- 25 Ağustos 2024
- 388
- 1.713
- 28
- Konu Sahibi Esinbaslar
Bence bu adamın evi falan yok. Evi ailesi almış, bu da evim var diye hava yapayım demiş. Elinde patladı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gitmeyen zamanın sevinmelisin. Çocuk odaklı evlilik yapacağını yazmıştın, babası bu beyfendi olursa bütün ömür görmek işitmek zorunda kalırdın. Babaanne -hala her şeye burnunu sokardı. Üstelik hemen boşanmaya kalksan kafadan iki sene daha giderdi. Kar zarar hesabı yapıp 1.5 seneyle burdan kurtulman lazım.keşke düğün olsa, yokki.
evlilik teklifinden bi süre sonra düğün yapmasak mı dedi, bende yurtdışında nikah fotograf çekimi istedim, kabul etmişti.
Kız kardeşinde yapıldığı gibi küçük yemekli bişey düşündüğü söylemişti.
Özetle sorunuza yanıt ben zaten sabırsız biriyim, verdiğim süre dolmadan üsteledim.
Bilmiyorum sadece emeğime zamanıma acıyorum, bu değersizlik çok zoruma gitti
ya evet aynı, bu da ailesine toz kondurmuyor. İstediler yapamadılar, yapmayı çok istediler de durumları mı vardı. Babam iflas edince tek göz odada yıllarca yaşadılar. Bu işe girene kadar 3 kuruşa çalıştım sgk dokümümü göstereyim?Kendi baslarina kalacaklari yerin kirasini da mi sevgiliniz odeyecek? Eger oyleyse her sekilde kira+kredi odemek durumunda kalacaksiniz.
Bir de gidip annesine soylemis mi biz burada yasayacagiz diye, yoksa o tarafin bu konu hakkinda hala bilgisi yok mu?
Babasinin kriz gecirdigini biliyor muydunuz siz yoksa bu konular acilinca mi birden ortaya atildi. Madem boyle bir durum vardi bu vakte kadar bir sey yapilmadi? Bu babasinin krizi senede 9 ayini koyde gecirdiklerinde neden olmuyormus?
Bence sevgiliniz dogru duzgun hic birseyi dusunmeden hareket ediyor ve bazi konulari size zaman kazanarak kabul ettirmeye ugrasiyor.
Hadi simdi sevgilisiniz, beyaz esya konusunda kendi bildigini yapsin ya da kardesine hediyesini alsin, bu konuda cok birsey diyemezsiniz ama ileride bu konularda size tabikide aciklama yapmak zorunda. O eve sizde para getiriyor olacaksiniz.
Benim esimde boyleydi ilk evlendigimiz zamanlar, evi vardi kirasini annesi aliyordu. Biz bir ara ayri ulkelerdeydik ben kira oduyorum maasim az, 5 kurus bile vermediler bana, ben kendim idare ettim pandemi zamani. Sonrasinda ayni eve gecince ilk once o evi sattirdim, tabi kira falan kalmadi. Hadi bana 5 kurusun gecmedi, ogluna o paradan 1 corap dahi almisligi yok. Benim esim de binbir turlu bahane salliyordu bana. Ben de artik soyledim 1 tane hediyeleri var mi ya dedim? Ne yaptilar sana, koca bir hic. Ne olsa sen kosuyorsun, sonrasinda al oglum corap aldik sana dediler mi, hayir dedim. Simdi bu konularda daha mesafeli. Ama bu surec beni yipratti bunca sene. Siz hazirsaniz bunlari yasamaya devam edin derim.
Ya da bu evlenme konusunu erteleyebilirsiniz. Bir durumumuza bakalim sen belli ki ekonomik olarak cekirdek aileni ikinci plana atmaya meyillisin, bence biz bu evlenme isini erteleyelim diyebilirsiniz.
