Takısız nişan

Borç ve maddi sıkıntı çekmek istemiyoeum ikimizde çalışıyoruz ama aile sürekli para almak isterse ilerde de zorluk çekerim .babası gelin bu evde oturun diyor mesela.yani ilerde çok zorluk çekermiyim acaba .ailenin durumu beni zorlar gibi hep
Bu şartlarda karı koca çalışırken bile zor yetişiliyor bu yapılan ev de size yapılmıyor herhalde
Aslında asıl sıkıntı nişanlınız pasif sanırım 30 yaşını geçmiş adam kenara bişi koyamamışsa zaten bu saatten sonrada çok zor herşeyi boşverin nişanlınızdan emin olun

İşte bende bundan bahşediyorum gözümü para bürümüş değil ancak küçük tatlı bir kolye bileklik illa takılır.babam bilezik takacak bizim de borcunuz var ama taksit taksit öderim diyor.damada da saat takacak .
Durumu yoktur takmaz anlarım, sonuçta durumlarını bilerek evet dediniz. Ama takıyı önemseyen bir çevredesiniz belli. O yüzden en azından ince bi bilezik veya durumlarına göre bişey takmaları gerekir. Sonuçta nişan yapılacağı belliymiş pat diye biz nişanlanıyoruz dememişsinizdir.

Eğer onlar takmazlarsa babanıza söyleyin bilaziği düğünde taksın. Yazık onun da borcu varmış sonuçta zorlanmasın. Benim daha yeni kuzenimin nişanı oldu ve babası sadece damada saat aldı. Sorun olmaz.

Oooo oğul yiyici aileymiş.

Nişanlınızdan birikimi almışlarsa geri vermeyi bilecekler o zaman.

Adam gelmiş kaç yaşına hem topla tüm parasını al hem de nişana düğüne ev yaptırıyom yardım edemem de. Yok yaa.

Ama burada da iş nişanlınızda. Ailesinin karşısına çıkıp ben birikimi size verdim evlenecem para lazım artık veremem. Siz de yardım edin desin.

Ha yok nişanlım ben aileme hibe ettim. İsterlerse yine veririm diyorsa da nişan işini bi düşünün derim.

Takıları herkes borç kredi vs ile alıyor zaten.diğer gelinlere 3,4 bilezik takılmış .bu da evlat .onların çocuğu.hayret ediyorum.ailenin kendi çocuğuna yattığı yardım değilmi.

Ben sadece şurada yorum yapabilirim çünkü altın güç işidir.
3-4 sene öncenin altınıyla şuanın altını arasında nereden baksan 2-3 katı fark var.
Ben evlenirken ( 2018 de ) çeyrek 400 liralardaydı ama şuan 1300 liralardan satılıyor.
Senin yerinde bende olsam üzülürüm ama inan bana şuan da ekonomi o kadar kötü durumdaki millet ancak fatura ödesin, karnını doyursun kafasında.
Borçları da varmış.

Nişanlın yapamaz mı sana bileklik falan ?

Ben soz nisan hicbisey yapmadan direk nikah dugun evresine atladim :KK70: tertemiz hic sorunsuz tavsiye ederim

Saka bir yana para yoksa yoktur. Zaten cok zor bir donemden geciyoruz ulke olarak ozellikle bu donemde borc yapip odemelerini beklemek bile dusuncesizlik bence. Yani durumlari olsa bile yapmazlarsa yapmazlar zorla aldirtilmaz ya. Sevgiliniz taksin bir seyler. O takacak mi?

Başka bir pencereden bakalım, bu adamla bir ömür geçirecekmisiniz? Herkesin iyi kötü zamanları oluyor burda çoğumuzun mutlaka maddi olarak zorlandığı dönemler olmuştur önemli olan bu zamanlarda sevgimiz, bağlılığımız hasar alıyormu? Bu gibi konuları hayatınızın bütününe yayacak ve 3. Şahıslara göre ilişkinize yön verecekseniz yol yakınken dönün,günün sonunda size mutluluk huzur verecek olan takılar değil kıymet bilen bir eştir.

Of neden altına bu kadar meraklı insanlar ya?
Herkes ister kolları bilezik dolsun,bozdurup bozdurup harcasın ama insanların durumu yoksa ne yapabilirler?
Yoktan var mı etsinler?
En azından maddi yardım yapıcaz demişler.
Aynı hesap aslında fark eden bi şey yok.
Ama tabi düğünde takı takılmazsa nasıl hava atarız dimi?
Siz evlendiğiniz insanın durumunu bilerek evlenmeyi kabul ettiyseniz sonradan annem bunu dedi,babam bunu dedi,arada kaldım demeniz saçma bence.
Önemli olan birazda sevgi değil mi?

Ama canım ablacım bu detayı baştan yazacaktın. Ev yaptırıyorlar yazmışsın oğullarından para mı istiyorlar? Adam evlenecek bunu bilerek para istiyorlarsa tabi ki yaptıkları ayıp. Nasıl bir aile, nasıl insanlar bunu baştan yazmalıydın.
Sevdiğim artık ailesine para vermediğini söylüyor ama bu aya kadar hep verdi .babası istedi annesi istedi abisi verdi.evlerinin kirasını baba değil sevdiğim ödüyor.kendi maaşı var babanın,çalışıyor.
Benimle görüştüğünü bile bile bundan para istitorlardı işin ciddiyeti ailede yoktu mu neydi anlamadım.şimdi artık vermeyeceğini söylüyor.ailede anne baba kendi evlerine taşınmamızı istiyor tabiki olmaz dedim .şimdi takı da olay oldu..annemde böyle olmaz diyip duruyor .hiç bunlarj düşünüp günlerimi berbat geçireceğimi düşünmezdim.

