Sözünü tutmayan sevgilim ve evlilik planı, sizce ne yapmalıyım?

evin alınmasında ailesininde katkısı varmış, bende aldatmaya girer dedim en başta benim evim dediğini söyledim. Krediyi annemler öder evlenince gibi bişeyler mırıldandı.

Her iki tarafın da evi varsa illa birinden birinde oturulacaktır. Sevgilinizin evinde oturunca sizin evinizin parası ortak haneye gelecekti ya da tam tersi. Ayrıca evini önceden almış kredisi devam ediyorsa da evlendikten sonra (eğer korkunuz buysa) kredileri beraber ödediğiniz için ayrılık durumunda evde hakkınız oluyor. Beyaz eşyayı da babası almış dediniz. Aynı gün alındıysa bahsetmek zorunda değil.
Kız kardeşine de altın almış belli ki bozulmuşsunuz kv haklı çıkıyor evlenince alamazsın al diye. Kendisi kararını verecek alıp almak istemediğine. Sokma akılla iş yapması sorun.
Kışın da ev değiştiren aileler genelde çocuklarının evinde kalırlar. Baştan net bir şekilde konuşulup belirlenmeliydi. Sevgiliniz deseydi ben ev aldım ailem otursun istiyorum buna razı değilseniz konuşursunuz ya da ayrılırsınız. Kv ile aynı hesapları yapmışsınız aslında. Sizin aileniz size destek olmuştur borçsuz harçsız birikim yapmışsınızdır ama onun aile yapısı farklıdır ailesine para vermiştir, borçlarını ödemiştir beklediğiniz kadar birikimi olmamıştır. Madem çocuk için evlenmek istiyorsunuz kafanıza göre daha mantıklı şartları olan birini bulup başta bunları konuşup evlenin.

Kendi baslarina kalacaklari yerin kirasini da mi sevgiliniz odeyecek? Eger oyleyse her sekilde kira+kredi odemek durumunda kalacaksiniz.
Bir de gidip annesine soylemis mi biz burada yasayacagiz diye, yoksa o tarafin bu konu hakkinda hala bilgisi yok mu?
Babasinin kriz gecirdigini biliyor muydunuz siz yoksa bu konular acilinca mi birden ortaya atildi. Madem boyle bir durum vardi bu vakte kadar bir sey yapilmadi? Bu babasinin krizi senede 9 ayini koyde gecirdiklerinde neden olmuyormus?
Bence sevgiliniz dogru duzgun hic birseyi dusunmeden hareket ediyor ve bazi konulari size zaman kazanarak kabul ettirmeye ugrasiyor.
Hadi simdi sevgilisiniz, beyaz esya konusunda kendi bildigini yapsin ya da kardesine hediyesini alsin, bu konuda cok birsey diyemezsiniz ama ileride bu konularda size tabikide aciklama yapmak zorunda. O eve sizde para getiriyor olacaksiniz.
Benim esimde boyleydi ilk evlendigimiz zamanlar, evi vardi kirasini annesi aliyordu. Biz bir ara ayri ulkelerdeydik ben kira oduyorum maasim az, 5 kurus bile vermediler bana, ben kendim idare ettim pandemi zamani. Sonrasinda ayni eve gecince ilk once o evi sattirdim, tabi kira falan kalmadi. Hadi bana 5 kurusun gecmedi, ogluna o paradan 1 corap dahi almisligi yok. Benim esim de binbir turlu bahane salliyordu bana. Ben de artik soyledim 1 tane hediyeleri var mi ya dedim? Ne yaptilar sana, koca bir hic. Ne olsa sen kosuyorsun, sonrasinda al oglum corap aldik sana dediler mi, hayir dedim. Simdi bu konularda daha mesafeli. Ama bu surec beni yipratti bunca sene. Siz hazirsaniz bunlari yasamaya devam edin derim.
Ya da bu evlenme konusunu erteleyebilirsiniz. Bir durumumuza bakalim sen belli ki ekonomik olarak cekirdek aileni ikinci plana atmaya meyillisin, bence biz bu evlenme isini erteleyelim diyebilirsiniz.

evin alınmasında ailesininde katkısı varmış, bende aldatmaya girer dedim en başta benim evim dediğini söyledim. Krediyi annemler öder evlenince gibi bişeyler mırıldandı.
Krediyi anneleri odeyebilecekse, cikacaklari evin kirasini da odeyebilirler. Krediyi de siz odersiniz. Ya da onlar evde oturacaksa krediyi odesinler, siz kiraya cikin onu odeyin. Bu isin sonunda iki masraf da size kalacak gibi

