• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Sözü nişanlayip da mı saklasak nişanlamasak da mı sözlesek

Ne gerek var tantanaya söz nişan bir arada evde yapın gitsin. Hem yeterince paranız yok hem çok gereksiz atraksiyon. Nerden baksan bir sürü külfet . Tabii ki son karar senin hayırlı olsun

Selam kızlar,

Görmemişin bı nişanı olmuş tutmuş kurdelesini koparmış demelik bı konuyu açıyorum.

Şimdi kısmetse birkaç aya sözüm olacak. Evimiz küçük. Dar bı salonumuz var. Diğer odalar da aynı şekilde. Durum böyle olunca söze istediğimiz herkes gelemeyecek. Normalde nişan söz bir arada olsun bitsin modundayim ama erkek arkadaşım kalabalık olsun vs istiyor. Böyle olunca gerek yok diyip atamıyorum. Şimdi dışarida nisan yapinca oyunlu vs olması gerekecek. Oynamayı hiç hiç hiç bilmiyorum. Üstelik insanları hem nişana hem düğüne çağırmak garip geliyor. Gereksiz bir masraf gibi geliyor nişan her anlamda. küçük evde nişan söz bir arada yapan var mı nasıl üstesinden geldiniz? Ya bir de erkek arkadaşımın yanlış anlamayacagina eminim ama ailesi acaba masraftan kaciyormusum gibi anlar mı? (Nişan için harcayacagim parayi sonuçta yine ev eşyaları için kullanacağım)

Nişanımı evde yaptım, 50 kişi vardı en az, iki oda+mutfak+balkon sığıldı bir şekilde. Söz yapmadım.

Konuyu okuyunca bir kahkaha patlattım.Anlatmam lazım.
Beni istemeye 10-15 kişi geleceklerdi- 30 kişi geldiler.
Söz yapalım aile arasında dedik, e bu gelenler zaten 30 kişi. Dahası gelmek isteyecek dedik ama yok hallederiz dediler..
Sözün olacağı hafta geldi çattı. Söz hatırası falan bişeyler tasarladım bastırdık ... hobaaaa.... ne oldu ? şehir dışındaki akrabalar duymuş duymuş gelmiş. Bizim 30 kişi olmuş 250 kişi. :skandal:
Nişan oluverdi bizim küçük söz.:KK53:Hemen tasarımda değişiklik yaptım nişan hatırası diyede bastırdık :olamaz:

Nişan kız tarafınındır ama mecbur kayınpederim ilk boş bulduğu düğün salonunu tuttu ve olayı çözdü. Çoluk cocuk bi 300 kiş olduk galiba.

Ben gittim bide nişanlık aldım aynı gün. Salonda yapılacak nişana basit bir elbiseyle gidersem gelenlerin arasında görünmicektim :KK45:
bu da böyle bir anımdı.:oops:

Son düzenleme:
Ben evde söz nişan bir arada olması taraftarıyım. Ama ev çok küçük olsaydı ve erkek arkadaşım dışarda nişan isteseydi, yine de salon tutup, oynamalı bir şey yapmazdım. Çekirdek aileler olarak evde isteme olurdu, toplamda 10 15 kişi. Ertesi gün de nişan yemeği yapardım, dışarda bir restoranda.

Selam kızlar,

Görmemişin bı nişanı olmuş tutmuş kurdelesini koparmış demelik bı konuyu açıyorum.

Şimdi kısmetse birkaç aya sözüm olacak. Evimiz küçük. Dar bı salonumuz var. Diğer odalar da aynı şekilde. Durum böyle olunca söze istediğimiz herkes gelemeyecek. Normalde nişan söz bir arada olsun bitsin modundayim ama erkek arkadaşım kalabalık olsun vs istiyor. Böyle olunca gerek yok diyip atamıyorum. Şimdi dışarida nisan yapinca oyunlu vs olması gerekecek. Oynamayı hiç hiç hiç bilmiyorum. Üstelik insanları hem nişana hem düğüne çağırmak garip geliyor. Gereksiz bir masraf gibi geliyor nişan her anlamda. küçük evde nişan söz bir arada yapan var mı nasıl üstesinden geldiniz? Ya bir de erkek arkadaşımın yanlış anlamayacagina eminim ama ailesi acaba masraftan kaciyormusum gibi anlar mı? (Nişan için harcayacagim parayi sonuçta yine ev eşyaları için kullanacağım)

gel kardeş dertleşelim :D

bizim söz olayında
aileler tabi ki
benim ablam ve eniştem
karşı taraftan dede
bizim taraftan dayı ve yenge vardı.

