Suanda cok uzgunum, lutfen yorum yapin..sorun esim...

canım ne diyceğimi bilemiyorum ama yerinde olsam eşimi denerdim sanırım..iyice emin olmaya çalışırdım yani..insan gözüyle görmeden inanamaz böyle bişeye..umarım yanılıyosundur

canım ne diyceğimi bilemiyorum ama yerinde olsam eşimi denerdim sanırım..iyice emin olmaya çalışırdım yani..insan gözüyle görmeden inanamaz böyle bişeye..umarım yanılıyosundur

Daha nasıl emin olsun?

Gözünün önünde mi yapması gerekiyor?

Sabahtan beri yorum yapmayayım diyorum ama o kocadan koca olur mu artık?

Yok psikoloğa götür yok yardım al; bunlar kadıncağızı daha da hırpalamaktan başka işe yaramaz.

Bitmiş, gitmiş; geçmiş ola.

Düzeldim dese inanacak mı bu kadın, güvenecek mi?

Hemcinsi ile aldatılmaktan daha mı beterdir? Ne desem büyük konuşmuş olmaktan korkuyorum.

durum o kadar basit değil. eşinizi bilmiyorum ama eşcinselller doğuştan eğilimli oluyorlar. siz eşinizin gençken bir kıza aşık olduğunu söylemişsiniz. eğer öyle birşey gerçekten varsa eşiniz eşcinsel değildir. yani doğuştan bir eğilimi yoktur. sonradan olan eğilimse olsa olsa farklı şeylerin etkisi altında olmuştur. bu da değişir mi bilinmez.

yalnız doğuştan gelen eğilim asla değişmez. böyle bir beklentiye girmeyin. mesela şöyle düşünün siz bir kadına cinsel yönden ilgi duyabilir misiniz? işte eşcinsellerin durumu da aynen böyle. eşcinsel bir erkek heteroseksüel bir erkeğin bir kadına duyacaığı cinsel ilgiyi bir erkeğe duyar ve bu değişmez. istediğiniz psikologa da gidin. bu değişemez. olsa olsa kontrol altında tutulur.

lut kavminin durumu farklı birşey. onlar doğuştan eğilimli değildi. sapkınlık olarak yapıyorlardı bunu. o yüzden lanetlendiler.

siz eşinizin durumunu önce bir netliğe kavuşturun bence. ona göre ne yapacağınıza karar verirsiniz...

ben iyice emin ol derim bu çok hassas bi konu eğer netleşirsen sonra bi düşün sen bu insanla bi ömü geçirmek istiyormsun cevabın evetse tedavi psikolog yolu görünür size

Çocukmu kandırıyor eşin. Ne dalga geçmesi yav. Canı sıkılınca yapacak başka adamakıllı şeyler bulamamışmı. Mazereti de kendinden beter.

Kararında çok haklısın, bir an önce yolunu ayır o adamdan. yaptığı iğrenç ötesi birşey

Canim yorumun icin tesekkur ederim ama escinsellerin kendine savunma seklidir bu dosutan geliyor genlerde var diye..bu konuda kanitlanmis hicbirsey yoktur, yanlis anlama esimi savunmak amaciyla soylemiyorum bunun savunalicak hicbir tarafi yok...Dinimizde e......lligin yerini hepimiz biliyoruz oyuzden bu konuda bisey demiyorum ama mantik olarak sana normal geliyor mu bu durum? Ha diyelimki oyle hissleri var ozaman o hislerini bastirmalidir...Bak lut kavminin dogustan degildi diyorsun nerden biliyorsun? Buzamanda bunlari yapanlar sapkinlik olarak yapiyor olamazlar mi? Bikac bilim adami bunu dogustan oldugunu soylemis ve bunu neden yaptiklarinida biliyorum..hepimiz biliyoruz...

