- 3 Ekim 2018
- 177
- 177
- 18
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Selam kızlar,
Görmemişin bı nişanı olmuş tutmuş kurdelesini koparmış demelik bı konuyu açıyorum.
Şimdi kısmetse birkaç aya sözüm olacak. Evimiz küçük. Dar bı salonumuz var. Diğer odalar da aynı şekilde. Durum böyle olunca söze istediğimiz herkes gelemeyecek. Normalde nişan söz bir arada olsun bitsin modundayim ama erkek arkadaşım kalabalık olsun vs istiyor. Böyle olunca gerek yok diyip atamıyorum. Şimdi dışarida nisan yapinca oyunlu vs olması gerekecek. Oynamayı hiç hiç hiç bilmiyorum. Üstelik insanları hem nişana hem düğüne çağırmak garip geliyor. Gereksiz bir masraf gibi geliyor nişan her anlamda. küçük evde nişan söz bir arada yapan var mı nasıl üstesinden geldiniz? Ya bir de erkek arkadaşımın yanlış anlamayacagina eminim ama ailesi acaba masraftan kaciyormusum gibi anlar mı? (Nişan için harcayacagim parayi sonuçta yine ev eşyaları için kullanacağım)
Selam kızlar,
Görmemişin bı nişanı olmuş tutmuş kurdelesini koparmış demelik bı konuyu açıyorum.
Şimdi kısmetse birkaç aya sözüm olacak. Evimiz küçük. Dar bı salonumuz var. Diğer odalar da aynı şekilde. Durum böyle olunca söze istediğimiz herkes gelemeyecek. Normalde nişan söz bir arada olsun bitsin modundayim ama erkek arkadaşım kalabalık olsun vs istiyor. Böyle olunca gerek yok diyip atamıyorum. Şimdi dışarida nisan yapinca oyunlu vs olması gerekecek. Oynamayı hiç hiç hiç bilmiyorum. Üstelik insanları hem nişana hem düğüne çağırmak garip geliyor. Gereksiz bir masraf gibi geliyor nişan her anlamda. küçük evde nişan söz bir arada yapan var mı nasıl üstesinden geldiniz? Ya bir de erkek arkadaşımın yanlış anlamayacagina eminim ama ailesi acaba masraftan kaciyormusum gibi anlar mı? (Nişan için harcayacagim parayi sonuçta yine ev eşyaları için kullanacağım)
Bilemiyorum, evin içinde insanlar sıkış sıkış olursa çok üzülürüm, ama dışarıda da sahiden hem maliyetli olacak hem de muhtemelen oyunlu olacak
Evde isteme , nişan bir arada oldu hatta aillerin tanısması daSelam kızlar,
Yorumlara bakıyorum da, bodrum daire,sığınak vs öneriliyor. Ama karsi taraftan düğün ve takı istemeye gelince ohooo liste kabarıyor da kabarıyor.
Konu sahibi sizin icin söylemiyorum. Ama bunlar hayatta bir kere olan şeyler. Ben hic masrafa girmeyeyim ama erkek tarafindan herseyi isteyeyim kafasi cok ayip geliyor bana
Benim nisanim da oynamasiz olmustu. Tam bir keresteyim. Kinamda bile oynamadim. Ortada 2 doner gibi yaptim aa neden oynamıyoruz deyip telefonundan muzik acacak akrabalariniz yoksa, bence sorun olmaz. Ufak bir yuzuk takma merasimi olacak aile arasinda, sizi de bekleriz" diye davet ederseniz, oynama falan olmayacagini anlarlar bence.Yok sahiden dediğiniz gibi bir kafada değilim. Nisan ceyiz dahil hepsini ailemin yardımı olmadan kendim yapacağım. Şu an düğün dahi çok çok gereksiz geliyor, takı istemiyorum bile. Tek istediğim sakin sakin evlenmek.
Dışarıda yer de tutulur ama oynamasiz nasıl olur bilmiyorum
Benim nisanim da oynamasiz olmustu. Tam bir keresteyim. Kinamda bile oynamadim. Ortada 2 doner gibi yaptim aa neden oynamıyoruz deyip telefonundan muzik acacak akrabalariniz yoksa, bence sorun olmaz. Ufak bir yuzuk takma merasimi olacak aile arasinda, sizi de bekleriz" diye davet ederseniz, oynama falan olmayacagini anlarlar bence.
Aşırı saçma geliyor bana bu adetler. Söz, nişan bilmem ne. Evlenince duyuruyorsun işte yok söz verdiğini duyur yüzük taktığını duyur saçmalık bana göre. Amaa aileler işte
Söz ve nişan ayrı ayrı çok gereksiz bence istemeden sonra söz ya da nişan farketmez toplanın evde Allah ne verdiyse kesin yüzükleri akrabanızın daha geniş evi varsa orada da yapabilirsiniz. Ayıplayan da az ötede ayıplasın hiç umrumda olmaz.
Konuyu okuyunca kendi sözüm nişanım geldi aklıma
Size de fikir olması için anlatmak istiyorum
Çünkü böyle şeylerde oluruna bakmak gerek, kim ne der ne düşünür bunları takmamak gerek
Benim abim İstanbul'da, üç tane teyzem İstanbul'da, eşimin erkek kardeşi evli İstanbul'da
Kız kardeşim Ankara'da evli, eşimin halası kuzenleri Ankara'da, eşimin annesi ve kardeşleri ankaraya çok yakın bir şehirde
Bizim evimiz doğu Akdeniz'de herkesten alakasız bir şehirde
Bu durumda biz ne yaptık
Herkesin bize gelmesi zor olmasın diye biz kalktık herkesin olduğu yere gidip nişan yaptık :)
İstanbul'da abimin evinde istemeye geldiler, abimin evi de küçük
Sadece anne baba kardeşler olacak şekilde isteme oldu
Bir gün sonra da teyzemin evinde nişan yaptık
Teyzemin salonu kocaman ve eşyası çok azdı
Oynadık eğlendik ve makul sayıda bir kalabalık da oldu, çok da güzel oldu
Sıcacık samimi bir aile ortamıydı
Ankara ve çevre illerde olan kardeşlerimiz akrabalarımız da çok rahat İstanbul'a gelebildiler, keşke şu da gelebilseydi dediğim kimse kalmadı
Ama ben veya ailem illa kendi evimizde olacak deseydik eminim kardeslerimden başka kimse gelemezdi ve ben çok üzülürdüm
Tabi çevremizde herkes çok konuştu, böyle iş mi olur sen onların ayağına gidip kızı veriyorsun gibisinden laflar ettiler babama ama babam hiçbirini takmadı