• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz ve Nişandan Sonra Çok Değişti ... :(

5 yıllık sevgililik döneminde 2 yılı farklı şehirlerde diğer yıllar aynı şehir ama farklı ilçelerdeyiz.1 saatlik bir mesafe var.Şubat ayında sözlendik ve Mayısın 7 sinde nişanımız oldu. onun ailesi değilde benim ailem başta çok sıkıntı yaptı. Çünkü annem ilk başta nişanlımı istemiyordu. çok sorun yaptı ama ben nişanlıma belli etmedim. Sonra ailesiyle tanıştığımızda annem ailesini beğenmemişti.Çünkü biraz düşünmeden konuşuyorlar hani en son söyleyeceğini en başta söylüyorlar. Ama ben yinede bunların hiç birini nişanlıma belli etmedim. Söz olmadan önce 2 hftaya bir görüşürdük çarşıda felan son 3 ay annem artık böyle olmaz ya gelip bir söz hani en azından bir tanışma olsun artık dendi diye görüştürmedi.belki ayrılırla mı diye yapmışta olabilir. Yani öyle böyle sözümüzü yaptık. Sıra nişana geldiğinde ilk başta mevlütlü istedi karşı taraf bizde evde aile arası mevlütlü olsun dedik. bunu konuştuğumuzda subat sonuydu. Ondan sonra pek fazla gidip gelme olmadı. Nişanlımda o zamanlar güvenlikti.Bizimde oturup konuşma fırsatımız olmadı. Öyle olunca annem de iyice sinirlendi. Çünkü nişanı hemen yapılsın diyen onlardı. bize yazın yapacaktık. ailesi hemen olsun diyince tamam dedik. Ama doğru düzgün konuşulmadan ortanca kardeşine isteme işine yöneldiler. akraba olrakta baya geniş olduklarını öğrendik yani bize net bir sayı vermediler. Annem şeker hastası onun verdiği sinir var. O da madem böyle yapıyorlar demiş benim bile haberim olmadan mahalleden düğün salonuyla anlaşmış.tabi bende bozuldum sonuçta karşı tarafa ve nişanlıma ne diyeceğim diye ama oln olduydu.Nişanlımla önce kredi çektim evin bir takım borçları vardı onun için kavga çıkardı üstüne birde düğün salonunu duyunca daha beter sinirlendi bir süre konuşmadık. sonra ikimiz oturup durumu anlattım ailesinin nişan yapılsın dedikten sonra öteki kardeşiyle daha fazla ilgilenmelerini bize nişan ile konuşmak için geldiklerinde bile kardeşinin şiyle ilgili konuşup bizim işi ayaküstü konuştuklarını söyledim o da bana hak verdi. tabi hala soğuk davrandı.en güzel geçecek zamanım kavga gürültü geçti. nişan günü bizim aileden daha kalabalık geldiler. evde olsa sığılmazmış yani. Nişandan sonrada bu sefer beni sürekli kendi yaşadıkları köye çağırmaya başladılar. benim ailem böyle gitgellere izin verecek aile değil öyle olunca yine tartıştık. en son biz artık nişanlandık sen hala izin alamıyorsun diye kavga ettik. Bana dediği evlendiğimizde bile sen ailenden izin alırsın herhalde diyip duruyor bana. zaten 2 aileyede uzak yerde tutacağız evi. ailelerimize 1 ayda bir gidecekmişiz bana öyle dedi hatta 2 ayda birde olabilir diyor. bende öyle şey olur mu 1 ay bile fala yani dedim hem senin annen hem benim annem için dedim o da benim annemi her zaman göreceksin zaten ki dedi. ben şok oldum iyi dedim senin anneni göreceğim kendi ailemi 1 ayda bir mi göreceğim yani dedim sadece güldü ama çok sinirliyim ya kendi hiçbirşey olmamış gibi konuşuyor. Benim annem ona tanıdıklarından iş yardımcı olurken o bunları söylüyor.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama anlatmazsam içimde bunalacaktım.
Ah ahhhh atalarımız ne güzel de demiş değilmi?
"Balık baştan kokar" diye?
Sen çok uzun yazmışsın ama ben yine kısa ve net güzel bir deyimle cevap vereyim.
"Yol yakınken dön"
Ben kişilik olarak çok yapıcı ve olumlu biriyimdir ama senin durumunu okurken inan içim daraldı yaşadıklarını empati yaparak kendim için düşündüm ve nişan için salon kısmına gelmeden sözü attım :D
Güzel kardeşim sana tavsiyem uzak dur.
Neden ayrılman konusunda sana sebep yazmıyorum zaten içinde bulunduğun nişanlın ve ailesi başlı başına sebep.
Sende haklı yada haksız arama nasıl düzelir diyede sorma sonrasını da merak etme.
Şu anda endişe edeceğin tek şey gelecekle ilgili yaşayacağın kabus dolu evliliğin olmalı.
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsım inşaAllah.

