- 25 Mart 2007
- 13.015
- 4.679
- 748
- 49
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #2.561
Gurbet niye erteliyosun ya hani beraber hamiş kalacaktık
ben okadar bekleyemem bak ona göre şimdiden söyleyeyim
herkese merhaba hanımlar, topik açılalınerdeyse 2 ay olmuş ama maşallah baya ilerlemiş takip etmekte çok zorlanıyorum,
benim de dünyalar güzeli bir kızım var, ikinci bebeğimiz Allah nasip ederse oğlan olsun istiyoruz, ben mayıs ayında denmeye başlayacağım inşallah önümde daha 5-6 ay var belki daha fazla. sizleri takip edip bilgilenmek isityorum.
ilk sayfalarda şöyle birşey dikkatimi çekti, ÇATLAtma iğnesinden bahsediliyor, hatta mm falan vermiş arkadaşlari bu mm ne mm' i onu anlayamadım bir de bu çatlatma iğnesini nasıl yaptıracağız, kadın doğumcumuza gitsek hemencik kolayca yapr mı, ama bahanem ne olcak ki?erkek çocuk isitiyoruz desek güler heralde :) bu iğne hakkına bilgi verebilecek bir arkadaş var mı?
Çok haklısınız, kız bebek isteyenler için de ekleme yapmam gerek. Hatta bu forumda da olduğu gibi aslında her yer erkek bebek yöntemiyle dolu, kız bebek yöntemi çok az. Ben de aslında kız bebek listesini yükleyecektim ama o dokümanı bulamadım. Akşam evdeki bilgisayarıma da bakacağım.
bu yukarda yazdıklarım ERKEK bebek için yapılması gerekenler.
Ben bu listeyi değil, diğer kız bebek listesini uygulamıştım.
Merhaba yeniden,
Teravet, bu dokümanda diyetin minimum 6 hafta yapılması öneriliyor. 10 hafta ideal deniliyor. bu 10 haftalık süreçte aynı zamanda regl düzeninizi öğrenmeniz öneriliyor. Luteal fazınız gerçekten 14 gün mü? Kaçıncı gün yumurtluyorsunuz? Bunu öğrenmenin en kolay yolları şunlar:
1) Ovulasyon kitleri. Yalnız tek başına ovulasyon kiti işinize yaramaz çünkü ovulasyon testleri yumurtlamanın 12-48 saat içinde olacağını söyler. Bu nedenle BBT (Basal Vücut Isısı) yöntemini de kullanmanız gerekir.
BBT için: ovulasyondan hemen önce vücut ısısı 0.1 - 0.2 derece düşebilir, hemen ertesi gün ise ani bir yükseliş görülür. Ovulasyon muhtemelen bu arada oluşur.
2) CM: En önemli kriterlerden biri. Yumurta akı benzeri CM yaklaşık 6 gün boyunca görülür (çoğu kadın farketmese de). Ovulasyon bu akıntının 5. ya da 6.günü oluşur. Sonra CM derhal eski yapışkan, pütürlü haline geri döner.
3) Serviks pozisyonu ve yumuşaklığı: Ovulasyonun olduğu gün rahim 2-3 cm yukarda yer alır ve oldukça yumuşaktır (dudak kıvamında). Ovulasyondan önce ya da sonra ise daha aşağıdadır ve yapısı serttir (burun ucu kıvamında).
4) Şişmiş beze: 70% kadın yumurtlama döneminde sağ ya da sol yumurtalığında bir şişme hisseder. Bunun için düz bir yere uzanın. Ellerinizi, parmaklarınız ayak ucunuzu gösterecek şekilde, kasıklarınızın üzerine koyun. Orta parmağınızla bacak atardamarınızı bulmaya çalışın (nabız gibi attığını hissedersiniz damarın). Bunu bulduğunuzda işaret parmağınız tam over'lerin üzerinde demektir. Burda bezelye büyüklüğünde bir beze hissedersiniz. Regl dönemi boyunca bu bezeyi takip ederseniz ovulasyona kadar nasıl büyüdüğünü, ovulasyondan hemen sonra nasıl küçüldüğünü tespit etmiş olursunuz.
Bu dokümanda belirtilen yöntemler hemen hemen hepinizin bildiği şeyler. Ben kısaca aşağıda yeniden toparlayayım.
Diyetlere en az 6 hafta boyunca sıkı sıkıya bağlı kalınırsa başarı oranı 78%-80% denmiş. Buna bir de doğru zamanlama eklerseniz başarı oranı 90%'lara çıkıyor.
Kız Bebek için:
YEME/İÇME:
Tuzlu ürünlerden uzak durun. Muz, patates, şeftali, kuru meyveler (incir, erik, kayısı) gibi potasyum bakımından zengin yiyecekleri kesinlikle yemeyin. Yemeklerde kesinlikle et ya da tavuk bulyon kullanmayın.
Ispanak, semizotu, karnıbahar, lahana dışındaki sebzeleri tüketmeyin. Meyvelerden de yalnız çilek, ahududu ve türevi tüketebilirsiniz.
Her gün en az 500 ml süt için.
Her yemekte ayran, yoğurt, tuzsuz beyaz peynir ya da kaşar yiyin.
