Taharet nasıl alınır? lütfen ciddi olan gelsin..

karşınızda ciddi anlamda rahatsızlığı olan bir kadın var ve konu açmış bilmem kaçıncı konusuymuş vs vs

peki neden dalga geçiyorsunuz veya dalga geçmeyin bu rahatsızlık şöyle kötüdür böyle can yakıcıdır diyen insanlara berbat üsluplarla saldırıyorsunuz?

gerçekten anlayamadım bunu.

Neden biliyor musunuz çünkü bu hastalığın ne tür bir cehennem olduğunu anlamıyor bir çoğu.
İnsanlar saatlerce acaba temiz mi,acaba oldu mu diye düşünürken bu onlara göre ''aptallık''.Çünkü onların buna ihtiyacı yok o yüzden empati yapamıyorlar.Kişinin elinde olmadığının bilincinde değiller onlara göre bir konuya takıntılı olan insanlar ya işsiz ya salak.Günlük hayatta çok karşılaşıyorum böyleleriyle,şaşırmıyorum o yüzden.

Kanser engellenebilecek birşey değil ,bir takıntıyla kanser gibi bir hastalığı karşılaştıramazsınız maalesef takıntılar illaki bir doktor gözetiminde psıkolojık veya baska turlu bır tedavıye gerek duymaz ancak kanser öyle degıl aradakı farkları dahada uzatırdım ancak kendınız arastırırsınız gayet anlayacagınızı dusunuyorum bu yuzden yanlıs bır ornek vermıssınız olmamış ayrıca genelde gülerim ve neye gülüp gülmeyeceğimin sizi ilgilendirdiğini düşünmüyorum :KK70:

hele şu mesaj şaka ötesi çok fena.maalesef takıntılar ciddi boyuta ulaşabilir ve tıpkı kanser gibi kişinin bedenini ele geçirebilir duygu durumunu düşünce biçimini bozabilir ve tedaviye ihtiyacı vardır.insanların bedenii gibi ruhu da hastalanabilir değil mi?

şimdi sırada bana verilecek bol :KK70:gülmeli bir mesaj var.haydi bismillah.

Ya ben de aslında konu sahibinin konusunu çok da abes bulmadım. Ben de sizin gibi yapıyorum. Ailem de ıslak tuvalet kağıdı ile öğrettiler. Yani bana suyu aç elini değdire değdire diye temizlemeyi öğretmedi kimse. Ben de utanıyorum bilmiyorum suyla yıkamayı diye. Ben 5 yaşında öğrendim diyor insanlar. Ben ne öğreticem çocuğuma bilemedim.
Neden utaniyorsunuz,dogrusu o zaten. İslak tuvalet kagidi elimize mikrop bulasmasina engel olur en azindan. Her tuvalet cikisi tirnak aralarimizi fircalayamayiz,hele ki disaridayken. Hayati zorlastirmanin anlami yok ki

Demek doktora gitmek şart değil psikolojik olarak insan kendi kendine düzeltebiliyor öyle mi ?
Söylediğiniz iyi oldu psikolog ve psikiyatriste ihtiyacımız kalmadı o zaman,duyan duymayana anlatsın madem,kimse boşa gitmesin.
Biri bana milyarlarimi geri versin iyiki ogrendim bosaymis hersey.

Evet konu sizin dediğiniz çerçevede çok önemli temizleniş biçimine ve temızlıge bebek yaştan ıtıbaren kesınlıkle dıkkat etmek gerekıyor ancak konu sahıbı bu konunun onemıne degınmemıs ben bu ısı nasıl yapcam dıyor
Özgür bir ülkede yaşıyoruz. Herkes istediğini sorabilir.

Aynen blzde de ıslak tuvalet kağıdı.Oğluma da böyle öğreteceğim.Direkt el ile yıkamak pis geliyor bana.Önce kuru sonra ıslak tuvalet kağudı ile güzelce silinir.Gerekirse ıslak mendil.Ama kakalı yer sabunla elle yıkanmaz ki.O pislik,o koku gitmez elden.Varsa bir triği ben de bilmiyorum açıkçası.

Ya bakın burda bile insanlar siz elinizle ve suyla temizlemiyorsanız kokuyorsunuza getirmişler olayı. Bunu baya insan bu şekilde düşünüyor. Ben de elimle kakalı bölgeye dokunduğumu düşünmek istemiyorum. Ben utanıyorum taharet olayını tam bilmediğimi söylemeye. Hangisi daha sağlıklı hangisi daha doğru onu da bilemiyorum.

Hanımlar,
konu sahibesi anladığınız üzere okb hastası, aşırı takıntıları olan insanlar takıntılı oldukları konularda kendilerini ikna zorluğu yaşıyorlar.
Gülmeyi gerektirecek bir durum yok ama bu hastalık bizlerin biz şöyle yapıyoruz demesiyle de çözülemez, ki zaten kusura bakılmasın mahremimizi anlatmamız beklenmesin.

Konu sahibesi sizde defalarca üyelik almak yerine yaşadığınız ülkede bir uzmana gidin lütfen...

Back
X