Sözlümle Çıkmazdayız

Becker değildir muhtemelen, 30 yaşında daha fazla semptomu olurdu diye düşünüyorum bir de hem ekstremite hem yüz kasları ile ilgili durum olunca miyotonik distrofi düşündüm? Ben de sektörde değilim bu arada, mühendisim normalde ama yüksek lisansta genetiğe yöneldim, çok kısıtlı bilgim var. Sanırım birçok farklı durum olabilir
Miyotonik distrofi otozomal dominant yazıyor? Anne veya babasında olması şart öyle olursa. Ama becker de dediğiniz gibi tam diyemiyorum ama duchenne kadar erken başlamıyor diye bir ihtimal düşündüm.

taşıyıcı bir kan hastalığım var. nerdeyse her insanda olan bir hastalık ama yine de bekarken partnerlerime bilgi verirdim. bunu öğrenip benden ayrılan cahiller bile oldu ama ben ciddiye alıp bir sonraki ilişkilerimde bilgi vermeye devam ettim. eşim sorun değil dedi olasılıkları araştırdık. onu da teste soktuk. zaten bağışıklığı varmış dediler. konu kapandı. bu konuların gizlenmesini kötü niyetli buluyorum

Miyotonik distrofi otozomal dominant yazıyor? Anne veya babasında olması şart öyle olursa. Ama becker de dediğiniz gibi tam diyemiyorum ama duchenne kadar erken başlamıyor diye bir ihtimal düşündüm.
Evet olmalı, nesilden nesile kötüleşerek aktarılan bir hastalık olduğu için anne babalarda belli olmayabiliyormuş. Belki olsa da bilmem mümkün değil. Çocuk olsa doğuştan olma ihtimali bile var ama. Gittikçe kötüleşiyor

Konuştum kendisiyle. Nişan/düğün işlerinden önce bilmek istediğimi bu konuda geri adım atamayacağımı belirttim. O da bana şöyle bir argümanda bulundu. Eğer şimdi doktora gidersek ve her şey olumlu ilerlerse, her şartta onla olmak isteyip istemeyeceğimi asla bilemeyecekmiş. Ben gideyim doktora ama sonucu sana sonra söyleyeyim gibi bir şey dedi hatta, çok saçma ve kabul edemeyeceğimi söyledim. Dedim madem ki senin de böyle bir hassasiyetin var otur düşün. Düşünecekmiş şimdi.. ben geri adım atmıyorum :)
Hayatımda gördüğüm en büyük manipülatörlerden biriyle nişanlısınız. Sırf şu cümleleri için nişanı atardım.

Konuştum kendisiyle. Nişan/düğün işlerinden önce bilmek istediğimi bu konuda geri adım atamayacağımı belirttim. O da bana şöyle bir argümanda bulundu. Eğer şimdi doktora gidersek ve her şey olumlu ilerlerse, her şartta onla olmak isteyip istemeyeceğimi asla bilemeyecekmiş. Ben gideyim doktora ama sonucu sana sonra söyleyeyim gibi bir şey dedi hatta, çok saçma ve kabul edemeyeceğimi söyledim. Dedim madem ki senin de böyle bir hassasiyetin var otur düşün. Düşünecekmiş şimdi.. ben geri adım atmıyorum :)
bence devam etme bu adamla. tavri hic hos degil. sen kendini dusunmezsen kimse dusunmez. eger evlenseydiniz, ve sonra hastaligi olsaydi, hstalikta saglikta soz verdigin icin yaninda ol derdim. ama genc kizsin, bekarsin ve hic bir seye mecbur degilsin. bu ulkede zaten kadinlar cok eziliyor, kendini koruman gerek. kirik dokmeden saygili bir sekilde bitirmeye calis bence

Evet tek göz kapağı düşüklüğü sonradan olmuş bir şey olduğunda dediğiniz gibi en basitinden mg olup olmadığının anlaşılması için bir test yapılması gerekiyor. Basit bir buz testi, kan tahlili belki emg, o kadar. İnsan bir telaşlanır ayrıca, Allah korusun tümör bile sebep olabilir böyle bişeye. Direk bırakılır mı, ki dediğim gibi tek semptom bu değil. Özel ayakkabılar yaptıran bir aile nasıl hiç nöroloğa götürmüş olmaz
canim kendini sorgulama, hepsi hastaligi biliyor senden gizliyorlar. aksi olma ihtimali cok dusuk

