Takısız nişan

Ben nişan zamani her iki tarafada, siz düğünde takacaklariniz biketikleri takin ben size geri vereyim düğünde bidaha takin dedim. Maddi durumlar, altin fiyatlari malum. Oyle yaptik evimizi kurarken yardim ettiler bizede. Aileleride borca sokmamiş olduk. Herkes istede iste diye diretip durdu yok kiymetim bilinmezmiş, başka firsat olmazmiş ama maddi sıkıntarla yeni hayatima başlamak istemedim. 3 senedir evliyim el üstünfr tutar beni eşimde aileside. Pişman degilim :)

Valla arkadaşımın eşi böyleydi. Yıllarca yurt dışında çalışmış gitmiş anasına ev almış paşam. Hani kendime alayım anam otursun değil direk anasının üstüne. Artık evlenelim diye düşünürkerken babasının bi dünya kumar borcu çıktı gitti onu da ödedi birikmişiyle. Ki adam 35 yaşındaydı o zaman.

Şimdi tek maaş ve maaş da düşük ay sonunu zor getiriyorlar. Ailesinin zerre umrunda değil sormuyorlar bile. Ama karakteri o kadar bariz ki durumu olsa şu halde bile düşünmez yağdırır.

Üstelik şu an 35 olan bir erkek kardeşi var adamın evde işsiz yatıyor anası babası ne varsa onun eline veriyor.

Hmm zengin koca bul sen annene yaraşir zengo bir damat hatta annene bile taki takabilecek zenginlikte olsun. Yoksa cok üzülürsün :ıslık:

Valla arkadaşımın eşi böyleydi. Yıllarca yurt dışında çalışmış gitmiş anasına ev almış paşam. Hani kendime alayım anam otursun değil direk anasının üstüne. Artık evlenelim diye düşünürkerken babasının bi dünya kumar borcu çıktı gitti onu da ödedi birikmişiyle. Ki adam 35 yaşındaydı o zaman.

Şimdi tek maaş ve maaş da düşük ay sonunu zor getiriyorlar. Ailesinin zerre umrunda değil sormuyorlar bile. Ama karakteri o kadar bariz ki durumu olsa şu halde bile düşünmez yağdırır.

Üstelik şu an 35 olan bir erkek kardeşi var adamın evde işsiz yatıyor anası babası ne varsa onun eline veriyor.
bu tür adamların değiştiğini görmedim bende

Sevdiğim aileme zırnık yok vermem artık biriktiriyorum sen de biriktir vs diyor ama yapıyor mu dediği gibi emin değilim
Yani yuva kurmak için evlenenin altında gözü olmaz bana göre. ailenin durumu yoksa yada yardım etmem diyorlarsa kişiler kendi başlarının çaresine bakarlar.
Fakat evlendikten sonra ailesi acıtasyon yapıp para ister, sen tutumlu davrandıkça o ailesine yedirmeye devam ederse, sıkıntı o zaman başlamış, çok büyük yanlış yapılmış demektir.
Yani erkeğinde aynı annesiyle babasının bir aile olduğunu bildiği kadar kendisininde seninle aile olduğunu hatırlaması ve ona göre davranması gerekir.

Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.

Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Esya icin de yardim yapmak zorunda degiller. Anneniz neyin baskisini yapiyo takilar ona mi takilacak. Bu altina takiya kafa yorup huzur bozanlar cok sasirtici gercekten

Arkadaşınız net akılsız, neden evlenmiş böyle biriyle :KK51:

E sevgilinizde vermeseymiş parasını ailesine.Ya da parasının hepsini vermeseymiş.Aileyle birlikte yaşıyorsa tabi ki eve maddi destekte bulunacak.Ama kaç yaşına gelmiş,ciddi ilişkisi olan bir adam kazancının bir kısmını ailesine verirken bir kısmını da evlilik vs. için kenara atmalıydı.Zorla elinden alacak halleri yoktu ya.Yani aileyi “yiyici” diyerek kınıyoruz da yedirenin hiç mi suçu yok bu durumda?İnsan kaç yıllık ailesini,verilen parayı geri ödeyip ödemeyeceklerini iyi bilir.Bence sevgiliniz kendi isteğiyle gelirini ailesine veriyor.Evlendikten sonra da bu durumun değişeceğini sanmıyorum.Siz bu evlilik işini bir daha gözden geçirin ya da evlendikten sonra da eşinizin alesine maddi yardımda bulunmaya devam edeceğini kabullenerek evlenin.
Ailesinde harcamasa keşke oğlum para veriyor deyip en azından temel şeylerin parası atılsaymış kenara yumurta tavuğun …..gelmiş bizde hep ailenize verirdik ama hiç borçsuz evlendik çünkü o paralar bunun için birikmişti

Arkadaşınız net akılsız, neden evlenmiş böyle biriyle :KK51:
Bilin bakalım niye? Çünkü adam özünde iyi biri :KK70:

Ay akıl vereni yoktu işte ben de dahil. O zaman ilişkime dışarıdan bakabilsem asla evlenmezdim bu adam benim dengim miydi diyor kendisi de bazen. Belki de böyle bir platform olsa akıl alacağı evlenmezdi.

