Sözünü tutmayan sevgilim ve evlilik planı, sizce ne yapmalıyım?

Bunu şuan kadar anlamanız gerekirdi, ama sorun değil. Hoşunuza gitmeyen bir hareket yaptıginda yada istediğiniz bir şey olduğunda çekinmeden konuşun onunla. Bu şekilde hem ne yapmaya çalıştığını anlarsınız hemde kafanızda rahat olur.

Cok guzel detayları yakalamışsıniz yine oğullarını yolunacak kaz olarak gören bir aile ve yine anneci erkek lütfen devam etmeyin bu adamla

Ay hakkaten 40 yaşına gelen adam şu cümleyi kuruyorsa görgüsüz cahilin tekidir. Her şeyden önce nerde ne konuşulacağını bilmeyen insanlarla vakit kaybetmeyelim artık ya. Ne demeye anlatıyorsun sen evin kredisini karına ödetmeyi düşündüğün senaryoyu? Niye anlatıyorsun sen evlenince almazsın diye altın aldırdılar falan. Gerçekten bu adam sosyal ilişkilerde sıfır. Ben yanımda gezdirmeye utanırım.
Acıdığınız insanı kocam diye yanınızda gezdirme hevesiniz varsa bence neden böyle bir ihtiyaç duyuyorsunuz onu bir düşünün. Birine acıyıp evlilik yapma hevesi sağlıklı bir tepki degil. Ayrıca herr şeye olumlu bakan, asla sinirlenmeyen insanla yaşamak ne kadar zor bir fikriniz var mı? Sizin sinir olup önem verdiğiniz hiçbir şey onun için bir anlam ifade etmeyecek. Hatta burda yazıp şikayet ettiğiniz her şey onun için aşırı normal olacak ve sizi suçlayacak. Ne var yani onlar anam babam, ne var yani şunlar şöyle böyle. Siz bilirsiniz ben tahammül edemem böyle pasif insana.

aynı şekilde görüşmedim, telefonlarını açmadım konuşmadım, 3 defa kapıma gelip bekleyip geri dönmek zorunda kaldı.

Niye adamin evinde oturmasın da kirada otursun annesi o adamin evinde yaşasın pardon?? O zaman evlenmesin anasının dizinin dibinde otursun

Sen bilirsin o zaman konu sahibesi, adam madem bu denli iyi bir insan ailesini gozden gelirsin (tabi yapabileceksen). Kayinaile sorunlari genelde birikip birikip patliyor.

geçmişinde yaşadığı talihsizliğe acıdım, ailesinin borçları yüzünden hayalinden vazgeçmesine. Şu an durumu gayet iyi acınacak bi durumu yok. Geçmişinden bahsetmiştim şu andan değil. Hiç sinirlenmiyor değil annesine kızdığı tartıştığını da biliyorum. Şirkette ekibinde tepkilerinide biliyorum. Bana karşı böyle değil bunu demek istedim.

aynı şekilde görüşmedim, telefonlarını açmadım konuşmadım, 3 defa kapıma gelip bekleyip geri dönmek zorunda kaldı.
E nasıl konunun kapandığını düşünmüş olabilir o zaman? Çok saçma değil mi? 1 ayı siz sakinleşip konuyu kendi içinizde çözün diye mi istemiş yani? Bu daha kötü sorun çözme becerisi, olayı yok saymaktan ibaret. Ciddiyim alın karşınıza mümkünse dikkati dağıtmayacak, olayları şurda kuş uçuyor baksana diye geçiştirmeyecek bi yere gidin şeffaf bir şekilde konuşun.

yok saymıyor, yanıtı şu " bu kadar kısa sürede olmuyor", "sorunun farkındayım, çözmem gerektiğini biliyorum" vs.

olmayan ne, beklediği ne anlamıyorum.

Ya benim esimde 30 yasindan sonra okuyup muhendis olmus. Kendi yasitlari universite okurken o fabrikada isci olarak calismis. Neredeyse 10 yillik kaybi var. Benzer durumlari yasayan o kadar insan varki. Herkes zorluklardan geciyor ama bu yaptiklarini mazur gormenizi gerektirmez. Bu yasa kadar ezilmişse artik sesini cikartmayi bilsin. Annesi de alismis bu duruma evlenince cok basiniz agirir.

Konu sahibinin erkek arkadaşının ailesi ile olan konuşmaları (evlenince kızkardeşine altın alamazsın, o daireyi alma evlenince al ortak ödersiniz, vs) konu sahibine anlatması da çok garip. Laf taşıyan, biraz da saf ve uydum akıllı bir erkek profili canlandı gözümde. Esinbaslar ayrılık kararınız çok isabetli olmuş, kararinizdan dönmeyin.

Doğrusunu yapmışsınız pişman olmayın iki ciplak bı hamama .Onuda geç çalıştık beraber yaptık eslidendi o.Coluk çocuk iki kişi eve bilmem kaç para girecekte yaşamadan yaş gececekte birşey yapılacak.Ya standart aynı ya yüksek olacak.Evet maddiyats önem veren kazanır bu kadar basit çiçek böcek değil evlilik.Annesi baya bı sponsor istiyor bu ilerdede sorun olur .Onun annesi nasıl hetseyi yapacak gelin istiyorsa bizlerde denk damatlar istiyoruz.Herkes akıllı bizde tüm maddiyati böyle düşünen.bir annenin oğlunun ayaklarına serecek değiliz bildiğin mal kaçırma yapıyorlar.O anneden size sıra gelmez zaten.Herseye karışıyor herşeyi biliyor.Bizde biliyoruz valla.Siz doğru karar vermişsiniz tebrik ediyorum illa evlilik diye bu işe girmemeniz iyi olmuş.Ailesi geleneksel değil bence sizden daha az gözü açık birini bulabilirler.Boyle aşk önemli kafasında maddiyati hiç takmayan sonra pişman olacak birini.Kendinize çalışın kendinize denk biriyle evlenin.Ktediyi kocanız ödesin ev faturasını siz annesi o evde otursun ne âlâ iş . Kocası alaymis evi.Cok doğru karar