Hep öyle olur zaten.dediğine göre sevgilim satın almamış babası ödemiş 60binlik buzdolabını, emekliler bu arada
Nedense hep evleneceği zaman bi yiyesileri geliyor oğullarını, ondan önce ağzını açamıyorlar.Boyle olsun istemeyen kisi boyle yapmaz. Benim esiminde babasi vefat etmis. Annesinin evinde buzdolabi, camasir makinesi falan cok eski gercekten. Esimle kendimiz esyalarimizi alip, evimizi dizdik. Cunku ben bu konularda ailenin destek vermesi taraftari degilim. Ama tam kendimize beyaz esya bakarken, annesinin bana da lazim arada bana da mi alsak deyip esime imada bulundugunu gordum. Esime de soyledim bu vakte kadar almadiniz da bizim alisverise mi denk geldi. Kendi butcemi asla kismam annen alacaksa kendi alsin dedim. Esim net oldu bu konuda hep. Yaklasik 1 yillik evliyiz k.validem gidip kendi parasiyla daha yeni degistirdi makinesini.
Kendi oturdugumuz eve tadilat yaptirdik, ciddi bir masrafa girdik. K.validem artik daha az gezer, yersiniz benimde tadilata ihtiyacim var dedi. Esim direkt 'anne kendine guvemiyorsan kalkis bu ise' dedi. K.validem kendime degil ogluma guveniyorum diye cevap verince esim sagolsun bana guvenme, benim butcem yok deyip onunu kesti.
Malesef evlilik icinde de talepleri oluyor k.ailenin. Simdi sessiz kalip net olarak hayir demeyen ileride hic diyemez. Nisanlilik sureci de bunun icin var. Iyi gozlemlemek lazim, bu adam dengeyi kurabilir mi, hayir demeyi bilir mi, bunlari iyice olcup tartip oyle karar vermelisiniz. Yasayan biri olarak sizin sevgilinizin pasif oldugunu dusundum. Bu cocuktan size hayir gelmez..
Onu çözmeye çalışmayı bırakın kendinize odaklanın bence. Kurtulun. Niyet kötü. Niyetine güvenmediğin biriyle aynı hayatı yaşayamazsın. Evlilik güvenli bir limandır. Manipüle yeri değil . Bekar kal ne olacak. Hem eminim karşına senin gibi biri çıkar. Sonra dersin amaan eskisine boş üzülmüşüm diye.benim evim farklı şehirde burada değil maalesef olsa minnet etmem, hatta böyle şeyler olmasaydı derdim ki sat bende satıyorum eşit paydada evimizi alıp düzenimizi kuralım ama dediğiniz gibi niyet kötü.
hatta şunu farkettim, önceden yurtdışına iş bulup gidelim dese ben karşı çıkardım. Şimdi o karşı çıkıyor, sanki zaman ilerledikçe ailesine buraya bağlanıyor gibi
Benden önce bu şehire taşınmıştı ve 8-9 yıl bağlanmadı ilişkisi böyleyken bağlandı. Gerçekten şaşırıyorum bunu haketmedim, çirkin bi kız değilim, kendisi ortalama, çok yakışıklı değil. Neyine güveniyor anlamıyorum.