Kamu spotu: Buranın kıymetini bilin bekar kızlarrrrrrrr

Ben kendi tecrübemi aktarayım. Nişan günü geliyor birkaç gün kalmış. Biz ne takılacağı konusunda hiç konuşmamıştık. Unutmuşuz arada kaynamış bir sürü şey içinde. Elbisemi aldıktan sonra annem dedi ki kızım boynun bileğin boş duruyor. Hiç olmazsa bir bileklik kolye alsınlar diye. Ben de bunu nişanlımla konuştum. Zamanına göre masraf yapmayan bir set beğendik. onu taktılar bana. İki taraf da anlayışlı yaklaşırsa çözülecek bir durum. Sadece zengin göstermek için olarak düşünmeyin lütfen takı meselesini

Hepsini okuyorum teşekkür ederim.
Sevdiğim aileme zırnık yok vermem artık biriktiriyorum sen de biriktir vs diyor ama yapıyor mu dediği gibi emin değilim
Artık biriktiriyorum dediği ne kadar zamandır? Sizinle evlilik sürecine girdikten sonra niye biriktirmeye başlamamış?

Takıları herkes borç kredi vs ile alıyor zaten.diğer gelinlere 3,4 bilezik takılmış .bu da evlat .onların çocuğu.hayret ediyorum.ailenin kendi çocuğuna yattığı yardım değilmi.

Diğer gelinler ne zaman evlendi?
O zamanki altın fiyatları neydi?

Biz de eskiden çeyrek yetmez yarım derdik de şimdi bu fiyatlarla gram altını bile on kere düşünüyoruz.

Rica ediyorum 34 yaşındasınız neyi alıp neyi alamayacaklarını çözmüş olmanız lazım. Artık paranızı da kendiniz kazanıyor olmanız lazım.

Ağır borç altındalarsa size alamazlar. Sembolik bir takı ve nakit daha uygun duracaktır.

Ben8mkiler altin takti ama bilezik yok set yok. Bende ev alcagimiz icin para harcamayalim dedim. Altin kaplama gumus set aldik. Onlari taktim. Evde suan yok annemde. Olsa gosterirdim gerceginden ayirt edilmiyor. Bunu sadece annem ben esim biliyor. Altin cok yuksek yani haklilar. El neder ne soyler takiyorsaniz boyle yapabilirsiniz. Internettende alabilirsiniz.
Ama sizin durumla aynı değil ki konu sahibin durumu. Siz ev alıyormuşsunuz

Borç ve maddi sıkıntı çekmek istemiyoeum ikimizde çalışıyoruz ama aile sürekli para almak isterse ilerde de zorluk çekerim .babası gelin bu evde oturun diyor mesela.yani ilerde çok zorluk çekermiyim acaba .ailenin durumu beni zorlar gibi hep
Ikinizde madem çalışıyorsunuz kiraya çıkın.. aynı evde tabi ki zor olur.bu seferde kazandığın para senin ailenin borçlarına gidiyor ben hiç birşey yapamıyorum dersiniz.zaten rahatta edemezsiniz..ama evlendikten sonra bu maddi yardım işi nasıl olur bence önceden konuşun.bana ailesine yardım eder gibi geliyor

Biriktirdiği paraları ailesi istemiş vermiş

Allah rızası için neden bilgiler yarım yarım yazılıyor?
Tuzağa düştük resmen, bize de yazık. 😒

Aynı evde yaşamayı unutun.
Aile bu yaşa kadar nişanlınızın parasını aldıysa da iki kere düşünün.

Sonuçta 30+ yaşındaki kişilerin kendi biriktirdikleri parayla ortaya birşeyler koyabilmeleri, ailelerin de az destek vermeleri beklenir.

Peki düğünde takı takmayacağız diyorlar da düğün masrafları nasıl ödenecek?

Herşeyi kız tarafı ödesin deniliyorsa bir daha düşünün, yetmiyorsa bir daha.

Sonra yapicaz diyenlerden kimsenin yaptigini gormedik. Evlatlarini evlendiriorlarsa evlerinin bir yerini eksik yaptirir veya bazi seylerden kisip yardimci olabilirler. Biz esyamizi kendimiz taksitle alicaz siz elinizden geldigi kadar küçük de olsa bir taki takin baska beklentimiz yok deyin. Bu sitedeki herkes cok zengin , herkes cok mutlu , herkes cok tok gozlu herkes cok modern. Ama gercek hayatta ailelerimiz geleneklerine orflerine adetlerine baglilar ve durduk yere insanlara hic bir sey beklemeyin ben dipsiz kuyuya atliycam siz de susun arkamizdan bakin diyemeyiz.
Hamama giren terler kardeşim. Bir bileklik de olsa alacaklar. Gerekirse ogullari alacak ailesi almis gibi takacaklar. Belliki diger iki gelinu kendi cevrelerinden istemisler onlara karsi her seyi fazlasiyla yapmislar. Onlara 4 bilezik takildiyaa size de 1 tane taksinlar altin fiyatlarii yukseldiyse.

X