bizim evimiz de küçük. diğer odalar da benim odam ve yatak odası, yani misafir oturtulacak oda değil. söz olayını bu şekilde hallettik.

aslında ayrıca nişan istemiyorduk ama bazı sebeplerden ötürü yapmak durumundayız. yoksa bence de aile büyükleri ile isteme söz nişan hepsini çıkarmak mantıklıydı ama olmadı.

biz yaşadığımız yerde mekan bulamadık. beğenmedik vs. ben de para vermek istemiyordum. oturduğumuz binanın bodrumunda kapıcı daire olarak yapılmış boş bi daire vardı. orayı ayarladık.

öyle nişan seti vs almadım. evlenince de kullanabileceğim örtü, vazo vs aldım. süslemeler, plastik tabak vs şu hali ile 300 tl tuttu. istersen excel listesi atayım :D

küçük evde her şey zor oluyor. ablam ve ben ayaktaydık isteme günü. yer yok oturacak salonda. sehpaları çıkarınca adım atacak yer kalmıyor. servisle uğraşırken ne çektiğimi bir ben bilirim.

ev geniş olsa neyse de dar evde kalabalık inan sıkıntı.

eğer varsa boş bir daire bulmak mantıklı. atıyorum adam kiracı arıyodur. bir geceliğine kiralarsın, uygun olur. yoksa bi mekan tutmaya kalksan allah bilir kaç bin lira.

bizde de oyun olmayacak bu arad.a ben zaten sevmem. oynayacak başka da kimse yok. müz,k bile çalınmayacak. nişan ve ikram o kadar.

Bilemiyorum, evin içinde insanlar sıkış sıkış olursa çok üzülürüm, ama dışarıda da sahiden hem maliyetli olacak hem de muhtemelen oyunlu olacak

Kardesim nisanlandi, insanlar evin icinde balik istifiydi.
Kiz tarafi nisandan bi nevi kacti, evde toplasan 15 kisi dahi yoktu dusunun.
Arkalarindan laf edildi Allah var bi kafe bari kapatip aramizda yapilabilirdi diye.
Kimse oynama derdinde de degildi ayrica.
Cay bahceleri oluyor ne biliyim kapatilabilen minik kafeler oluyor.
Olmadi baskasinin evinde yapin ama kimse tepis tepis olmasin evde bence.
Cidden cok kotu bi intiba birakiyor

Sizlerde bu durum nasıl oluyor? benim söz nişan bir oldu evde.. mesela büyükler salon da oturdu görümcelerim kuzenlerim arkadaşlarım bir oda da oturduk e yakın olanlarımız bizim oda da durdu mutfakta durdu yüzük takılacağı zaman salona geçtik takıldı yüzükler sonra herkes yine kendi halinde takıldı..

Çağıracağınız kişi sayısına bağlı bu. Ben mecburen biyer tuttum çünkü 100 kişiyi hangi eve sığdırayım :) İkisini bir arada yapın ama ayrı ayrı olaya gerek yok bence. Evde yaparsan da 30 kişiye kadar kaldırır ama onun da zahmeti çok oluyor, hazırlanacak ikramlıklar vs. derken yorucu

Sozun, nisanin, kinanin, düğünün hepsinin yerinin ayri olduğunu dusunuyorum. Hepsini ayri ayri yaptim ve hic pisman değilim. Ama bu benim şahsi fikrim tabii ki.
Soz nisan hepsi bir arada diyecekseniz kucuk evde olmaz bence. Gelecek kisi sayisi belli mi? 30 40 kişiyse mutevazi bir yer ayarlanabilir. Oynama falan olmadan. Allahin emri mi nisanda oynamak? Maksat aileler kaynassin, yuzukler takilsin ve evde nefes alinmayacak kadar sıkışık olacağına, daha ferah olsun. Dogum gunleri bile evde yapilmiyor artik. Kucucuk parti evleri, kir bahçeleri var. Bence 30 40 kişi maddi olarak sizi zorlamaz

Selam kızlar,

Evde isteme , nişan bir arada oldu hatta aillerin tanısması da
bu durumlara kız tarafı karar verir
durum bu der gecersın
nişanlın karısmasın bir zahmet

Yorumlara bakıyorum da, bodrum daire,sığınak vs öneriliyor. Ama karsi taraftan düğün ve takı istemeye gelince ohooo liste kabarıyor da kabarıyor.
Konu sahibi sizin icin söylemiyorum. Ama bunlar hayatta bir kere olan şeyler. Ben hic masrafa girmeyeyim ama erkek tarafindan herseyi isteyeyim kafasi cok ayip geliyor bana

