parası olmayan degil mevzu iki kisinin esit sartlarda evlenmesi tabiki okutucaksın kız erkek o zaman cocuk yapmıcak kime kusura bakmasın yani sorumluluk ailede baslar kızda olsa yardım edicek erkek te olsazaten aman parası olmayan kızımı gelin almasın kafasında bir aile kızını okutmaz öyle merak etmeyin :) keza vizyon sahibi, evladının ayakları üstünde duran bir birey olmasını isteyen aileler kızlarını meslek sahibi yapar.
kadınlar satılık mal değildir. ha adam hapçıdır, serseridir kimse kızını vermez. ama çalışkan adama da "ailesi düğün yapmıyor, borç çekmeyin yorulma" diyen ailenin kendi amacı da ortadadır.
limoncu ne diyosun sen iki kisi evlenip sevisecek diye yasli basli anneleri evde tas mi kemirsin? yurt disi tatiliymis. birakin bunlari ya uc kurusluk paranizla kac kere yurt disina ciktiniz? twitterda orda burda bir iki kisiyi gordunuz dugun yapmadik yurt disina ciktik diye hemen yurt disi sevdalisi oldunuz basimiza.parası olmayan degil mevzu iki kisinin esit sartlarda evlenmesi tabiki okutucaksın kız erkek o zaman cocuk yapmıcak kime kusura bakmasın yani sorumluluk ailede baslar kızda olsa yardım edicek erkek te olsa
aile neden var insanların geneli neden mutsuz cünkü evlenirken tek basına yada 2 kisi zorluga girip kredi cekiyolar en az 5 sene dügün borcu ödüyolar eee hani gezip eglenmeye evlendik yaa parasız mutluluk olmaz aylık 2000 beyaz esya bprcu ödücene toplar yazın yurt dısına gider gezer yani
burda ailelerde suc buluyorum yazan arkadasın cocugun ailesi belli cırt
Ablacım sen niye düz mantık yapmıyorsun bi zahmet 5 senelik kadar düğün borcu yapmazsın her şeyden geri kalmamak adına pahalı eşya düğün yapmazsın asgari düzeyde harcama yaparsın dimi? Bilmem anlar mısın? Sanmıyorum. Sen çalışmıyordun dimi ilerde çocuğunu hangi parayla evlendircen bakalımparası olmayan degil mevzu iki kisinin esit sartlarda evlenmesi tabiki okutucaksın kız erkek o zaman cocuk yapmıcak kime kusura bakmasın yani sorumluluk ailede baslar kızda olsa yardım edicek erkek te olsa
aile neden var insanların geneli neden mutsuz cünkü evlenirken tek basına yada 2 kisi zorluga girip kredi cekiyolar en az 5 sene dügün borcu ödüyolar eee hani gezip eglenmeye evlendik yaa parasız mutluluk olmaz aylık 2000 beyaz esya bprcu ödücene toplar yazın yurt dısına gider gezer yani
7 evi var şuyu var buyu var, e varsa sana ne?
Sen mi çalışıp aldın?
Sen mi emeğini ortaya koyup ter döktün? Yoo.
Ee o zaman?
Adamlar hiçbirşey yapmasa sizi kira masrafından kurtarıyorlarmış, bunun için bile minnet etmeniz gerekirken yaptığınıza bakın. Sömürüyorsunuz diyenlere de birşey demiyorum ki bence haklılar. Hadi onların ailesi hayırsız (?), sizin aileniz yapsın o zaman herşeyi. Ne dersiniz?
iyide senin tespitin yanlış burda sürüyle esiyle ev esyalarını dügünü kendi yapan ama kaynanası ayyy biz yaptık ettik diye anlattıgını yazan gelinlrle dolu o iş öyle olmuyo
borcla harcla evlilk olmaz canım iki ailede tasın atına elini sokucak ben sevmem öyle genvcler en güzel zamanlarını kredi cekerek borc ödeyerek aileler ne yapıyo bu zamana kadar cok merak ediyorum yani
o yuzden ailele dedigin dügünü yapıcak arkadas yok öyle ben okuttun buyuttum cocugu 200 bin kredi cekince hosuna mı gidicek yani
Esiniz ne uzerine dukkani var,isi Yolunda gidecekmi bu onemliMerhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Aynen canım gençler o genç yaşlarında kredi altına giremeyecek kadar naif ve paşalar ama aileler öyle mi tam çocukları evlenip rahata erecekleri ve kendilerine maddi manevi vakit ayıracaklafı dönemde varını yoğunu çocuğunun düğünü için dökmeliler. Oldu valla, aileler ev versin araba versin evlenince rahatsız etmesin aman gelip gitmesin ölünce de bütün mirasa çocuklar konsun. Bu çocuklar hep hazır yesin hiç kendi düğünleri için çabalamasın. Yok öyle, 2 kişi evlenmeye karar veriyorsa herşeyim pek ala kendisi yapabilir evlenmek isteyen kendi düğününü kendi yapsın gidip kan emici gibi aileyi zorlamasın.borcla harcla evlilk olmaz canım iki ailede tasın atına elini sokucak ben sevmem öyle genvcler en güzel zamanlarını kredi cekerek borc ödeyerek aileler ne yapıyo bu zamana kadar cok merak ediyorum yani
hay ağzına sağlıkkkkklimoncu ne diyosun sen iki kisi evlenip sevisecek diye yasli basli anneleri evde tas mi kemirsin? yurt disi tatiliymis. birakin bunlari ya uc kurusluk paranizla kac kere yurt disina ciktiniz? twitterda orda burda bir iki kisiyi gordunuz dugun yapmadik yurt disina ciktik diye hemen yurt disi sevdalisi oldunuz basimiza.
