• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz ve Nişandan Sonra Çok Değişti ... :(

ama kadın aylarca beklemiş yani, erkek tarafının araması gerekmez miydi, ya da gençlerin kendi aralarında tarih belirlemeleri gerekmez miydi.
ben nedense anneyi çok müdahaleci görmedim, kadınlar ne kadar kendilerini çekebilirler ki, sizin evladınız aynı durumda olsa siz sabır küpü olup bekleyebilir misiniz?

Karşı taraftan ilgi görmüyosam gidip salon turmazdım. Nişan yapmazdım hiç. Tabi ki tarihe aralarında karar vereceklerdi. Anneye ne oluyo ki. Ben olsam nişanlımla konuşurdum. Yok mok diyosa rest çekerdm. Annem hiç karışmazdı onlar kendini geri çekince annem de çekerdi.

Bu nişanın sonunu iyi görmedim,
Ama evlenirsen senin sonunu hiç iyi görmedim..
Erkekler nişanlıyken boş vaatler verir sonra tutmazlarken, senin ki boş vaat vermeden direk acısını cıkaracağının sinyalini veriyor gözünü aç konu sahibi alarm veriyor sevdiğiniz..

Ben onu gerçek demedim sen öyle mi anladın diyor ben öyle yapacak birimiyim diyor

Daha evlenmenize var. Bu süreçte nişanlınızın sözlerine, davranışlarına daha dikkatli bakın. İzlemeye alın. Aceleyle ayrıl/devam et gibi bir karar vermek zorunda değilsiniz. Baskı hissetmeyin. Ama bu kadar ilerledik, mecburen evleneceğim diye de düşünmeyin. Bekleyin, evlenirken kafanızda hiç soru işareti kalmasın sadece. Bu kadar.

Zaten öyle yapacağım ona da ayrıl diye değil ama iş konusunda çok baskı yapıyorlar herseyi aceleye getirmek istiyorlar o da acele işi sevmiyor

Şimdiden senin ailen benim ailem muhabbeti başladıysa sonunu hiç düşünmek istemiyorum bile. Allah yardımcın olsun canım