Evet genetik ve moleküler biyoloji alanlarında çalışan etrafında çok fazla doktor arkadaşı olan sürekli hastanede olan biri. Çalışmasının üstüne bu alanda yüksek lisansı da var. Dediğim gibi bu ihtimal aslında ben doktor yakınımdan fikir almadan önce aklımda yoktu ama sözlüm ile fotoğrafımıza baktı (herkese açık paylaştığımız bir fotoğraf, yoksa özelini ihlal etmek istemem) ve bahsettiğim fiziksel semptomları görünce ben hiçbir şey demeden nöromusküler bir rahatsızlık var diye düşünürüm dedi. Sonrasında bir nörolog yakınımıza da sormak istedi tamam dedik, o da aynı yorumu yaptı ve ikisi de en azından bilmeyen bir insan olsa bile doktora gider dediler, ailem de öyle düşündü, ben de şuan çok saf mıyım diye sorgulamaya başladım açıkçası. Ya size şöyle diyeyim, birçok farklı semptom var ama sizin göz kapaklarınızda düşme olsa yıllar içinde (doğuştan değil kesinlikle) ve düzelme durumu da olmasa, en azından ne varmış diye merak edip doktora gitmez miydiniz? Ben hemen giderdim heralde, ama o kadar rahat insanlar ki hiç gitmemişler diye düşündüm inandım. Şuan sanki safım gibi geliyor..
Biyokimya ya da mikrobiyoloji uzmanı ise zaten TUS la olunuyor. Yani uzman doktor oluyorlar.

Evet olmalı, nesilden nesile kötüleşerek aktarılan bir hastalık olduğu için anne babalarda belli olmayabiliyormuş. Belki olsa da bilmem mümkün değil. Çocuk olsa doğuştan olma ihtimali bile var ama. Gittikçe kötüleşiyor
Dun gece yazdığım yorumu okumadınız varsayıyorum.Tc kimlik no sunu biliyosanız bir dr.arkadaştan, tanıdığınızdan rica edin sistemden tıbbi dökümünü görüyolar.Bunu hak ihlali olarak görmeyin lütfen hayati bir durum sözkonusu.

Dun gece yazdığım yorumu okumadınız varsayıyorum.Tc kimlik no sunu biliyosanız bir dr.arkadaştan, tanıdığınızdan rica edin sistemden tıbbi dökümünü görüyolar.Bunu hak ihlali olarak görmeyin lütfen hayati bir durum sözkonusu.
Doğru bir hareket olmadığını düşünmüştüm ama dün bugün son yaşadıklarımdan sonra mantıklı gelmeye başladı maalesef. En büyük sıkıntı tabi tc numarasını bilmiyor olmam

Doğru bir hareket olmadığını düşünmüştüm ama dün bugün son yaşadıklarımdan sonra mantıklı gelmeye başladı maalesef. En büyük sıkıntı tabi tc numarasını bilmiyor olmam
Yani onuda buluştugunuzda firsat yakaladıgınız an cüzdanına falan bakacaksınız artık bilemiyorum.

Geciktiriyor.. ben kötü düşünmek istemiyorum ama dediğim gibi ailede sektörden insanlar var (annesi). Görüştüğüm doktor arkadaş “bilmemelerine imkan yok, çok bariz, sektörde biri varsa hele ki” dedi. Bu kadarını da düşünmek istemiyorum ama çok mu safım.. bilmiyorum. Geciktiriyor olması da ayrıca rahatsız edici
Bilip de soylemiyor olabilie mi?

Çok net sekilde biliyor ve sakliyor. Buda son blöfü. Size sonradan onemli bisey degilmis, fizik tedavi lazim gibi sacma sapan birseyler gelir muhtemelen.
Bana kalirsa muhim olan hastaligi degil. Ben bakarim diyosaniz saygı duyarım. Muhim olan gizleme çabaları. Bu hiç hoş bisey degil. Annesi ben öldükten sonra ogluma kim bakacak, kimi kimsesi yok bu kizin, cocuguma bakar diye susuyordur. Aman egitimli insanlar oyle sey yapmaz diye dusunmeyin. Neler nelwr gordum şu hayatta, kimseye guven olmaz
Kızın ailesi de garip. Problem neymiş diye merak eder? Yok onlar da kızı baskiliyor.