Ay neden ayrılmıyorsunuz bundan. Hem manipüle ediyor hem de utanmaz. Arsız yani

Ay neden ayrılmıyorsunuz bundan. Hem manipüle ediyor hem de utanmaz. Arsız yani
biliyo musunuz aynısını telefonda ilk tartıştığım akşam manipüle ediyorsun demiştim, zoruna gitmiş üzülmüş

dün akşam ben telefonunu bile sildim bitirmeye hazırım, yine kapıma geldi ve yazdıklarımı söyledi. Bencede saçma sapan bi hal aldı

Yahu gelirse gelsin net olun ayrılın. İlerde çocukla boşanmaktan iyidir. Ha evet bu adamla evlilik yürütemezsiniz. Yahu siz ona göre düşmansınız. Sürekli yalan olacak evlilikte. Ve siz ne zaman yakalasanız senin yüzünden diyecek.

Adamın huyu galiba bir şeyleri kulak arkası yapıp en sonunda istediği yola çekmeye çalışıyor. Anaerkil bir ailede büyüdüyse sizin de ipleri elinize alıp devamlı istediğiniz şeyleri diretmeniz gerek. Ama her meselede bu adam böyle pasif kalacak: düğün ayalrlarken, eşya alırken, çocuk sahibi olduğunuzda, ailesi her şeye burnunu soktupunda hep kendini kenara çekip istediği kıvama gelmeni bekleyecek. Nikah sonrası dişlerini geçirmeye çalışırlar mı onu bi düşünmek lazım. Yoksa aileyle keseyi ayırır mı?
Bunun dışında da adam bir ev almış kenara para atmış yine iyi yani. Ben bu adamı ömür boyu istediğim yola çekmek için sabreder miyim diye düşünün.

O evde ailesi oturacak o belli zaten. Lojman falan demiş size. Muhtemelen siz de kendi evinizde oturmak istersiniz diye düşündüm lojman vs de ondan kendiniz deyin diye yani. Kendi kararınız gibi olsun diye

ben sevmedim bu davranışları, hastalık kartını sürmüş ortaya neden senin kafan bulansın da istediği yolda sesin çıkmasın diye

O evde ailesi oturacak o belli zaten. Lojman falan demiş size. Muhtemelen siz de kendi evinizde oturmak istersiniz diye düşündüm lojman vs de ondan kendiniz deyin diye yani. Kendi kararınız gibi olsun diye
benim evim farklı şehirde burada değil maalesef olsa minnet etmem, hatta böyle şeyler olmasaydı derdim ki sat bende satıyorum eşit paydada evimizi alıp düzenimizi kuralım ama dediğiniz gibi niyet kötü.

hatta şunu farkettim, önceden yurtdışına iş bulup gidelim dese ben karşı çıkardım. Şimdi o karşı çıkıyor, sanki zaman ilerledikçe ailesine buraya bağlanıyor gibi

Benden önce bu şehire taşınmıştı ve 8-9 yıl bağlanmadı ilişkisi böyleyken bağlandı. Gerçekten şaşırıyorum bunu haketmedim, çirkin bi kız değilim, kendisi ortalama, çok yakışıklı değil. Neyine güveniyor anlamıyorum.

Son düzenleme:
sizin maddi gücünüzün farkında ve evlilik yolu ile hem kendini kalkındırıp hem de ailesini refah içerisinde yaşatmanın peşinde. sizden bir ay istedi çünkü deri birşeyleri çözüme kavuşturmaktan ziyade bu süreç içerisinde öfkenizin dinmesine vesile olacak samanı tanıyor kendine. öfkeniz dinince nasılsa bu mesele unutulur gider diye düşünüyor.

keşke düğün olsa, yokki.

evlilik teklifinden bi süre sonra düğün yapmasak mı dedi, bende yurtdışında nikah fotograf çekimi istedim, kabul etmişti.

Kız kardeşinde yapıldığı gibi küçük yemekli bişey düşündüğü söylemişti.

Özetle sorunuza yanıt ben zaten sabırsız biriyim, verdiğim süre dolmadan üsteledim.
Bilmiyorum sadece emeğime zamanıma acıyorum, bu değersizlik çok zoruma gitti

Konuyu pek anlamadım ama tecrübe istediğiniz için tecrübeyle söylüyorum ki yalan söyleyen ve sözünde durmayan insandan uzak durun

Allahim geleceği görür gibiyim.