Valla aile herşeyden önce gelir. Annen neden istemedi ilk başta? Annenin düşünceleri, senin için önemli olmalı.
Açıkcası ben annemi ayda, 2 ayda bir görüp, kayınvalidemi her gün görmek ziyaret etmek istemezdim, insanın annesi başka ya!!!!

5 yıllık sevgililik döneminde 2 yılı farklı şehirlerde diğer yıllar aynı şehir ama farklı ilçelerdeyiz.1 saatlik bir mesafe var.Şubat ayında sözlendik ve Mayısın 7 sinde nişanımız oldu. onun ailesi değilde benim ailem başta çok sıkıntı yaptı. Çünkü annem ilk başta nişanlımı istemiyordu. çok sorun yaptı ama ben nişanlıma belli etmedim. Sonra ailesiyle tanıştığımızda annem ailesini beğenmemişti.Çünkü biraz düşünmeden konuşuyorlar hani en son söyleyeceğini en başta söylüyorlar. Ama ben yinede bunların hiç birini nişanlıma belli etmedim. Söz olmadan önce 2 hftaya bir görüşürdük çarşıda felan son 3 ay annem artık böyle olmaz ya gelip bir söz hani en azından bir tanışma olsun artık dendi diye görüştürmedi.belki ayrılırla mı diye yapmışta olabilir. Yani öyle böyle sözümüzü yaptık. Sıra nişana geldiğinde ilk başta mevlütlü istedi karşı taraf bizde evde aile arası mevlütlü olsun dedik. bunu konuştuğumuzda subat sonuydu. Ondan sonra pek fazla gidip gelme olmadı. Nişanlımda o zamanlar güvenlikti.Bizimde oturup konuşma fırsatımız olmadı. Öyle olunca annem de iyice sinirlendi. Çünkü nişanı hemen yapılsın diyen onlardı. bize yazın yapacaktık. ailesi hemen olsun diyince tamam dedik. Ama doğru düzgün konuşulmadan ortanca kardeşine isteme işine yöneldiler. akraba olrakta baya geniş olduklarını öğrendik yani bize net bir sayı vermediler. Annem şeker hastası onun verdiği sinir var. O da madem böyle yapıyorlar demiş benim bile haberim olmadan mahalleden düğün salonuyla anlaşmış.tabi bende bozuldum sonuçta karşı tarafa ve nişanlıma ne diyeceğim diye ama oln olduydu.Nişanlımla önce kredi çektim evin bir takım borçları vardı onun için kavga çıkardı üstüne birde düğün salonunu duyunca daha beter sinirlendi bir süre konuşmadık. sonra ikimiz oturup durumu anlattım ailesinin nişan yapılsın dedikten sonra öteki kardeşiyle daha fazla ilgilenmelerini bize nişan ile konuşmak için geldiklerinde bile kardeşinin şiyle ilgili konuşup bizim işi ayaküstü konuştuklarını söyledim o da bana hak verdi. tabi hala soğuk davrandı.en güzel geçecek zamanım kavga gürültü geçti. nişan günü bizim aileden daha kalabalık geldiler. evde olsa sığılmazmış yani. Nişandan sonrada bu sefer beni sürekli kendi yaşadıkları köye çağırmaya başladılar. benim ailem böyle gitgellere izin verecek aile değil öyle olunca yine tartıştık. en son biz artık nişanlandık sen hala izin alamıyorsun diye kavga ettik. Bana dediği evlendiğimizde bile sen ailenden izin alırsın herhalde diyip duruyor bana. zaten 2 aileyede uzak yerde tutacağız evi. ailelerimize 1 ayda bir gidecekmişiz bana öyle dedi hatta 2 ayda birde olabilir diyor. bende öyle şey olur mu 1 ay bile fala yani dedim hem senin annen hem benim annem için dedim o da benim annemi her zaman göreceksin zaten ki dedi. ben şok oldum iyi dedim senin anneni göreceğim kendi ailemi 1 ayda bir mi göreceğim yani dedim sadece güldü ama çok sinirliyim ya kendi hiçbirşey olmamış gibi konuşuyor. Benim annem ona tanıdıklarından iş yardımcı olurken o bunları söylüyor.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama anlatmazsam içimde bunalacaktım.
Ayyy o mesajı vermiş sana.. canım bu seni senede anca gönderir haberin Olsun. Nefret ediyorum gelinini ailesinden koparmak isteyenlerden. Sanki o can değil mi ? Bence iyi düşün bak durum belli çekebilir misin her dk onun annesini