Geciktiriyor.. ben kötü düşünmek istemiyorum ama dediğim gibi ailede sektörden insanlar var (annesi). Görüştüğüm doktor arkadaş “bilmemelerine imkan yok, çok bariz, sektörde biri varsa hele ki” dedi. Bu kadarını da düşünmek istemiyorum ama çok mu safım.. bilmiyorum. Geciktiriyor olması da ayrıca rahatsız edici
Muhtemelen doktora daha önce gitmiştir ama sana söylemiyordur

Kesinlikle bilip de söylemiyorlar
Fotodan belli oluyorsa
Çocuk laf ebeliği yapıyorsa bilerek saklıyor
Keşke o da daha dürüst olsaydı böyle bir hastalık var ama doktora gidiyorum vs tabi şöyle riskler var vs anlatmalıydı

Evet kesinlikle aynı fikirdeyim, bundan dolayı yıkılmış durumdayım. Bırakmak istemiyorum onu ama bilmek istiyorum. O yüzden erken evet dediğimi düşünüyorum ve inanılmaz üzgünüm, suçlu hissediyorum. Bahsettiğim rahatsızlıklar dediğim gibi basit değil, tedavisi yok ve çok ağır. Ben evet demeden önce doktorlara danışmalıydım. Kendisinden önceden de çok rica ettim, gideriz dedi erteledi hep, fazla endişe duyduğumu söyledi. Suç hata hepsi yine bende. Bu noktaya kalmaması gerekirdi. O kadar kötü hissediyorum ki zaten derin bir depresyondayım, hatta kendime zarar vermeyi dahi düşündüm. Durum çok ağır, her türlüsü çok ağır gitmek de kalmak da ve tamamen benim suçum
Behçet hastalığı mı? Öyleyse gerçekten tedavisi olmayan birşey Allah şifa versin... Belki de gittiler biliyorlar çözüm olmadığı için yok sayıp hayatlarına devam ediyorlar diye düşündüm ben.
Ama behçette dönem atakları oluyor bir sene içinde illa olmuştur farkederdin diye düşünüyorum
İçini karartmak istemem ama uzaktann akrabamız var seneler oluyor bu olalı tabi ama örnek vermek istedim..
Oğullarının kanser olduğunu öğreniyorlar yinede biriyle evlendiriyorlar evlendiği kişiden bunu saklıyorlar
Bi süre sonra ölüyor tabi
Kadın hamile başına kalıyor ortada...
( ailesiyle ortada kalmasını mecaz olarak kullandım ama sonuç olarak kocası ölüyor)
Yani bazen aileler böyle şeyleri saklayabiliyor demek ki

Kandırılıyorsan eğer gitmek senin hakkın.. Bile bile inan kendini yakma, orta bir yalan var sana söylenmeyen gizlenen birşey var bu çok önemli hayati birşey kimse seni suçlayamaz

Bunu yaparsanız ve sözlünüz öğrenirse size yardım eden kişilerin başı derde girer yalnız. Kanun dışı tavsiyeleri dikkate almayın lütfen. Hakkınız yok kimseyi işinden etmeye soruşturma geçirtmeye. Sözlünüz şikayet etse, iznim onayım olmadan kişisel mahrem bilgilerime bakılmış deyip şikayetçi olsa ne yapacaksınız?

Bunu yaparsanız ve sözlünüz öğrenirse size yardım eden kişilerin başı derde girer yalnız. Kanun dışı tavsiyeleri dikkate almayın lütfen. Hakkınız yok kimseyi işinden etmeye soruşturma geçirtmeye. Sözlünüz şikayet etse, iznim onayım olmadan kişisel mahrem bilgilerime bakılmış deyip şikayetçi olsa ne yapacaksınız?
Hastadan habersiz e nabıza bakılması suç

X