EŞCİNSELLİK GENETİK DEĞİLDİR DİYENLER:
İnsanın doğasına aykırı bir durum!
Dr. Cem Keçe/ CİSED Başkanı:
Eşcinsellik doğuştan gelen bir şey değildir. İnsanın doğasına aykırı bir durumdur. Anne vebabanın hatası yüzünden oluşur. Çocuğun ruhsal gelişim evrelerinde yani 0-6 yaş arasındaki dönemde anne ve babası ile yaşadığı çarpık ve hatalı ilişkiler sonucunda temeli atılan ve daha sonra yaşanan tesadüfî yakınlaşmalarla pekişen gelişimsel bir kusurdur. Eşcinsellerde, geriye dönüp baktığımızda babanın yokluğu ya da babanın aşırı otoriter oluşu ön plandayken, kadınlarda da anneyle sevgi dolu yakın bir ilişkinin kurulamayışı temel sıkıntılar olarak karşımıza çıkar.

Eşcinsel doğulmaz eşcinsel olunur!
Dr. Meliha Karayay/ Psikolog
Bu konuda pek çok yeni çalışma var. Biz, psikoloğuz, bize gelen hastalarımızı dinleyip edindiğimiz bilgilere göre eşcinsellik sonradan edinilen bir davranış. Aile içi ilişkilerin çocuk tarafından nasıl algılandığı, bu konuda son derece önemli. Ailenin, çocuğun kimlik gelişimi dönemindeki tutumları çocuğa yansıyabilir. Model alma yaklaşımı ortaya çıkarsa, eşcinsellik ortaya çıkabilir. Cinsel kimlik modeli dört yaşında oluşmaya başlar. Ancak çocuk, cinsel kimliğini üç yaşında keşfeder ve ailesine sorular sormaya başlar.

Prof.Dr. Mehmet Sungur/ Psikiyatrist
Elimizde eşcinselliğin genetik olup olmadığına dair kesinleşmiş bir sonuç olmasa da
.... diyo psikiyatris ama kendisi genetik oldugunu dusunuyorum ama kanitlanmamis

Eşcinsellik doğuştan gelen bir durum olsa bile, bu durumda bir erkeğin bir kadınla evlenip onun hayatını karartması büyük bir suç..
Ama eşiniz eşcinsel mi bilemeyiz ki, yanlış yorumlarla sizi daha fazla üzmemiz de mümkün.
Sırf meraktan bakmış olabilir o sitelere, biliyorum öylesi de hoş bir durum değil.

Ama önce durumun ne olduğunu tam anlamanız şart.

Sorun sadece bakmis olmasi degil ki ipekcim :)Esi erkeklere hitap sekli olsun, bi erkege yazdigi "ask mektubu" tarzi yazisi olsun,Arkadas butun hepsini okumus. Sadece biraz daha derin arastirmasi gerek, ama bana kalirsa hersey zaten ortada.

sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm, allah yardımcınız olsun
eşinizin eskiden normal erkekler gibi kızlara ilgi duyduğunu yazmışsınız, sizinle birlikte olmaktan da mutluysa bence eşiniz merak ya da farklı bir nedenden ötürü bu yönde eğilim gösteriyor olabilir.
bence bu konuda eşinizin üzerine düşün ne de olsa kocanız, çocuğunuz da var, onu böyle bir sapkınlıktan kurtarma imkanınız olabilir. önce durumu netleştirin sonra siz de bir uzmandan yardım alarak ne yapacağınızı belirlersiniz.
bu arada dini ölçütlere önem veren bir bayansanız(ben öyle anladım) bu görüşünüze uygun bir psikologa gitmenizde fayda var
ayrılmak en en son çare.inşallah eşiniz bu sapkınlıktan kurtulur da yuvanız bozulmaz.

Olay sadece cinsellik olsaydı,Sapık bir kocanız var sizi seviyorsa sıksın dişini azgınlığını dindirsin derdim
Zaten sizin de ayrılmaya gönlünüz yok. Ama adam duygusal da..
Bir erkeğin mektup yazması ? Kaçımıza mektup yazıldı bu devirde..
Ortada aşk var.Ve kamuflaj bir güzel aile..
Kullandığı bir kadın ve bir evlat..
Sizi kullanıyor buna müsaade etmeyin.

anlamadım gitti biseksel se nası çocuğu var bu adamın

Demek istediğinizi anlıyorum...

