- 17 Aralık 2015
- 26.523
- 48.309
nisanda takilanlar dugunden once geri verilir, ayni taki dugunde tekrar takilir genelde böyle yani ama annenin takida taki demesinin mantigini anlamadim.Nişanda taksın düğünde taksın.. nasıl olcak şu zamanda kolay mı sanıyorsunuz? Anneniz neden bu kadar tepki veriyor onu anlamadım. Nişanda takı takılacak diye bi kural mı var?
Evet ayni degil. Ben altin kaplama takilari tavsiye etmek istedim. Esimde para vardi ve bende vardi birlestirip ev aldik. O zaman da altin yuksekti. Yani esime aldirabilirdim ama aldirmadim. Cunku bilezikti kolyeydi bozdururken dusuyor fiyati. Ailesinin durumu cok iyi degil ama zaten beni istemedikleri icin ceyrek vs. Takti bir kismi.Ama sizin durumla aynı değil ki konu sahibin durumu. Siz ev alıyormuşsunuz
takisini falan bilmem de ev kurmak icin ailelere muhtac durumdaysaniz zaten evlenmeyin hemen.Nişanı aceleye getirmeyeyim o zaman bu kadar destek olamayacaklarsa ev kuramayız ki .herşeyi benim ailem üstlenemez.ilerde de zorluk yaşarız .sanırım beklesek daha iyi onlarda işin ciddiyetini anlarlar. Oğullarından borç almazlar artık en azından
Evli değilim ama ben de böyle düşünüyorum. Çünkü öyle insanların değerini biliyorlar nedenseEtrafımdaki hangi evliye sorsam ki hepsi çalışan kadınlar , ilerde pişman olursun borç alıp yapsınlar diyorlar
Her kadın güzel takılar takmak ister mücevher ister bunu anlıyorum.Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.
Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Adam eşyaları da letgodqn alalım demiş sorun sadece ailesi değil kabul edin son şansınız gibi evleneceksiniz ama çok pişman olacaksınız inşallah ben yanılıyorumdur
Yukarıdaki gibi bir durum söz konusuymuş utanmasın annesi. Belli ki karşı tarafında hiç utanacağı yok.Anneniz utanmıyor mu yahu, koskoca kadın bu muhabbeti yapıyor evlerden ırak. Nişanda bana da bir şey takılmadı. Tek bir şey duymadım bizimkilerin ağzından.
Yazılanları şimdi okudum. 34 yaşına geldim artık evleneyim mantığını bir kenara bırakın ve bu adamdan ayrılın. Çok mutsuz olacağa benziyorsunuz.Anneniz utanmıyor mu yahu, koskoca kadın bu muhabbeti yapıyor evlerden ırak. Nişanda bana da bir şey takılmadı. Tek bir şey duymadım bizimkilerin ağzından.
Ay sonradan okudum onlar, yazdım demin de. Evlerden ırak olması gereken sevgilisi ve ailesi.Yukarıdaki gibi bir durum söz konusuymuş utanmasın annesi. Belli ki karşı tarafında hiç utanacağı yok.
Etrafımdaki hangi evliye sorsam ki hepsi çalışan kadınlar , ilerde pişman olursun borç alıp yapsınlar diyorlar
İşte bende bundan bahşediyorum gözümü para bürümüş değil ancak küçük tatlı bir kolye bileklik illa takılır.babam bilezik takacak bizim de borcunuz var ama taksit taksit öderim diyor.damada da saat takacak .
Anneler o konuda bir cinsMerhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.
Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Damada saat takma terörü ahahahah.Şu damada saat takma terörü bitsin artık. İyi birşey olsun derseniz fiyat gittikçe yükseliyor.
Ne kadarlık bir saat alınacaksa ; babanız , parasını taksa bile daha mantıklı.
Takılan saati beğenmez , kullanmazsa damat ; saate harcanan para ziyan oluyor. Satayım deseniz değerini de alma şansı yok.
Takıları herkes borç kredi vs ile alıyor zaten.diğer gelinlere 3,4 bilezik takılmış .bu da evlat .onların çocuğu.hayret ediyorum.ailenin kendi çocuğuna yattığı yardım değilmi.
O borcu belki de yeni evlilerin ödeyeceklerini de söylediler mi? Ya borçla alınan altınların tamamı veya bir kısmı geri isteniyor ya da kredi çekilip takı alındığı için damat ödüyor o krediyi. Annenizin sokaktan haberi yok galiba. Durumları yoksa kuyumcu mu soysun insanlar? Altından daha önemli olan anlaşabilmek. Benim kızım sevildiği mutlu olduğu saygı gördüğü biriyle evlenirse dünyanın altınını önüme serseler umurumda olmaz.Etrafımdaki hangi evliye sorsam ki hepsi çalışan kadınlar , ilerde pişman olursun borç alıp yapsınlar diyorlar
Düğünde üç bilezik taktılar ama evimizin toplu iğnesine kadar kendimiz aldık, düğünü gelinlik damatlığa kadar kendimiz yaptık..Benim ailem de dahil kimseden beklemedik.. Bilemedim durumunuz tam olarak nedir, tüm yorumları okuyamadım ama biz bu şekilde evlendik, mutsuz da olmadım şahsen..Düğünde takı takıldı mı kaç tarafından
Ben nişanımda kendim takı istemedim. Ne biz ne onlar sadece yüzük taktık gayette memnunum. Yapsam ne olucak ki eşim ödeyecekti yine.Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.