Taharet nasıl alınır? lütfen ciddi olan gelsin..

Insanlara 2 parmagini gösterip birini seç diyip bunun adına özgürlük diyemezsin.
İster nasıl s..tigimi anlatırım .
İster kabizi nasıl yendigimi.
İster ter kokusuna karşı nasıl önlem aldıklarını sorarım ister genital bölge agdasini.
İster tahareti.

Oraya nal gibi taharet nasıl alınır yazildiysa konuya girip " buraya bu konu mu açılır :mad: " falan diye ağlamam .

Neden çünkü Allah beyin vermiş . Okuma yetisi vermiş rahatsız oluyorsam girmeme iradesi vermiş .

Nerden biliyorsun ? Belki ben bilmiyorum tahareti nasıl alacagimi.
Ben sürekli "Ayy bu nasıl konu " "iyy ayıp " mesajlarını okumak zorunda miyim ?

Benim kukumu nasıl yikayacagimi öğrenme ozgurlugumu neden elimden alıyorsun .?

Ben burada herkesi yetişkin olarak kabul ettiğim için
Pardon hiç o açıdan düşünememiştim.
O zaman şöyle yapalım bilmeyenler önce ailelerine müracaat etsinler
Neden öğretme ihtiyacı hissetmediklerini sorgulasınlar.
Yada hala bilmeyenler neden öğrenmeleri gereken evreleri
Es geçtiklerini anlatsınlar.
Bu zamana kadar nasıl bu bilinmezlikle yaşadıklarını
Bende cidden merak ettim.
Hastalıksa tedavisi mutlaka vardır da
Bu şekilde olanlar için üzüldüğümü bilmenizi isterim.

Sabun kullanmiyirum tuvalet kagidini yikamadan onceki temizlik ve yikadiktan sonraki kurulama için kullaniyorum kinamak icin siylemiyorum sahiden denerseniz kendinizi daha rahat hissedeceginize emin olabilirsiniz
Rahatlik farkli bir konu, rahat olmasam bu tarif ettigim sekilde yapmazdim. Ben uzmanlara katiliyorum,ciplak elle o bolgeye sipir sipir su dokerek mincik mincik yikamaya karsiyim. Yikanma muslugu el surmeden o bolgeye su tutmak icindir zaten. Ekstra el surmeye gerek yok. Yikanma muslugu kullandiktan sonra da tuvalet kagidiyla temizlemek en sagliklisi. Yurt disinda yikanma muslugu olan klozetler de satiliyor, alinabilir. Yoksa da islatilmis tuvalet kagidi yeterlidir zaten. Ama konu sahibi zaten rahatsiz, tedavi olmazsa bu konu ilerler ve icinden cikilamayacak boyuta gelir

Rahatlik farkli bir konu, rahat olmasam bu tarif ettigim sekilde yapmazdim. Ben uzmanlara katiliyorum,ciplak elle o bolgeye sipir sipir su dokerek mincik mincik yikamaya karsiyim. Yikanma muslugu el surmeden o bolgeye su tutmak icindir zaten. Ekstra el surmeye gerek yok. Yikanma muslugu kullandiktan sonra da tuvalet kagidiyla temizlemek en sagliklisi. Yurt disinda yikanma muslugu olan klozetler de satiliyor, alinabilir. Yoksa da islatilmis tuvalet kagidi yeterlidir zaten. Ama konu sahibi zaten rahatsiz, tedavi olmazsa bu konu ilerler ve icinden cikilamayacak boyuta gelir
BEN KIZIMINKİNİ BÖYLE YAPTIM BAŞTA ,KOKUYORDU SONRA NORMAL YIKAMAYA GEÇTİM,BEZİ İLK BIRAKTIGI DÖNEMDEN BAHSEDİYORUM TABİ..
ŞİMDİ KENDİ SADECE TUVALET KAGIDIYLA SİLİYOR YIKAMAYI BECEREMEZ DİYE ÖGRETMEDİM BU SEFERDE SÜREKLİ İÇ ÇAMAŞIRI DEGİŞTİRİYORUM BAZEN GÜNDE İKİ KEZ EVDE OLDUGUM ZAMANLAR YİNE YIKIYORUM
BU ARADA KIZIM 7 YAŞINDA

Konu sahibi hasta ise devamlı onay alma durumu söz konusu ise burada tavsiye adı altında verilen her onay, konu sahibine iyilik değil kötülük olacaktır.
Sizi bilmem yada buradaki herkesin adına fikir beyan edemem ama atomu parçalanasam da boş beleş bir vakit de olsa çalınan vaktim değerlidir benim için.
Iyiligi kotulugu kendi bilir nasil olur diye sormus ya cevaplanir doktora git denilir yada cevaplanmaz.
Kimse kimsenin zorla vaktini calmiyor burda isteyen vaktini istedigi gibi degerlendirir zorlama yok yani.

BEN KIZIMINKİNİ BÖYLE YAPTIM BAŞTA ,KOKUYOR SONRA NORMAL YIKAMAYA GEÇTİM
Siz nasil isterseniz oyle yapin. 32 yasindayim ve ben memnunum bu yontemden. Kokuyor olsam sorgulardim yontemi elbette ve bir cozum bulurdum

biraz seçi kelimeler kullansaydınız keşke taharet ;ibrik, peygamber zamanında kullanılan terimler bu kelimeler zaman aşımına uğradı.Osmanlıca veyahut arapça terimler.

Ben burada herkesi yetişkin olarak kabul ettiğim için
Pardon hiç o açıdan düşünememiştim.
O zaman şöyle yapalım bilmeyenler önce ailelerine müracaat etsinler
Neden öğretme ihtiyacı hissetmediklerini sorgulasınlar.
Yada hala bilmeyenler neden öğrenmeleri gereken evreleri
Es geçtiklerini anlatsınlar.
Bu zamana kadar nasıl bu bilinmezlikle yaşadıklarını
Bende cidden merak ettim.
Hastalıksa tedavisi mutlaka vardır da
Bu şekilde olanlar için üzüldüğümü bilmenizi isterim.
Uzulemeyin işte bizim kukumuzu yıkama aydinlanma ve mucadelemize destek olun .
Öğrenme hakkımızı elimizden almayın . Bi fikriniz yoksa susun yani ^^

:D :D :D
Bu takıntı gitse başka takıntı gelir, okb bu...
Ama siz gene anlatın, belki bilmeyen de okur öğrenir.

Asker ocağında "ışık burdan açılır" "bu sabunla el yıkanır" falan diye en basit işe tabela asılıyormuş. O misal.

Bu arada taharetin yeni karşılığı tam yok galiba.
Taharet taharettir :-)

Back
X