Borç ve maddi sıkıntı çekmek istemiyoeum ikimizde çalışıyoruz ama aile sürekli para almak isterse ilerde de zorluk çekerim .babası gelin bu evde oturun diyor mesela.yani ilerde çok zorluk çekermiyim acaba .ailenin durumu beni zorlar gibi hep
Yukarda yazdım evin borcu illaki olur bunu bile bile nisan düğün işine kalkıp altın konusunda söz verip sonra sözlerinde durmayan insanlarla yola çıkılmaz olmaz yani
Balık baştan kokmuş
Nisanlinla net açık açık konuş sonu nereye giderse
Artık sizin eviniz olucak nisanlin parayı onlara verecekse onlarla kalsın
Senin başını yakmasin

Sevdiğim artık ailesine para vermediğini söylüyor ama bu aya kadar hep verdi .babası istedi annesi istedi abisi verdi.evlerinin kirasını baba değil sevdiğim ödüyor.kendi maaşı var babanın,çalışıyor.
Benimle görüştüğünü bile bile bundan para istitorlardı işin ciddiyeti ailede yoktu mu neydi anlamadım.şimdi artık vermeyeceğini söylüyor.ailede anne baba kendi evlerine taşınmamızı istiyor tabiki olmaz dedim .şimdi takı da olay oldu..annemde böyle olmaz diyip duruyor .hiç bunlarj düşünüp günlerimi berbat geçireceğimi düşünmezdim.
Sakın evlerine gitmeyin. Bu ailenin tek derdi son oğullarını sömürmeye devam etmek.

Bence nişanlı adayınızı biraz daha gözlemleyin. Ailesine karşı bu koşulsuz vericiliği ileride evliliğinizde büyük sorun oluşturur.

sevdiğin ve sen onlar için altın yumurtlayan tavuksunuz iki gözümün çiçeği bu kadar açıkgöz bir ailenin en saf üyesiyle evleniyorsun farkında mısın

Etrafımdaki hangi evliye sorsam ki hepsi çalışan kadınlar , ilerde pişman olursun borç alıp yapsınlar diyorlar
Etrafımdaki hangi evliye sorsam ki hepsi çalışan kadınlar , ilerde pişman olursun borç alıp yapsınlar diyorlar
. Şaka mısınız siz ya???Siz yuva kuracaksınız,annenizin,çevrenizin gönlü olsun diye insanlar niye borçlansınlar.İnsanların durumu yokmuş.Zaten borçları varmış.Kaldı ki olmasa da takmak zorunda değiller.Öyle basitçe bir tane bile taksaydılar dediğiniz bilezik bile kaç lira haberiniz var mı?Ayrıca ailenizin yaptığı da yanlış.Borçları varken neden size nişanda bilezik takıyorlar.Sizin buna izin vermeniz de bir tuhaf.Bu arada ufak bir tavsiye, size pişman olursun borç alıp yapsınlar diye akıllara zarar tavsiyeler veren etrafınızdaki o çalışan evli yakınlarınızı hayatınızdan çıkarın.Çünkü zihniyetleri korkunç!!!

bence de konuyu bambaşka anlatıyor linçlenecek sürekli :)
Artık o kuşum kendi içimde sindirmişim Demekki o yüzden onu baştan yazmadım.ama herşey birikmeye başlayınca zorluk çekerim diye korku sarıyor düşünceler sarıyor birde hiç detaylı detaylı yazarım gelmiyor seviyorum ama içimdeki umudumu söndürdü süreç

Vay arkadas ne anneler var!

Annem evlenirken bana “Olur da dunurlere su kadar taki, su kadar mal vb isterim dersen hakkimi helal etmem” demisti kac kez.

Siz gonul isi degil de, ticaretten bahsediyor gibisiniz.

bu ikinci el eşya alalım diyen üyeymiş kaç lütfen kaçç bu adam tüm hayatın boyunca seni kullanacakk
Eşya
Ben soz nisan hicbisey yapmadan direk nikah dugun evresine atladim :KK70: tertemiz hic sorunsuz tavsiye ederim

Saka bir yana para yoksa yoktur. Zaten cok zor bir donemden geciyoruz ulke olarak ozellikle bu donemde borc yapip odemelerini beklemek bile dusuncesizlik bence. Yani durumlari olsa bile yapmazlarsa yapmazlar zorla aldirtilmaz ya. Sevgiliniz taksin bir seyler. O takacak mi?
o eşya için birikim yapıyor takı alamayacaklarını söylediler zaten

Yaşım geçiyor diye düşünüp evlenmeyin bu aile pek size göre görünmüyor mutsuz bi evliliktense geç olsun daha iyi

Adam 34 yaşına gelmiş hem parasını yemişler hem düğününde nişanında sıfır kiloyla altın taksın diyen yokta insan bi bileklik parası koyar kenara
Nişan boşa masraf hiç yapmayanımda demiyorlar ki nişan gerçekten çok gereksiz bi adet ama bu insanlar düğünde de yok herşeyi geçtim size fikir sorulmuyor yok denilip geçiliyor bu şartlarda nişanlımla dik durup bu işin üstesinden geliriz biz yuvamızı kurup kimseyide karıştırmayız diyorsanız evlenin bunun dışında ateşe atlamaktan başka bişi değil

X