- 21 Ağustos 2015
- 31.479
- 95.392
- 37
Konu sahibi de hala evlencem bu vitaminsizle mi diyo yaniiiKonu sahibinin nişanlısı geçen 2. El letgodan bakalım ev eşyasını diyen nişanlı ailesi ev almış nişanlısıda ne kadar parası varsa hep yedirmiş ailesine
Hatta ailemle yaşayalım teklifide gelmiş
Mesele altın değil insan bi saatte olsa gümüşte olsa bişey takabilir ama düğündede takamayız yapamayız moduna girmişler
Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.
Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Bilmiyorum güya nişanlısı aileye yardımı kesmiş para biriktiriyomuş ondanda biriktirmesini istiyormuşKonu sahibi de hala evlencem bu vitaminsizle mi diyo yaniii
Öff bi bitsin artık böyle insanlarKonunun %1 ini açıyorsun insanlar tek sorun bu sanıyor....Senin eş ve ailesi komple cimri daha onceki konunda 2.el esya bakıyordunuz o iş ne oldu? Şimdi de altın alamayız para verelime gelmiş olay....Kız mı alıyorlar, pazarlık ede ede mal mı beğeniyorlar? Sıfır masrafla kız almanın peşindeler resmen, iş beraber oturalıma kadar gelmiş...Takı takılmayacak, eşya alınmayacak, 2.el esya bile fazla masraf gelmiş, o eve direkt gireceksin, gelinlik falan da 2.elin en ucuzundan alırlar veya hiç almaz bunlar...
Sen de hala bu dırdırlarla, ince hesaplarla uğraşıyorsun her bişi söylediklerinde konu açıyorsun...Memlekette adam mı kalmadı kızım? Bu oğlanın vageçilmez olmasının sebebi ne bu kadar senin için? Resmen seni sıfır masrafla gelin etmek istiyorlar, sana ve ailenin isteklerine zerre değer verdikleri yok...Hadi evlendin, sen bu cocugun tamamen maddi anlamda ailesinden özgürleşeceğini mi sanıyorsun? Bu aile asla oğlunun maddiyatını sana bırakmaz sürekli ailesine para veren bi eşin olur...Adam kirasını bile oğluna ödetiyor...Sen evlenirsen artık ne desen boş olur , o benim ailem yardım edecem tabi der geçer..
Bence hemen ayrılmalısın, bu kadar sıkıntıya girmeye ne gerek var?
Öff bi bitsin artık böyle insanlar
Birlikte oturalım, aileme yardım edelim, 2. el alalım falan filan.
Babaevinizin nesi batıyor bukadar konusahibi?
7/24 sizin için uğraşan annenizmi, çalışıp didinen babanızmı?
Vizyonsuz vizyonsuz adamları baş tacı ediyorsunuz sonra beni tutmadı hep annesinin lafını dinliyora gidiyor konu. Yeni nesil niye bukadar kendini akıllı sanırken aslında gözü kapalı ve cahil anlamiyorum, anlayamayacağım.
Kendi parasını ailesine sıvayacak, konu sahibinin elindekine bakacak.Bilmiyorum güya nişanlısı aileye yardımı kesmiş para biriktiriyomuş ondanda biriktirmesini istiyormuş
Ya işte eş önemli aslında adamın anne ağzına bakmadan kendi fikir ve düşünceleriyle yaşıyor olacağını
kendi olan ailesine sahip çıkacağını bilemiyoruz maalesef evlenmeden önce herşeye okey evlenince ortaya dökülüyo pislikleri
2.el eşya bakılır kullanılır, ama bu adamla bakılmaz. Ailenin eline bakılmaması, kendi yağında kavrulunması gerektiğini sınırlar açısından savunuyorum ben, ama bu adamla kapın her türlü kilit tutmaz.Konu sahibinin nişanlısı geçen 2. El letgodan bakalım ev eşyasını diyen nişanlı ailesi ev almış nişanlısıda ne kadar parası varsa hep yedirmiş ailesine
Hatta ailemle yaşayalım teklifide gelmiş
Mesele altın değil insan bi saatte olsa gümüşte olsa bişey takabilir ama düğündede takamayız yapamayız moduna girmişler
Erkek kalmadı herhal, konu sahibinin son şansı mı acaba?Aynen konu sahibi her seyi üstleniyordu onceki konusunda sorumluluklar alıyordu sırf nikah olabilsin diye...
Esya nezman alınacak düğünde.Maddi yardım nedir ya?Bir bilezik, kolye vb. bir şey de mi takmayacaklar?
Şunu isterim, bunu isterim, şu kadar altın, yok ana hakkı bilmem ne hakkı diye altın istemek ne kadar ayıpsa nişan da takmayacağız demek de ayıp bence. Eşyaya da para verecekler sonuçta. Geline küçük de olsa nişan töreninde bir şey takılmalı bence. Ki burada bir nişan hediyesinden bahsediyorum. Gayet makul bir istek.
kesinlikle kabul etme nasıl başlarsa oyle gider ogullarını evlendiriyolarsa tasın altına ellerini koysunlar.Düğünde de takamayacaklar borçları var borçları da ev yaptırıuorlar onu ödüyorlar
bencede parayla altınla alakalı bi durum değil ama düğündede takılır 2 bilezık yapamıyolarsa evlendırmesınlerİşte bende bundan bahşediyorum gözümü para bürümüş değil ancak küçük tatlı bir kolye bileklik illa takılır.babam bilezik takacak bizim de borcunuz var ama taksit taksit öderim diyor.damada da saat takacak .