Her gün 1 tablet calcium sandoz alın (miktarını arttırırsanız böbrek taşı ya da kumu oluşabilir, dikkatli olmak gerekiyor)
Bol bol ter atın (hafif koşu, sauna, sıcak battaniye) (ter atılırken vucüttaki potasyum da atılır).
Yemek aralarında mutlaka çikolata, kuruyemiş yiyin.
İLİŞKİ TİPİ/ZAMANI:
Ovulasyondan 60 saat önce ilişki işini bitirmelisiniz. Bundan sonra ilişki yaşayacaksanız bir sonraki regl tarihine kadar mutlaka korunmalısınız. İlişkiden önce eşiniz sıcak bir duş almalı. Testis bölgesini sıcak tutmalı. Bunun için eşinize her zaman slip tarzı iç çamaşırı giydirin. İlişki yüzeysel olmalı, bunun için en uygun pozisyon kadın üstte ya da misyoner pozisyonudur.
VAJİNAL DUŞ:
500 ml ılık suya 1 ÇAY kaşığı sirke koyup hazırladığınız sıvıyı, ilişkiden 10 dakika önce büyük bir şırındayla üç kez vajinanızın içine ve dışına boşaltın. Sıvıyı kesinlikle içinizde tutmayın, vajina duvarları yıkandıktan sonra dışarı atın.
Erkek Bebek için:
YEME/İÇME:
Yemeklerinize bol tuz atın. Potasyumdan zengin patatesi haftada en az 3 kez tüketin. Hergün 1 muz + 1 meyve (çilek, ahududu hariç) yiyin.
Yemeklerinize et ya da tavuk bulyon atın. Hergün et yemeniz gerekiyor.
Her gün soda, meyvesuyu ya da cola gibi gazlı içecekler için.
Süt, süt ürünleri, kuruyemiş, çikolata, yeşil yapraklı sebzeleri kesinlikle tüketmeyin.
Her gün potasyum bikorbonat hapı için (miktarı arttırırsanız kalp basıncı problemi olabilir, dikkatli olmak gerekiyor)
Vücudunuzu dinlendirin.
İLİŞKİ TİPİ/ZAMANI
Erkek bebek için en ideal zaman ovulasyondan 12 saat önceki zamandır. Ancak burda çok dikkatli olmak gerekiyor, ovulasyon tam tespit edilemezse 12 saati ayarlamak mümkün olmaz. Bunun için ya vücudunuzu çok iyi tanımanız ya da doktor takibi yaptırmanız gerekir. İlişkiden önce eşiniz soğuk suyla duş almalı, testis bölgesini soğuk tutmalı. Bunun için eşinize şort tipi iç çamaşırı giydirin. Kahve gerçekten işe yarayabilir, eşinize 1 saat önce sert bir kahve içirin. İlişki derin olmalı, bunun için de en uygun pozisyon erkek arkada ya da kaşık pozisyonudur.
VAJİNAL DUŞ
500 ml ılık suya 1 ÇORBA kaşığı karbonat koyup hazırladığınız sıvıyı, ilişkiden 10 dakika önce büyük bir şırındayla üç kez vajinanızın içine ve dışına boşaltın. Sıvıyı kesinlikle içinizde tutmayın, vajina duvarları yıkandıktan sonra dışarı atın.
Ben kızım için yukarda yazılan önerilerin hepsiniz yaptım ama kasıklarımdaki bezeyi bir türlü bulamadım. Çok kurcalamak istemediğim için de üstüne gitmedim.
Umarım herkes gönlündekine kavuşur.
Bunun için yapmanız gereken en önemli şeylerden biri de, kim ne derse desin, siz kendinize inanın, güvenin, ve kavuşmak istediğiniz bebeğin hayalini kurun. Kendinizi istediğiniz bebeğinize hamile kalmış düşünün. Gün içinde ara ara gözleriniz kapatıp bu hazırlık sürecinin tadını çıkarın.
Sevgiler.
aboooooooooooooooooooooooooooooooooowwwwwwww....anacim sende oluyormus gibi yapppppppis esinde bitiyor guzelim seni azdirmasu lazum daaa
özelden yaz kıııııııııııııııııııııııııııııııııkizz nasil olmaz. eger öyle olmazsa baska türlü yap nebilim yani yazamiyom :)))))))))))
gamtek cennetgözlü hani sonuçları vermedınız test yaptınızmı ne zaman yapıcaksınızyada beklıyoruz inş.
2 gündür nette sorun vardı giremiyordum.kızlarrrr hamileyimmmmmmmmmmm.çok mutluyum darısı isteyenlerin başına. Eki Görüntüle 261638
sakin ayrilma...ben burayi buldum diye cok sevindim..ezginin sayesinde buldum...arkadaslarim ve cevremle bu konu hakkinda kimseyle konusamiyorum...gecen bi arkadas geldi..aayy ne kadar sansliyim ben hem kizim hem oglum var dedi ...banada dediki seni kesin dert salmistir gene oglan olursa diye..gelde gicik olma ya. Insallah kimseinin diline düzmeyiz arkadaslar...
hayırlı oolsun cnm tbr ederım saglıcakla kavus bebene ıns
2 gündür nette sorun vardı giremiyordum.kızlarrrr hamileyimmmmmmmmmmm.çok mutluyum darısı isteyenlerin başına. Eki Görüntüle 261638
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?