Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Baska insanlarin hayatina bu derece odaklandiginiz sürece hic bir zaman mutlu olamazsiniz. Üstelik bende suna inaniyorum: Negatif enerji ve düsünce bütün olumsuzluklari üstünüze ceker. Insanlar size karsi hatali davraniyor diye, sizde öyle davranirsaniz, hem onlardan farkiniz kalmaz ve huzurlu da olamazsiniz. Hayatinizda basardiginiz güzelliklere bakin ve oradan devam edin. O kisininde hic bir sekilde hayatinizda yeri olmasini izin vermeyin. Gerek duymamaniz gerekir. Kendi önünüze bakin. Duygusal anlamda kendinizi gelistirmeye calisin derim. Neden cocukken olan seyler hala beyninizde? Bu sekilde hayat gecmez ki. Kendi gelisiminizle ugrasin. O zaman akliniza bile gelmez bu kisi.
Size acı çektiren,sizi üzen insanların mutluluğunu nasıl hazmediyorsunuz??? Benim canım acıyor...Bana geçmişte acı çektiren insanların benden daha iyi konumda olmaları canımı acıtıyor. Can acısı..Kıskanıyor muyum da böyle acıyor diye soruyorum kendime ama çok daha başka bir duygu tarif edemiyorum zoruma gidiyor böyle tarif edebilirim. Ciddi anlamda zoruma gidiyor.
Olay kısaca şu (belki önemsiz bir dert gibi gelebilir bazılarınız için ama bana öyle gelmiyor) benim çocukluğumdan beri arkadaş olduğum bir insan vardı..Ve bu kişi hep benden öndeydi her anlamda maddi manevi meselâ benim annem yok onun var, maddi durumları da hep iyiydi çocukken her istediği alınırdı..Buraya kadar tamam çocuktum ister istemez kıskanıyordum ama bu kişi kıskandığımın farkında olarak gözüme gözüme sokardı herşeyini yani o da kıskanmamı isterdi hep. Sonra neyse gel zaman git zaman biz büyüdük ben üni kazandım o kazanamadı ben de onun bana yaptığı gibi onu kıskandırmak istedim ama okuduğum bölüm boş bir bölümdü, işsiz kaldım çok zor durumda kaldım çok üzüldüm ama o çok başarılı bir iş kadını oldu.. Ben buna çok üzülüyorum . Neden??? Niye ben... Bana yazık değil mi? Yıllarca onun gölgesinde kaldım tamam ben de okulu kazanınca onu kıskandırmaya çalışmıştım ama başarılı olamadım ki hatta çok zor durumda kaldım hatta o bu durumumla alay bile etti işsiz kalmamla ilgili yani.Kıskandırmaya çalışmamın intikamını almıştı yani. Şimdi niye yükseldi, mutluluktan havalara uçtu?
Benim canım yanıyor bana yazık değil mi, üzülüyorum elimde değil..... Siz nasıl hissederdiniz meselâ? Lütfen kıskanıyorsun fln demeyin evet ben de farkındayım ama kıskanmamak elimde değil,kendimi zorluyorum kıskanmamak için ama çok üzülüyorum. Siz olsanız üzülmez miydiniz ya da kıskanmaz mıydınız aranızda çocukluktan beri bir rekabet olduğunu düşünün zorunuza gitmez mi? Zaten acı çekmişsiniz,dersinizi almışsınız işsiz kalarak neden şimdi onun yükselmesini de kaldırmak durumunda kalıyorsunuz,üzülüyorsunuz neden? Ben bıktım böyle olmasından. Ne vardı yani ben yükselseydim ben iyi konumda olsaydım da böyle üzülmek zorunda kalmasaydım... Gerçekten zoruma gidiyor elimde değil
Siz arkadaş degilmissiniz ki neden hatanizda tutuyorsunuz bu kadar kiskandiginiz birini. Kendi kendinize yapmışsınız tüm bunları. En azından şimdi arkadasliginiza bitirip siz de kendi ayaklarınızın üzerinde durabileceginiz başarılı bir iş kadını olun.
Kıskanmak başlı başına yanlış. Onda olan şeyleri istemek (zararsizca heves etmek)başka bir şey kıskanmak başarısız olmasını istemek bambaşka bir şey.
