelenler. Zaten ben direk nikah yaptim. Bu tur masraflarin gereksiz oldugunu dusunuyorum.ama elalem aaa takisi yok vah vah yaptigi icin de altin kaplama onerdim. Hic belli olmuyor gercek kallafi altin gibi duruyor.
Ben boyle seyleri takmam kafaya ama annemin baskisi ailemin baskisiyla boyle isin icinden ciktik. Bu arada esimin ailesinin beni istememe sebebi benim batili onun dogulu olmasi.
Bgunde eltim gelecek sangir sungur takar altinlarini 😂

Nişanı aceleye getirmeyeyim o zaman bu kadar destek olamayacaklarsa ev kuramayız ki .herşeyi benim ailem üstlenemez.ilerde de zorluk yaşarız .sanırım beklesek daha iyi onlarda işin ciddiyetini anlarlar. Oğullarından borç almazlar artık en azından
takisini falan bilmem de ev kurmak icin ailelere muhtac durumdaysaniz zaten evlenmeyin hemen.
destek olm zorunda degiller.

Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.

Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Her kadın güzel takılar takmak ister mücevher ister bunu anlıyorum.

Ama şunu anlamıyorum, yanlışım varsa siz söyleyin, kocaman insanlar neden evlenirken aileden çok fazla şey bekliyor? Biz kendi kendimize evlendik. Gücümüz neye yeterse. Öyle güzel öyle bereketli oldu ki maşallah. Kimse ağzını açıp size de şunu yaptık bunu yaptık diye başımıza kalkamaz.

İmkanı olan evladına yapar ben de anne olacağım inşallah oğluma en güzellerini yapmak isterim . Ama evladın beklemesi bana garip geliyor.

Borç ile alsalar takıyı rahat takabilecek misiniz? Taş yerinde ağırdır, böyle polemiklere girmeyin bile bence. Onlar gönüllerinden ne kopuyorsa onu yapsınlar. Siz de bütçenize göre plan yapın.

Ayrıca bildiğim kadarıyla nişanda takmak şart değil.

bence girişi düzenleyin, sizin derdiniz nişanda takı takılmaması olayı değil çünkü :işsiz:

Adam eşyaları da letgodqn alalım demiş sorun sadece ailesi değil kabul edin son şansınız gibi evleneceksiniz ama çok pişman olacaksınız inşallah ben yanılıyorumdur

Anneniz utanmıyor mu yahu, koskoca kadın bu muhabbeti yapıyor evlerden ırak. Nişanda bana da bir şey takılmadı. Tek bir şey duymadım bizimkilerin ağzından.
Yukarıdaki gibi bir durum söz konusuymuş utanmasın annesi. Belli ki karşı tarafında hiç utanacağı yok.

Anneniz utanmıyor mu yahu, koskoca kadın bu muhabbeti yapıyor evlerden ırak. Nişanda bana da bir şey takılmadı. Tek bir şey duymadım bizimkilerin ağzından.
Yazılanları şimdi okudum. 34 yaşına geldim artık evleneyim mantığını bir kenara bırakın ve bu adamdan ayrılın. Çok mutsuz olacağa benziyorsunuz.

Etrafımdaki hangi evliye sorsam ki hepsi çalışan kadınlar , ilerde pişman olursun borç alıp yapsınlar diyorlar

Yalnız , evlenince borçlarınızı : o etrafınızdaki evliler ödemeyecek ; karı koca siz ödeyeceksiniz.

Borçlar beni bağlamaz , ben altınlarıma sarılır yatarım , bir kuruş dahi borcun ödenmesine harcamam mı diyeceksiniz ?

Komşu ülkede savaş başlamış yarının ne olacağı belli değilken , hergün yeni bir zam gelirken , iş garantisi yokken ; sizin önceliğiniz daha şimdiden altınlar , düğün takısıysa temelli vazgeçin bu sevdadan.

Bugün evlenseniz , yarın düğün takılarımı alıp boşanabilir miyim , altınlar benim değil mi ? diye konu açma ihtimaliniz yüksek duruyor.

Maddi durumu beklentilerinize uygun birini istemek suç değil , belki de diğer yarınız dışarda bir yerlerdedir.

İşte bende bundan bahşediyorum gözümü para bürümüş değil ancak küçük tatlı bir kolye bileklik illa takılır.babam bilezik takacak bizim de borcunuz var ama taksit taksit öderim diyor.damada da saat takacak .

Şu damada saat takma terörü bitsin artık. İyi birşey olsun derseniz fiyat gittikçe yükseliyor.

Ne kadarlık bir saat alınacaksa ; babanız , parasını taksa bile daha mantıklı.

