Sözünü tutmayan sevgilim ve evlilik planı, sizce ne yapmalıyım?

dediğine göre sevgilim satın almamış babası ödemiş 60binlik buzdolabını, emekliler bu arada
Ya işte aynı yerden alınmış. Kim öderse ödesin insan der yani annemler de aldı diye. Deniyorsa gizleme var başka olan var. Kendiler ekip siz düşmansınız gibi. Ayrıp geç valla. Değmez

Denge kurmak erkeklerin yapamadığı bir şey.
Biz kadınlar bu işte çok iyiyiz. 11 yıllık evliyim,anneme canımın istediği kadar para pul veririm,eşimin ruhu bile duymaz. Alışverişini yaparım eşime sormam. Lazımsa evinin her eşyasını da sıfırdan alabilirim. Anneme kalacak yer de ayarlarım,eğer her kış bu ihtiyaç doğuyorsa. Eşimle olan ilişkimi etkilemez bunlar. Ama erkekler bunu beceremez. Becerebilen yok.

Annedir atamaz, hepimiz anne babamızla ilgilenmek zorundayız. Evlendik diye anne babamızdan vaz mı geçelim? Dolap lazımsa evlendim artık alamam mı diyelim? Siz bunları dert edenlere bakmayın. Doğrusu dengeyi kurarak hem anneye yetişmek hem de evleneceğin kişiye yetişmektir. Anne anne olarak kalır. Eş de eş olarak kalır. İkisi birbirinin yerini tutamaz. İkisi arasında tercih yapılsa herkes eşini seçer ama bence o da yanlış. Tercih yapmak zorunda bırakacak insanlardan uzak durmalıyız bence. Ben böyle yaşıyorum mutluyum çok şükür. Hiç sorun da yaşamadım.

Siz bu kişiyle evlenin veya evlenmeyin o önemli değil. Doğru birdir ve tektir. Size uygun olmayan her kişi sizin için yanlış seçimdir o kadar basit.

Çok safsınız. Öyle demek istemiyorsa demezdi. Kaç yaşında adam aklı fikri yok mu? Şimdiden mal kaçırma derdime düşmüş. İşi gücü para. Sizden gizli ailesi ile iş çeviriyor. Dışardan çok net.

Eşya bence de alabilir. Ama adam aynı zaman aynı dükkandan alınmasına rağmen bahsetmemiş. Gizlemiş yani. Aile genel olarak evleneceği kadından para kaçırma odaklı.
Kaç lira kaçıracak ki,dolap kaç lira?
Annesinin ihtiyacıyla eşinin ihtiyacını ayırt edemeyecek adam zaten kimseyle evlenmesin o ayrı konu.

Annesinin ihtiyacıyla eşinin ihtiyacını ayırt edemeyecek adam zaten kimseyle evlenmesin o ayrı konu.
Meseleyi anlamıyorsunuz. Gizlemiş. Mesele para meselesi değil. Düsünsenize sevgilinizle dükkandan beyaz eşya alıyorsunuz o günlerde annesi de alıyor. Kim olsa bahseder. Bunlar ne düşünüyorsa gizlemiş.
Ev şimdi alma ilerde eşinle al öde diyenin aklına uymuş. Bileklik al ilerde eşin aldırmaz demiş. Ona uymuş. Yani kardeşine bileklik al dese evet bu gayet normal. Ama zihniyet evleneceği kişi el ve düsman gibi görilüyor . Zihniyetleri garip ve ürkütücü.

Erkek arkadaşın ailesi ile ilgili alınan satılan her şeyi size bildirmek zorunda değil. Sonuçta evli olsa bile çiftler, orası ayrı bir aile herkesin iç meselesi alınan satılanı söylemek zorunda mı bence değil.
Ama sizden her detayı öğrenmek için beni irdeledi ben her şeyi döküldüm ama o anlatmamış dersen orada haklı olursun.
Bu evlilik sürecinde sevgililik süreci iyi gitmiş de karı koca olma yolunda tökezlemiş uyumsuzmuşsunuz gibi geldi.
Karşı taraf art niyetli veya değil fark etmez bir kere siz ayrılma hamlesi kullanmış içinize süphe koymuşsunuz. Çok hayır gelmez gibi geldi arkasından

Herkes kendi açısından bakıyor iste. Ben mesela sizin gibi biriyle asla evlenmek istemezdim. Hane geliri iyi olup rahat rahat konuşabiliyorsunuz ama herkesin iki evin ihtiyacını giderecek geliri yok. Bir taraf ailesine vermeyip diğer taraf verirse o da yürümez. Adam anasına alsın süper, kadın almayacak ama ailesine bir şey. Standart bir Türk ailesinde hem kendi evine hem ana evine masraf yaparak geçinmek mümkün değil. Geçinmek mümkün bile olsa kendi evime daha fazla harcamak varken eş ailesine vermem. Bakım maddi olarak üst soydan alt soya gider. Hastalikta sağlıkta destek olunur ama kimseye sponsor olmak zorunda değil ki bu kadın.