Konu sahibi gelmeden önce nerde oturuyorlarmış? Bu zamana kadar gelin gelsin de biz de sebeplenirik diye mi beklemişler? Kadının sorunu değil ki milletin nerde oturacağı. Prensesse de kendi parasıyla prenses olmuş, ev almış aile yardımıyla, neden, bu zamana kadar bi yer yurt edinememiş eş ailesi faydalansın diye mi?Kizlar bazilarinizin kafalar cok baska ya. Ben gidiyorum bu topic'ten :))
Anne babamdan ayri evim var ve evli degilim. Ama insan biraz ailesine kol kanat germeli. Koyde mi otursun adamin anne babasi?! Nolcakmis kredisini hala oduyorsa, annesi rahat etsin, onlar genc biraz sikinti ceksinler. Haa isine gelmiyor mu kisinin ayrilcak, nitekim konu sahibesi de ayrilmis hayirli olmus iste. Ama sizin dusuncenize gore, kisi buyudu kendi evini kurdu ve artik butun kaynaklarini kendisine yatirmali. Bana cok enteresan geliyor. Ben ailem zor kosullarda otururken rahat edemem bilemiyorum benim sahsi fikrim bu yonde. Ben mesela birine asik olsam (tabii ki mantik da devreye girer) su anki kiralik dairene yerleselim dese ok derim. Ama artik herkes birer prenses, herkes kendi evinde oturacak dogru ya. Ben de tam bi daddy's girl'um 35i gecmis olmama ragmen :)) ama hic boyle prenses hallere giremedik jdjj
Karşı çıkıyor, ailesine baktırcak çünkü. Bu zamana kadar umrunda olmamış dünya, hazır bakıcı geliyor ya şimdi ohh.benim evim farklı şehirde burada değil maalesef olsa minnet etmem, hatta böyle şeyler olmasaydı derdim ki sat bende satıyorum eşit paydada evimizi alıp düzenimizi kuralım ama dediğiniz gibi niyet kötü.
hatta şunu farkettim, önceden yurtdışına iş bulup gidelim dese ben karşı çıkardım. Şimdi o karşı çıkıyor, sanki zaman ilerledikçe ailesine buraya bağlanıyor gibi
Benden önce bu şehire taşınmıştı ve 8-9 yıl bağlanmadı ilişkisi böyleyken bağlandı. Gerçekten şaşırıyorum bunu haketmedim, çirkin bi kız değilim, kendisi ortalama, çok yakışıklı değil. Neyine güveniyor anlamıyorum.
Essek geliyor iste aileye semerini vuracaklar, parasini yiyecekler, kendilerine baktiracaklar. Ben de sunu anlamiyorum. Bu adamin babasi kac yildir hasta? Simdi mi baslari akillarina geldi de birden eve cikma istegi geldi.Karşı çıkıyor, ailesine baktırcak çünkü. Bu zamana kadar umrunda olmamış dünya, hazır bakıcı geliyor ya şimdi ohh.
Ya bende sorunca bana da babam arabasini satti beni okuttu, ev tuttu falan diyordu. O sebeple bir borc odeme mantigina girmisti. Ben de benimkiler de beni okuttular hesabini yapayim mi ama araba parasindan fazlaya gelir. Onlari da odeyelim ozaman dedim.ya evet aynı, bu da ailesine toz kondurmuyor. İstediler yapamadılar, yapmayı çok istediler de durumları mı vardı. Babam iflas edince tek göz odada yıllarca yaşadılar. Bu işe girene kadar 3 kuruşa çalıştım sgk dokümümü göstereyim?
İflas etttiği tarih ne; 2009!
aradan geçmiş 15-16 yıl neyin bahanesi bu?
Ayrıca neden iflas ettiğini de sorgulasam oradan da babasının alkolikliği çıkabilir gibi geliyor
2-3 ay önce kriz geçirdi, gayet iyi durumda, hastanede gördüğümde bile çok iyiydi. Ama anlatırken yılların birikimi o kriz bi günde olmadı diyor, sürekli "her yerinden hortumlar çıktı" demesi tuhaf geliyor.Essek geliyor iste aileye semerini vuracaklar, parasini yiyecekler, kendilerine baktiracaklar. Ben de sunu anlamiyorum. Bu adamin babasi kac yildir hasta? Simdi mi baslari akillarina geldi de birden eve cikma istegi geldi.
Ya ayri misiniz bilmiyorum ama ayrilmadiysaniz bile kesinlikle evlilik konusunu erteleyin.2-3 ay önce kriz geçirdi, gayet iyi durumda, hastanede gördüğümde bile çok iyiydi. Ama anlatırken yılların birikimi o kriz bi günde olmadı diyor, sürekli "her yerinden hortumlar çıktı" demesi tuhaf geliyor.
küçümsemek istemiyorum ama babam alzheimer hastası ve aylardır bi kere bile sormadı , hep anlatmama rağmen, bazen dolup telefonda ağlamama rağmen ziyaretine bile gelmedi.