Takılan saati beğenmez , kullanmazsa damat ; saate harcanan para ziyan oluyor. Satayım deseniz değerini de alma şansı yok.

Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.

Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Anneler o konuda bir cins
Benimki de nişana son bikac gün kala huy değiştirdi illa bohça yapıp getirecekler isteyeceksin filanlar...
Ben hayır asla dedikçe
Ben mi kullancam sen kullancan isteyeceksin deyip durmuştu
Karşı tarafa bu şekilde yansitmadim ama bohcaya karar verdim hazirlayin dedim eşime usulünce heves ediyormusum gibi...
ama intikamda almıştım bende annemden babamdan
Eşime değerli bir künye alacaksınız altın olacak
Bana bikac bilezik takacaksiniz nişanda

Hadi kalkın gidiyoruz, istemeyi biliyosunuz ya sizi de görelim deyip kaç gün inat etmiştim

Yaptırmıştım da

Doğru mu yanlış mı bilemem ama yine olsa yine yaparim

Maddi bişey istiyosan kalk kendinde elini cebine at, hayırdır yani

Anneniz ne kadar altın istiyorsa kendi de bı zahmet o kadar takacak o zaman

Bunun inatla tatlı dille filan ne şekilde oluyorsa artık bir yolunu bulacaksınız

Suan ulkede borc odemeyen kimse yok gercekci olalim lutfen. Niyetleri iyi olsaydi "kizim durumumuz yok o yuzden nisanda bilezik yerine bir kolye yada bileklik takabilecegiz, dugunde de ama az, ama cok elimizden geleni yapmaya calisacagiz" diyebilirdi. Artik bu devirde kimse kimseye yardim etmiyor evlenirken ev duzerken, salon tutarken falan ama dugunde de taki takilir arkadaslar lutfen yaaa. Ince veya kalin, az veya cok farketmez durunlar neye el veriyorsa.Aman takmasinlar ne olacak, belliki durumlari yok gibi seyler yazanlar kendileri bunu yasasaydi onlar da sorun cikartirdi. Net.

Şu damada saat takma terörü bitsin artık. İyi birşey olsun derseniz fiyat gittikçe yükseliyor.

Ne kadarlık bir saat alınacaksa ; babanız , parasını taksa bile daha mantıklı.

Takılan saati beğenmez , kullanmazsa damat ; saate harcanan para ziyan oluyor. Satayım deseniz değerini de alma şansı yok.
Damada saat takma terörü ahahahah.

Bu konu özelinde değil ama genel konuşacağım, damada indirimden düşürülen 2 bin TL saat takıp kızına 20 bin TL lik altın istemek kaçıncı seviye? 😂

Takıları herkes borç kredi vs ile alıyor zaten.diğer gelinlere 3,4 bilezik takılmış .bu da evlat .onların çocuğu.hayret ediyorum.ailenin kendi çocuğuna yattığı yardım değilmi.

O zaman : altın takacak bir aile bulun.

Evlenilecek eş adayını değerlendirirken : bu adamdan iyi eş olur mu , çalışıp evine helal lokma getirir mi , çocuklarıma baba olur mu , diye bakılması gerekmez mi ?

Aile ilk çocuğa düğün yaparken geliri daha çoksa , sonra geliri azaldıysa ; buradan sonraki evlatlarını sevmedikleri anlamı mı çıkar ?

Etrafımdaki hangi evliye sorsam ki hepsi çalışan kadınlar , ilerde pişman olursun borç alıp yapsınlar diyorlar
O borcu belki de yeni evlilerin ödeyeceklerini de söylediler mi? Ya borçla alınan altınların tamamı veya bir kısmı geri isteniyor ya da kredi çekilip takı alındığı için damat ödüyor o krediyi. Annenizin sokaktan haberi yok galiba. Durumları yoksa kuyumcu mu soysun insanlar? Altından daha önemli olan anlaşabilmek. Benim kızım sevildiği mutlu olduğu saygı gördüğü biriyle evlenirse dünyanın altınını önüme serseler umurumda olmaz.

Düğünde takı takıldı mı kaç tarafından
Düğünde üç bilezik taktılar ama evimizin toplu iğnesine kadar kendimiz aldık, düğünü gelinlik damatlığa kadar kendimiz yaptık..Benim ailem de dahil kimseden beklemedik.. Bilemedim durumunuz tam olarak nedir, tüm yorumları okuyamadım ama biz bu şekilde evlendik, mutsuz da olmadım şahsen..

Ben nişanımda kendim takı istemedim. Ne biz ne onlar sadece yüzük taktık gayette memnunum. Yapsam ne olucak ki eşim ödeyecekti yine.

X