Esin Hanım hem annenlerin oturduğu evin kredisi hem kirayı nasıl ödeyeceksin deyince bile kalakalmış.
Şimdi bu dediğim sert gelecek belki ama kirayı bile ödeyemeyecek biri bence hiç evlenmesin. Ev almayı falan hadi geçelim, adam kira olayında bile net bir duruş sergileyemiyor. Hiç olacak şey mi ya?
Yukarıda bir üye ne güzel ailesine destek oluyor falan demiş, iyi güzel kendi evini ailesine vermiş. Kendi evlenecek güya ama kredi ödüyor, Esin Hanım oturmayacağı evin borcunu evlendikten sonra neden kendi evinin bütçesinden versin? Belki kendi direkt maaşından vermeyecek ama kira gideri ondan çıkacak belli ki. Krediye gitti çok açıldım bu ay sen öde kirayı denecek yüzde doksan ihtimalle.
Eeee konu sahibi kayınvalidesine ev almış olacak işte. Hayırlı olsun ne diyeyim.

dediğine göre sevgilim satın almamış babası ödemiş 60binlik buzdolabını, emekliler bu arada
O eve boşuna almadılar ama,sizin eviniz var /lojmanda yaşama ihtimali de var,muhtemelen gelip yerleşecekler kendileri ondan aldılar.
O evi sevgilinizin evi gibi düşünmeyin,ailesi kendine aldırmış.
Öte yandan ufak hesaplar yapıp bunu da açık açık söylemeleri,sevgilinizin evi alacaktım şu alma dedi,evlenince eşinle al dedi vazgeçtim demesi bile tuhaf. Kendi bir karar alamıyor mu bu adam? Yaşı da küçük değil yani.
Bilemedim ben olsam evlilik kararımı tekrar tekrar gözden geçirirdim.

Ailenin oğluna ev alacak durumu yoksa hiç aldirmayarak .Ev aldirio kredi ödettirip birde kirada otur demeyecek annesi o zaman .Evi verecek oğluna çıkacak oradan gençler kira gelirini alacak çoluk çocuk büyütecek.Anne bu yaştan sonra böyle düşünecek madem .Gençler daha çok harcar hayatlarini yaşasın diyecek.Burada maşallah kendine ev dizdiriyor .Bunu kabul eden gelin bulsun.O gelinde çalışıp evi gecindirsin Kocasida kendi annesinin ihtiyaçlarıni karsilasin bide yazlık bide araba alsın ödesin iki genç bunları .O zaman kızda kendi annesine ev alsın kocasida krediyi ödeme konusunda yardım etsin ne güzel aileye destek kizinkide

Kredi borcu annesine ev aldığı için girmeyin bu ise evin masraflari size kalır .Madem o borcu babası kapatsın madem evde onlar oturacak niye siz çalıştığınız paradan veresiniz kendi annenize ev alın onu ödeyin daha mantıklı.İlerde nolur nolmaz .Şimdi sizden kredi parasi istemese bile doğalgaz yiyecek telefon parası vs daha fazla vermeniz beklenir onun kredisi olduğu için Birde ilerde boşanma olur hayat belli olmaz sizden önce alınan evden hakta talep edemez ve pişman olursunuz giden paranıza milleti ev sahibi yaptiginiza

yok saymıyor, yanıtı şu " bu kadar kısa sürede olmuyor", "sorunun farkındayım, çözmem gerektiğini biliyorum" vs.

olmayan ne, beklediği ne anlamıyorum.
Ben anlamadim gidip anasina soyleyecek biz evlendigimizde burada oturacagiz diye. Bu kadar vakit alan konu ne anlamadim. Neyi cozmesi lazimmis?
Klasik erkek taktigi sizi oyaliyor. Once 1 ay zaman istedi simdi de bu kadar kisa surede olmuyor cozecegim falan filan sacma sapan laflar. 5dk gidip annesine biz bu evde oturacagiz diyecek. Cok basit. Ev kendi evi.

dün akşam konuştuk, bende aynısını sordum ne sürüyor dedim. Bu kadar vakit alan şuymuş; ailesini geçinebilecekleri düzgün bi eve yerleştirmesi lazımmış.

"1 ay dedim ama bu kadar kısa sürede olmadı nereden sana bi ay dedim" vs.

alınan beyaz eşyalar konusunda "onlar köydeki eve ya da tutulacak eve gidecek, illa sana açıklamamı yapmam lazım" dedi! (artık bende pes diyorum, her seferinde düşünüp farklı bi önerme getiriyosun dedim)

"Babam kriz geçirdi üçüncü damarıda her an tıkanabilir dedi doktor, yaşabilecekleri kendi başlarına kalacakları bi yer bulmam gerekiyor" gibi şeyler söyledi.

Annesinin altın bileklik aldırmasına da "bu aile arasında bi şakaydı" genelde öyle deriz "karın aldırmaz kocan aldırmaz" (ben zihniyet kötü deyince verdiği yanıt, ilk baş hatırlamazlıktan gelsede sonra böyle söyledi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…