- Konu Sahibi AglayanPasta
-
herkese cok tesekkur ederim Allah razi olsun...tavsiyelerinizi uygulayacam... cok zor bir durumdayim,cikmazdayim, terk etmek kolay ama ben bir insan bukadar yanlis bir yoldayken ve kendine zarar veriyorken terk edemiyorum...elimden geldigince onun degismesi icin cabalayacam eger olmazsa yapacak bisey yok
HERKESE YORUMLAR ICIN TEK TEK TESEKKUR EDERIM, yanliz bazi arkadaslarin soyledigi seye katilmiyorum..escinsellik biseksuellik kesinlikle Allah vergisi degill.Allah kesin dille butur sapikliklari yasaklamis, buyuzden Lut kavmini yok etmis...bunlari bilmek gerek... Butur seyler kesinlikle insanin elinde, buna engel olabilirdi..degisebilir eger gercekten Allah korkusu olan bir insansa...tabi degismesi zor ama butur sapikligin Allah vergisi oldugunu soylemeyin lutfen...bunlar normalmis gibi kabul etmeyin...cunku normal degil. Herkese tekrar tesekkur ederim..Esimle acik acik konusmaya karar verdim, bir karara varacaz...eger bu durum gercekse ayrilacaz baska yolu yok
Arkadaslar bunuda internette uzun bir yazidan alinti yaptim
Geçenlerde bir psikiyatrist arkadaşım beni telefonla aradı. Kısa bir girişten sonra, "Baksana!" dedi, "Biliyorsun; son araştırmalar eşcinselliğin bazı durumlarda neredeyse önlenemez olduğunu gösteriyor. İşin doğuştan gelen genetik bir boyutu da olduğu tesbit edildi; sen de okumuşsundur. Yani, bu kişilerin en azından bir kısmı, yaratılışlarında var olan meyil dolayısıyla o yöne gidiyorlarmış; bu açık artık. Oysa biz İslâmî yönden bunun kabul edilemez bir yönelim olduğunu, hatta ceza gerektirdiğini okuyoruz. Nasıl çözüyorsun bu ikilemi?"
Ona, "Belki garip bir örnek olacak ama" dedim, "Biliyorsun, meselâ çok eşlilik de erkekler için neredeyse genetik ve tabiî bir meyildir." "Evet?" dedi. "Peki sen çok-eşli misin?" diye sordum. "Tabiî ki hayır" dedi. "Neden?" diye üsteledim. "İçinde böyle bir meyil yok mu? Açık konuş lütfen." "Var aslında" dedi, "Ama hem eşim buna izin vermez, hem toplumsal kurallar, kanunlar vs. bir yığın engel var; biliyorsun. Üstelik günaha girmiş olurum. O yüzden düşünmem bile."
"Kendi sorunun cevabını kendin vermiş oldun işte" dedim. "Eşcinsel meyiller de bazı kişiler için genetik bir temelden kaynaklanan, neredeyse zorunlu bir yönelim olabilir; ama o kişilerin de bu anormal yönelimlerini kontrol etmeleri beklenir, bunu becerebilirler de aslında."
"Bu yönden düşünmemiştim" dedi arkadaşım. Bir psikolog yazmis
Çift cinsiyetli insanlara İslamın bakışı nasıldır Yaratılış hikmeti nedir bu insanların Deliler ahirette ne olacak?
Çift cinsiyetli insanlara İslamın bakışı nasıldır. Yaratılış hikmeti nedir bu insanla
CEVAP 1: Günümüzde böyle olana «eşelcins» de denilmektedir Bu daha çok hormon bozukluğundan meydana gelen anormal bir hastalıktır İslâm Dini, bununla ilgili bir takım hükümler koymuş, böylece toplum içinde nasıl davranmaları gerektiğini açıklamıştır
Fukahanın çoğuna göre, hunsa: Erkeklik ve dişilik âleti bulunan kimsedir Hangi aletinden idrar yapıyorsa, daha çok ona yakın bir hüküm taşır Yani erkeklik aletinden idrar yapıyorsa, erkek; dişilik aletinden idrar yapıyorsa, dişi sayılır (1)
Her iki aletinden eşit biçimde idrar geliyorsa, o takdirde hem erkek, hem dişidir, yani ona hunsâ denilir, Bu, îmam Ebû Hanîfeye göredir (2)
İmam Ebû Hanîfe'ye göre, taşıdığı her iki aletten de idrar gelirse, o, «Hunsâ müşkil» kabul edilir Bir aletten az, birinden çok gelmesi buna tesir etmez
Fukahanın çoğuna göre, bu durum, onun ergen olmasına kadar geçerlidir Ergen olunca, erkeklik aleti harekete geçip evlenecek güçte bulunuyorsa, o takdirde erkek kabul edilir Sakal ve bıyıklarının da çıkması böyledir Bunun gibi ergenlik çağına girince göğüsleri büyür, ayhali olursa o takdirde dişi kabul edilir
Ergenlik çağına girdiği halde ne erkek olduğuna, ne de dişi olduğuna dair belirtilen alâmetler ortaya çıkmazsa, o takdirde «Hunsâ Müşkil = Eşelcins» sayılır
Sadece meni, belsuyunun çıkması yeterli değildir Çünkü bu her iki cinsten de çıkabilir (3)
Hunsâ Hakkındaki Hükümler :
Hunsâ müşkil (= eşcinsel durumunda olan) hakkında genel hüküm, dini hususlarda ihtiyatla âmel etmektir Sübutunda şüphe sabit olan hususlarda ise hükmün sübutuyla hükmetmemektir
Dini ve tıbbi bilgim tam değil,siz öyle diyorsanız öyledir.
Eşiniz "yok canım ne alakası var?" deyince inanacak mısınız gerçekten?
hayir canim tabiki inanmiyacam...
Herkese tekrar tesekkur ediyorum ve soyle bisey eklemek istiyorum... Esimin okul yillarinda yazdigi gunlugunu okumustum, orda bir kiza asik olmustu ve ona olan askini yaziyordu, daha genc yasta yazdigi bir mektup ta yakaladim ordada arkadasinin kiz kardesine cok asik oldugunu ama kizin onu abi olarak gordugunu yaziyordu, yine universite yillarinda da bir kiza olan sevgisini belirten gunlugunu okudum...demek istedigim bu sapkinlik onda kucuk yastan beri varolan bisey degil daha ileriki yaslarda ortaya cikmis olabilir, belki fiziksel anlamda bisey yasamamistir diye avutuyorum kendimi...
hayir canim tabiki inanmiyacam...
Herkese tekrar tesekkur ediyorum ve soyle bisey eklemek istiyorum... Esimin okul yillarinda yazdigi gunlugunu okumustum, orda bir kiza asik olmustu ve ona olan askini yaziyordu, daha genc yasta yazdigi bir mektup ta yakaladim ordada arkadasinin kiz kardesine cok asik oldugunu ama kizin onu abi olarak gordugunu yaziyordu, yine universite yillarinda da bir kiza olan sevgisini belirten gunlugunu okudum...demek istedigim bu sapkinlik onda kucuk yastan beri varolan bisey degil daha ileriki yaslarda ortaya cikmis olabilir, belki fiziksel anlamda bisey yasamamistir diye avutuyorum kendimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?