Size acı çektiren,sizi üzen insanların mutluluğunu nasıl hazmediyorsunuz??? Benim canım acıyor...Bana geçmişte acı çektiren insanların benden daha iyi konumda olmaları canımı acıtıyor. Can acısı..Kıskanıyor muyum da böyle acıyor diye soruyorum kendime ama çok daha başka bir duygu tarif edemiyorum zoruma gidiyor böyle tarif edebilirim. Ciddi anlamda zoruma gidiyor.
Olay kısaca şu (belki önemsiz bir dert gibi gelebilir bazılarınız için ama bana öyle gelmiyor) benim çocukluğumdan beri arkadaş olduğum bir insan vardı..Ve bu kişi hep benden öndeydi her anlamda maddi manevi meselâ benim annem yok onun var, maddi durumları da hep iyiydi çocukken her istediği alınırdı..Buraya kadar tamam çocuktum ister istemez kıskanıyordum ama bu kişi kıskandığımın farkında olarak gözüme gözüme sokardı herşeyini yani o da kıskanmamı isterdi hep. Sonra neyse gel zaman git zaman biz büyüdük ben üni kazandım o kazanamadı ben de onun bana yaptığı gibi onu kıskandırmak istedim ama okuduğum bölüm boş bir bölümdü, işsiz kaldım çok zor durumda kaldım çok üzüldüm ama o çok başarılı bir iş kadını oldu.. Ben buna çok üzülüyorum . Neden??? Niye ben... Bana yazık değil mi? Yıllarca onun gölgesinde kaldım tamam ben de okulu kazanınca onu kıskandırmaya çalışmıştım ama başarılı olamadım ki hatta çok zor durumda kaldım hatta o bu durumumla alay bile etti işsiz kalmamla ilgili yani.Kıskandırmaya çalışmamın intikamını almıştı yani. Şimdi niye yükseldi, mutluluktan havalara uçtu?
Benim canım yanıyor bana yazık değil mi, üzülüyorum elimde değil..... Siz nasıl hissederdiniz meselâ? Lütfen kıskanıyorsun fln demeyin evet ben de farkındayım ama kıskanmamak elimde değil,kendimi zorluyorum kıskanmamak için ama çok üzülüyorum. Siz olsanız üzülmez miydiniz ya da kıskanmaz mıydınız aranızda çocukluktan beri bir rekabet olduğunu düşünün zorunuza gitmez mi? Zaten acı çekmişsiniz,dersinizi almışsınız işsiz kalarak neden şimdi onun yükselmesini de kaldırmak durumunda kalıyorsunuz,üzülüyorsunuz neden? Ben bıktım böyle olmasından. Ne vardı yani ben yükselseydim ben iyi konumda olsaydım da böyle üzülmek zorunda kalmasaydım... Gerçekten zoruma gidiyor elimde değil
Anlaşılan başkalarının başarısını kıskanmaktan kendini tanıyıp geliştirememişsin ve hala çocuk kalmışsın madem çok rahatsızsın ondan uzaklaşarak kendi hayatına odaklanabilirsin, yoksa ömür boyu onun başarılarını seyrederken kendini geliştirmeyi unutacaksın.
