Takısız nişan

İlla nişanda taki takılması sartmi düğünde takar anneniz taksın ozaman madem çok taki meraklısı belki şuan altın alacak durumları yoktur biraz anlayışlı olmak gerekir.
Nişanı aceleye getirmeyeyim o zaman bu kadar destek olamayacaklarsa ev kuramayız ki .herşeyi benim ailem üstlenemez.ilerde de zorluk yaşarız .sanırım beklesek daha iyi onlarda işin ciddiyetini anlarlar. Oğullarından borç almazlar artık en azından

Takıları herkes borç kredi vs ile alıyor zaten.diğer gelinlere 3,4 bilezik takılmış .bu da evlat .onların çocuğu.hayret ediyorum.ailenin kendi çocuğuna yattığı yardım değilmi.
evet öyle ama size yapmak istememişler veya yapamayacaklarını düşünüyorlar gereksiz görüyorlar
siz benim ne dediğğimi anlamadınız
ben siz haklısınız veya haksızsınız demiyorum
yapmayan birine borcum var diyene ne yapabilirsiniz ki
evleneceğiniz kişiden isteyin 34 yaşına kadarr hiç hazırlık yapmamış mı o taksın hediye

Takıları herkes borç kredi vs ile alıyor zaten.diğer gelinlere 3,4 bilezik takılmış .bu da evlat .onların çocuğu.hayret ediyorum.ailenin kendi çocuğuna yattığı yardım değilmi.
Anneniz değil sizde böyle düşünüyorsunuz bunun içinde suçlanmanız yanlış olur nişanlınızla konuşun aynı noktada buluşamıyorsanız zaten hiç evlenmeyin

Bastan nasıl konuşuldu nisanda takılacak dendi mi dediler se yapıcaklar
Bu annenin paragöz altın sever oluşuyla ilgili değil sözlerinde duracaklar
Ha şimdi takmayıp söyle olucak biyke olucak deyip kivirmasınlar
Düğünde takacaklarina teminat versinler bence

Yardım içten gelerek yapılır durumun varsa yapılır. İnsanlar zaten ev yaptırıyormuş borçları varmış. Önceki çocuklara yapmışlar de ek ki size de yapabilecek olsalar yaparlardı.

Benim kv de mesela şu an kaynım için evlense sana taktığım kadarını takmam imkansız diyor.

evet öyle ama size yapmak istememişler veya yapamayacaklarını düşünüyorlar gereksiz görüyorlar
siz benim ne dediğğimi anlamadınız
ben siz haklısınız veya haksızsınız demiyorum
yapmayan birine borcum var diyene ne yapabilirsiniz ki
evleneceğiniz kişiden isteyin 34 yaşına kadarr hiç hazırlık yapmamış mı o taksın hediye
Biriktirdiği paraları ailesi istemiş vermiş

Bana da takılmamıştı. Sadece şıkır şıkır bilezikli gelin olmamak içinde ukde oldu okadar. Ayrıca maddi destek te görmedik biz. Ama eşim sağolsun neyde gözüm kaldı ise telafi etti. Böyle şeyler için kırmaya dökmeye gerek yok. Sizin diliniz uzun olsun beklentiye giremesinler. Gerçi benimkiler düğün yapmış eşya almış evi düzmüş gibi söz hakkı olaya çalıştılar ama nafile. Eşim herşeyin farkında şükür ki.

Nişanı aceleye getirmeyeyim o zaman bu kadar destek olamayacaklarsa ev kuramayız ki .herşeyi benim ailem üstlenemez.ilerde de zorluk yaşarız .sanırım beklesek daha iyi onlarda işin ciddiyetini anlarlar. Oğullarından borç almazlar artık en azından
bakın gördünüz mü oğullarını yiyen bir aile
sizden alıp büyük çocuğa yapılacak belki
sizin ailenizin yerinde olsam kılımı kıpırdatmam hiçbir şey yapmam
sizin meseleniz eş ailesinin aldığı bir kolye olmasın
eş ailesinin verdiği önem eşe tabidir
sizin eş para alınan kişi harcanan değil

Siz bilirsiniz. Ben nişan da yapmadım düğünde. Nikah oldu sadece. Kimseden de takı altın beklemedim. Herkes durumu elverdiğince üç beş taktı. Hatta ailem beni tembihledi asla onu isterim bunu alın demeyeceksin diye. Kimse kredi çemek borca girmek zorunda değil ki evladı bile olsa. Kredi faizlerinden haberiniz var mı ?

Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.

Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
iki taraf anlaştığı zaman neden olmasın? maddi konularda bence iki tarafı da sıkmamak lazım hele ki şu devirde. iki sene önce ben de sıfır takısız hatta düğünsüz gelin oldum kokteyl yaptık sadece. hala bi takım yok pişman da değilim. ama aileniz çok baskı yapıyorsa bence nişanlınla konuş imitasyon bi bilezik takın bari ortam gerilmesin.(kandırmak bu biliyorum ama huzursuzluk çıkmasından iyidir diye düşünüyorum.)

Anneniz değil sizde böyle düşünüyorsunuz bunun içinde suçlanmanız yanlış olur nişanlınızla konuşun aynı noktada buluşamıyorsanız zaten hiç evlenmeyin
Borç ve maddi sıkıntı çekmek istemiyoeum ikimizde çalışıyoruz ama aile sürekli para almak isterse ilerde de zorluk çekerim .babası gelin bu evde oturun diyor mesela.yani ilerde çok zorluk çekermiyim acaba .ailenin durumu beni zorlar gibi hep

Nisanda benim ailem bana takti, esimin ailesi takmadı. Esimin diger kardeslerina cok daha fazlasi yapilmis. Cokta umursamadim açıkçası. Napalim yani.dugunde taktilar gerci. Dugunde size bir tanede olda takmalari hos olurdu ama paramız yok takamayiz diyorlarsa yapacak birsey yok. Ailenizede takamayiz diyorlar ben napayim deyip aradab cekilin. Cok istiyorlarsa dunurler kendi aralarinda konusur

34 yaşındaymışsınız. Nişanlınızın da o civarda olduğunu farz ediyorum. Hiç mi birikim yapmadınız bu yaşınıza kadar?

Ne demek her şeyi benim ailem mi üstlenecek? Sizinkilerin de böyle bir zorunluluğu yok.

Madem evlenecek kendinize yetecek ev kuracak durumunuz yok ailelere muhtaçsınız evlenmeyin.

Ama canım ablacım bu detayı baştan yazacaktın. Ev yaptırıyorlar yazmışsın oğullarından para mı istiyorlar? Adam evlenecek bunu bilerek para istiyorlarsa tabi ki yaptıkları ayıp. Nasıl bir aile, nasıl insanlar bunu baştan yazmalıydın.

34 yaşındaymışsınız. Nişanlınızın da o civarda olduğunu farz ediyorum. Hiç mi birikim yapmadınız bu yaşınıza kadar?

Ne demek her şeyi benim ailem mi üstlenecek? Sizinkilerin de böyle bir zorunluluğu yok.

Madem evlenecek kendinize yetecek ev kuracak durumunuz yok ailelere muhtaçsınız evlenmeyin.
Birikimim yok maalesef çok az var .ailemin durumu iyi

Ama canım ablacım bu detayı baştan yazacaktın. Ev yaptırıyorlar yazmışsın oğullarından para mı istiyorlar? Adam evlenecek bunu bilerek para istiyorlarsa tabi ki yaptıkları ayıp. Nasıl bir aile, nasıl insanlar bunu baştan yazmalıydın.
bence de konuyu bambaşka anlatıyor linçlenecek sürekli :)

Borç ve maddi sıkıntı çekmek istemiyoeum ikimizde çalışıyoruz ama aile sürekli para almak isterse ilerde de zorluk çekerim .babası gelin bu evde oturun diyor mesela.yani ilerde çok zorluk çekermiyim acaba .ailenin durumu beni zorlar gibi hep
birlikte yaşayalım da mı diyorlar
kaç ablacım bi dk durma
sen çalış oğulları çalışsın bunlar da oturup yiyecek
torun olunca da alıp büyütecekler köle gibi yaşarsın

X