bu tür adamların değiştiğini görmedim bendeValla arkadaşımın eşi böyleydi. Yıllarca yurt dışında çalışmış gitmiş anasına ev almış paşam. Hani kendime alayım anam otursun değil direk anasının üstüne. Artık evlenelim diye düşünürkerken babasının bi dünya kumar borcu çıktı gitti onu da ödedi birikmişiyle. Ki adam 35 yaşındaydı o zaman.
Şimdi tek maaş ve maaş da düşük ay sonunu zor getiriyorlar. Ailesinin zerre umrunda değil sormuyorlar bile. Ama karakteri o kadar bariz ki durumu olsa şu halde bile düşünmez yağdırır.
Üstelik şu an 35 olan bir erkek kardeşi var adamın evde işsiz yatıyor anası babası ne varsa onun eline veriyor.
Yani yuva kurmak için evlenenin altında gözü olmaz bana göre. ailenin durumu yoksa yada yardım etmem diyorlarsa kişiler kendi başlarının çaresine bakarlar.Sevdiğim aileme zırnık yok vermem artık biriktiriyorum sen de biriktir vs diyor ama yapıyor mu dediği gibi emin değilim
Esya icin de yardim yapmak zorunda degiller. Anneniz neyin baskisini yapiyo takilar ona mi takilacak. Bu altina takiya kafa yorup huzur bozanlar cok sasirtici gercektenMerhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.
Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Valla arkadaşımın eşi böyleydi. Yıllarca yurt dışında çalışmış gitmiş anasına ev almış paşam. Hani kendime alayım anam otursun değil direk anasının üstüne. Artık evlenelim diye düşünürkerken babasının bi dünya kumar borcu çıktı gitti onu da ödedi birikmişiyle. Ki adam 35 yaşındaydı o zaman.
Şimdi tek maaş ve maaş da düşük ay sonunu zor getiriyorlar. Ailesinin zerre umrunda değil sormuyorlar bile. Ama karakteri o kadar bariz ki durumu olsa şu halde bile düşünmez yağdırır.
Üstelik şu an 35 olan bir erkek kardeşi var adamın evde işsiz yatıyor anası babası ne varsa onun eline veriyor.
Ailesinde harcamasa keşke oğlum para veriyor deyip en azından temel şeylerin parası atılsaymış kenara yumurta tavuğun …..gelmiş bizde hep ailenize verirdik ama hiç borçsuz evlendik çünkü o paralar bunun için birikmiştiE sevgilinizde vermeseymiş parasını ailesine.Ya da parasının hepsini vermeseymiş.Aileyle birlikte yaşıyorsa tabi ki eve maddi destekte bulunacak.Ama kaç yaşına gelmiş,ciddi ilişkisi olan bir adam kazancının bir kısmını ailesine verirken bir kısmını da evlilik vs. için kenara atmalıydı.Zorla elinden alacak halleri yoktu ya.Yani aileyi “yiyici” diyerek kınıyoruz da yedirenin hiç mi suçu yok bu durumda?İnsan kaç yıllık ailesini,verilen parayı geri ödeyip ödemeyeceklerini iyi bilir.Bence sevgiliniz kendi isteğiyle gelirini ailesine veriyor.Evlendikten sonra da bu durumun değişeceğini sanmıyorum.Siz bu evlilik işini bir daha gözden geçirin ya da evlendikten sonra da eşinizin alesine maddi yardımda bulunmaya devam edeceğini kabullenerek evlenin.
Bilin bakalım niye? Çünkü adam özünde iyi biriArkadaşınız net akılsız, neden evlenmiş böyle biriyle
Siz konunuzu düzenleyemiyor musunuz ilk mesajınız yüzünden insanlar yanlış anlıyor konuyu. Bu aile yiyici resmen koşarak uzaklaşınız..Eşya
o eşya için birikim yapıyor takı alamayacaklarını söylediler zaten
Artık biriktiriyorum dediği ne kadar zamandır? Sizinle evlilik sürecine girdikten sonra niye biriktirmeye başlamamış?Hepsini okuyorum teşekkür ederim.
Sevdiğim aileme zırnık yok vermem artık biriktiriyorum sen de biriktir vs diyor ama yapıyor mu dediği gibi emin değilim
Takıları herkes borç kredi vs ile alıyor zaten.diğer gelinlere 3,4 bilezik takılmış .bu da evlat .onların çocuğu.hayret ediyorum.ailenin kendi çocuğuna yattığı yardım değilmi.
Ama sizin durumla aynı değil ki konu sahibin durumu. Siz ev alıyormuşsunuzBen8mkiler altin takti ama bilezik yok set yok. Bende ev alcagimiz icin para harcamayalim dedim. Altin kaplama gumus set aldik. Onlari taktim. Evde suan yok annemde. Olsa gosterirdim gerceginden ayirt edilmiyor. Bunu sadece annem ben esim biliyor. Altin cok yuksek yani haklilar. El neder ne soyler takiyorsaniz boyle yapabilirsiniz. Internettende alabilirsiniz.
Ikinizde madem çalışıyorsunuz kiraya çıkın.. aynı evde tabi ki zor olur.bu seferde kazandığın para senin ailenin borçlarına gidiyor ben hiç birşey yapamıyorum dersiniz.zaten rahatta edemezsiniz..ama evlendikten sonra bu maddi yardım işi nasıl olur bence önceden konuşun.bana ailesine yardım eder gibi geliyorBorç ve maddi sıkıntı çekmek istemiyoeum ikimizde çalışıyoruz ama aile sürekli para almak isterse ilerde de zorluk çekerim .babası gelin bu evde oturun diyor mesela.yani ilerde çok zorluk çekermiyim acaba .ailenin durumu beni zorlar gibi hep
Biriktirdiği paraları ailesi istemiş vermiş