Konuyu okuyunca kendi sözüm nişanım geldi aklıma
Size de fikir olması için anlatmak istiyorum
Çünkü böyle şeylerde oluruna bakmak gerek, kim ne der ne düşünür bunları takmamak gerek

Benim abim İstanbul'da, üç tane teyzem İstanbul'da, eşimin erkek kardeşi evli İstanbul'da
Kız kardeşim Ankara'da evli, eşimin halası kuzenleri Ankara'da, eşimin annesi ve kardeşleri ankaraya çok yakın bir şehirde

Bizim evimiz doğu Akdeniz'de herkesten alakasız bir şehirde
Bu durumda biz ne yaptık
Herkesin bize gelmesi zor olmasın diye biz kalktık herkesin olduğu yere gidip nişan yaptık :)

İstanbul'da abimin evinde istemeye geldiler, abimin evi de küçük
Sadece anne baba kardeşler olacak şekilde isteme oldu
Bir gün sonra da teyzemin evinde nişan yaptık
Teyzemin salonu kocaman ve eşyası çok azdı
Oynadık eğlendik ve makul sayıda bir kalabalık da oldu, çok da güzel oldu
Sıcacık samimi bir aile ortamıydı

Ankara ve çevre illerde olan kardeşlerimiz akrabalarımız da çok rahat İstanbul'a gelebildiler, keşke şu da gelebilseydi dediğim kimse kalmadı
Ama ben veya ailem illa kendi evimizde olacak deseydik eminim kardeslerimden başka kimse gelemezdi ve ben çok üzülürdüm

Tabi çevremizde herkes çok konuştu, böyle iş mi olur sen onların ayağına gidip kızı veriyorsun gibisinden laflar ettiler babama ama babam hiçbirini takmadı

Evin küçükse hiç evde düşünme ben birkaç tanesine katıldım çok zor oluyor.
Öğretmenevlerinin paketleri oluyor, yemekli değil de kokteyl tarzı ya da gün tabağı tarzı olan çok daha uyguna geliyor.
Ya da kafelerle konuş mutlaka bütçene uygun vardır hem isteyen de rahat rahat eğlenir hem de sen çok mu sıkışacak insanlar diye telaş yapmazsın

Kuzenim isteme söz ve nişanını evde yaptı hepsi birden çıktı aradan, yalak kadar eve 50 kişi sığdık. Ne yüzük takılmasından ne istenmesinden hiçbi şey anlamadık valla :) En son pastalar börekler havada uçuşuyodu. Aklımda güzel bir gün olarak kalmadı benim resmen eziyetti ay yazarken hatırladıkca tüylerim diken diken oluyo :) Ama onlarda saçma sapan gereksiz insanlarda vardı, evde ki nişana komşularını bile getirmişlerdi erkek tarafı. Sınır koyarsanız evde gayet iyi geçer. Bir de ikramlıkları küçük tutun toplaması dağıtması ayrı eziyet. Misafirler gelmeden önce koltuk sayısı yetersiz kalırsa sandalyeleri önceden dizin o an karman çorman olabilirsiniz. Mutfakta ki tabakları önceden hazırlarsınız pasta kesildiğinde tık tık diye hemen yerleştirip dağıtabilirsiniz. Çok ayrıntı var aslında size kolay gelsin:))

Aşırı saçma geliyor bana bu adetler. Söz, nişan bilmem ne. Evlenince duyuruyorsun işte yok söz verdiğini duyur yüzük taktığını duyur saçmalık bana göre. Amaa aileler işte :olamaz:
Söz ve nişan ayrı ayrı çok gereksiz bence istemeden sonra söz ya da nişan farketmez toplanın evde Allah ne verdiyse kesin yüzükleri :confused: akrabanızın daha geniş evi varsa orada da yapabilirsiniz. Ayıplayan da az ötede ayıplasın hiç umrumda olmaz.:KK53:

Yorumlara bakıyorum da, bodrum daire,sığınak vs öneriliyor. Ama karsi taraftan düğün ve takı istemeye gelince ohooo liste kabarıyor da kabarıyor.
Konu sahibi sizin icin söylemiyorum. Ama bunlar hayatta bir kere olan şeyler. Ben hic masrafa girmeyeyim ama erkek tarafindan herseyi isteyeyim kafasi cok ayip geliyor bana

Yok sahiden dediğiniz gibi bir kafada değilim. Nisan ceyiz dahil hepsini ailemin yardımı olmadan kendim yapacağım. Şu an düğün dahi çok çok gereksiz geliyor, takı istemiyorum bile. Tek istediğim sakin sakin evlenmek.