Nisanlin ergenlikten cikamamis henuz ne diyorsa inan en basta belli etmis niyetini hic ask sevgi izi goremedim yazdiklarinda belliki paylasiminiz bile yok dogru duzgun taniyip gorusememissiniz. O degilde sen cidden bu adamla evlenecek misin ?

Kimse sonradan degismez.. Hatta hic bi degismez.. Sadece sen görmeye başlarsin bazi seyleri..

Normalde üstüme titrer öyle yani
sevgililik çok ayrı, elbette daha ılımlı olur üstüne titrer.
nişan ve evlilik sorumluluğu getiriyor. o ve ailesi gelin alıyoruz diye düşünüp, senin düzene uymanı bekliyorlar bence.
ayrıca anneleri görme konusunda şaka yapmamış nişanlın. sorunu da geçiştirmiş. eğer şaka yapsaydı anlardın.
iyice tart her şeyi. annen konusunda nasıl objektifsen, nişanlın ve davranışları konusunda da objektif olmaya çalış.
geçmişte öyle olabilir, şimdisi ve bundan sonrası önemli.

Biraz benim evliligime benzemis çıkarken aşktan kör olan adam üçüncü görüşmemiz de benle evlenmek isteyen adam nisanda sonra 180 derece döndü her iki aileden uzuk yaşayacağız derdi düğünden sonra memlekette yaşayalım tayini oraya isteyecem demeye başladı ailesi tam boş ver demiyeyim nisandan sonra eşimin bir kücüğüne kiz bakmalari düğünden bir hafta sonra nisanlamalari benim düğünde toplanan bütün taki ve paralari annesinin alıp iki oğluyla bölüsup borçları bize ödetmeleri kiyafetimden tut gebelige kadar karışmalari daha neler neler rabbim bir daha dünyaya getirirse beni eşimle evlenmemi nasip etmesin aşkla evlendim çok sevdim bin pişman oldum hep aileci olması beni üzüp kırması kısacası ailesi kafana yatmiyorsa sürdürme bu işi

Anneme sık sık telefon eder ve telefonu ben kendi annesine daha tam anne diyememisken o annem napiyorsun nasılsın böyle bir yandan da böyle yani anneannemgil geldi onlarada aynı babamla oturup konuşurlar Dayım ın düğünü var temmuzda anneannem çağırdı tabi gelirim dedi yani

Adam açık açık belli etmiş kendini. Aileler konusunda da tavrı belli. Evlendikten sonra annene gidemezsin dese söz söyleyemezsin. Çünkü baştan kabul etmişsin. Ya kabul edeceksin sessiz kalarak ya da açık açık konuşacaksın. Sen ne diyorsun sana mı kaldım annemle görüşmeme karışmak diyeceksin. Ama uyarayım sert çıkarsan inceldiği yerden de kopabilir. Onu göze alıp almamak sana kalmış.

