Takısız nişan

Borç ve maddi sıkıntı çekmek istemiyoeum ikimizde çalışıyoruz ama aile sürekli para almak isterse ilerde de zorluk çekerim .babası gelin bu evde oturun diyor mesela.yani ilerde çok zorluk çekermiyim acaba .ailenin durumu beni zorlar gibi hep

Siz de 34 yaşındasınız. Okumuş , çalışan bir kadınsınız. Bugüne kadar , evlilik niyetiniz için siz hiç birikim yapmadınız mı ?

Ailelerden para beklentiniz olmadan evlenecek yaştasınız. Sevgiliniz ve siz eşit miktarda birikimlerinizi birleştirip ; evlenebilirsiniz.

İşte bende bundan bahşediyorum gözümü para bürümüş değil ancak küçük tatlı bir kolye bileklik illa takılır.babam bilezik takacak bizim de borcunuz var ama taksit taksit öderim diyor.damada da saat takacak .
Bence iki taraf da ille de takacağız diye borca girmemeli bana çok saçma geliyor bunlar. Verilen değer takılan takının değeriyle doğru orantılı değil ki... Yani afedersiniz siz eşya mısınız yatırım yaptık diye el üstünde tutsunlar?

Bence bunu problem etmeyin . Hatta bazı yörelerde nisanda takı takılmazmis( eşimin ailesinde sadece yakınlar hediye etmek isterse ediyor) Bazi şeyleri anlayışla karşılamak lazım ki sizin eşya almanıza da yardım edilecekmis . Herşeyden eşim ve ben sorumluyduk. Normal olan da bu . Kayınvalidem bana balayı hediye etti mesela. Bu da benim için güzel bir anı oldu . Annenizin dediklerine bakmayın . O evin içinde ikiniz gecineceksiniz. Herşey bittiğinde birbirinize bakicak yüzünüz olsun .

Sevdiğim artık ailesine para vermediğini söylüyor ama bu aya kadar hep verdi .babası istedi annesi istedi abisi verdi.evlerinin kirasını baba değil sevdiğim ödüyor.kendi maaşı var babanın,çalışıyor.
Benimle görüştüğünü bile bile bundan para istitorlardı işin ciddiyeti ailede yoktu mu neydi anlamadım.şimdi artık vermeyeceğini söylüyor.ailede anne baba kendi evlerine taşınmamızı istiyor tabiki olmaz dedim .şimdi takı da olay oldu..annemde böyle olmaz diyip duruyor .hiç bunlarj düşünüp günlerimi berbat geçireceğimi düşünmezdim.

Çalışan bir insan ailesiyle aynı evde yaşıyorsa ; aile bir ömür evlatlarına bakmak durumunda mı ? Eli ekmek tutan evladın ev masraflarına katılması adaletsiz mi ?

Erkek arkadaşınız , ev bütçesine katkı yapmıştır. O : kirayı ödediyse ; baba faturaları , mutfak masrafını ödemiştir.

Evli değilim ama ben de böyle düşünüyorum. Çünkü öyle insanların değerini biliyorlar nedense

Ya cidden zorla altin isteyen insanlarin kiymet gorecegini nasil dusunuyorsunuz?
Bu gercekten var mi? Bizim kultur farkli desem farkli olan cevremde de gormedim.
Hani damat veya ailesi kiza altin almak istediği için aliyordur ve deger veriyorlardir bu ayri, zorla yaptirmak farkli ikisini kariştiriyor olabilir misiniz? 😁

[/QUOTE]
Ya cidden zorla altin isteyen insanlarin kiymet gorecegini nasil dusunuyorsunuz?
Bu gercekten var mi? Bizim kultur farkli desem cevremde de gormedim.
Hani damat veya ailesi kiza altin almak istediği için aliyordur ve deger veriyorlardir bu ayri, zorla yaptirmak farkli ikisini kariştiriyor olabilir misiniz? 😁
Nerde herşeyi isteyen gelin görsem istediğini öyle bir yapıyorlar, yaptırıyor ki...
Bana da tuhaf geliyor ama öylesi yaranıyor biraz gördüğüm kadarıyla

Nerde herşeyi isteyen gelin görsem istediğini öyle bir yapıyorlar, yaptırıyor ki...
[/QUOTE]
Bulunduğum yerde ki kadınlar hep böyle diyor, isteyen kıymetli olurrr,evlenirken isteyeceksinn...Sonra aynı kadınlar, buralar da kadına değer verilmiyor evlenince çalışsan da ev işi çocuk bakımı kadından bekleniyor..İki cümle de bire bir aynı kadınlara ait, kulaklarım şahit😂

İstediğini yaptirmak demek zorla yaptirdi demek degil ki. Bazi aileler şanım yürüsün diyip gelinin her istedigini yapmak istedikleri icin yapiyorlar bir şekilde. Zorla olduğunu düşünmüyorum, zorla yapan da evlendikten sonra burnundan getiriyor benim gorduğum. 🙄

Ben bir şey istemedim yani öyle bir takı pazarliği oluşmadi bizim kulturumuzde yok onlar. Ama biliyorum bu takı=değer muhabbetlerini.
Eşimin ailesi etrafa göre bana komik şeyler takmisti. 😂 Ama ben maddi ve manevi değer goruyorum eşim tarafindan.