Dışarıda yer de tutulur ama oynamasiz nasıl olur bilmiyorum

Yok sahiden dediğiniz gibi bir kafada değilim. Nisan ceyiz dahil hepsini ailemin yardımı olmadan kendim yapacağım. Şu an düğün dahi çok çok gereksiz geliyor, takı istemiyorum bile. Tek istediğim sakin sakin evlenmek.

Dışarıda yer de tutulur ama oynamasiz nasıl olur bilmiyorum
Benim nisanim da oynamasiz olmustu. Tam bir keresteyim. Kinamda bile oynamadim. Ortada 2 doner gibi yaptim :D aa neden oynamıyoruz deyip telefonundan muzik acacak akrabalariniz yoksa, bence sorun olmaz. Ufak bir yuzuk takma merasimi olacak aile arasinda, sizi de bekleriz" diye davet ederseniz, oynama falan olmayacagini anlarlar bence.

Benim nisanim da oynamasiz olmustu. Tam bir keresteyim. Kinamda bile oynamadim. Ortada 2 doner gibi yaptim :KK70: aa neden oynamıyoruz deyip telefonundan muzik acacak akrabalariniz yoksa, bence sorun olmaz. Ufak bir yuzuk takma merasimi olacak aile arasinda, sizi de bekleriz" diye davet ederseniz, oynama falan olmayacagini anlarlar bence.

Ay bilmiyorum ki sevgilimin ailesi de çok oynamayı sevmezlermis. Ben de sevmem olmasa da olur

Aşırı saçma geliyor bana bu adetler. Söz, nişan bilmem ne. Evlenince duyuruyorsun işte yok söz verdiğini duyur yüzük taktığını duyur saçmalık bana göre. Amaa aileler işte :olamaz:
Söz ve nişan ayrı ayrı çok gereksiz bence istemeden sonra söz ya da nişan farketmez toplanın evde Allah ne verdiyse kesin yüzükleri :confused: akrabanızın daha geniş evi varsa orada da yapabilirsiniz. Ayıplayan da az ötede ayıplasın hiç umrumda olmaz.:KK53:

Of bana da ya. Sözün bı anlamı var tamam ama nişan nedir ki :p erkek arkadaşıma sordum bana sen nasıl istersen öyle olsun dedi benim için nişan önemli değil filan dedi. Of aşırı kararsız kaldım sanki aile arasında ufak bı söz yapınca masrafan kaçmış gibi anlarlar mi

Konuyu okuyunca kendi sözüm nişanım geldi aklıma
Size de fikir olması için anlatmak istiyorum
Çünkü böyle şeylerde oluruna bakmak gerek, kim ne der ne düşünür bunları takmamak gerek

Benim abim İstanbul'da, üç tane teyzem İstanbul'da, eşimin erkek kardeşi evli İstanbul'da
Kız kardeşim Ankara'da evli, eşimin halası kuzenleri Ankara'da, eşimin annesi ve kardeşleri ankaraya çok yakın bir şehirde

Bizim evimiz doğu Akdeniz'de herkesten alakasız bir şehirde
Bu durumda biz ne yaptık
Herkesin bize gelmesi zor olmasın diye biz kalktık herkesin olduğu yere gidip nişan yaptık :)

İstanbul'da abimin evinde istemeye geldiler, abimin evi de küçük
Sadece anne baba kardeşler olacak şekilde isteme oldu
Bir gün sonra da teyzemin evinde nişan yaptık
Teyzemin salonu kocaman ve eşyası çok azdı
Oynadık eğlendik ve makul sayıda bir kalabalık da oldu, çok da güzel oldu
Sıcacık samimi bir aile ortamıydı

Ankara ve çevre illerde olan kardeşlerimiz akrabalarımız da çok rahat İstanbul'a gelebildiler, keşke şu da gelebilseydi dediğim kimse kalmadı
Ama ben veya ailem illa kendi evimizde olacak deseydik eminim kardeslerimden başka kimse gelemezdi ve ben çok üzülürdüm

Tabi çevremizde herkes çok konuştu, böyle iş mi olur sen onların ayağına gidip kızı veriyorsun gibisinden laflar ettiler babama ama babam hiçbirini takmadı

Ya çok tatlıymış ailen herkes bu şekilde davranmazdi :(

Back