Annemin istemediği şey yani tanımadan önce annem Ankaralı biz adana da oturuyoruz babamla annem hiç anlaşamıyorlar annem küçük yaşta görücü usulüyle evlendirildigi için ankaraya göçüp gitmeyi düşünüyordu o istediği olmadığı için istemiyordu onun içinde birde işi olmadığı için

Benim de kızım var daha 1,5 yaşında ama
Böyle damat adayı görsem annenden daha beter olurum
Besle büyüt böyle dangozlara yem olsun diye mi
30 undan sonra tanıdığı adam için ailesini de 2 ayda bir görecek kızım varsa da ona da tüüü yazıklar olsun derim valla
Annen haklı
:KK9::KK9::KK9:

oğuluşlarım da böyle düşünsün istemem kendi eşleri için.
aynen canım.

hem kaldı mı bu tipler yahu, bittiler sanıyordum ben

Yok açık açık konuşurum yani ben annemsiz yani farklı şehirde felan olsak is guc derken tatillerde gideriz o da gideriz gezeriz pikniğe felan gideriz derdi

Siz niye kredi çektiniz o kısmı anlamadım? Nişan salonunun parasını baban mı verdi sen mi?

Annen hatalı karşı tarafa bir söz verilmiş krdeşine kız isteniyor diye sinirlenip salon tutmuş. Mevlütlü nişan için restoran ayarlicaz gün belirlesek ya diye dünürü arayabilirdi. Bi ağız yoklasaydı. Kafasına eseni yapar mı böyle hep? Karşı tarafa da koz vermişsiniz şimdi.

Nişanlın seni sinirlendirmek için öyle konuşmuş gibime geldi. Çalışma hayatı oldu mu hiçbi aileyi tam göremiyosun valla.

ama kadın aylarca beklemiş yani, erkek tarafının araması gerekmez miydi, ya da gençlerin kendi aralarında tarih belirlemeleri gerekmez miydi.
ben nedense anneyi çok müdahaleci görmedim, kadınlar ne kadar kendilerini çekebilirler ki, sizin evladınız aynı durumda olsa siz sabır küpü olup bekleyebilir misiniz?

Tarih belirledik sadece onu belirlenmiştik

Annemin istemediği şey yani tanımadan önce annem Ankaralı biz adana da oturuyoruz babamla annem hiç anlaşamıyorlar annem küçük yaşta görücü usulüyle evlendirildigi için ankaraya göçüp gitmeyi düşünüyordu o istediği olmadığı için istemiyordu onun içinde birde işi olmadığı için

canım hangi kız evi güle oynaya kızlarını verir ki, elbette karşı tarafa kulp bulacaklar.
yani annenin yaptığı çok da anormal değil, hani önüne ket koysa olmaz bu iş dese, annen haddini aşıyor deriz de,
bu tarz uyarılar, önyargılar normal be güzelim, kimse kızına hemen birini yakıştıramaz zaten.
benim annemin 3 tane damadı var, dediğin sorunların hiç biri yok, yine de kız isteme söz nişan döneminde annem hem tereddütlüydü, hani kız ailelerinin yapısında var bu.
bir gün kızın olursa görürsün bakalım o kadar kolay mı bu işler :)

Yeminle burda yazılanları okudukça evlilikten korkuyorum :KK17:

Nişanlanmadan önce farklı, nişanlanınca farklı, evlenince daha bi farklı...

İyi düşün derim canımm bi ömür mutsuz olmamtansa beş yılı heba et önemli değil..

Bu arada Nişanlın neden güvenlik işini bıraktı ki :KK14: Taşeron çalışanlara kadro gelecekti ne güzel kadrolu güvenlik olurdu

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de iki aile içinde ilk oldu dendi iki tarafta acemilik olacak felan dendi yani güvenlik işini sağlık problemleri çıktı 12 saat ayakta bir yemek molası felan vardı ayağında kireçlenme oldu bir de mesleği grafik tasarım okudu şimdi iki yıl işletme okuyor bu yıl bitecek

Dünden beri düşünüyorum ya annemden en azından eğer ki çok uzak olmazsak ozledigimde gormessem olmaz yani büyük konuşmaktan korkarım çünkü neyi yapmam olmaz desem karşıma çıktı

Back