O şekilde yemek olmaz konu sahibesi, mutlaka protein gerekiyor her öğünde.
Para durumun nedir, öğlen yemeksepeti yapsan mesela? Ben öğlen genelde ızgara balık yiyorum:) Yakında dönerci, kebapçı varsa da olur öğlende etin her çeşidi olur bence.
Bu şekilde zaten beslenemezsin, vaktim de yok diyorsun. Acaba tavuk, biftek, kasaptan hazır köfte vb alsan dolaba koysan , akşam hemen ızgaralasan ya da annenden ızgaralamasını istesen?
Bir de çeşidi artırabilirsin, pazar 1 saat ara ver alışverişe çık mesela, varsa humus alabilirsin çok iyi bir protein kaynağı, aynı şekilde haşlanıp hazırlanmış kuru fasulyeler var hemen piyaz olur. Yanına da belki hızlıca salata yaparsın, yıkanmış paketli salata veya aysberg alabilirsin. Salatayı zeytinle, cevizle, kuru domatesle zenginleştirebilirsin.
Başka bir hızlı öğle yemeği de ton balıklı salata yeşi salata + yanına tam tahıllı ekmek + üstüne humus veya ezilmiş avokado. benim evimde her zaman ton balığı bulunur.
Ara öğün olarak meyve + bir avuç kuruyemiş yerim ben. Badem, kaju kap marketten.
Valla kızmasınlar ama eski kuşağın çoğu beslenme hakkında bir şey bilmiyor, kaliteli protein yok varsa yoksa boş kalori makarnaydı ekmekti
Annenden bu işi bekleme kendin yapcaksın.