Ailen 5 bilezik takacak diye kendini yirtan kadinlarla evlenip o kadinlara deger veren erkeklerle aynı dünyada değilim sanirim. Cunku gönlü bol insana bile itici gelir bu aç gözlük bilmiyorum. 🙄

İstediğini yaptirmak demek zorla yaptirdi demek degil ki. Bazi aileler şanım yürüsün diyip gelinin her istedigini yapmak istedikleri icin yapiyorlar bir şekilde. Zorla olduğunu düşünmüyorum, zorla yapan da evlendikten sonra burnundan getiriyor benim gorduğum. 🙄

Ben bir şey istemedim yani öyle bir takı pazarliği oluşmadi bizim kulturumuzde yok onlar. Ama biliyorum bu takı=değer muhabbetlerini.
Eşimin ailesi etrafa göre bana komik şeyler takmisti. 😂 Ama ben maddi ve manevi değer goruyorum eşim tarafindan.

Ailen 5 bilezik takacak diye kendini yirtan kadinlarla evlenip o kadinlara deger veren erkeklerle aynı dünyada değilim sanirim. Cunku gönlü bol insana bile itici gelir bu aç gözlük bilmiyorum. 🙄
Ben şahsen bilezik vs umursamıyorum ama en azından anı olarak bi kolye takmalarını isterdim. Dediğim gibi hep bana mı denk geldi bilmiyorum ama nerde cadoloz görsem kayıvalidesi kanatsız melek😅 Çok yakından tanıdığım biri mesela evini çenesiyle eşinin ailesine aldırdı desem yeridir.

Damada saat takma terörü ahahahah.

Bu konu özelinde değil ama genel konuşacağım, damada indirimden düşürülen 2 bin TL saat takıp kızına 20 bin TL lik altın istemek kaçıncı seviye? 😂

Hakikaten terör ama. Sonra yıllarca konuşuluyor , biz de sana saat taktık. Adamın koluna takmak isteyeceği saati mi taktın ? Adam belki saat takmayı sevmiyor.

Cep telefonu çıktı çıkalı kaçımız için saat ihtiyaç ? , telefondan bakıyoruz saate.

Adama birkaç bine niye saat alıyorsun ? Adam belki işportadan veya uygun fiyatlı bir yerden alıp kullanacak. Ki saat takan adamın , saati vardır zaten.

Eşya muhabbetini mesajları okuyunca hatırladım. Sizin sevdiğim sevdiğim dediğiniz adam borçludan ziyade cimri gibi. Ayrıca durum el vermiyorsa yalap şap olacağına 1 sene erteleyin içinize sinen olsun

Ben şahsen bilezik vs umursamıyorum ama en azından anı olarak bi kolye takmalarını isterdim. Dediğim gibi hep bana mı denk geldi bilmiyorum ama nerde cadoloz görsem kayıvalidesi kanatsız melek😅 Çok yakından tanıdığım biri mesela evini çenesiyle eşinin ailesine aldırdı desem yeridir.

Anısı olacak kolyeyi eşimin annesinden beklemem acikcasi, eşimden beklerim. Eşimin hediye almasi icin zaten cadalozluk yapmama gerek yok eşim alır ve aldi da şimdiye kadar. 🙄

Çeneyle başkasina ev aldirmak değer gormek degil bence oralar başka.

Uyuşmuyorsanız bu yola çıkmayın o halde çünkü belli ki ilerleyen zamanlarda bu durum içinizde uhde olarak kalacak. İki tarafında beklentileri farklı..
Takıları herkes borç kredi vs ile alıyor zaten.diğer gelinlere 3,4 bilezik takılmış .bu da evlat .onların çocuğu.hayret ediyorum.ailenin kendi çocuğuna yattığı yardım değilmi.

Ufak ta olsa takilmali.Bana da dügünde takmadilar yillardir annem söylüyor.Hos ben de takilmasini isterdim durumum yok deyip kayinvalide dugunde takmis takistirmisti.Hic olmadi kendi taktigi bilekliklerden taksaydi dedi annem, elalem konustu durdu.Ayrica isteyip direten daha kiymetli gelin oluyor bizzat sahidim.

X