Taharet nasıl alınır? lütfen ciddi olan gelsin..

Ben arkadaşın dediği yöntemi bi doktordan duymustum ama .
Elinizi surmeyin diye .
Islak mendil yeterliymis.
Çok su tutmak oranın yapısını da bozuyormus
Evet,el surulmesi kesinlikle cok zararli. İslak bir tuvalet kagidiyla el surulmeden temizlenmeliymis. Once islak kagit sonrasinda da kuru kagitla gayet guzel hallediliyor. Capa tip fakultesinde sirf toto yikama takintisindan yatarak tedavi goren yuzlerce hasta var.

Sen neden bu kadar delirdin peki.
Burada hiç bir üye diğerine defolun gidin diyemez.
Oldu o zaman önce size yollasınlar ne yazacaklarını siz
onaylarsanız yayınlayın.
Özgür internet ortamı rahat bırakın insanları diyen biri
Tutmuş insanların yazdıklarına müdahale ediyor.
Ne kadar tutarlı..
Madem öyle önerdiğin şeyi kendin uygula.
Yorumları gördün, rahatsız oldun defol git,zorla sende gel
katıl diyen yok.
Yada konu sahibine yardımcı olmaya çalış.
Anlat nasıl taharet aldığını. Yda bunu burada okuduklarıyla aşamayacağını.
Yardımcı olma adına tek bir adım at.
Ama üyelere ayar verme daha cezbedici dil mi?
Sende bundan keyif alma peşindesin.

Yakında nasıl s****yorsunuz diye konu açılsa
Onu da bağrınıza basacaksınız.
Normal canım hasta olmasa niye sorsun.
E tamam hasta zaten ortada anlaşılamayacak bir şey değil.
Ne yapabiliriz siz söyleyin.

Burada sırtımda çok agrı var diyen birine
hıımm uzan şuraya bir bakalım mı diyoruz?
Yada başım ağrıyor denildiğinde
Direk ilaç mı öneriyoruz.
Psikojik sorunlar da bu yapılınca hasta o hasta
Git tedavi ol demek neden dalga geçiliyor olarak
kabul ediliyor biri bana anlatsın.

Konudaki yorumlara bakın sadece tedavi ol diyenler mi var görürsünüz.

internette şöyle bir şey buldum

VAJİNA SABUNLA YIKANIR MI?
Vajina sabunla yıkanmamalıdır. Nedeni vajinanın içinde asit bir ortam vardır. Sabun kullanılırsa asit ortamı bozma ihtimali çok yüksektir. Fakat dış genital bölge yıkanabilir. Vajina denilen olay dış genital bölgenin ilerisinde olan, rahimle dış genital bölge arasında kalan bölgedir. Sabunla yıkanması çok ciddi anlamda yanmaya sebep olur.

Diğer bir konu ise vajinanın sabunla yıkanması orada bulunan vücut savunma bakterilerinin yok olmasına neden olur. Bu da ciddi şekilde enfeksiyona sebep olur. Sabunla yıkamadaki olay vajina içi yıkama sıvısını bayanlar vajina içi temizleyici olarak algılarlar, halbuki vajina yıkama sıvıları dış genital bölge için üretilmiştir.

Konu sahibesi;
eline dışkı idrar bulaşsın istemiyorsan, önce Bi sil, kaba pisliği gitsin :) sonra yıka, sonra kurula, bu işlemleri genitalden başlayıp popoya doğru yap, taharet Musluğu kullanıyorsan onu da kaptırken Bi peçete ile tut. Sonra parmak tırnak aralarını mis gibi yıka.

Bu faaliyet Bi ömür bizimle o yüzden yıpratmayın kendinizi hadi kısa dönem olsa dibine kadar yaşa dicem de insanlar yıkanıp kefenlenince bile kaka kaçırabiliyor. En iyisi yıpratma ama gereğini yap.

Elinizi surmeyin diye .

Ayyy simdi mahreme kadar gittik ams zaten kirliyken elimizi durmuyiruz ki tuvalet kagidini yikamadan onxeki temizlik ve yikadiktan sonra kurulamak maksatli kullanıyoruz

Su kullanilmadan sahiden rahat hissedemem oturup kalkamam

Oranin yaoidinin bozuldugunuda ilk defa duydum

Yaslilarimiz gibi olacak ama daha neler duyup ogrenecegiz

Harbiden yurtdışında klozetlerde taharet musluğu yok mu?
Çok merak ediyorum bu konuyu???

Sabun kullaniyorsaniz cok zararli. Siz de bir uzmana danisin bence.
Sabun kullanmiyirum tuvalet kagidini yikamadan onceki temizlik ve yikadiktan sonraki kurulama için kullaniyorum kinamak icin siylemiyorum sahiden denerseniz kendinizi daha rahat hissedeceginize emin olabilirsiniz

Elinizi surmeyin diye .
ÇOK SU TUTMAK DEGİLDE SABUN ASİDİK OLDUGU İÇİN ZARAR VERİR SABUNA GEREK YOK AMA SU MUTLAKA OLMALI BENCE

Ayyy simdi mahreme kadar gittik ams zaten kirliyken elimizi durmuyiruz ki tuvalet kagidini yikamadan onxeki temizlik ve yikadiktan sonra kurulamak maksatli kullanıyoruz

Su kullanilmadan sahiden rahat hissedemem oturup kalkamam

Oranin yaoidinin bozuldugunuda ilk defa duydum

Yaslilarimiz gibi olacak ama daha neler duyup ogrenecegiz
Yani bu konu özel bi konu herkesin kendini nasıl rahat hissettigiyle alakali .
Ama araştırma yapabilirsin internette 2 görüşten de insan var .
Bazıları direkt elle yikanmali diyor bazıları ıslak peceteyle.

İkisinin de yeterince temizledigini düşünüyorum ben .

Genital bölgeyi ıslak mendille silmek sağlıklı değil.
Makatınızı yıkadığınız elle sonra genital bölgenizi yıkamanız sağlıklı değil.
Tuvalet kağıdı ile kolu arkada tutup önden geriye doğru silmek gerekir, önden iki bacak arasından silindiğinde öne doğru çekmek oluyor bu da genital bölge için hiç sağlıklı değil.
Bende huy var, eğer bi işim yoksa büyük WC'den sonra temizliğimi yaptıktan sonra duş almadan rahat edemiyorum. %50 duşa girerim peşine.

ÇOK SU TUTMAK DEGİLDE SABUN ASİDİK OLDUGU İÇİN ZARAR VERİR SABUNA GEREK YOK AMA SU MUTLAKA OLMALI BENCE
Ona da Hayır diyenler var arkadaşım ya .
Bilmiyorum ama içlerinden en aklıma yatan ıslak peçete olayı .

Vajinaya hicbir sekilde aslinda duş jeli vs surulmemesi gerekiyor diyor doktorlar.
Yararli bakteriler öldüğü için o bölgede mantar olusabiliyor.
Ben de yikanirken bol su kullaniyorum ama duj jeli falan değmemesine özen gösteriyorum.
Ablam duş jeliyle yıkadigi için bir yıl o bölgeden çok çekti yerine yararli bakteriler gelene kadar.

Harbiden yurtdışında klozetlerde taharet musluğu yok mu?
Çok merak ediyorum bu konuyu???

Yokmuş arkadaşım birçok arkadaş öyle yazdı. Benim yurt dışı deneyimim yok o sebeple mışlı mişli konuşuyorum. :)

Konu sahibi arkadaşım, taharet burada anlatılacak ya da şema çizilecek bir konu değilki.. Temel bilgilerimizden.. Bu kadar takıntılı olmasan keşke..

Back
X