Takısız nişan

Yok yani, daha da kötüsü bu adamın ailesine para harcatarak bu adamla evlenirse düşeceği makus talihten kaçabileceğini düşünmesi. Adam aynı adam, istersen milyorlar harcat, ailesinin dibinden ayrılmayacak.
adam bağımlı kişilik orası belli.ailesi gel derse gelir git derse gider.

haklısın

O kadar hakim değilim evliliklerine konusmayiz o tarz şeyleri. Sadece temizliğe gittigini ogrenmistim rastgele onu da sonradan öğrendim.

O kadar hakim değilim evliliklerine konusmayiz o tarz şeyleri. Sadece temizliğe gittigini ogrenmistim rastgele onu da sonradan öğrendim.
ben çocukluğumdan beri neden gelinin donunu sütyenini erkek tarafı alır bir onu çözemedim.onca yıl donsuzmuyduk ayoll?

Hala sevdiğim diyor
Bence başını yakar kesin
Bu adam otuz dört yaşına gelmiş bu aileye parayı yedirmek onun kaderi olmuş birakmayacak
Çok uzulecek konu sahibi belli sonunda
Emeklerim rezil oldu nisanliyken göremedim diyecek bide

E tabi, kimin ekmeğini yersen onun kılıcını kuşanırsın, ya ne olacaktı?

sen niye dellendin ayollll?konu sahibi o kadınlardan değil ki?tam tersi ezilen sınıfından olacak evlenirse

Konu sahibi ortada yok. Kendisi de 34 yaşında , ailemin durumu iyi diye belirtmiş. Buradan aileme para vermedim sonucu çıkmaz mı ? Kendisi de bugüne kadar hiç birikim yapmamış.

Yazılanlara tepki gelince hemen mesajlar değişiyor.

Yok adamın ailesi almış parasını. Maaşını tamamen elinden almışlar da harçlık mı vermişler adama ?

Adam 30 u geçmiş. Ev masrafına katkıda bulunmuş. Bekar evinde yaşasa bu adamın ev masrafı olmayacak mıydı ?

Hemen tepki geliyor. Ailesi yiyici. Çalışan bir evlat olarak , hala ana babasının eline bakanın utanması gerekirken ; aileleri yiyici olarak nitelemek çok ayıp.

Evet ama aileyi de pek uyanık gördüm ben. Aldıkları evde oturursunuz diyorlarmış, e kendileri nereye gidecek? Başka eve geçseler ne olacak diyeyim ben : haftanın 5 günü konu sahibinde olacaklar, kapı kilit tutmayacak, her an çat kapı pat kapı küt kapı dalacaklar. Öyle bir üye de var burda.

eve tabiki katkıda bulunacak çalışan bekar birey ama tüm maaşını elinden alan anne baba da gördüm burada da çok okudum ben.

Taki derken tek taş istemeyin.lakin söz yüzüğünün yanina bir ince 14ayar kolye 1küpe de taksinlar.Dosta düşmana karşı.açıkça nisanlina bunları söyle.Bunlarida takamiyorlarsa ogullarini evlendirmeye hic kalkişmasinlar.Fazla tok gözlü olma.bunlardan daha azida olur dersen inan bana evlenince hic kıymetin olmaz.bizim ki gibi toplumlarda insanlar ancak emek verirlerse kıymet biliyorlar.

Bu konularda anlayışlı olmak lazım ama sizin beklentiniz takıysa nişanlınızla konuşup halledin yoksa çok tartışırsınız ilerde ki takının amacı nedir: 2 kişi evlenirken onlara madden yardımcı olmak. Ee zaten yardım edeceklermiş neden canınızı sıkıyorsunuz ki

Yoksa ne yapsın insanlar canını mı versin, ayıp yaw ayıp edep biraz
Ananız cesaret bulsa insanların gırtlaklarına yapışacak takı altın diye
Koskoca insansınız, hiç mi insani değerleriniz yok, hiç mi merhametiniz yok, hiç mi gururunuz yok, utanmadınız mı ananızı böyle konuşturmaya
Şimdi borç harç yaptırdıkları evde yarın siz oturursunuz merak etmeyin

eve tabiki katkıda bulunacak çalışan bekar birey ama tüm maaşını elinden alan anne baba da gördüm burada da çok okudum ben.

Tepki mesajları gelince değişiyor mesajlar.

18 yaşından önce çalışma hayatına başlayanların bu tarz mağduriyetleri oluyor genelde. 18 den sonra akıllandım , tuttum paramı diye anlatıyorlar.

Hadi diyelim ki erkeğin parasina ailesi el koydu ; kızın da birikimi yok.

Karşı taraftan isterken ; insan kendinde ne var diye de bakmalı.

katılıyorum kenara ayda 100 tl atsan 15 yılda bilezik parası da olurdu kolye parası da evladını mahçup etmezdin.

çok çok haklısın tüm masraflar eşit olmalı ev eşyaları düğün takılar.kızı da yarın bir gün kocaya veririz gider evden diye yetiştirirsen sonu böyle olur.ailenin durumu yoksa kız ailesinde çalışacak kendi kazanacak biriktirecek.ha bird e üniversite bitmeden evlenme derdine koşan erkekler kızlar var onlara ne denir ki.aile zaten ezilmiş okuturken canlarını mı alacaksın.çalış biriktir aile zaten 2 3 bilezik takar.ama tüm evi neden dizsinler neden şatafatlı düğünler yapsınlar?

Düğünde de takamayacaklar borçları var borçları da ev yaptırıuorlar onu ödüyorlar

Ben bu mesajdan yaptırılan başka bir ev olduğunu düşündüm. Hali hazırda oturuyorlar bir evde zaten.

Tepki mesaji gelince : konu sahibeleri o kadar yarım yamalak yazıyor ki ; anlamak için uğraş dur sonra.

Ben bu mesajdan yaptırılan başka bir ev olduğunu düşündüm. Hali hazırda oturuyorlar bir evde zaten.

Tepki mesaji gelince : konu sahibeleri o kadar yarım yamalak yazıyor ki ; anlamak için uğraş dur sonra.
aaa evlenecek adama yapılıyorsa o ev tabiki paraları olmaz.konu bambaşkaya evrilir o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…