iki insan evlenmeyi biliyorsa bir zahmet borcunu da kendisi odesin. iki tarafin ailesi de zengindir amenna orada bunlar hic konusulmaz zaten. ama insanlarin bogazina cokup de kendine masraf yaptirip sonra yurt disina cikmayi dusunmek ne alaka? herkesi bi ana dogurdu dimi seninle evleniyor diye kimseye bi iyilik yapmadin yani birakin su erkek tarafi yapar klisesini.
parası olmayan degil mevzu iki kisinin esit sartlarda evlenmesi tabiki okutucaksın kız erkek o zaman cocuk yapmıcak kime kusura bakmasın yani sorumluluk ailede baslar kızda olsa yardım edicek erkek te olsa
Ablacım sen niye düz mantık yapmıyorsun bi zahmet 5 senelik kadar düğün borcu yapmazsın her şeyden geri kalmamak adına pahalı eşya düğün yapmazsın asgari düzeyde harcama yaparsın dimi? Bilmem anlar mısın? Sanmıyorum. Sen çalışmıyordun dimi ilerde çocuğunu hangi parayla evlendircen bakalım
Ablacım adamlar ev veriyor zaten, iş kuruyor. Canlarını mı çıkarıp versinler daha? Ev veren birine onu da ver bunu da ver dersen sonunda ittir git seninle mi ugrasicam der yani.
Aynen canım gençler o genç yaşlarında kredi altına giremeyecek kadar naif ve paşalar ama aileler öyle mi tam çocukları evlenip rahata erecekleri ve kendilerine maddi manevi vakit ayıracaklafı dönemde varını yoğunu çocuğunun düğünü için dökmeliler. Oldu valla, aileler ev versin araba versin evlenince rahatsız etmesin aman gelip gitmesin ölünce de bütün mirasa çocuklar konsun. Bu çocuklar hep hazır yesin hiç kendi düğünleri için çabalamasın. Yok öyle, 2 kişi evlenmeye karar veriyorsa herşeyim pek ala kendisi yapabilir evlenmek isteyen kendi düğününü kendi yapsın gidip kan emici gibi aileyi zorlamasın.
Bence okumamış meslek yok para kazanmak nedir bilmeyen kızlarımız işte böyle parayla kendilerini değerli hissediyor başka neyle ego tatmini yaşayacak kocanın parasıyla kocanın ailesinin gücüyleöyle bir ortadoğu zihniyeti ki, bu yüzden kızlar kendilerine 2-3 hediye alan adamlara, birkaç parça eşya alan ailelere kanıp mutsuz evlilikler yapıyorlar.
çünkü mutluluk bunlarda diye kodlanmış genetiklere resmen.
Katıldım
Hatta aile 2-3 binlik emekli maaşına da kredi çekip geline takı alsın
Çorbaya kuru ekmek doğrar yerler krediyi öderken de
Gençler borçlu olmasın deyip 50-60 yaş bandındaki insanları borçlandırmanın mantığını anlayamayacağım
Bence okumamış meslek yok para kazanmak nedir bilmeyen kızlarımız işte böyle parayla kendilerini değerli hissediyor başka neyle ego tatmini yaşayacak kocanın parasıyla kocanın ailesinin gücüyleMissCherryBlossom un dediği gibi görmemiş kızlarla evlenmeyeceksin yoksa başa bela alırsın
geçenlerde gene böyle bir konu vardı orda bir üye markalı ayakkabı kıyafet almasın anne baba biriktirsinler oğullarına demişti ha ha ha.kölelik rejiminden beter.anne baba olarak tek hayat amacımız ilerdeki gelinimizin mutluluğu huzuru rahat yaşamasıkv sinin parası ile olabilir. bu böyle nesiller boyu geriye gidebilir mesela.
torun istemiyorduysa oğluşunu evlendirmeyeydi elektracım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?