Ben sizi hatırlıyorum aynı bölümü okumuştuk 30 yaşında hiçbir şey başarmamış olmanızın sorumlusu o kız mı? Madem sizi eziyor kötü hisettiriyor niye arkadaşsın arkadaş değilsen neden stalklıyorsun. Kötü enerjin sadece seni etkiliyor. Babaannem su akar aptal bakar der hep. Burda su gibi akan mı olacağız yoksa bakan mı bizim tercihimiz. O mutsuz olsa işsiz olsa ne olacak senin hayatın değişmeyecek. O senin durumuna düşse belki bir şekilde kendini o durumdan çıkarır. Ama sen yine olduğun yerde kalırsın. Annemin arkadaşının kızı vardı arkadaşımdı. Babası işten gelince onu kucağına alır öperdi annesini de öperdi buna çok kurulurdum annem babam ayrı diye. Sonra o yaşta onlara gitmek istemezdim. O yaşta sınırımı çizmiştim. Bana inat yapıyor derdim. Sonra bir gün gittiğimde babası beni de kucağına alıp öpmüştü. O zaman anlamıştım yani onların rutini bu benimle alakalı değil. O evde kapıda beklenen baba figürüne özeniyordum. Benim de babam var demek için o kızın ailesini ikna etmiştim babam ikimizi lunaparka sinemaya götürüp yemek almıştı onun da ailesi hamburgere kızıyormuş. Bu konuyu yıllar sonra konuşunca o da beni kıskandığını iddia etmişti. Her istediğim oluyor sürekli hamburger yiyorum diye bu hisler artık çocuksu 30 yaşında kadına ait değil. Sırf haset. O kız okumadı iş insanı oldu ne yaptı kendi işini kurmak kolay mı sanki. Hastayım hastayım ne hastalığın var senelerdir etkiliyor kpss çalışıp atanamayacak kadar. Biraz sorumluluk al yani yaptığın seçimleri yaşıyorsun
Çocukken değil ki çocukluktan beri yani büyüyünce de aynı şeylere devam etti bu kişi...Keşke dediğiniz gibi çocuklukta kalmış olsaydı, bu kadar takmazdım yarışmaya çalışmazdım ben de ama öyle olmadı işte
Yani bu kadar fesat olmanız beni şaşırttı doğrusu. İnsan en yakın arkadaşım dediği insanın kötü olmasını ister mi? O işsiz kalsa annesini kaybetse başına bin bir musubet gelse sevinecek misiniz? Hayır diyorsanız o zoman başarılarını bu denli kıskanıp onun başarısız sizin daha başarılı olmanızı istiyorsunuz? Size tek kelimeyle bu durumu özetleyeyim Allah herkesin kalbine göre verir kalbinin ekmeğini yedirirmiş. Sizin önce kendinizi değiştirip vesveselerinizden hasedinizden arınıp kendi hayatınıza odaklanmanız lazım.Gerekirse aranıza o kişle mesafe koyun yeter ki hasedinizden kurtulun. İçinizde ki gerçek duyguları Allah biliyor çünkü.
Burada herkes üzerine gelmiş de ben senin ne demek istediğini ne hissettiğini anladım. Benim de böyle bir arkadaşım vardı çocukluktan beri eline geçen şeylerle hava atmaya çalışan. Öyle algılamıyordum, öyleydi. Ama anlatamazsın uğraşma bile kendini açıklamaya. Bu bahsettiğim sözde arkadaşım 12 yaşlarında kimse senle birlikte olmaz olursa da yakışıklı olursa elinden alırım demişti. Çocukluk tabi büyüyünce bu lafa kin tutmadım ama unutmadım da. İnsan yedisinde neyse yetmişinde de o genelde. Sonunda ne oldu dersen elime çok güzel bir bahane verdi 16 yıllık arkadaşlığı bitirdim 4 senedir kafam rahat Bugününe bakarsak haksızlığa uğramış gibi hissetmek normal ancak daha hikaye bitmedi. Bundan beş sene sonra ne olur ne biter bilinmez. Kendine odaklan gerisini ilahi adalete bırak
Ben onların hayatını didik didik edip kötü günlerini beklemedim çünkü, şu an kötü bir haberleri gelse ciddi bir konuysa üzülürüm bile. Ama sen kötülük dilediğin için sana fesat deniyor.
Yorum yapanların ne düşündüğünü bilemem, ama ben kendi adıma hikayeyi o kızdan dinlemediğim için onun hakkında fazla yorum yapmıyorum. Kusura bakma ama vakit geçirmesi pek keyifli bir insan değil gibisin. Belki karakterine gıcık olup böyle bir işe girişmiştir. Belki bu çekişme çocukça bir şey olarak başlamıştır, sen devamını getirince büyümüştür. Ya da dediğin gibi karşıdaki kişi gerçekten kötü bir insandır. Sonuç fazla değişmiyor. Konu açan o kız değil, ne oldu ne bitti tam bilemiyoruz. Ama o kötü biri de olsa iyi biri de olsa bu senin kötü kalpli olduğunu değiştirmiyor çünkü onun başına gelen kötü şeylerden mutlu olacak bir halin var. Umarım farkı anlamışsındır
Anladım ama bu beni fesat yada kötü kalpli yapmaz çünkü durduk yere bunları düşünmüyorum bana hiçbir kötülüğü olmayan birine bunları düşünseydim tmm derdim ama durduk yere değil. Belki kindarım bunu kabul ederim mesela.