Acil youtube dahil her yerden engelleyin, bu adamdan bi de çocuk yapacaksınız, o çocuk 2.sırada bile yer alamayacak babasının gözünde, size zaten varsa ananız ağlasın.2-3 ay önce kriz geçirdi, gayet iyi durumda, hastanede gördüğümde bile çok iyiydi. Ama anlatırken yılların birikimi o kriz bi günde olmadı diyor, sürekli "her yerinden hortumlar çıktı" demesi tuhaf geliyor.
küçümsemek istemiyorum ama babam alzheimer hastası ve aylardır bi kere bile sormadı , hep anlatmama rağmen, bazen dolup telefonda ağlamama rağmen ziyaretine bile gelmedi.
Kriz geçirdiği akşam yaşanlar ayrı tartışma konusu annesi arayıp " yetiş" diye telefonda bağırdı, buda yola çıkıp saatte 150-180 le hız yapıp gitti. Sence doğru mu? ya kaza yapsan dediğimde "evet yine yaparım" demesi bana çok saçma geliyor
O halde bu adamla evlilik konusunda biraz daha düşünün çünkü ileride mutlaka sizinle yaşamak isteyecekler ve sevgiliniz de hayır diyemeyecektir, öyle bi düzen kurmuşlar çünkü.. Bi ton örneği var forumdane münasebet hayır tabiki de, ben kendi ailemle bile yaşamadım. Universitede sonra işe girince aynı mahallede ev alıp ayrıldım.
bi defasında telefonda ima etmişti "birlikte olur mu ki" gibi bişry demişti. Ben saf anlamadım tabiki şaka sanmıştım
gerçekten merak ediyorum evlenenler nasıl evlenebiliyor? hiç sıkıntı olmuyor mu? herşey nasıl ilerliyor? ben mi şansızım bu kadarYa ayri misiniz bilmiyorum ama ayrilmadiysaniz bile kesinlikle evlilik konusunu erteleyin.
Bir daha babasinin konusunu acinca da aynen bu yazdiginiz cumleleri direkt yuzune soyleyin. Onun babasi baba da sizinki bostan korkulugumu?
Ay gazlamak gibi olmasin, bize buradan konusmasi kolay da isin icinde siz varsiniz. O yuzden iyi dusunup karar vermelisiniz
Sizi sömürür ailesiyle birlikte. İleriki zamanlarda zorla aynı evde kalalım diye baskı kurabilir. Bence koşarak uzaklaşın bu kişiden. Karar verdiniz mi ne yapacaksınız?ne münasebet hayır tabiki de, ben kendi ailemle bile yaşamadım. Universitede sonra işe girince aynı mahallede ev alıp ayrıldım.
bi defasında telefonda ima etmişti "birlikte olur mu ki" gibi bişry demişti. Ben saf anlamadım tabiki şaka sanmıştım
2-3 ay önce kriz geçirdi, gayet iyi durumda, hastanede gördüğümde bile çok iyiydi. Ama anlatırken yılların birikimi o kriz bi günde olmadı diyor, sürekli "her yerinden hortumlar çıktı" demesi tuhaf geliyor.
Kriz geçirdiği akşam yaşanlar ayrı tartışma konusu annesi arayıp " yetiş" diye telefonda bağırdı, buda yola çıkıp saatte 150-180 le hız yapıp gitti. Sence doğru mu? ya kaza yapsan dediğimde "evet yine yaparım" demesi bana çok saçma geliyor
2 evlilik yapmış biri olarak söylüyorum. Boşandığım gereksiz ile böyle sorunlarımız olurdu.gerçekten merak ediyorum evlenenler nasıl evlenebiliyor? hiç sıkıntı olmuyor mu? herşey nasıl ilerliyor? ben mi şansızım bu kadar