Bizim gibi kültürlerde, ki dünyanın hemen hemen birçok yerinde böyledir, eşcinselliğe olan bakış çok katıdır. Zaten benim de bu eğilimi savunma gibi bir amacım yok. Sadece olayın şu yönünü anlatmak istiyorum; kimse toplumu karşısına alarak acı çekmeyi, dışlanmayı göze alarak bir birliktelik yaşamak istemez -en azındam aklı sahibi olanlar bunu yapmak istemez-

Doğuştan eğilimli olanların genlerinden dolayı böyle olduklarını düşünüyorum. En azından edindiiğim bilgi bu yönde. Bu yüzden değişmesi de imkansız dedim. Çünkü bu halde olan bazı insanları biliyorum ve yurt dışındaki psikologlar dahil olmak üzere her çareye başvuruyorlar. Yeter ki kendi cinslerine duydukları bu ilgiden kurtulsunlar! Durum gerçekten acı verici bu yönden baktığınız zaman... Yani hiç kimse -sapkınlık durumları hariç- keyfinden toplumu ve herşeyi karşına alıp böyle birşeyin peşinden gitmez. Karşı cinsle rahat bir ilişki kurup yaşamak varken acı çekerek ve hep gizlenerek yaşamayı kim ister ki?

Ha diyorsun ki bu duygularını bastırsınlar...Evet, yaşamayınca dışardan basit görünüyor herşey. Bir erkeğin kadına duyduğu ilgiyi aynı güçte başka bir erkeğe duyduğunu ve bunu hayat boyu bastırdığını düşünün...Ne kadar zor bir durum....

cinsel ilgi elimizde olan birşey değildir. karşı cinse duyduğumuz ilgiyi de hep bastıramayız. öyle olsa evlilikler de olmazdı. amaç cinsel hayatın düzene girmesi. bu duygular çok güçlü yani, bastır geçer demek kadar kolay değil.

homoseksüleller de bu şekilde hissediyor ve bu yüzden bu duyguları hep bastırmakta çok zordur. tabi imtihan dünyası, zaten dinimizde de açık bir şekilde izin verilmediği söylenmiş. bu yüzden bastırmaktan başka çareleri yok ama bu da çok zordur bunu anlatmak istedim...

lut kavminin durumunda toplum olarak bir sapkınlık söz konusu. eşcinseller hakkında okuduğum yazılarda bunun aileden geçiş oranın az bir ihtimal olduğunu öğrenmiştim. babası öyle ise kendisinin de böyle olma ihtimali az da olsa var. yalnız kardeşler arasında bile farklılık gösteriyor bu. yani tüm kardeşlerin homoseksüel olması mümkün değil. ihtimaller o kadar yüksek değil yani. velev ki toplum olarak böyle yayılmış olması çok ama çok az bir ihtimal. yani bunların ekndileri sapkınlık olarak bunu yapıyorlardı. en azından kendi düşüncem böyle...

bu zamanda bunu yapanlar sapkınlık olarak mı yapıyor yoksa artık dayanamadıkları cinsel ilgileri yüzünden mi yapıyor bilmiyorum...bu konuda teferruat çok. her iki yönde de sonuç olarak dinen verilen bir izin yok sonuçta... yalnız doğuştan ilgi duyup bununla savaşanların durumu elbette diğerleri ile aynı kefeye konmaz...

bence siz eşinizin bu eğilimi değişir mi değişmez mi diye araştırmak yerine bunu tam olarak öğrenin ve ona göre bu durumu kabul edip yolunuza bakın. öyle bir eğilimi doğuştan da olsa sonra da olsa her iki durumda da bu şekilde yaşamak çok acı verici olacaktır, bu yüzden bir karar verip adım atın...

