- 26 Kasım 2015
- 322
- 354
- 103
- Konu Sahibi indira gandhi
-
Kurtaji esinin zoruyla olduysan gunahi onun boynuna insallah takma kafana bu kadar hayatini zindana cevirirsin zaten pismansin Allaha tevekkul et
Ben de bi kere kurtaj oldum ama benimki karnimdayken olmustu 9 haftalik olduguna ragman cok uzulmustum bir hafta yemek yiyemedim senin halini cok iyi anliyorum
Sonra ikizlerim oldu kendimi onlara bagladim sende kizin icin sukret Rabbim sana ne guzel bir hediye gondermis
Hatta psikoloğum haber kanallarını seyretmemi, ölüm, kayıp gibi haberleri okumamı yasaklamıştı, gereğinden fazla empati kurduğumu ve kendimi karşı tarafın yerine koyduğum için aynı durumu kendimde yaşadığımı hissettiğimi söyledi.
sürekli evlat kaybetme korkusuyla yaşıyorum, iş yerindeyken evden arasalar sesim titreyerek açıyorum telefonu, sürekli aklım onda, sürekli rabbime dualara ediyorum... Bebeğini kaybeden bir anne görsem, bir haber okusam, burada bir paylaşım görsem günlerim kabusa dönüyor, engelleyemiyorum kendimi..
Ben bebeğimin ağlamasina bile dayanamiyorum ağliyorum rabbim evlatlarimizi korusun..Merhaba Bayanlar,
Nasıl anlatsam sıkıntımı, nasıl doğru kelimeleri yan yana getirsem bilemiyorum... Bu konuyla ilgili bir süre psikolojik tedavi gördüm yine de ruh halimde pek bir değişiklik olmadı. Hatta psikoloğum haber kanallarını seyretmemi, ölüm, kayıp gibi haberleri okumamı yasaklamıştı, gereğinden fazla empati kurduğumu ve kendimi karşı tarafın yerine koyduğum için aynı durumu kendimde yaşadığımı hissettiğimi söyledi.
Şu anki evliliğim 2. evliliğim. İlk evliliğimde çok istememe rağmen bebeğimi aldırmak zorunda kalmıştım ve bu olaydan sonra da boşandık ilk eşimle. 10 sene sonra 2. evliliğimi yaptım, tüp bebek tedavisi ile hamile kalmdım. Hamile kalamamamı bile bu olaya bağlamıştım, rabbim bir bebek verdi, karşı taraf istemese de doğursaydım, büyütseydim, rabbim beni cezalandırıyor diye göz yaşı dökmüştüm. Zor bir hamilelik sürecinden sonra evladım sağ salim, şimdi 2 yaşında, bızır bıcır bir kız, rabbim uzun ömür versin inşaallah.
Rabbime hergün şükrediyorum ama, sürekli evlat kaybetme korkusuyla yaşıyorum, iş yerindeyken evden arasalar sesim titreyerek açıyorum telefonu, sürekli aklım onda, sürekli rabbime dualara ediyorum... Bebeğini kaybeden bir anne görsem, bir haber okusam, burada bir paylaşım görsem günlerim kabusa dönüyor, engelleyemiyorum kendimi..
En son konuyu yine babamla dertleşirken dedi ki, kızım artık rahatla, kadere teslim et kendini, ne yaparsan yap, rabbim bir kader çizmiştir elbet, dualarını eksik etme ama rabbime bırak artık kaderini...
Benim gibi anneler var mı burada, nasıl başa çıkıyorsunuz bu duyguyla, kendinizi nasıl rahatlatıyorsunuz ?
Öğretmenim ve sırf bu kaygılar yüzden kızımla birlikte okul değiştirmeyi düşünüyorum. Branşım buna müsait üniversiteye gidene kadar aynı okulda oluruz. İnşallah şansım yaver gider ve bunu yapabilirim yoksa zaman bana zor geçerBende böyleyim. Şehit haberi duysam, sizin gibi küçük yaşta kaybedilen evlatları görsem psikolojim bozuluyor. Ciğerim yanıyor. Üstüne titriyorum evladımın..
Ası yaptırsam gece uyumuyorum, dışarı çıksak eve dönünce ya bebeğime bir araba çarpsaydı diyorum. Daha şimdiden okula nasıl bensiz göndericem diye düşünüyorum..
Aşamıyorum. Ölümlerin o kadar ucuz olduğu bir ülkedeyiz ki..
Nasıl aşayım. Herşey kader olmuyor.
İstanbul'da okuldan dönen ikiz kardeşlerden birinin bina yıkılması sonucu ölmesi kader mi.. Ya geçtiğimiz sene yanarak ölen evlatlar..
Daha neler..
Aşmaya da niyetim Yok, hep korumadayım..
Siz bir öğretmen olarak böyle söylüyorsanız ben çok haklıyım o zaman böyle düşünmekte.Öğretmenim ve sırf bu kaygılar yüzden kızımla birlikte okul değiştirmeyi düşünüyorum. Branşım buna müsait üniversiteye gidene kadar aynı okulda oluruz. İnşallah şansım yaver gider ve bunu yapabilirim yoksa zaman bana zor geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?