Boyle olsun istemeyen kisi boyle yapmaz. Benim esiminde babasi vefat etmis. Annesinin evinde buzdolabi, camasir makinesi falan cok eski gercekten. Esimle kendimiz esyalarimizi alip, evimizi dizdik. Cunku ben bu konularda ailenin destek vermesi taraftari degilim. Ama tam kendimize beyaz esya bakarken, annesinin bana da lazim arada bana da mi alsak deyip esime imada bulundugunu gordum. Esime de soyledim bu vakte kadar almadiniz da bizim alisverise mi denk geldi. Kendi butcemi asla kismam annen alacaksa kendi alsin dedim. Esim net oldu bu konuda hep. Yaklasik 1 yillik evliyiz k.validem gidip kendi parasiyla daha yeni degistirdi makinesini.

Kendi oturdugumuz eve tadilat yaptirdik, ciddi bir masrafa girdik. K.validem artik daha az gezer, yersiniz benimde tadilata ihtiyacim var dedi. Esim direkt 'anne kendine guvemiyorsan kalkis bu ise' dedi. K.validem kendime degil ogluma guveniyorum diye cevap verince esim sagolsun bana guvenme, benim butcem yok deyip onunu kesti.

Malesef evlilik icinde de talepleri oluyor k.ailenin. Simdi sessiz kalip net olarak hayir demeyen ileride hic diyemez. Nisanlilik sureci de bunun icin var. Iyi gozlemlemek lazim, bu adam dengeyi kurabilir mi, hayir demeyi bilir mi, bunlari iyice olcup tartip oyle karar vermelisiniz. Yasayan biri olarak sizin sevgilinizin pasif oldugunu dusundum. Bu cocuktan size hayir gelmez..

Son düzenleme:
Sıkıntı dengeyi kuramayan adamdan kaynaklanıyor işte. Kaynana adayının ne düşündüğünün bir önemi yok,adamın organize yeteneği olmadığı sürece sıkıntı yaşanır.

Bekar birinin ailesine eşya almasına karşı değilim diyenler olmuş ama bunu yaşamayan bilmez. Bir ailenin her zaman en kullanılan çocuğı vardır. Ve bu çocuk ailesinin acil paraya ihtiyacı olması dışında da ailesin eşya vs. Alır. Ama almaması gerekir. Çocuğun annesi de babası da anladığım kadarıyla emekli. Çocuk okutmuyorlar market alışverişi dışında sürekli bir giderleri yok. Çocuğunun evinde oturmaya da hakları yok kendi evleri varsa. Sevgilinin yaşı genç olması sebebiyle ömrü annesinden ve babasından çok görünüyor tabii Allah bilir de. İleriki hayatına birikim yapmak zorunda fazla parası varsa. Bir çocuk ailesine bekar diye bir şey almak zorunda değil. Ben buna karşıyım.
Maalesef benim eşim 13 yaşından beri çalışıyor. Ama hiçbir mal varlığı yok araba ve dükkanı hariç. O küçükken çalıştığı paralarla annesine araba alınmış mesela. Ne mânâ? Kız kardeşleri üniversite okumuş eşimin işlettiği dükkanın geliriyle. Ama eşim okumamış. Hâlâ babası bile bizim dükkandan geçiniyor. Onlara kalsa dükkan ortak ama resmiyette eşimde ve iflas edecekken ne zorluklarla eşim başa çıkmış. Sanki ailenin babası o gibi küçük yaştan beri hepsine yetmeye çalışıyor. Zamanla o da anladı artık eskisi gibi değil ama eşimi kullanmaları zoruma gidiyor.

O da sizin fikriniz ve kişisel tercihiniz.
Ben zaten sponsor olmak zorunda demedim. Öyle düşünmüyorum. Maddi manevi denge kuramayacak kişiler hiçbir koşulda evlenmemeli.
Şu anda eşim kendi ailesine bir şey alması gerekirse oturup planlama yapmalı. Ne zaman alabilir,ne kadara alabilir,nelerden vazgeçmesi gerekir iyi düşünmeli ona göre davranmalı. Bunun çok iyi gelir sahibi olmakla bir alakası pek yok. Çevremde hem ailesine bakan hem de anne babasına bakan orta gelirli insanlar var. Yapmak isteyen yapıyor,bu işlerde gönüllülük esas.

Burada eş ailesine ya da kendi ailesine maddi destek verenlere nerdeyse ortak bir kanı var. İstisna olan sizin durumunuz. Eşiniz yanlış aklımda kalmadıysa çok iyi kazanıyor ve bu yüzden sizin aile harcamanız hiç gözüne bile gelmiyor. Bana kalırsa ailesine bakma yükümlülüğü olan kişiyle kimse evlenmesin. O yaşa gelmiş insanların kendi birikimi, evi, maaşı olmalı. Ortalama insani geçtim iki memur hatta çocuğu varsa iki mühendis için bile aileye maddi destek yapmak hane gelirini sarsar. Bu durumda olmadığınız için tabi ki sizin gözünüze gelmiyor bu masraflar.

