- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
adam bağımlı kişilik orası belli.ailesi gel derse gelir git derse gider.Yok yani, daha da kötüsü bu adamın ailesine para harcatarak bu adamla evlenirse düşeceği makus talihten kaçabileceğini düşünmesi. Adam aynı adam, istersen milyorlar harcat, ailesinin dibinden ayrılmayacak.
haklısınHer taki takan zorla takmiyor veya temizlik yaptirmiyorbelirttim zaten kimi aile kendi istediği icin yapiyor veya şanim yurusun diye yapiyor. Konu sahibi için değil tüm yorumlarim farkli farkli ihtimaller üzerinden degerlendiriyorum sadece bu taki=deger olaylarini.
Evrensel adetler ( bdv tabiri ) dersen sen de onlara uyarsın tabi.
Altını , evi anlatıp gösteriş yapmak başka , yarın kaynanam da temizlik günüm demek başka.
Bir ömür birbirleriyle çekişip dururlar artık. Sevgi , saygı kaldı mı aralarında ?
ben çocukluğumdan beri neden gelinin donunu sütyenini erkek tarafı alır bir onu çözemedim.onca yıl donsuzmuyduk ayoll?O kadar hakim değilim evliliklerine konusmayiz o tarz şeyleri. Sadece temizliğe gittigini ogrenmistim rastgele onu da sonradan öğrendim.
Hala sevdiğim diyorYani artık tecrübeli bir BDVci olarak valla içime doğdu acaba karşı taraf mı cimri/kötü diye. Böyle konularda hemen konu sahibesini linçlemek doğru dğil bence, bazı konu sahibesleri ve aileleri net aç ama bazı konularda da karşı taraf berbat o yüzden sorayım dedim .
Kız yazmış ki oğlanın parasını elinden alıyorlar, letgodan eşya alalım diyorlar sonra da nişanda ölü taklidi yapıyorlarDiğer konulara da kaç bunlardan yazmışlar konu sahibesine 3tür kaç yazılıyor umarım zorla başınız yakmaz
ben çocukluğumdan beri neden gelinin donunu sütyenini erkek tarafı alır bir onu çözemedim.onca yıl donsuzmuyduk ayoll?
E tabi, kimin ekmeğini yersen onun kılıcını kuşanırsın, ya ne olacaktı?Benim yakin arkadaşimin kaynanasi evlerini aldı, evlenirken arkadaşimin dolabini baştan aşagiya aldı, cok altın taktilar ama arkadaşim hamileyken bile kaynanasinin evine temizliğe gitmiş. Bunu da çevrede çoğu kimse bilmez. Yakin zamana kadar ben bile bilmiyordum.
sen niye dellendin ayollll?konu sahibi o kadınlardan değil ki?tam tersi ezilen sınıfından olacak evlenirse
Evet ama aileyi de pek uyanık gördüm ben. Aldıkları evde oturursunuz diyorlarmış, e kendileri nereye gidecek? Başka eve geçseler ne olacak diyeyim ben : haftanın 5 günü konu sahibinde olacaklar, kapı kilit tutmayacak, her an çat kapı pat kapı küt kapı dalacaklar. Öyle bir üye de var burda.Konu sahibi ortada yok. Kendisi de 34 yaşında , ailemin durumu iyi diye belirtmiş. Buradan aileme para vermedim sonucu çıkmaz mı ? Kendisi de bugüne kadar hiç birikim yapmamış.
Yazılanlara tepki gelince hemen mesajlar değişiyor.
Yok adamın ailesi almış parasını. Maaşını tamamen elinden almışlar da harçlık mı vermişler adama ?
Adam 30 u geçmiş. Ev masrafına katkıda bulunmuş. Bekar evinde yaşasa bu adamın ev masrafı olmayacak mıydı ?
Hemen tepki geliyor. Ailesi yiyici. Çalışan bir evlat olarak , hala ana babasının eline bakanın utanması gerekirken ; aileleri yiyici olarak nitelemek çok ayıp.
eve tabiki katkıda bulunacak çalışan bekar birey ama tüm maaşını elinden alan anne baba da gördüm burada da çok okudum ben.Konu sahibi ortada yok. Kendisi de 34 yaşında , ailemin durumu iyi diye belirtmiş. Buradan aileme para vermedim sonucu çıkmaz mı ? Kendisi de bugüne kadar hiç birikim yapmamış.
Yazılanlara tepki gelince hemen mesajlar değişiyor.
Yok adamın ailesi almış parasını. Maaşını tamamen elinden almışlar da harçlık mı vermişler adama ?
Adam 30 u geçmiş. Ev masrafına katkıda bulunmuş. Bekar evinde yaşasa bu adamın ev masrafı olmayacak mıydı ?
Hemen tepki geliyor. Ailesi yiyici. Çalışan bir evlat olarak , hala ana babasının eline bakanın utanması gerekirken ; aileleri yiyici olarak nitelemek çok ayıp.
Yoksa ne yapsın insanlar canını mı versin, ayıp yaw ayıp edep birazMerhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.
Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
eve tabiki katkıda bulunacak çalışan bekar birey ama tüm maaşını elinden alan anne baba da gördüm burada da çok okudum ben.
katılıyorum kenara ayda 100 tl atsan 15 yılda bilezik parası da olurdu kolye parası da evladını mahçup etmezdin.Ailesinde harcamasa keşke oğlum para veriyor deyip en azından temel şeylerin parası atılsaymış kenara yumurta tavuğun …..gelmiş bizde hep ailenize verirdik ama hiç borçsuz evlendik çünkü o paralar bunun için birikmişti
çok çok haklısın tüm masraflar eşit olmalı ev eşyaları düğün takılar.kızı da yarın bir gün kocaya veririz gider evden diye yetiştirirsen sonu böyle olur.ailenin durumu yoksa kız ailesinde çalışacak kendi kazanacak biriktirecek.ha bird e üniversite bitmeden evlenme derdine koşan erkekler kızlar var onlara ne denir ki.aile zaten ezilmiş okuturken canlarını mı alacaksın.çalış biriktir aile zaten 2 3 bilezik takar.ama tüm evi neden dizsinler neden şatafatlı düğünler yapsınlar?Tepki mesajları gelince değişiyor mesajlar.
18 yaşından önce çalışma hayatına başlayanların bu tarz mağduriyetleri oluyor genelde. 18 den sonra akıllandım , tuttum paramı diye anlatıyorlar.
Hadi diyelim ki erkeğin parasina ailesi el koydu ; kızın da birikimi yok.
Karşı taraftan isterken ; insan kendinde ne var diye de bakmalı.
Evet ama aileyi de pek uyanık gördüm ben. Aldıkları evde oturursunuz diyorlarmış, e kendileri nereye gidecek? Başka eve geçseler ne olacak diyeyim ben : haftanın 5 günü konu sahibinde olacaklar, kapı kilit tutmayacak, her an çat kapı pat kapı küt kapı dalacaklar. Öyle bir üye de var burda.
Düğünde de takamayacaklar borçları var borçları da ev yaptırıuorlar onu ödüyorlar
aaa evlenecek adama yapılıyorsa o ev tabiki paraları olmaz.konu bambaşkaya evrilir o zaman.Ben bu mesajdan yaptırılan başka bir ev olduğunu düşündüm. Hali hazırda oturuyorlar bir evde zaten.
Tepki mesaji gelince : konu sahibeleri o kadar yarım yamalak yazıyor ki ; anlamak için uğraş dur sonra.