5 yıllık sevgililik döneminde 2 yılı farklı şehirlerde diğer yıllar aynı şehir ama farklı ilçelerdeyiz.1 saatlik bir mesafe var.Şubat ayında sözlendik ve Mayısın 7 sinde nişanımız oldu. onun ailesi değilde benim ailem başta çok sıkıntı yaptı. Çünkü annem ilk başta nişanlımı istemiyordu. çok sorun yaptı ama ben nişanlıma belli etmedim. Sonra ailesiyle tanıştığımızda annem ailesini beğenmemişti.Çünkü biraz düşünmeden konuşuyorlar hani en son söyleyeceğini en başta söylüyorlar. Ama ben yinede bunların hiç birini nişanlıma belli etmedim. Söz olmadan önce 2 hftaya bir görüşürdük çarşıda felan son 3 ay annem artık böyle olmaz ya gelip bir söz hani en azından bir tanışma olsun artık dendi diye görüştürmedi.belki ayrılırla mı diye yapmışta olabilir. Yani öyle böyle sözümüzü yaptık. Sıra nişana geldiğinde ilk başta mevlütlü istedi karşı taraf bizde evde aile arası mevlütlü olsun dedik. bunu konuştuğumuzda subat sonuydu. Ondan sonra pek fazla gidip gelme olmadı. Nişanlımda o zamanlar güvenlikti.Bizimde oturup konuşma fırsatımız olmadı. Öyle olunca annem de iyice sinirlendi. Çünkü nişanı hemen yapılsın diyen onlardı. bize yazın yapacaktık. ailesi hemen olsun diyince tamam dedik. Ama doğru düzgün konuşulmadan ortanca kardeşine isteme işine yöneldiler. akraba olrakta baya geniş olduklarını öğrendik yani bize net bir sayı vermediler. Annem şeker hastası onun verdiği sinir var. O da madem böyle yapıyorlar demiş benim bile haberim olmadan mahalleden düğün salonuyla anlaşmış.tabi bende bozuldum sonuçta karşı tarafa ve nişanlıma ne diyeceğim diye ama oln olduydu.Nişanlımla önce kredi çektim evin bir takım borçları vardı onun için kavga çıkardı üstüne birde düğün salonunu duyunca daha beter sinirlendi bir süre konuşmadık. sonra ikimiz oturup durumu anlattım ailesinin nişan yapılsın dedikten sonra öteki kardeşiyle daha fazla ilgilenmelerini bize nişan ile konuşmak için geldiklerinde bile kardeşinin şiyle ilgili konuşup bizim işi ayaküstü konuştuklarını söyledim o da bana hak verdi. tabi hala soğuk davrandı.en güzel geçecek zamanım kavga gürültü geçti. nişan günü bizim aileden daha kalabalık geldiler. evde olsa sığılmazmış yani. Nişandan sonrada bu sefer beni sürekli kendi yaşadıkları köye çağırmaya başladılar. benim ailem böyle gitgellere izin verecek aile değil öyle olunca yine tartıştık. en son biz artık nişanlandık sen hala izin alamıyorsun diye kavga ettik. Bana dediği evlendiğimizde bile sen ailenden izin alırsın herhalde diyip duruyor bana. zaten 2 aileyede uzak yerde tutacağız evi. ailelerimize 1 ayda bir gidecekmişiz bana öyle dedi hatta 2 ayda birde olabilir diyor. bende öyle şey olur mu 1 ay bile fala yani dedim hem senin annen hem benim annem için dedim o da benim annemi her zaman göreceksin zaten ki dedi. ben şok oldum iyi dedim senin anneni göreceğim kendi ailemi 1 ayda bir mi göreceğim yani dedim sadece güldü ama çok sinirliyim ya kendi hiçbirşey olmamış gibi konuşuyor. Benim annem ona tanıdıklarından iş yardımcı olurken o bunları söylüyor.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama anlatmazsam içimde bunalacaktım.
Yol yakınken dön. Belli etmiş kendini.. kaynanalı kocalı sorunlu bi evlilik olucak gibime geliyor.. her zaman derim ailen ısınmıyosa o işten hayır gelmez bırak gitsin.. hatta annenle bi otur konuş o da aynısını diycektir büyük ihtimal..

Evlendikten sonra iki taraftada daha anacı babacı oluyor.bizde 5 yıl sonra evlendik. Benim için herşeyi yapanadamın yaptıklarını duysanız. Evlilikten soğursunuz.
Sevdiğin için çekiyorsun, ayrılmassın. Ama kendini de aileni de ezdirme. Laf söyleme ailene sen ki o da söyleyemesin. Aradaki saygıyı kaybettiğinde herşey bitiyor.

Adam kendini belli etmiş zaten. Kendisini gizlemiyor. Kararı sen vericeksin ben bunları yaşamak istiyor muyum deyip eline bir terazi alıp artıları eksileri koy ve bak. Ama sakın söz oldu nişan oldu aman ailelee devreye girdi artık dönüşü zor kime ne derim diye düşünme çevresel faktörlerin hepsini bir kenara koy. Çok üzülüyorum böyle şeyler okuyunca. Asla kendini ezdirme üzerinde baskı kurmalarına da izin verme. Sende kurallarını koy mesela onu çok zorlamayacak şeyler olsun bakalım seni saygı çerçevesinde dinleyebiliyor mu. Nişanlında sana karşı bir ego savaşı var sanki

Ben olsam "kendi anneni ayda bir benim annemi her zaman goreceksin" lafindan sonra iliskiyi bir daha gozden gecirirdim. Cok asigim ölüyorum modundan cikin artik. Madem evlilik gibi 'olgun' bir se yyapacaksiniz olgun karar verin.

Adam size pesin pesin soylemis nasil gorusme olacagini. Sonra buraaya gelir cok aglarsinz.

Back