Takısız nişan

E yuhh

Konu sahibiiii nişanı erteleme

Nişanı İPTAL ET!

Kaç bu adamdan kaççç
vallahi bu sevdiğisi tam aileci
bu aile bu kız gelince oğullarını yemeye daha çok devam edecek 34 yılın alışkanlığı var
rakip geldi diye sinirlenecekeler
aynı eve oturup kızın da parasını yemek istiyorlar çok açık göz aile

Biriktirdiği paraları ailesi istemiş vermiş
Sen bence bu çocuğun hala ana kuzusu olup olmadığı konusunu yeniden düşün. Siz evlilik eşiğindesiniz ne demek birikmişi vermek. Bu xocuk ya sizi takmıyor ya ailesine çok düşkün ya da hem çocuğun hem sizin maddi durumunuz iyi de ondan bisey olmaz yine biriktiririz kafasında. Her ne olursa olsun bence de ciddi düşünmeyi erteleyin

Artık o kuşum kendi içimde sindirmişim Demekki o yüzden onu baştan yazmadım.ama herşey birikmeye başlayınca zorluk çekerim diye korku sarıyor düşünceler sarıyor birde hiç detaylı detaylı yazarım gelmiyor seviyorum ama içimdeki umudumu söndürdü süreç
Sen sevsende ailesi ve aileci nişanlın seni sevmiyor canım
İnsan değer verdiğine böyle davranmaz
Ailesi o aldıkları evde kalmanızı beraber yaşamanızı ister burnundan gelir sonra
Bazıları hem pinti hem aç gözlüdür doyuramazsın

Ama canım ablacım bu detayı baştan yazacaktın. Ev yaptırıyorlar yazmışsın oğullarından para mı istiyorlar? Adam evlenecek bunu bilerek para istiyorlarsa tabi ki yaptıkları ayıp. Nasıl bir aile, nasıl insanlar bunu baştan yazmalıydın.
Aynen öyle,asıl önemli detayları belirtmiyorlar.Biz de ilk yazılanlara göre yorum yapıyoruz.Ailenin zihniyeti başta beşirtilseydi daha farklı yorumlar gelirdi.Yine de takı beklentisini(hele ki nişanda),zaten borcu olan insanlardan borçla harçla takı takılmasının beklenmesini ve annemin bu işlere karışmasını doğru bulmuyorum.

Yukarda yazdım evin borcu illaki olur bunu bile bile nisan düğün işine kalkıp altın konusunda söz verip sonra sözlerinde durmayan insanlarla yola çıkılmaz olmaz yani
Balık baştan kokmuş
Nisanlinla net açık açık konuş sonu nereye giderse
Artık sizin eviniz olucak nisanlin parayı onlara verecekse onlarla kalsın
Senin başını yakmasin
Haklısın

Çok az bilgi vermissin konuda. Mesleklerinize göre bile değişir. Hani memur ve üstü iseniz aman ya salla takmasinlar esin de hatıra kucuk visey takar yeter derim ama mesela cocuk hem asgari ücretli hem de ailesi sömürüyor ve sömürmeye devam edecekse ve üstüne üstlük herhangi bir değer vermiyorlarsa evlenme yani.

nişanda takı falan olmasın yüzükleri takın sadece...ama bu aile belli ki yiyici.oğlum sen evleneceksin paranı biriktir yapılması gerekeni yap bizde evi yaptıralım demiyorlar...ne güzel çalışan gelin de var biz oğlanı yemeğe devam ederiz der bunlar benden söylemesi.

Nişanı aceleye getirmeyeyim o zaman bu kadar destek olamayacaklarsa ev kuramayız ki .herşeyi benim ailem üstlenemez.ilerde de zorluk yaşarız .sanırım beklesek daha iyi onlarda işin ciddiyetini anlarlar. Oğullarından borç almazlar artık en azından

Bence de erteleyin, hatta iptal bile edebilirsiniz. Birilerinin desteği olmadan ev kurabilecek duruma gelmeden de evlilik düşünmeyin.

Sizin aileniz ne takacak ?
Çeyrek bile 1500 TL civarlarında, diğer cocuga yapılmış diyorsunuz da diğeri ne zaman evlenmiş ? O zamanki altınla şimdiki bir değil.

S sederer lütfen yorumları atlamadan oku hayatını da karartma
açık konuş nişanlınla
bu adam ömrün boyunca senden yeyip ailesine verecek yoksa
hayatını karartma
Hepsini okuyorum teşekkür ederim.
Sevdiğim aileme zırnık yok vermem artık biriktiriyorum sen de biriktir vs diyor ama yapıyor mu dediği gibi emin değilim

Bence takı dert edeceğiniz en son şey olmalı böyle bi ailede. Yazdıklarınızı okudum da sevgiliniz ailesine yedirmekten kaç yaşına gelmiş kenara bi birikim yapamamış. Evlendiğinizde de sizin maaşınızla ev geçinir eşiniz de maaşını ailesine harcar. Böyle alıştılarsa ömür boyu böyle gider üzgünüm.

