kizlar bugün fitness'a gittim 15 dk hizli tempoda yürüdüm 1 saat agirlik calistim, tam olarak bunlari yaptim:
Gögüs
- Uzanarak dumbell kaldir indir yaptim
- Sinav cektim
- Lastikle calistim, linkteki egzersizleri yaptim hemen hemen..
fndkkrdu'cum bu linke bi bak istersen, gögüs icin mükemmel egzersizler
Göğüs kasları lastik bantla nasıl geliştirilir? - UZMANTV
Bacak, kalca ve bacak
- Squat (halterle)
- Lunge (squatin baska bi sekli ama daha cok acitiyor)
resimde nasil lunge yapildigini gösteriyor:
- Müzeyyenin egzersizlerini yaptim (lastikler takiliyken yaptim, daha iyi etki yapsin diye):
Eki Görüntüle 722175
Eki Görüntüle 722176
Bu resimlere benzer farkli egzersizlerde yaptim ama resim bulamadim
Karin
- Mekik
- Yan mekik
- Plank (3x1 dk.)
Ab Exercises: The Plank - YouTube
Kizlar benim karnimin hemen inmesinin sebebi bu "plank" yapmammis yaa.. eskiden 5 sn bile yapamazken suan 3 kere 1 dk yapabiliyorum, karni cok güclendiriyor ve antrenörümün dedigine göre cok iyi bi yag yakici egzersizidir. diz üstünde de yapabilirsiniz ama ben normal yapiyorum tam 1 dk. videoda yapildigi gibi yapilacak, karninizi sikacaksiniz bunu yaptiginizda, aksi taktirde belinize yük biner ve agri yapar.
- Makas (alt karin calistiriyor)
- Ayaga indir kaldir yaptim (alt karin calistiriyor)
Sirt ve omuz
- Halteri asaga dogru indir kaldir
Triceps (arka kol)
- Sandalyede (ben step kullandim) dips (video buldum linki ekledim)
- One arm extension. Dumbell havaya kaldirdim, arkadan indir kaldir yaptim, videoda tek kol calistiriyor ben ikisini birden yaptim.
- Kick back (videoda gösteriliyor)
http://www.youtube.com/watch?v=cCFLBkGvulQ
Biceps (ön kol)
- Halteri normal kaldir indir yaptim (dumbell ile de yapilabilir, ben ayiretten onlarlada yaptim)
1 saatlik agirlik calismam bundan ibaret kizlar.. aradan begendiginiz egzersizler olur diye yazdim
)
bu arada bugün regl olmussum o yüzden fazla spor yapmak istemedim ama bugün cok enerjigim yaa eve geldim ama biraz daha spor yapasim var.. pilatesimi mi yapsam acaba? yada tiffanymi yapsam, 10 dklik bisey zaten :))