Ama geçmişte bana acı çektiren beni ezmeye çalışan birinin de iyiliğini isteyemem kimse istemez yani sizin bahsettiğiniz şey çok ütopik....Dürüst olun bana da yapıldı dediniz bunu yapan kişilerin başarısız olduklarını duyduğunuzda kalkıp üzülmezsiniz. İçten içe bunu dilersiniz ayyy aman iyi olsunlar demezsiniz. Hepimiz insanız biri canımızı yakınca güzel güzel dileklerde bulunmayız.
Ben sizi hatırlıyorum aynı bölümü okumuştuk 30 yaşında hiçbir şey başarmamış olmanızın sorumlusu o kız mı? Madem sizi eziyor kötü hisettiriyor niye arkadaşsın arkadaş değilsen neden stalklıyorsun. Kötü enerjin sadece seni etkiliyor. Babaannem su akar aptal bakar der hep. Burda su gibi akan mı olacağız yoksa bakan mı bizim tercihimiz. O mutsuz olsa işsiz olsa ne olacak senin hayatın değişmeyecek. O senin durumuna düşse belki bir şekilde kendini o durumdan çıkarır. Ama sen yine olduğun yerde kalırsın. Annemin arkadaşının kızı vardı arkadaşımdı. Babası işten gelince onu kucağına alır öperdi annesini de öperdi buna çok kurulurdum annem babam ayrı diye. Sonra o yaşta onlara gitmek istemezdim. O yaşta sınırımı çizmiştim. Bana inat yapıyor derdim. Sonra bir gün gittiğimde babası beni de kucağına alıp öpmüştü. O zaman anlamıştım yani onların rutini bu benimle alakalı değil. O evde kapıda beklenen baba figürüne özeniyordum. Benim de babam var demek için o kızın ailesini ikna etmiştim babam ikimizi lunaparka sinemaya götürüp yemek almıştı onun da ailesi hamburgere kızıyormuş. Bu konuyu yıllar sonra konuşunca o da beni kıskandığını iddia etmişti. Her istediğim oluyor sürekli hamburger yiyorum diye bu hisler artık çocuksu 30 yaşında kadına ait değil. Sırf haset. O kız okumadı iş insanı oldu ne yaptı kendi işini kurmak kolay mı sanki. Hastayım hastayım ne hastalığın var senelerdir etkiliyor kpss çalışıp atanamayacak kadar. Biraz sorumluluk al yani yaptığın seçimleri yaşıyorsun
Gerçekten bunu söyleyebildiniz mi ya pesss. Gerçekten ne hastalığıymış kaç yaşına geldin bilmem ne diyebiliyor musunuz,vicdanınız rahat ediyor mu?
Hanfendi yeri geliyor bakkala bile gidemiyorum. Ağır tedaviler alıyorum madem hatrladınız açın okuyun konularımı hastalıkla ilgili çektiğim sıkıntıları.......
Ayrıca siz de biliyorsunuz bizim bölümümüzün kpss durumunu. Şuan alımların ne halde olduğunu biliyor musunuz meselâ
Ayrıca konu o başardı ben de başarsaydım aman efendim o niye başarmış değil. Konu o başarısını her defasında gözüme sokmuş bile isteye ezmeye çalısmıs çocukken fln değil diğer yorumlarda üstüne basa basa söyledim çocukluktan beri diyorum beri...
Konu bu.
Ayrıca ben burda hasta olup çalışmadığım ayrıntısını verme gereği duymadım ki size ne oluyor... Ben de bilirdim üstüme gelinmesin diye bu ayrıntıyı vermeyi burda bir sürü hakaret eden oldu sen de çalışsaydın başarılı olsaydın diye ama bahsetmedim hastalığımdan. Benim yıllarım yatakta geçti. Hâlâ da öyle....O yüzden saçma sapan yorumunuzu kendinize saklayın siz bir yerlere gelebildiniz diye herkes birşeyleri başarmak zorunda değil hayat herkese eşit davranmıyor çünkü.