şimdi her yorumunuzu okudum da konu farklı yere gidiyor. Siz çok yüzeysel anlatmışsınız ilk mesajınızda o yüzden yorumlarda ona göre yapılmış. Konuyu güncelleyip detayları eklemenizi tavsiye ederim.

Benim de ailemin durumu yoktu ben evlenirken. Borç ödüyorduk bayağı sıkıntıdaydık. Bende çalışıyordum ama borca veriyordum. Evlilik konuşulmaya başlayınca o kadar sıkıntıda olmamıza rağmen annemler bana sen verme para evleneceksin eksiklerini al demeye başladılar. Kabul etmediler ödeme yapmamı. Ben devam ettim tabi çünkü çeyiz vs gereksizdi bana göre temel şeyler varsa diğerlerini eksik gördükçe alırım kafasındaydım . Ama demem o ki evi ben tutacak olsaydım büyük eşyaları falan ben alacak olsaydım yemez içmez halletmeye çalışırlardı. Sizin nişan planlanıyor ve ailesi sürekli para alma derdinde - maaşları olduğu halde- bence bir kaç kere daha düşünün ona göre ilerleyin.

Kestirip atmak bir ilişkiyi evet kolay değil. Ama ev geçindirmekte kolay değil. Birde bizle yaşayın diyorlarmış. Sakın sakın sakınnn. Yani bunu düşünce olarak bile düşününce çok acayip geliyor. İnsan kendi ailesiyle aynı evde yaşarken sıkıntı yaşayıp özgürlük istiyor ayrı ev istiyor, gidip sevgilinin annesi babasıyla yaşama fikrine nasıl pozitif bakıyor insanlar anlayabilmiş değilim gerçekten. Hayatının hatasını yaparsın otur güzelce ve mantıklıca düşün

Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.

Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Alsınlar sonra bozdurun çok sacma geldi

Ben8mkiler altin takti ama bilezik yok set yok. Bende ev alcagimiz icin para harcamayalim dedim. Altin kaplama gumus set aldik. Onlari taktim. Evde suan yok annemde. Olsa gosterirdim gerceginden ayirt edilmiyor. Bunu sadece annem ben esim biliyor. Altin cok yuksek yani haklilar. El neder ne soyler takiyorsaniz boyle yapabilirsiniz. Internettende alabilirsiniz.

Hepsini okuyorum teşekkür ederim.
Sevdiğim aileme zırnık yok vermem artık biriktiriyorum sen de biriktir vs diyor ama yapıyor mu dediği gibi emin değilim
Durumun farkında olması güzel ne şekilde biriktiriyormuş para olarak biriktirmesin değer kaybeder bunlardan da bahsediyor mu

Sevdiğim artık ailesine para vermediğini söylüyor ama bu aya kadar hep verdi .babası istedi annesi istedi abisi verdi.evlerinin kirasını baba değil sevdiğim ödüyor.kendi maaşı var babanın,çalışıyor.
Benimle görüştüğünü bile bile bundan para istitorlardı işin ciddiyeti ailede yoktu mu neydi anlamadım.şimdi artık vermeyeceğini söylüyor.ailede anne baba kendi evlerine taşınmamızı istiyor tabiki olmaz dedim .şimdi takı da olay oldu..annemde böyle olmaz diyip duruyor .hiç bunlarj düşünüp günlerimi berbat geçireceğimi düşünmezdim.
E sevgilinizde vermeseymiş parasını ailesine.Ya da parasının hepsini vermeseymiş.Aileyle birlikte yaşıyorsa tabi ki eve maddi destekte bulunacak.Ama kaç yaşına gelmiş,ciddi ilişkisi olan bir adam kazancının bir kısmını ailesine verirken bir kısmını da evlilik vs. için kenara atmalıydı.Zorla elinden alacak halleri yoktu ya.Yani aileyi “yiyici” diyerek kınıyoruz da yedirenin hiç mi suçu yok bu durumda?İnsan kaç yıllık ailesini,verilen parayı geri ödeyip ödemeyeceklerini iyi bilir.Bence sevgiliniz kendi isteğiyle gelirini ailesine veriyor.Evlendikten sonra da bu durumun değişeceğini sanmıyorum.Siz bu evlilik işini bir daha gözden geçirin ya da evlendikten sonra da eşinizin alesine maddi yardımda bulunmaya devam edeceğini kabullenerek evlenin.

X