Daha neler.. kredisini oglu odeyecek ama konu sahibi kirada otursun mantikli mi? Yani kredi odenmis, bitmis evde zaten halihazirda k.valide yasiyor olsa tamam diyelim ama hala odenmeye devam eden bir ev var, sobali diye koydeki evini birakip k.validen neden gelip otursun eve? Yani sirf anne baba diye olene kadar evini, esyasini alip, parasini verecek erkekler veya kadinlar evlenmesin bir zahmet. Gidip aileyle ortak yasamaya devam etsin.
Altin alma olayini da kaba bir tabirle bir annenin oglunu yolmaya calismasi olarak dusunuyorum. Evleneceksin alamazsin, hazir bekarken al ne demek? Evlenince senden para alamayiz simdi boyle boyle aldiralim ihtiyaclarimizi demek. Bizim annelerimiz enayiydi ozaman bir kazak alsam aman kizim cok mu lazimdi simdi onun yerine evinin eksigini alsana diye kiziyordu.

Eş olanlar adam gibi eş olamadıkları için öyle sorunlar yaşıyorlar aslında. Erkeklerin adam gibi denge kuramaması evliliklerin sonunu getiriyor bence.

Eşim şu an için iyi kazanıyor diyelim. 11 yıllık evlilikte 2 defa iflas yaşadık,esnaflık yapıyor. Ben özel sektör çalışanıyım evet doğru hatırlıyorsunuz ama inanın iyi gelirle çok alakası yok. Ailesine bakmak istemeyen bakmaz bu kadar net bir şey. Binlerce örneğim vardır bununla ilgili. Hatta en yakın örnek eşimin kendi ailesi. Yüksek gelirli olmalarına rağmen kendi öz çocuklarının yüzüne bakmamışlar. Şimdi böyle adamın ana babasına ne hayrı olacak?

Ben her şeyden önce içinde Allah korkusu olan insanım. Annemin maddi bir şeye ihtiyacı yok ama ben her zaman elimi onun üzerinde tutarım. Akşam yiyeceği yemeğe kadar düşünürüm. Ama bu durum evliliğimi etkilemez onu anlatmak istemiştim.

Ya doğrudur herkesin bir aile düzeni var ama maddi olarak eli bolda olmayan insanın da ailesine harcaması çok batıyor. Mesela bu örnekte kadın evin kirasını katacak, eşyaların hepsini ortak ödeyecek ama adam kadinla aynı kazandığı halde hem eve ailesi çökecek hem de 1 kendi evine alırken 1 ailesine alacak. Evlilik yoluna giren insanlara bekarken aldığı şeye karışılmaz denemez bence. Sonuçta aynı yerde çalışan aynı maaşı alan 2 insandan biri ailesine alıp diğeri almıyorsa haksızlıktır bu. Ben bu kısma takıldım. Biri çok zengin olur ya da ciddi maaş farkı olur o zaman kimsenin gözüne gelmez zaten.

Cok saf dusunuyorsunuz. Vebal almazsiniz merak etmeyin hayatinizi kurtarmis olursunuz. Bir konu vardi gecenlerde her kis 4 ay kayinaile yeni evli ciftte kaliyormus o geldi aklima ordada kayinvalide dominantti evlenmeden once kislari kaldiklari icin evi kendi evi gibi goruyordu plastik kabin bile hesabini soruyordu gelinine. Geleceginizi gorur gibi olmussunuzdur belki bunu soyledigimde cunku evlenirseniz olacak buna benzer birseydir. Anneci erkek besbelli sizide kullaniyor sevdiginden aglamamis bir ay sureyide unutursunuz konu kapanir diye istemis. Ayrilin

Evet orada yasayacaktiniz
Ayrı eviniz olmayacakti, yine ailesi kışları gelip sizinle kalacaktı. Planlarinin bu olduğuna da eminim.
Gecen hafta boyle bir konu vardı forumda. Ex'iniz de once biz evlendikten sonra gelmeceyecekler diyip, sonra her kış ailesini 4-5 ay getirmeyi düşünüyordu kesin

Sıkıntı dengeyi kuramayan adamdan kaynaklanıyor işte. Kaynana adayının ne düşündüğünün bir önemi yok,adamın organize yeteneği olmadığı sürece sıkıntı yaşanır.
Adam bence asalak yaa. O yaşta insan artık nerede ne diyeceğini vs bilir yani. Annesine buzdolabı almak isterse akor gizlemez . Sevgilisi birşey derse almak istedim aldım der. Ya da annesi buzdolabından sevgiline bahsetme sldese neden bahsetmeyeyim bu sır değil almak istedim aldım der. Yani ikili oynamaya gerek yok. Hele de hayat arkadaşı olacağın kişiye. Hiç sevmem bu tarz insanları. Neysen o ol ben de seni sevip sevmeyeceğime karar vereyim. Benim için değismene de gerek yok ama beni kandırma yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…