Hasta olduğunu bildiği bir insana sorumluluk al demiş bir de utanmadan! Buyur hasta ol bakalım sen alabiliyor musun sorumluluk.
Burada herkes üzerine gelmiş de ben senin ne demek istediğini ne hissettiğini anladım. Benim de böyle bir arkadaşım vardı çocukluktan beri eline geçen şeylerle hava atmaya çalışan. Öyle algılamıyordum, öyleydi. Ama anlatamazsın uğraşma bile kendini açıklamaya. Bu bahsettiğim sözde arkadaşım 12 yaşlarında kimse senle birlikte olmaz olursa da yakışıklı olursa elinden alırım demişti. Çocukluk tabi büyüyünce bu lafa kin tutmadım ama unutmadım da. İnsan yedisinde neyse yetmişinde de o genelde. Sonunda ne oldu dersen elime çok güzel bir bahane verdi 16 yıllık arkadaşlığı bitirdim 4 senedir kafam rahat Bugününe bakarsak haksızlığa uğramış gibi hissetmek normal ancak daha hikaye bitmedi. Bundan beş sene sonra ne olur ne biter bilinmez. Kendine odaklan gerisini ilahi adalete bırak
AYNEN ÖYLE.....CEVAP BİLE VERMİYORUM ARTIK HÂLÂ ANLAMAK İSTEDİKLERİ YERDEN ANLIYORLAR ÇOCUKLUKTAN BERİ DİYORUM 'BERİ' YANİ EŞŞEK KADARKEN DE BÖYLEYDİ. KEŞKE ÇOCUKLUKTA KALMIŞ BİRŞEY OLSAYDI DİYE ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLEDİM YORUMLARDA.....
HÂLÂ O ÇOCUKMUŞ,SANA ÖYLE GELMİŞ,BİLMEM NEYMİŞ..... YA HU EN SON Kİ KIŞKIRTMASI 24-25 YAŞINDA OLDU, GEÇEN YIL DA OLDU HATTA 29YAŞINDA. HEM ÇOCUKKEN BİLE OLSAYDI O BAŞLATMIŞ SONUÇTA HEM BELKİ ÇOCUKLUK YARASIDIR BENİM İÇİN.... BUNU ANLAMAK BU KADAR MI ZOR?
DURDUK YERE DEĞİL YANİ
Kİ DEDİĞİM GİBİ YILLARCA YAPTI ÇOCUK FALAN DEĞİLDİ......
"DURDUK YERE" KISKANIYORUM DİYE YORUMLUYORLAR, HAKARET EDİYORLAR......
KONU O BAŞARDI BEN DE BAŞARSAYDIM AMAN EFENDİM O NİYE BAŞARMIŞ DEĞİL. KONU O BAŞARISINI HER DEFASINDA GÖZÜME SOKMUŞ DURDUK YERE BU KONUYU AÇMADIM YANİ....
BİLE İSTEYE EZMEYE ÇALIŞMIŞ VE BU KÖTÜLÜĞÜNE RAĞMEN BİR BEDEL ÖDEMEMİŞ AMA BEN ÜZÜLMÜŞÜM SIKINTI ÇEKMİŞİM E HALİYLE KÖTÜYE BİRŞEY OLMUYOR NİYE BANA OLUYOR DİYORUM, ÜZÜLÜYORUM.
KONU BU.
BAŞINA GELMEYEN ANLAMAZ.....
O YÜZDEN KENDİMİ YORMAYACAĞIM CEVAP VERMEKLE.
DEDİKLERİ GİBİ MADEM KALBİMİN EKMEĞİNİ YİYORMUŞUM DİLERİM SİZLER DE KALBİNİZİN EKMEĞİNİ YERSİNİZ......O ZAMAN GÖRÜRÜZ KİM NEYİ YEMİŞ.
ŞURDA GERÇEK ANLAMDA NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAYAN 3-5KİŞİ ÇIKTI ONLARA VE SİZE BİR DE HAKARET ETMEDEN YORUM YAPANLARA, ANLAMAYA ÇALIŞANLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM Mune
rica etsem konuyu kapatır mısınız daha fazla polemiğe girmeye gerek yok herkes anlamak istediği şeyi anlıyor laf anlatamayacağım kimseye.