Hayatimda cok ülkeler gezdim ve gördüm, neredeyse her bulundugum ülkenin toplumun 10 % escinsellerdi, simdi bu ülkelerde oluyorda bizdemi yok sayacagiz.
Beyoglu`nun arka sokaklarinda gizli gizli geceleri bu egilimlerini yasayan insanlar var. Ailesini, köyünü terk edip buralara gelenler var rahat yasayabilmek icin.
Hatta "Günesi gördüm" Mahsun Kirmizigül`ün filminde bile bu escinsellik konu olmustu, dogulu bir ailenin en kücük ogullari escinselligemegili vardi dudaklarina kirmizi ruj sürüyordu, bizde o filimdeki gibi gördügümüz her escinseli kursunlayalim o zaman yok sayalim.

Tabiki kimse istemez esinin, babasinin veya kardesinin escinsel olmasini ama bu onlarin tercihi degil, icten gelen bir egilim.
En iyi cözüm evliligi bitirip ayrilip herkes yoluna, ama bir escinseli degistirme diye bir yol yok.Nereye kadar bastiracak bir insan duygularini?
Cok nazikler, cok cana yakinlar, heterosexuel bir erkekden daha romantikler ama kadinlari cekici bulmazlar.

Kabullenmek zor, kabul etmek zor, tolere etmekde zor ama bunlar gercekler kimse yok sayamaz veya degistiremez.

Mademöyle, o zaman buraya ben esimi degistirdim,psikologa gittik esiden homosexueldi, simdi heterosexueldi diye yazsin bakalim,bakalim varmiymis basaran.
Konusahibi arkadas beni yanlis anlama tabiki seni anliyoruz ama birileride sana gercekleri söylemesi lazim.
Insan kendisini nereye kadar kandirirki?

Arkadaslar hepiminize yorumlariniz icin tesekkur ederim, esimle konustum....yalan konusunda herseyi kabul etti,nedensiz yalan soyledigini eline bisey gecmedigini ama degismek istedigini anlatti bana... e......l konusunda kesinlikle kabul etmiyor...siteye uye olmus bazi arkadaslara uymus,ama kesinlikle iliski yasamadim diyor. Tabiki inanmiyorum,daha arastiracama,takip edicam. emin olana kadar... inshaallah dogru soyluyordur... neredeyse ayrilik karari almistik...sonra bana degisacam diye soz verdi cocugum icin sevdigim icin....hala tepkiliyim...sadece takip edicam

Hayirlisi olsun aglayanim, tabiki kim yuvasini yikmak ister.
Elinden geleni yapacaksin yuvani kurtarmak icin.
Belki esin merak edip girmistir böyle sitelere. Bosver bundan sonra mutlu olmaniza bakin. Cocugunuzla güzel bir hayat diliyorum size.

Eşin inşallah dediğin gibi e.....l değildir. takip et bakalım inşallah birşey çıkmaz ama çıkarda ve bu eşinde sadece duygusal olarak gelişen bir şeyse psikolog ile düzelebilir. Çünkü kendisinin istmesi lazım.

Allah razi olsun canim
Aslinda ben onun bazi arkadaslarina tahamul edemiyorum, bazilari bir tuhaf onlara uymustur, kendiside oyle diyor...tabiki icim hala suphe dolu...ne yapacagimi bilmiyorum... insanlarin soylediklerine inanmayalai cok oluyor...Allah hepimizin yardimcisi olsun... bu bahsettigim olaylar evliligimizin ilk yilinda farkettim daha ozaman cok tartismistik ozamanadan beri butur seyleri hic yakalamadim tabiki yakalamamis olmam bunu yapmadigini gostermiyor..yine inanmak istiyorum.. cunku gercekten aslinda cok merhametli bi insan, cok iyi bir baba... hatta cok iyi bir es...her daim bana sarilir oper, sevdigini soylemekten cekinmez..cimri degil...bilmiyorum kafam cok karisik... erkeklere ilgi duyan bir insan esiyle yakinlasmaktan cekinmez mi? kadinlar onlara itici gelmez mi arkadasalr? bizde boyle bir durum yok cunku...bu konuda gayet iyiyiz yani

O zaman eşinizin bu arkadaşları ile ilşkisini kesmesini isteyin. bakalım tavrı nasıl olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…