Bu mesajiniza istinaden şunu demek istiyorum annesinin Evlenmeden altin al sonra alamazsın kardeşine demesi burda bir art niyet iyi niyetli anne harcamaya dikkat et düğün arifesi derdi
Ayni şekilde evlilik niyetine girilmiştir anne babanın kendine eşya aldırması yani extra masraf çıkarmaları sanki şey gibi oğlumuz ne kadar az harcama yapsa iyidir ona biz harcatalim ki çoğunu kız yapsin
Bir diğer konu ev meselesi o zaten tam fiyasko komşu demiş vs ki yüksek ihtimal o da annesi komşu falan değil
Yani bu anlattıklarınız ışığında bence vebale girmiyorsunuz bunlar bitirmek için yeterli ve haklı sebepler

Ayrılın ve gençliğinizi heba etmeyin . 38 yaşına gelmiş bir birey bu kadar anneci ise inanın ömür boyu da bu şekilde devam eder asla kendinize yönlendiremezsiniz . Annesi hep işin içinde olucak .

Arada kalıp, çözüm bulamayacağı , çünkü planların bambaşka olduğu aşikardı.. bu krizler bu sebeple. Bu adamın ailesi buna üzülüp kendi başının çaresine bakamazsa bundan olmaz ki o da çözüö değil, burda krizi çözen sevgiliniz olmalı. Ama daha derdini ailesnine bile anlatamıyor belli ki onlar da dinlemeye meraklı değil. Adamı kasten böyle pasif yetiştiren aile zaten, niyetlleri klasik -oğlumuz, kızımın bize baksın, ondan dünyaya getirdik- kafası. İsabetli kararınızdan dönmeyin, umarım bu pasif adam bela olmaz başınıza, ayrılığı bile hakkıyla yaşayamayacak gibi bi profili var

Benim esim yillarca baska ulkedee kaldi biz evlenmeden once ve bu sure zarfi icinde ailesi hic yanina bile gitmedi. Biz ne zmaan evlenmeye kalktik ogullari kiymete bindi. Ben dugun icin masraflari konusurken, para kolay kazanilmiyor bilmem ne diye baana akillar vermeye kalktilar ki ben yillardir calisan bir insanim.
Annesi buyuk olasilikla istiyorki oglu onu dinlesin ona harcama yapsin.
Benim kocamdan bir sikayetim yok yillar icinde de o tarafa karsi mesafe koymaya basladi ama bu surecte ben yiprandim.
Erkek annelerinde boyle salakca bir durum cikiyor. Sanki lutfedip de seni aliyorlarmis, sanki onlar olmasa evde kalacakmissin da cok sukur onlar karsina cikmis, seni evde kalmaktan kurtarmislar gibi. Sevgilinizin buna izin vermemesi lazim. Erkeklerin de akli cogu zaman cok yok iste maalesef.
Benim egitimim ve isim esimden kat kat daha iyi. Benden fazla para kazaniyor diye ben de bir suru laf dinledim annesinden. Sonrasinda iste artik canimi sikmaya baslayinca ben de soylenmeye basladim, esime de istiyorsa gidebilecegini bunlarla ugrasmak zorunda olmadigimi soyledim o noktadan sonra kiymete bindim. Bunu bir tehdit olarak soylemedim ama gayet de bu sekilde dusunuyordum. Sonra herkes kendine ceki duzen verdi.
Demek istedigim, siz bu tarz konularla muhattap olabilirsiniz, buna katlanmaya hazir misiniz?
Bir diger konu da kimle evlenmeye karar verirseniz verin, mutlaka ufak tefek sorunlar olacaktir. Asil konu hangi ufak tefek sorunlarla hayatinizi gecirmek istediginiz.

Ne almış ne satmış boşverin, evlendikten sonra her yıl aylarca kv ile yaşayabilecek misiniz?

Ne almış ne satmış boşverin, evlendikten sonra her yıl aylarca kv ile yaşayabilecek misiniz?
ne münasebet hayır tabiki de, ben kendi ailemle bile yaşamadım. Universitede sonra işe girince aynı mahallede ev alıp ayrıldım.

bi defasında telefonda ima etmişti "birlikte olur mu ki" gibi bişry demişti. Ben saf anlamadım tabiki şaka sanmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…