Takısız nişan

Altın da altın diye dellenen annenizin önüne geçemeyecektiniz madem, zengin koca bulsaydınız. Anlamıyorum ki kendi yağında anca kavrulan insanların çocuğunu bulup borç harç altın yaptırmaya çalışmanın esprisini. Yarın sizden gelinlik istediklerinde de ağlamayın.

Evlilik hazırlığında olan bir adam parasını başka bir bireye veremez. Hadi o hata yaptı, aile durup o parayı onun elinden alamaz. Kayınvalide düğün takılarınızı sizden ister ahanda buraya yazıyorum. Yarın bir gün yeocachingu demişti dersiniz.

Haksız bulmadım sizi ben.
Nişanda bir bileklik dâhi olsa hediye takılır, benim bu zamana kadar gördüğüm bu.
Evlenince beraber oturalım diye düşünen aile biliyordur böyle şeyleri.
Evlenecek yaştaki, hayatında biri olan oğullarının birikimini almakta hiç iyi niyetli değil zaten.
Nişanlanacaginız kişide aklı başında, güvenilir biri gelmedi bana detayları okuyunca.
Siz iyice bir düşünün bu işi.

Altın da altın diye dellenen annenizin önüne geçemeyecektiniz madem, zengin koca bulsaydınız. Anlamıyorum ki kendi yağında anca kavrulan insanların çocuğunu bulup borç harç altın yaptırmaya çalışmanın esprisini. Yarın sizden gelinlik istediklerinde de ağlamayın.
Katippp detayları oku katippppp :KK45:

Konunun detaylarini keske en basinda verseydiniz. Kosarak bu adamdan kacin, arkaniza bilr bakmayin. Birikimini ailesine vermesini gectim, maasi olan ailesine siz uyarana kadar destek olmasi, "evlenecegim 3 kurus kenara koyayim" dememesi bana bugunde para biriktirmeye baslamadigini düşündürüyor. Madem para biriktiriyoruz, ortak hesap yapalim teklifinde bulunsaniza. Muhtemelen reddedecektir. Size spotcudan alinan esyalara layık goren mustakbel nisanliniz ailesinin evini yaptiriyor. Ilerleyen zamanlarda da sizden kısıp ailesini fonlayacak. Kaçın.

Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.

Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Millet tam takır kuru bakır gelmiyor farkindaysaniz.Yine bir seyler yapmak niyetindeler.
İnsanlik hali bu.Her zaman eldeki hesapla carsi uyusmaz.
Keske ABD'li bir damat adayi bulsaydin.Nitekim en cok altin rezervi orada...

Banada nişanda birşey takmadılar yüzüğümüzü bile kendimiz almıştık öyle bir beklentim de yoktu ama temsili birşey insan yine de bekliyor bilezik olmasa bile. Kaynım evlenirken eltime alınacağı için banada almışlardı benzerini bir esprisi oldu mu yok çok önemsiz takmıyorum bile. Eş kadar eş ailesi de önemli eşiniz sizle olan ailesinden çok kendi ailesini ön planda tutacak biriyse büyük sıkıntı. Benim eşim öyle değil biz birbirimize yettim sırt sırta verdik her şeyi çözdük.

Katippp detayları oku katippppp :KK45:
Okudum. Hep böyle oluyor farkında mısın, sınırları net çizmek, kendini kullandırmayı kesmek yerine birbirini yemenin derdine düşüyorlar. Ne koparsam kar olarak bakıyorlar. Daha kolay geliyor böylesi, aslında kolay da değil. Sadece düzeni değiştirmeye cesaret yok.

Adam da yedirmeseymiş o kadar, diğer kardeşleri kadar aklı yoksa ne yapalım?

Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.

Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Aslinda bir yüzük ve minik bu kolye yeterli bence

Konu sahibi asıl derdini sonradan anlatıyor diyelim. Olay “ben bol bilezik isterim” den “nişanlımın ailesi tüm paraya el koyuyor”a dönüştü. 🤦‍♀️

Düğünde takılmayacak mı zaten?

Söz için tören yüzük para, nişan için tören takı kıyafet para, kına için kıyafet malzemeler para, düğün için çeyiz kıyafet takı tören fotoğraf kuaför mobilyalar yüzük… Yorulmuyor musunuz bunlardan

Okudum. Hep böyle oluyor farkında mısın, sınırları net çizmek, kendini kullandırmayı kesmek yerine birbirini yemenin derdine düşüyorlar. Ne koparsam kar olarak bakıyorlar. Daha kolay geliyor böylesi, aslında kolay da değil. Sadece düzeni değiştirmeye cesaret yok.

Adam da yedirmeseymiş o kadar, diğer kardeşleri kadar aklı yoksa ne yapalım?

Ben buna daha çok plansızlık diyorum.

İnsanlar sevgiliyken ailem istedi vereyim diyor. Sonra düğün hazırlıkları için fiyatlara bakınca koca düğün parasının bir iki aylık maaşla ödenemeyeceği yeni akla geliyor. 🙄

Bu sefer de madem aileye geçmişte parayı verdik, bakalım ne kadar geri verecekler onun hesabı yapılıyor.

Siz daha önce de konu açmıştınız ve herkes ama herkes istisnasız.
Koşarak uzaklaşın dedi size .....

Şimdide farklı bir konu ile buradasınız,
Madem fikir almak için buraya danışıyorsunuz,
Neden insanların dediklerini tiiii ye alıp
Tekrar konu açıyorsunuz ?

Ne de olsa dinlemiyorsunuz ?????
Ben böyle üyelere fikir beyan etmiyorum,
Tabi ki benim fikrime muhtaç değilsiniz ama ben diğer üyelerin yerinde olsam,
Sizin konunuzu okur ve geçerdim.

maddiyat ileride daha da sorun yaratacak... kendi yağınız ile kavrulursunuz sorun olmaz ama öyle olmayacak... bizle yaşayın dediklerine göre eşiniz evi geçindirecek. siz ozaman ne diyeceksiniz... sorun yapmayacaksanız devam edin.

derdiniz nişanda altın takılıp takılmaması değil...

Aklınca nişanlısının ailesine verdiği paraları böyle tahsil edecek.

Normalde nişanlı ailesinin “yıllarca yardım aldık yavrum elbette yardım edeceğiz” demesi beklenir.

.....
Gülmüyorum, vallahi de gülmüyorum. 😅

Şu net ki cepteki parayı artırmak lazım, oradan gelecekmiş buradan gelecekmiş diyip beklenti oluşunca hayal kırıklığı kaçınılmaz.

Ben bu insanları gerçekten anlamıyorum, insan çocuğunun parasını nasıl alıp harcar ya, paran yoksa olduğu kadarını harca. Konu sahibi sakin ama sakin ayni evde yasamayi kabul etme.
Üç tane oğlum var hepsine daha bebekken hesap açtırdım, doğumda takılan paralar olsun, bayramlarda verilenler olsun, onlara verilen harçlıkların hiç bir kuruşuna dahi dokunmadan hepsini gidip hesaplarına yatırdım, hala dahada yatiriyorum…
Üzüldüm nişanlınızın adına 😐

X